fbpx
Menu

Viisi plus yksi parasta Barcelonassa

Barcelona jäi mieleen eläväisenä kaupunkina, jonka kaduilla nykyaika ja kaupungin kiehtova historia punoutuvat sulavasti toisiinsa. En yhtään ihmettele, miksi turismi on vallannut kaupungin – oman näkemykseni mukaan – ehkä silmiinpistävimmin kaikista käymistäni paikoista. Kaupunki kun on aivan tajuttoman moniulotteinen, edullinen ja ennen kaikkea mukaansatempaava.

Turistivirran seasta voi ihailla mm. Rooman valtakunnan ajan muureja, upeita goottilaisia kirkkoja sekä varmasti kaupungin kalleinta bulevardia Passeig de Graciaa, jota reunustaa palmupuiden lisäksi näyttävät vanhat ja arvokkaat rakennukset sekä yksityiskohdilla koristellut katukivetykset.

Iltaisin plazat täyttyvät tapaksia mussuttavista paikallisista, pöydissä virtaa viini ja lystikäs puheensorina täyttää tienoon.

Kaupunki sykkii aamusta iltaan ja siksipä olin aikalailla myyty.

Mikä oli parasta?

Viidessä päivässä ehti aika kivasti saamaan edes jonkinlaisen kuvan kaupungista. Ehdimme muun muassa eksymään vanhan kaupungin pienille ja viehättäville kujille, tutustumaan hiukan kaupungin historiaan sekä maistelemaan paikallisia herkkuruokia. Valtavasti jäi vielä näkemättä, ja niinpä uusinta Barcelonassa on siis ihan pakollinen, sillä hampaankoloon jäi vielä paljon enemmän, mitä noina päivinä ehdittiin näkemään.

Barcelona placa del rei

1.Montserrat vuori

Vaikka itse Barcelonan kaupunki onkin mielettömän viehättävä, oli parasta – ironista kyllä – se, kun lähdimme kaupungin ulkopuolelle.

Tunnin junamatkan päässä kaupungista sijaitsee vuori nimeltään Montserrat ja sen huipulla ikivanha luostari. Luostari itsessään oli näyttävä näky keikkuessaan jylhänä vuorenrinteillä, ja muutenkin paikka oli todella kaunis.

Vaikka naiivisti odotinkin vuorille mentäessä pyhää hiljaisuutta, ja johon jouduin lopulta pettymään turistimassan virratessa joka suunnassa solkenaan, oli paikka niin upea, että se jäi vahvasti mieleen yhtenä reissun kohokohdista. Luostarin historia, mitä nyt lyhykäisyydessään ehdin siihen tutustamaan, oli myös varsin mielenkiintoinen, ja siksipä suosittelenkin pientä lukuhetkeä ennen paikanpäälle menoa.

Montserrat luostari Barcelona

2. Barri Gothic

Turisteista huolimatta tämä alue Barcelonassa on historiansa puolesta tajuttoman kiehtova. Jos mielenkiintoa riittää, kannattaa alueeseen tutustua joko ihan elävän oppaan kanssa, tai tehdä kuten me teimme, seurailla opaskirjasen historiakierrosta, joka johdatteli meidät promenadeja pitkin hevosvankkureiden jalanjäljille ja muun muassa roomalaisen Augustuksen temppelin jäänteille, joihin ei kyllä muuten olisi tullut eksyttyä.

Kierros opasti meidät niin ikään 1800-luvun loppupuolella avattuun 4 Cats kahvilaan, jossa myös Picasso on viettänyt aikaansa.

Kävelykierroksen jälkeen pujahdimme muutamaksi tunniksi Barcelonan historiaa käsittelevän museon uumeniin, joka on aika mielenkiintoisella tavalla toteutettu.

Placa del Rei-aukion laidalla sijaitseva museo esittelee Rooman valtakunnan ajan Barcelonaa vuosilta 100-500. Museo on rakennettu kaupungin raunioihin, jotka on löydetty päälle rakennetun aukion alapuolelta. Museo kulkee siis kaupungin raunioissa ja pääsääntöisesti maan alla. Jos mielenkiintoa ja aikaa riittää, pääsee audio-oppaan avulla uppoutumaan Barcelonan historiaan ja sen aikakauden elämään aika syvällekin.

Barri Gothic

Turisti Barcelona

4 cats barcelona4 cats kahvila barcelona

3. Menú del día

Perinteinen espanjalainen ruoka ei välttämättä yllä ihan omiin suosikkeihini, mutta lounasaikaan tarjoiltava ”menú del día” eli päivän menu on konseptina ihan lyömätön. Kolmen ruokalajin menu juomineen maksaa ravintolasta ja sijainnista riippuen karkeasti 8-15€  ja tällä määrällä murkinaa porskuttaa loistavasti läpi pitkän päivän. Rahoillensa saa varmasti vastinetta.

Harmillista kyllä, päädyttiin ainoastaan kerran sopivaan lounasaikaan ruokailemaan, mutta se yksikin kerta oli niin antoisa, että kokemuksena se menee varmasti reissun top-listalle.

Espanjassa ruokailujen ajankohdat kannattaa oikeasti suunnitella, jollei halua päivät pitkät mutustella pelkästään tapaksia. Sen lisäksi, että vatsa täyttyy, myös lompakko kiittää ja hyvällä tuurilla makunystyrät räjähtävät, kuten meillä sattumalta pääsi käymään, kun osuttiin lounasaikaan älyttömän hyvään ravintolaan, jonka nimeä en tietenkään muista.

Menu del dia BarcelonaMenu del dia
paella barcelona
4. Gracia

Ilman hirveästi ennakko-odotuksia ja etukäteen selvittelyä satuttiin todellakin meitä miellyttävälle kaupunkialueelle. Gracia on paitsi vähemmän liikennöity kuin Barcelonan vanha kaupunki, ja siten viihtyisämpi, on se myös viehättävä urbaani ja eläväinen alue pienine ekokauppoineen, putiikkeineen ja iltaisin täyttyvine tunnelmallisine plazoineen. Graciaa on jossain verrattu myös Helsingin Kallioon, eikä tässä nyt ihan metsään mennä. Iltaelämästä molemmat taitavat ainakin olla tunnettuja.

Gracia on myös sijainniltaan todella hyvä. Kävelymatka keskustaan hienoa Passeig de Graciaa pitkin ei ole mahdoton, joskaan ei ihan lyhytkään, mutta metrolla matkan taittaa nopeasti. Myös yksi Barcelonan tunnetuimmista turistipaikoista, Güellin puisto, sijaitsee myös kätevän kävelymatkan päässä Gracian keskustasta, eikä metromatka merenrantaankaan ole mahdoton.

Gracia katutaide BarcelonassaGracia katutaide Barcelona

5. Tapas

Ei Espanjaa ilman tapaksia!

Tapas-paikkoja on ihan pilvin pimein kaupunki täynnä, mutta hyviä sellaisia kannattaa oikeasti hiukan metsästää. Olisin halunnut päästä enemmänkin sisään varsinkin iltaisin heräävään tapas-kulttuuriin, mutta vauvan takia jouduimme olemaan aikalailla parhaaseen tapasaikaan jo nukutushommissa.

Satuimme kuitenkin muutamaan todella varteenotettavaan paikkaan, joista erityismaininta rannan lähettyvillä Barcelonetan kaupunginosassa sijaitsevalle Bar Bitacoralle. Valtava annos jättikatkarapuja ja sinisimpukoita hävisi pöydästä viimeistä murua myöden. Tai no…

Tapas GraciaBar Bitacoras BarcelonaTapas Barcelon BitacorasTapas Barcelona GraciaTapas Barcelona

+ 1 Nähtävyydet

Barcelonan suosituimmat nähtävyydet kuten Sagrada Família, Güellin puisto ja Catedral de la Santa Creu ovat ehkä jokaisen kaupungissa olevan turistin to do-listalla, ja niin myös me käytiin tsekkaamassa mestat.

Upeita, ihmeellisiä ja mielenkiintoisia paikkoja kaupungissa todellakin riittä, mutta valitettavasti meitä turisteja oli joka paikassa niin järjettömästi, että me päätettiin suosiolla tarkastella useampi nähtävyys vain päällisin puolin kauempaa tiiraillen.

Güellin puistossa käytiin ainoastaan pyörähtämässä ja Sagrada Família kierrettiin vain ympäri. Näistä ainakin tuo Güellin puisto jäi hiukan harmittamaan, sillä noita Gaudín rakennuksia olisi ollut mielenkiintoista käydä tarkastelemassa hiukan lähempääkin. Ja toki myös niin ikään Gaudín suunnittelemassa Sagrada Famíliassa olisi takuulla riittänyt ihmeteltävää.

Jos nähtävyyksistä haluaisi nauttia hiukan rauhallisimmissa merkeissä, niin ehkäpä kaupunkiin voisi mennä joskus talvella uudestaan, kun turistimäärät ovat hiukan inhimillisemmät. Toisaalta aurinkoinen kaupunki ja kesällä kukoistava katukulttuuri antaa ainakin itselleni enemmän kuin yksikään nähtävyys, joten luulenpa että uusintaottelu Barcelonassa tulee kaikesta huolimatta ajoittumaan jälleen lämpimään vuodenaikaan.

Barcelona GaudiSagrada Familia BarcelonaNähtävyydet Barcelonanähtävyys Cathedral de la santa creu Barcelonavuodenaikaan.

 


•KÄY SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA!

• TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA !

• TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ!

 

 

 

No Comments

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  5 marraskuun, 2017 at 10:15 pm

  Barcelona vei aikoinaan mun sydämen täysin. Vietin kaupungissa koko tammikuun ja tutustuin siihen alue alueelta. Sitten matkustinkin Barcelonaan kerta toisensa jälkeen ja se vaan on aina yhtä ihana 🙂 Tykkään myös tuosta Graciasta ja vanhan kaupungin El Bornen alueesta. Tammikuu on muuten erinomainen kuukausi matkustaa Barcelonaan. Kelit kaupunkilomalle pääosin ihan hyvät ja turisteja vähemmän. Espanjan rakkauteni levisi sitten muualle Kataloniaan ja nyt olen jäänyt jumiin Andalusiaan.

  Reply
  • Outi
   6 marraskuun, 2017 at 10:44 am

   El Bornessa mekin käytiin ja tykästyttiin, muttei ehditty ihan kamalasti tutkia aluetta. Tuo on nimenomaan paikka, johon seuraavalla kerralla suuntaisin ajan kanssa.
   Jotenkin sitä aina pitää noita Euroopan kaupunkeja kesäkaupunkeina, mutta varmaan noilla leveyksillä talvikin on oikein varteenotettavaa matkustusaikaa. Tosin itse tykkään kyllä lämmöstä niin paljon, että ehkä sitten kuitenkin ajoittaisin matkani vaikka alkukevääseen kuin ihan keskitalveen, vaikka turistimäärät olisivatkin hiukan isommat. Jotain kun haluaa niin toisesta täytyy luopua..
   Mutta jos pitäisi valita, niin pahimpina turistikuukausina suuntaisin kyllä ehdottomasti ihan jonnekin muualle Espanjaan kuin Barcelonaan..Andalusia kyllä kiinnostaa myös kovasti, kuten koko Espanja noin ylipäätään!

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  5 marraskuun, 2017 at 11:22 pm

  Minusta Barcelona on ihana! Ja ehdottomasti parhaimmillaan se on muualla kuin La Ramblalla tai suurimmilla turistinähtävyyksillä, mutta kyllä esimerkiksi Sagrada Familiassa kannattaa joskus käydä myös sisällä. Ihmeteltävää riittää siellä vielä ulkokuorta paljon enemmän. Minä olen muuten aina ollut Barcelonassa vain talviaikaan, ja olen silti viihtynyt älyttömän hyvin. Luulenkin, etten itse viihtyisi ollenkaan kesäaikaan, kun turisteja on valtavat määrät, vaan minulle sopivat nuo edes vähän hiljaisemmat talvikuukaudet. Ja Gracian lisäksi kannattaa suunnata myös Eixamplen kaupunginosaan – siis muutenkin kuin katsomaan Sagrada Familiaa – myös sieltä löytyy paljon rentoa elämää.

  Reply
  • Outi
   6 marraskuun, 2017 at 10:35 am

   Barcelona on todellakin ihana! Niin paljon kaikkea. Ja tuo viisi päivää on aivan liian vähän, mutta toisaalta sopiva aika kasvattaa nälkää kaupunkia kohtaan 😉 Eixamplen läpi käveltiin samalla reissulla kun käytiin kurkkaamassa, miltä Sagrada Familia näytti. Hyvä tietää että tuoltakin löytyä rentoa kaupunkielämää!
   Matkustamisessa talvikuukausina on varmasti paljon hyviä puolia ja hyvällä tuurilla ilmakin saattaa olla oikein mukava Espanjassa.

   Reply
 • Anne / Matkahetket
  6 marraskuun, 2017 at 12:46 pm

  Barcelona on ollut matkalistallani jo pitkään! Ihana kaupunki varmasti. Tapakset näyttävät herkullisilta ja tuo köysirata hurjalta tuossa kuvassa, ainakin lievästi korkeanpaikan kammoiselle. 🙂

  Reply
  • Outi
   10 marraskuun, 2017 at 9:10 pm

   Barcelona on ihan huippu paikka! Ja tapaskulttuuri Espanjan ihan ykkösjuttu. Espanjaan voisi palata vaikka sata kertaa uudelleen.

   Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  6 marraskuun, 2017 at 11:06 pm

  Ihana Barcelona <3 Tänne tulee varmasti lähdettyä vielä uudestaan joskus, ellei useammankin kerran. Oman listan huipulla olisi varmaan kaikki Gaudi, on sen rakennukset niin huikeita. Mieleen jäi myös lenkkeily Montjuicin kukkulalle. Ja tietysti cava ja tapakset, nam! Vähän harmittaa kyllä tuo turismin räjähdys siellä.

  Reply
  • Outi
   10 marraskuun, 2017 at 9:10 pm

   Apua, mä en muuten juonut yhtään cavaa tällä Espanjan reissulla! Kääk! Pakko korjata tilanne asap!

   Reply
 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  8 marraskuun, 2017 at 3:54 pm

  Barcelona oli kyllä mukava kaupunki ja hyvä vinkki tuo luostari 🙂

  Reply
  • Outi
   10 marraskuun, 2017 at 9:11 pm

   🙂 Jep, Barcelona on huippu!

   Reply
 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  9 marraskuun, 2017 at 7:05 pm

  Rakastuin Barcelonaan – olin siellä joskus viitisen vuotta sitten kymmenen päivää ja rakastin kaikkea siellä. Erityisesti herkullinen ruoka on jäänyt mun mieleen, olisin voinut jäädä joka kulmalla syömään Barcelonassa.

  Ainoa, mikä oli ministi miinus Barcelonassa oli rannat. Olihan ne totta kai ihan kivat ja ajoivat asiansa, mutta todella täydet. Matkattiinkin junalla läheiseen Sitgesin kaupunkiin, jossa rannat oli paljon paremmat – toki lähes yhtä täydet, mutta siellä oli miellyttävämpää.

  Pakko päästä Barcelonaan pitkästä aikaa taas!

  Reply
  • Outi
   10 marraskuun, 2017 at 9:13 pm

   Ikävää, että rannat eivät sytyttäneet, mutta ymmärrän kyllä kuinka tungos työntää luotaan. Hyvä idea lähteä vähän kauemmas rantojen perässä. Barcelonasta kun pääsee niin helposti matkustamaan kaikkialle maan sisällä. Meillä jäi rannat kunnolla näkemättä, mutta toisaalta kyllä lähtisin ehkä rantojen perässä juurikin johonkin toiseen paikkaan kuin Barcelonaan. Kaupungissa kun on niin paljon muutakin siistiä fiilisteltävää!

   Reply
 • Emma / Mutkia matkassa
  9 marraskuun, 2017 at 10:20 pm

  Barcelona on kyllä huikea! Mulla on takana kaksi tosi lyhyttä visiittiä ja nyt keräilen vinkkejä synttäriviikonlopun viettoon maaliskuussa. Kiitos siis näiden sinun lemppareidesi listaamisesta!

  Reply
  • Outi
   10 marraskuun, 2017 at 9:14 pm

   Hei hyvää reissua vaikkakin maaliskuussa vasta! Barcelona on varmasti ihan tykki kaupunki synttärihumuun!! 😉

   Reply

Leave a Reply