fbpx
Menu

Vinkkejä ja linkkejä Dubaihin matkustavalle

Arabiemiraateissa sijaitseva Dubai on takuuvarma kohde matkustaa auringon perässä. Aurinko posottaa ympäri vuoden ja sadepäivät ovat kortilla. Voikin siis sanoa, että Dubain ilmasto on kaiken kaikkiaan erittäin turistiystävällinen. Vinkkejä Dubaihin on helppo antaa, sillä kohde on selkeä ja tiettyjä asioita kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon.

Lento Dubaihin kestää noin 6 tuntia ja aikaerokaan ei ole hurja. 2 tuntia edellä Suomen aikaa on todella siedettävä.

Paras aika matkustaa

Paras vuodenaika matkustaa Dubaihin on ehdottomasti talvi. Meidän reissu sijoittui marraskuuhun, enkä olisi parempia kelejä voinut toivoa, vaikka samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että aluksi hiukan petyin, ettei päästy iltaisin kokemaan tuota tropiikista tuttua lämpimän kosteaa ilmaa. Sitä kun hiukan jo kaipailee monen vuoden tauon jälkeen.

Päivisin pystyi halutessaan hikoilemaan täysillä auringossa, mutta tarvittaessa varjo antoi sopivan viilennyksen. Yleisesti sanotaan, että paras aika matkustaa Dubaihin on loka-toukokuu, kun taas kesä ja syksy ovat tukahduttavan kuumia.

Marraskuussa auringonlaskun jälkeen illat olivat jopa viileitä, eikä ilman pitkähihaista kannattanut lähteä liikenteeseen. Nähtiinpä joku paikallinen lapsi istumassa illalla toppatakki päällä rattaissa, mutta näin suomalaisesta moinen tuntuu hiukan liiottelulta.

DubaiDubai hotellialueDubai Arabiemiraatit

Vinkkejä Dubaihin – Liikkuminen kaupungissa

Meidän hotelli Habtoor Grand, sijaitsi aivan Dubai Marinan kyljessä, joten kävellen pystyi tutkimaan Marinan kanaalialuetta sekä kävelykatua, The Walkia, mainiosti. Yleisesti ottaen kävely  Dubaissa ei ole millään lailla järkevää. Kävelyteitä ei juuri ole, isojen teiden ylittäminen on mahdotonta ja kävelymatkat ovat pitkiä.

Liikkumiseen Dubaissa on käytännössä kaksi järkevää vaihtoehtoa: metro ja taksi. Metrolinjoja on kaksi, joista toinen, punainen, ulottuu lentokentälle saakka ja kulkee suurimpien nähtävyyksien ohi, kuten Mall of the Emiratesin sekä Dubai Mallin ja Burj Khalifan. Myös Dubai Marinan alueelle pääsee metrolla, ja halutessaan metrosta pystyy vaihtamaan vielä raitiovaunuun ja jatkamaan vaikkapa palmusaaren tyveen.

Julkinen liikenne Dubaissa on kohtuuhintaista ja nopeaa, mutta ruuhka-aikaisin varsinkin metro oli tukossa, ja erityisesti lastenrattaiden kanssa olo kävi verrattain tukalaksi.

Miinuspuoli metrolla liikkumisessa oli puolestaan se, että pysäkkejä on kohtalaisen vähän. Vaikka mekin majoituimme Marinan välittömässä läheisyydessä, oli lähimmälle metropysäkille rivakasti kävellen noin 20 minuutin matka. Siinä ajassa olisi taksilla jo hurauttanut perille asti.

Takseilla liikkuminen onkin Dubaissa kätevää ja kuuleman mukaan edukasta. Meillä ei ollut tarvetta kuitenkaan takseille, eikä toisaalta oltu otettu vauvan turvakaukaloakaan mukaan, mutta jos vauva on mukana ja suunnittelet taksin käyttöä, niin kehoitan lämpimästi ottamaan oman kaukalon matkaan!  Täkäläisistä standardeista kun en olisi niin vakuuttunut ja liikkenne tuntui ajoittain aika hurjalta.

Me jouduttiin matkustamaan autossa kantorepun kanssa, joka oli ihan hullun hommaa, mutta koska emme pitkän harkinnan jälkeenkään kuvitelleet tarvitsevamme kaukaloa, jäi se kotiin. Matkayhtiön järjestämällä päiväretkelläkään ei ollut varattu vauvalle istuinta, joten muuta vaihtoehtoa ei ollut. 

Dubai Atlantis The PalmDubai liikenne

Vinkkejä Dubaihin – Parhaat nähtävyydet

Omasta mielestäni kaksi parasta ja varmasti myös kaksi tunnetuinta nähtävyyttä Dubaissa olivat Burj Al Arab ja Burj Khalifa. Burj Al Arab erityisesti siksi, että meillä oli mahdollisuus käydä katsomassa paikka sisältä, ja vierailun kruunasi ylellinen iltapäivätee hulppeissa puitteissa.

Sisältä tuo seitsemän tähden hotelli oli varsin näyttävä, mutta vierailun olisi kyllä ehdottomasti kruunannut se, jos oltaisiin päästy kurkistamaan sisälle noihin maailman kalleimpin ja kullalla vuorattuihin hotellihuoneisiin. Jos sullakaan ei ole mahdollisuutta päästä yytsimään, miltä tämä luksushotelli näyttää, toisin sanoen säästöt eivät ihan riitä 20 000 euron hotellimajoitukseen, mutta silti houkuttaisi päästä hiukan tuon överiyden makuun, niin käy katsomassa Archie gone Lebanon -blogin Inkan juttu kuvineen hotellista. Siinä on kyllä bling blingiä kerrakseen!

Burj Khalifa on varmasti jokaisen Dubaissa käyvän listalla ja olihan se kokemus käydä maailman korkeimmassa rakennuksessa. Kuten tällaisissa paikoissa aina, väkeä oli kuin pipoa, mutta se ei oikeastaan tällä kertaa edes häirinnyt.

Jos nyt saisin suunnitella ajoituksen Burj Khalifaan ja Dubai Malliin uudelleen, niin käyttäisin yhden kokonaisen päivän ainoastaan niiden tutkimiseen. Ensin vierailu Burj Khalifassa, sitten kiertelemään Dubai Mallia ja auringonlaskun jälkeen kävisin katsomassa Dubai Mallin edustan The Dubai Fountainin suihkulähdeshown, joka loppujen lopuksi tällä reissulla missattiin huonon aikataulutuksen vuoksi

Itseäni jäi harmittamaan se, että aikaa Dubai Mallin kiertelyyn oli niin vähän koko reissun aikana, sillä tuhlattiin lähes yksi kokonainen päivä Mall of the Emiratesissa, joka oli mielestäni kyllä tylsempi kuin valtava Dubai Mall.

Burj al arab DubaiBurj Al Arab DubaiDubai Marina
Burj KalifaBurj Kalifa

Ja tässä mielenkiintoisia vinkkejä vaihtoehtoiseen tekemiseen:

Muita nähtävyyksiä, joita kannattaa nähdä:

Raha

Meillä ei käytännössä ollut koko reissulla käteistä kuin ihan minimisumma. Kaikkialla kävi kortti. Se mitä tarvittiin, nostettiin automaateista, vaikka tähän tulikin 5 euron lisämaksu. Sen vuoksi järkevintä onkin nostaa kerralla isompi summa.

Hinnat Dubaissa on pitkälti Suomen hinnoissa. Ainoa, joka poikkesi erityisen paljon, oli tietenkin alkoholi, joka oli happy houreja lukuunottamatta ihan mielipuolisen kallista. Hotellialueella olut maksoi 11 euroa.

Vaatetus

Tämä oli sellainen asia, josta lueskelin monestakin lähteestä ennen matkaa ja hiukan ristiriitaisin seurauksin. Jossain sanottiin, että pukeutua voi hyvän maun mukaan samallalailla kuin Suomessa ja toisessa taas varoiteltiin näyttämästä paljasta pintaa juuri lainkaan. Loppujen lopuksi päädyttiin siihen, että julkisilla paikoilla meillä molemmilla oli aina olkapäät ja polvet peitettyinä, kun taas hotellialueella mentiin aika huolettomasti, jos ei nyt ihan bikineissä aamiaiselle.

Katukuvassa näki vaikka minkälaista hiihtäjää. Dubai Marinan alueella todella monet olivat pukeutuneet kovinkin rohkeasti, samoin ostoskeskuksissa. Käsittääkseni tuo Marinan alue on Dubain ”vapaampaa” aluetta, mutta en kyllä henkilökohtaisesti lähtisi sinnekään minihameessa tai avonaisissa paidoissa.

Minun neuvoni on: peitä olkapäät ja pidä ainakin polvipituisia shortseja tai hameita. Sillä pärjää. 

Lue lisää vaatetuksesta ja muitakin hyviä vinkkejä Dubaihin Elämää ja Matkoja -blogista: Kymmenen kysymystä Arabiemiraateista.

Alkoholi

Dubaissa alkoholia myydään oikeastaan vain hotellien baareissa, mutta poikkeuksiakin on. Yhteen sellaiseen törmättiin Dubai Marinassa: seitsemänkerroksisessa Pier 7 -ravintolakompleksissa pystyi ruokailemaan viinilasin ääressä.

Alkoholikiellon huomasi kyllä todella selkeästi katukuvassa. Kaikki öykkäröinti ja brittiläiset polttariporukat loistivat poissaolollaan. Kaduilla pystyi kulkemaan rauhassa ja koko ajan oli turvallinen olo.

Vinkki! Jos kuitenkin viinihammasta kolottaa ja budjetti on tiukalla, kannattaa tuliaiset käydä nappaamassa hotellihuoneelle taxfreestä jo lentokentälle saavuttaessa. Niin näytti tekevän suurin osa Finnairin lennolla tulleista, ja täytyy kyllä sanoa, että hiukan harmitti, ettei me tajuttu tehdä samaa. Hotellin minibaarin 14 euron pieni Frontera hiukan kirpaisi, ja täytyyhän lomalla nyt lasillinen viintä saada!

Mutta ne omat juomat kannattaa pitää visusti hotellilla: julkijuopottelu on tiukasti kiellettyä!

Pier 7 Dubai

Hyödyllistä tietää vauvan kanssa

Tästä aiheesta on kirjoitettu niin hyviä tekstejä, etten koe antavani tähän mitään lisää. Siispä alla on linkkejä, joiden takaa löydät varmasti kaiken oleellisen vauvan/lapsen tarpeita ajatellen Dubaissa:

Haluatko lukea lisää meidän Dubain matkasta?

Tuleeko sulla mieleen vinkkejä Dubaihin tai jotain mistä haluaisit tietää lisää?


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • destinationloma
  23 tammikuun, 2018 at 4:28 pm

  Kiva, että olit löytänyt myös meidän tarinat ? Tuli tuossa mieleeni lukiessa, että yksi kulku”neuvo”, joka myös toimii hyvin Dubaissa on Uber. Autot ovat lähes poikkeuksetta siistejä Lexuksia. Ja nuo tax free alkomahooliostokset ovat yleensä ensimmäinen vinkki, joka kerrotaan ystäville ? Pitääkin varmaan kerätä jonkinlainen lista noista jutuista, joita ei tule heti ajatelleeksi.

  Reply
  • Outi
   25 tammikuun, 2018 at 4:22 pm

   Hei hyvä lisäys tuo Uber! Mä olen niin vähän käyttänyt sitä Suomessakin, silloin kun oli käytössä, että unohdan sen ulkomailla. Olisipa meilläkin ollut joku kaveri, joka olisi kertonut ennakkoon tuosta taxfreestä 😀 no ei vaan, hyvin me pärjättiin ilmankin 😉

   Reply
 • Jenna / Enemmän kuin äiti
  28 tammikuun, 2018 at 8:53 pm

  Tää postaus vei mut takaisin 2015 vuoden tammikuuhun ja meidän Sharjahin, Dubain ja Abu Dhabin matkaan, johon lähdettiin miehen kanssa kahdestaan aikana ennen lasta. Tuttuja maisemia siis ja upea keli oli meidänkin reissulla 🙂

  Tuo turvaistuinasia on usein kyllä hankala homma reissatessa, mekin jouduttiin olosuhteiden pakosta ottaa New Yorkissa taksi lennossa, eikä siinä tietenkään silloin turvaistuinta 2-vuotiaalle lapselle ollut. Lento oli kokonaisuudessaan 6h myöhässä ja oltiin perillä Manhattanin maaperällä klo 01 yöllä klo 18 sijaan, joten siinä ei kiinnostanut keskellä yötä kulkea vieraalla metrolla narkkareiden ympäröimänä (herranjumala niitä oli paljon, metroasema muistutti tyyliin Walking Dead -sarjaa), junamatka Newarkin kentältä Manhattanille riitti meille siinä vaiheessa. Menttin siis noin 5km pitkä matka hotellille taksilla mahdollisimman nopeasti, koska lapsi oli pitkittyneestä lennosta ja lentokentällä oleskelusta todella väsynyt.

  Auta armias jos menisin sanomaan tämän jollekin fb-mammapalstalle, mikä ristiinnaulinta siitä luultavasti seuraisikaan 😀 Monesti vähän matkustavat lasten vanhemmat ei ymmärrä sitä, että joskus tällainen ratkaisu voi olla jossain tilanteessa ainoa vaihtoehto. Paitsi että joidenkin mielestä olisi varmaan ollut paras ratkaisu jättää kaikki matkustelut lapsen kanssa kokonaan väliin.. No, kukin tavallaan 🙂

  Reply
  • Outi
   28 tammikuun, 2018 at 9:03 pm

   Haha, se on juu totta, että aika monta mielipidettä tällaisista matkustusmuodoista voi olla. Pikkuvauvan kanssahan se on yllättävän helppoa kun turvakaukalo on aika pieni ja helppo ottaa mukaan, mutta isomman vauvan istuimia ei niin vaan mukana kannetakaan. Silloin on pakko soveltaa ja mennä välillä vähän riskilläkin. Kotiin jääminen ei ole nimittäin vaihtoehto. Onneksi niihin mammaFB-ryhmiin ei tarvitse kirjoitella ? Jätetään ne omaan arvoonsa ?

   Reply
 • Tiia/ReiseReise
  28 tammikuun, 2018 at 9:23 pm

  Dubai tuntuu olevan kovin suosittu tällä hetkellä, en kyllä toisaalta ihmettele. Jotenkin tosi pimeä viime vuoden marraskuu, olisin itsekin voinut lähteä aurinkoon. Minkä ikäinen teidän tytär oli tuolla matkalla? Tuntuu hassulta, että vauvalla pitää olla oma passi.

  Reply
  • Outi
   28 tammikuun, 2018 at 9:47 pm

   Dubai on tosiaan ollut ihan hirveesti pinnalla lähiaikoina. Oikeen itsekin ihmettelin sitä taannoin! Mutta hyvä kohde varsinkin perheelle. Helppo, siisti ja turvallinen. Tyttö oli 8 kuukautta ja rapiat Dubaissa. Hetken piti oikeen miettiä ? Oletkos suunnitellut reissuja, ja eikös teilläkin ollut vauva tulossa? 🙂

   Reply
   • Tiia/ReiseReise
    4 helmikuun, 2018 at 10:29 pm

    Hyvältä kohde kyllä kuulostaa perheelliselle. Joo, vauva on tulossa ja kovasti kasvaa masussa, en kuitenkaan usko, että lähdemme tänä vuonna ulkomaille. 🙂

    Reply
    • Outi
     5 helmikuun, 2018 at 3:50 pm

     Onnea vielä perheenlisäyksestä! Ei kannatakaan kiirehtiä reissaamisen suhteen, jos ei siltä tunnut! Kyllä sitä taas ehtii 🙂

     Reply
 • Sannahof // Unelmamaja
  3 helmikuun, 2018 at 11:49 pm

  Suomalaisten ehdottomat suosikit tällä hetkellä taitavat olla Dubai ja Bali, enkä ihmettele. Balin koin vuoden lopussa ja Dubai kutkuttelisi tulevaisuudessa ihan valtavasti. Joskin nyt täytyy hetki malttaa ja kerryttää matkakassaa, että pääsee näihin övereihin maisemiin 🙂

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2018 at 3:56 pm

   Dubai ainakin tuntuu oleva jokaisen huulilla ja matkablogeissakin näkyy ihan jatkuvasti juttua sieltä. Enkä minäkään ihmettele. Läpi vuoden paistava aurinko vetää, samoin kaikki nuo maailman isoimmat ihmeet. Onhan tuolla ihmeteltävää!

   Reply
 • jossus
  17 helmikuun, 2018 at 11:28 pm

  Ihanat kuvat. En malta odottaa että pääsen sinne.

  Reply
  • Outi
   18 helmikuun, 2018 at 12:32 pm

   Oi, ihanaa matkaa! Maistuisi mullekin kyllä aurinko!

   Reply
 • MJ
  20 maaliskuun, 2018 at 4:37 pm

  Kiva lukea muidenkin kokemusia Dubaista Vierailimme siellä maaliskuun alussa ja pidin arabialaisesta tunnelmasta kovasti! Parhaimpia paikkoja pitkään aikaan <3

  Reply
  • Outi
   20 maaliskuun, 2018 at 8:17 pm

   Onpa kiva kuulla, että tykkäsit Dubaista! Mäkin kyllä tykkäsin tunnelmasta ja erityisen kivaa oli se, kuinka siisti ja turvallinen paikka Dubai oli. Ja ne nähtävyydetkin oli kaikessa överiydessään kyllä ihan mainioita! 🙂

   Reply

Leave a Reply