fbpx
Menu

Vatsavaivaa, aikaerorasitusta tai auringon puutetta? Tuotepaketin arvonta

Tuttu tunne varmaan monelle. Reissuruokavalio pistää mahan melskaamaan ja peräsuolen pörisemään. Seuraa siis sosiaalisesti rajoittavia ja reissukaveria kiusaavia ongelmia, enkä usko, että kukaan moisista vaivoista itsekään nauttimaan pääsee.

Nyt en siis puhu perinteisestä matkaripulista, vaan yksinkertaisesti siitä, että ruokavalio sisältääkin yhtäkkiä jotain semmoista, mihin vatsa ei ole tottunut. Varsinkin reissussa saattaa puolihuolimattomasti tai olosuhteiden pakosta tulla syötyä runsaammin hiilihydraatteja tai liian rasvaista ruokaa, jotain semmoista siis, mikä ei kotioloissa kuulu jokapäiväiseen ruokavalioon. Ruoansulatus ei osaakaan käsitellä kaikkea vastaanottamaansa, ja sulamattomana suolistossa illan herkkuateria yhdistettynä päivän neljänteen kahvilahetkeen aiheuttaakin lopputulemana yllä kuvaamiani ongelmia.

Vermanilta, joka on vuonna 1987 perustettu lääkealan perheyritys, löytyy muutamia tuotteita, joilla voi yrittää lieventää ikäviä vatsavaivoja reissussa ja toki kotonakin. Tuotteiden ideana on karkeasti ottaen helpottaa ravintoaineiden kuten hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen pilkkoutumista helpommin sulavaan ja imeytyvään muotoon, jolloin suolistokaasujen muodostus ja niihin liittyvät kivut ja tuntemukset voivat helpottua. Tilanne on siis win-win. Reissukaverit kiittää ja oma olo on kepeämpi.

vatsaoireet matkalla


Multienzyme GO -valmisteen teho perustuu 14 ruoansulatusentsyymin yhdistelmään, jotka ennen ateriaa otettuna pilkkovat ruoan hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja, sekä voikukanjuureen, joka monipuolistaa tuotteen vaikutusta. Joidenkin lähteiden mukaan voikukanjuuri edistää suoliston hyvien maitohappobakteerien kasvua helpottaen näin ollen ainakin bakteerikannan häiriöistä johtuvia vatsavaivoja.

Nimensä mukaisesti valmiste on pienessä kätevässä taskuunmentävässä pakkauksessa, joka on helppo napata myös reissuille mukaan. Kokeilemisen arvoinen, erityisesti jos epämääräiset vatsavaivat kiusaavat. Valmiste on tarkoitettu yli 12-vuotiaille ja sitä voidaan käyttää satunnaisesti, mutta soveltuu myös säännölliseen käyttöön.

Multienzyme go vatsaoireisiin matkalla

Lisäinfo tuotteen käytöstä kannattaa kurkata täältä!


Gluten Go -valmiste on tarkoitettu henkilöille, jotka kokevat olevansa yliherkkiä gluteenille ja saavat vatsavaivoja gluteenipitoisista viljoista. Teho perustuu niin ikään entsyymeihin, jotka pilkkovat viljojen gluteenin sekä maidon kaseiinin vaikeasti hajoavia proteiinisidoksia. Huomioitavaa on, että tällä valmisteella ei ole mitään tekemistä keliakian kanssa, eli valmiste ei ole tarkoitettu keliaakikoille!  Vielä kerran, ei siis keliaakikoille!

Ja sama juttu, pieni pakkauskoko on mukava ottaa reissuille mukaan, sujauttaa taskuun tai tiputtaa käsilaukun pohjalle. Tässä valmisteessa ikäraja on 3-vuotta, mutta ehkä niin pienten lasten kanssa tarkempi oireiden alkuperän selvittely on paikallaan ennen valmisteen käyttöä.

gluteeninpilkkoja vatsaoireisiin

Katsopas lisäinfot tästä!


Melarest 1mg. Sitten päästäänkin vatsaoireista uniongelmiin ja varmasti jokaisen pitkiä lentoja harrastavan kiusaan eli aikaerorasitukseen. Jokainen on varmaan kuullut melatoniinin käytöstä ainakin kyseiseen vaivaan.

Melatoniini on elimistön oma nukkumatti, uni-valverytmiä säätelevä pimeähormoni, yöhormoni, mitä näitä nyt on. Rakkaalla lapsella monta nimeä. Sen eritys on voimakkainta keskiyöllä ja aiheuttaa siis iltaisin väsymyksen tunnetta, eli saa ainakin järkevän ihmisen harkitsemaan nukkumaan menoa. (Tätä kirjoittaessa kellon on yli puolen yön ja mietiskelen, että nyt varmaan olisi oikea aika mennä nukkumaan. Enkä kuitenkaan mene.)

Melatoniinin eritystä voidaan yrittää säädellä silmiin pääsevän valon määrää säätämällä. Yleisesti melatoniinia käytetään kuitenkin suoraan purkista napattuna, mikä lienee helpompi vaihtoehto edelliselle. Oikeaan aikaan otettuna melatoniini voi olla kovinkin tehokas aikaerorasituksen hoidossa. Sillä voidaan tahdistaa omaa unirytmiä kohdemaan vuorokaudenaikaan sopivaksi.

Ennen puoltayötä, yleensä noin kello 22 otettuna tabletin vaikutus alkaa oikeaan aikaan. Valmistetta kannattaa käyttää 1-4 päivää kohdemaassa oireista riippuen, ja ensimmäisen tabletin voi hyvinkin ottaa jo lentokoneessa kohdemaan kellonajan mukaan.

melatoniini aikaerorasitukseen

Lisää valmisteen käytöstä täältä.


Minisun D-vitamiini 25 µg. Viimeisimpänä D-vitamiini, joka ei liity sen enempää vatsavaivoihin kuin aikaerorasitukseenkaan. D-vitamiinia me kaikki vain tarvitsemme, toiset enemmän ja toiset vähemmän, ja siksi sisällytän sen tähän samaan pakettiin.

D-vitamiinia saadaan ennen kaikkea auringosta, joten sen aikaa kun reissusuunnitelmat palmujen alle ovat jäissä, ja joudut tai haluat kökkiä täällä pimeässä pohjolassa, on vitamiinin nappaaminen varsin hyödyllistä purkista.

Oman d-vitamiinitason voi käydä määrittämässä lääkärissä ja näin ollen voit saada selville, onko lisävitamiinille ylipäänsä tarvetta. (Yleensä yksityiset lääkäriasemat tekevät näitä kokeita.) Virallinen saantisuositus kuitenkin vuoden ympäri lapsille, nuorille ja aikuiselle on 10µg.

d-vitamiini saantisuositus

Tuotetiedot ja lisää mielenkiintoista tietoa d-vitamiinista löydät täältä.

Ja nyt päästään siihen arvontaan! Eli homman nimi on seuraava. Arvon tämän neljän tuotteen setin yhdelle onnekkaalle. Tuotepaketin arvon on noin 50€. Arvontaan osallistut tykkäämällä blogin Facebook-sivuista JA kertomalla blogin kommenttikenttään tulevista matkasuunnitelmistasi tai jotain mielipiteitä, kommentteja tai ajatuksia tuotteisiin liittyen. Pistetään arvonnalle aikaa viikko, eli osallistua voit 12.2. keskiyöhön asti. Voittaja saa tuotteet postissa eikä osoite- tai sähköpostitietoja julkaista. 🙂

Ei kun osallistumaan ja Lycka Till!!

*Tuotteet on lahjoittanut Verman


Pssst… käy tykkäämässä sivustani Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa (@outimoi)! Twitteristäkin (@maaquzuu) mut löytää.

No Comments

 • sikkuralla
  5 helmikuun, 2017 at 6:34 pm

  Espanjaan olisi tarkoitus piakkoin matkustaa miehen isän luokse.

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2017 at 9:23 pm

   Espanja on minun yksi suosikkikohteistani vaikka olenkin käynyt vain 2 kertaa. Tykkään niin kovin siitä kulttuurista, ruoasta ja kielestä 🙂

   Reply
 • anna s.
  5 helmikuun, 2017 at 8:53 pm

  Kesällä olisi tarkoitus lähteä perheen kanssa ensimmäiselle ulkomaan reissulle jonnekkin lämpimään. Perheen pienimmäisen ensimmäinen matka 🙂

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2017 at 9:18 pm

   Oi, samat suunnitelmat siis kuin meillä. Onko mitään vaihtoehtoja mielessä?

   Reply
 • idahhh
  5 helmikuun, 2017 at 9:55 pm

  Tämän vuoden jo kiinni lyötyihin reissusuunnitelmiin kuuluu alkukevään viikonloppumatka miehen kanssa Gdanskiin, kesän kynnyksellä tyttöjenreissu ystäväni kanssa Barcelonaan ja luontomatka miehen kanssa Färsaarille syksyllä! Haavelistalla olisi kesällä lähteä pienelle roadtripille esim. Norjaan, Amsterdam kiinnostaisi loppusyksystä ja jos nyt laitetaan ranttaliksi haluaisin joulun välipäivinä lähteä vaikka Dubaihin! 😀

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2017 at 9:58 pm

   Oi kylläpä siinä riittää hulinaa vuodelle! Kaikki sellaisia kohteita, joihin lähtisin myös heti mahdollisuuden tullen. Gdanskissa olenkin käynyt, samoin Amsterdamissa ja Barcelona on minullakin edessä, mutta vasta syksyllä. Hyvää reissuvuotta!

   Reply
 • Piia K
  5 helmikuun, 2017 at 10:41 pm

  Toistaiseksi ei ole suunnitelmissa kuin kotimaan matkailua ja sekin vaan mummolaan. Mutta aina niilläkin reissuilla ehtii tutustua uusiin paikkoihin. Esittelemäsi tuotteet ovat mielenkiintoisia, erityisesti Gluten Go kiinnostaa. Jospa sen avulla mummolan pullat ja muut herkut sulaisivat paremmin, kun arkena en moisia herkkuja juurikaan syö. 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 9:25 am

   Kotimaassa pitäisi itsekin enemmän matkustella. Täälläkin on niin paljon kivoja, kauniita ja käymisen arvoisia paikkoja, että kyllä ansaitsisivat enemmän huomioita. Ja nythän on juhlavuosi! Sekin on hyvä syy keskittyä kotimaahan! Gluten Go on kyllä mielenkiintoinen tuote. Olisikin hauska kuulla, jos jollain on kokemuksia kyseisestä valmisteesta.

   Reply
 • Airiina
  6 helmikuun, 2017 at 8:19 am

  Kreetalle maaliskuussa rantalomalle, sitten kesäkuussa Yhdysvaltoihin työjuttuihin.

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 9:27 am

   Ihania alkuvuoden suunnitelmia! Rantaloma erityisesti maistuisi tällä hetkellä.

   Reply
 • Tanja
  6 helmikuun, 2017 at 9:14 am

  Talvilomalla etelään Tallinaan:) Kesällä Kreikkaan.

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 9:28 am

   Tallinnan matka on minullakin suunnitteilla tosin kevään kynnyksellä vasta. Kreikka ja rantaloma sopisi tähän hetkeen mainiosti 🙂

   Reply
 • Teija
  6 helmikuun, 2017 at 9:21 am

  Ulkomaan matkasuunnitelmia ei ole, mutta kesällä taas lähdetään kiertelemään tätä meidän omaa kaunista maatamme.

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 12:11 pm

   Kotimaa on erittäin varteenotettava reissukohde. Pitäisi itsekin laittaa enemmän panoksia siihen. Toivottavasti löydätte kotimaasta kivoja ja mielekkäitä kohteita, ja säät suosivat!

   Reply
 • klaara
  6 helmikuun, 2017 at 11:03 am

  Suunnitelmissa on Espanjan matka toukokuussa. Matkalla mukana aina pieni ”apteekki”, mutta näitä en ole kokeillut lukuun ottamatta D-vitamiinia.
  Upea arvonta!

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 11:50 am

   Oi, Espanja <3 Meilläkin on lähtö syyskuussa Espanjaan, mutta keväinen Espanjakin kyllä kiehtoisi. Onnea arvontaan! 🙂

   Reply
 • hilkka
  6 helmikuun, 2017 at 12:43 pm

  Syksylle olen suunnittelemassa kaupunkilomaa 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 1:30 pm

   🙂

   Reply
 • Pia
  6 helmikuun, 2017 at 2:24 pm

  Maaliskuussa matkustamme Hongkongiin.

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 3:09 pm

   Pian siis pääset reissun päälle! Huikeeta!

   Reply
 • Annika
  6 helmikuun, 2017 at 3:18 pm

  Espanjassa olen käynyt ja toivottavasti pääsen joskus uudelleen 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 3:23 pm

   Toivotaan että pääset! Espanja on niin ihana! Minulla ainakin yksi Espanjan matka tiedossa tälle vuodelle, mitä odotan ihan hulluna 🙂

   Reply
 • Ida
  6 helmikuun, 2017 at 3:49 pm

  Huhtikuussa Hollantiin siskon kanssa 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 8:20 pm

   Hollanti on kiva! Muuallekin kuin Amsterdamiin olisi myös kiva päästä käymään.

   Reply
 • Aurinkoinen
  6 helmikuun, 2017 at 5:05 pm

  Espanjaan mahdollisesti syksyllä pyöräilemään. Varmasti hyviä tuotteita, entsyymivalmistetta en ole vielä kokeillutkaan.

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 8:21 pm

   Tämä kuulostaa sellaiselta omalta unelmalta. Pyöräily yhdistettynä Espanjaan, ai että! Kaksi asiaa, joita rakastan.

   Reply
 • Janika Sirén
  6 helmikuun, 2017 at 7:49 pm

  Matkalle olisi ihana päästä, mutta opinnot ovat kesken ja YO-kirjoitukset lähestyvät, joten aikaa ei matkustamiseen juuri nyt oikein jää. Toivottavasti kesällä pääsisi kunnolla rentoutumaan jonnekin lämpimään!

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 8:21 pm

   Onnea YO-kirjoituksiin ja toivottavasti pääset rentoilemaan kirjoitusten jälkeen!

   Reply
 • JG
  6 helmikuun, 2017 at 7:53 pm

  Olisi niin monta paikkaa taas mielessä, mutta Prahaan nyt ainakin lähiaikoina. 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 8:22 pm

   Praha on kaunis paikka. Oli itsellänikin suunnitteilla syksylle, mutta matkakohteeksi valikoituikin Barcelona. Hyvää reissua!

   Reply
 • Ulla
  6 helmikuun, 2017 at 8:20 pm

  Just viikonloppuna varattiin lennot Malagaan kesäkuun alkuun -enää ei puutukaan ku katto pään päältä 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 8:23 pm

   Oi että! Täällähän on paljon Espanjaan lähtijöitä! Enkä ihmettele miksi 🙂 Hyvää reissua! Odottelu ja suunnittelu on myös mukava osa reissaamista.

   Reply
 • Jennannnen
  6 helmikuun, 2017 at 8:51 pm

  Seuraavan matkakohteenamme on Islanti! Matka on edessä tulevana syksynä 🙂

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 9:07 pm

   Oi, mulla onkin joitain Islanti-aiheisia juttuja. Kannattaa käydä lukasemassa ennen reissua 🙂 Varmasti tulee huikea reissu! https://www.rantapallo.fi/maaquzuu/category/kohteet/eurooppa/islanti/

   Reply
   • Kaisa
    10 helmikuun, 2017 at 7:08 pm

    Mullakin seuraavana matkakohteena on Islanti. Tosin kyseessä on työmatka ja vain yksi päivä omaa aikaa. Kiitos linkistä, käyn katsomassa vinkit!

    Reply
    • Outi
     11 helmikuun, 2017 at 11:31 am

     Päivässä ehtii vähän haistelemaan ainakin tunnelmaa 🙂 Toivottavasti jää hyvä kuva paikasta, sillä Islanti on kyllä niin upea että ansaitsee useamman päivän tutkimusmatkailua!

     Reply
 • Stacy Siivonen
  6 helmikuun, 2017 at 10:36 pm

  Pielavedelle. Sanoisin, että noista D-vitamiini on aika hyvä, koska kun sitä käyttää runsaasti, säästyy auringon polttamilta. Voikukanjuuri kuulostaa kanssa mielenkiintoiselta, koska on ollut sellaista spekulaatiota, että lihavilla on bakteeritasapaino sekaisin suolistossa. Noin muutoin voisin harjoitella vaikka karatetöräyksen, jolla halkaisen yhdellä töräytyksellä sen tuolin, millä istun.

  Reply
  • Outi
   6 helmikuun, 2017 at 10:43 pm

   Semmosenko vaikutuksen olet d-vitamiinilla huomannut? Mielenkiintoista. Hyvä jos jeesaa! Ja suoliston bakteerikantaa ja sen vaikutuksia juurikin esim lihavuuteen, mutta myös paljon muuhun, tutkitaan nyt vimmatusti. Se on myös äärimmäisen mielenkiintoista. Mutta tuon karatetöräyksen hyötyjä jäin vielä miettimään…

   Reply
 • Kristiina
  7 helmikuun, 2017 at 1:57 pm

  Yritän päästä äitini kanssa sukulaisiin ja ystäviin ulkomaille. Ehkä vika ulkomaanreissu äidille, sen verran ikää on. Mutta tässä terveys- ja talousongelmia eli katsotaan, onnistuuko. Tuttuja nuo arvonnan purnukat ovat. ?

  Reply
  • Outi
   7 helmikuun, 2017 at 7:37 pm

   Toivottavasti saatte reissun onnistumaan ja äitisi pääsee vielä haistelemaan ulkomaan tuulia 🙂

   Reply
 • Terhi / Muru Mou
  8 helmikuun, 2017 at 12:21 pm

  Melarestia en ole testannut aikaerorasitukseen, mutta edellisessä työssäni jouduin tekemään sekä päivä- että yövuoroja, ja käytin valmistetta unirytmin muuttamiseen. Ei ole aikaisempaa kokemusta yövuoroista, joten en tiedä kuinka paljon Melarestistä oli loppujen lopuksi apua, mutta sain muutettua rytmin yllättävän kivuttomasti.
  (En osallistu arvontaan!)

  Reply
  • Outi
   8 helmikuun, 2017 at 12:35 pm

   Joillekin toimii tosi hyvin, toisille huonosti. Voi olla paljonkin vaikutusta valmisteen pätevyyteen myös mihin aikaan sen ottaa eli ehkä oot osannut napata sen just oikeisiin aikoihin. Toki placebon vaikutusta ei myöskään voi kiistää, mutta sama se mikä siinä toimii, kunhan toimii! ?

   Reply
 • Elise H.
  9 helmikuun, 2017 at 1:22 am

  Hiihtolomalla olisi tarkoitus lähteä Tampereelle poikaa katsomaan ja joitain kauppoja katsastamaan, tällä hetkellä ei ole muita matkasuunnitelmia.
  Mukana arvonnassa, kävin Facebookissa tykkäilemässä 🙂

  Reply
  • Outi
   9 helmikuun, 2017 at 9:30 am

   Tampere on kiva paikka! Itsekin haluaisin taas monen vuoden tauon jälkeen tehdä visiitin sinne. 🙂

   Reply
 • Sunday
  9 helmikuun, 2017 at 1:23 am

  Kai vastausaika on 12.2. asti, kun vastahan tää teksti on julkaistu? 🙂

  Matkustan ulkomaille 3-4 kertaa vuodessa, mutta tällä hetkellä mennään tammikuussa syntyneen vauvan ehdoilla. Suunnitelmissa on matkustaa johonkin ”helppoon ja lämpimään” maahan ehkäpä syksyllä, jos kaikki menee hyvin. 🙂

  Reply
  • Outi
   9 helmikuun, 2017 at 9:29 am

   No kas, lipsahtanut painovirhe paholainen. Tosiaan vastausaika on 12.2. asti, kiitos korjauksesta! Nyt se on korjattu tekstiinkin.

   Onnea uudesta tulokkaasta! Täältä tullaan kohta perässä. Itse elän ainakin siinä uskossa, että vauvan kanssa pystyy matkustamaan siinä missä yksinkin, mutta todellisuudessahan se vauva sitten määrää tahdin.

   Reply
 • Anna | Tämä matka -blogi
  11 helmikuun, 2017 at 7:21 pm

  Tuli ostettua yllärimatka. Lähden Epsanjaan maanantaina kun tuli niin ikävä Teppoa. Nuo Minusun-tabletit on meillä muuten jo käytössä : )

  Reply
  • Outi
   12 helmikuun, 2017 at 7:02 pm

   Oi hyvää matkaa! Espanja on kyllä aivan ihana, ja ihanaa että pääset Tepon luokse 🙂

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  11 helmikuun, 2017 at 11:08 pm

  Irlanti on seuraavaksi kohteena, sitten on aika avoinna kaikki suunnitelmat, mutta tilanne voi olla lähipäivinä jo toisin 🙂

  Reply
  • Outi
   12 helmikuun, 2017 at 7:04 pm

   Hyvää Irlantia!

   Reply
 • Ansu
  12 helmikuun, 2017 at 10:47 pm

  oi, tämäpä vaikuttaisi aika hyvältä paketilta, myös ihan kotikäyttöön eikä vain matkalle! 🙂

  Reply
 • Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  17 helmikuun, 2017 at 11:24 pm

  Olipas hyvä infopaketti, varmasti jotain näistä eksyy mukaan seuraavalle reissulle jonka kohdetta en vielä tiedä. 🙂 Vaikka en arvontaan ehtinytkään niin hyvä tietää näistä! 🙂

  Reply
  • Outi
   26 helmikuun, 2017 at 10:17 pm

   Kiva jos tästä oli jotain hyötyä! Monelle kyllä varmasti päteviä tuotteita niin reissuun kun kotipuoleenkin 🙂

   Reply

Leave a Reply