fbpx
Menu

5 x ravintolavinkit Tallinnaan – uutena vanhankaupungin brasserie-ravintola Tabac

Yksi painava syy sille, miksi olen tykästynyt Tallinnaan, on vanhankaupungin mahtava ravintolatarjonta. Tänä päivänä Tallinnan ravintolat rokkaavat ja niiden hintataso alkaakin olemaan jo Suomen hintojen luokkaan. Oman kokemukseni mukaan samalla rahalla Tallinnassa saa kuitenkin tasokkaampaa ruokaa, ainakin jos tietää mihin mennä.

Olen käynyt melko useassa Tallinnan ravintolassa lähivuosien aikana, mutta paljon on vielä käymättä. Olemme kuin varkain ottaneet jokavuotiseksi perinteeksi käydä vähintään kerran keväässä ja kerran talven aikana Tallinnassa, eli reissuja sinne kertyy ainakin muutama vuodessa. Niin ollen Tallinnan ravintolat on tullut koluttua hyvin läpi. Tässä siis omat tämän hetken ravintolavinkit Tallinnaan ja lopussa vielä muutama sellainen, mihin haluaisin kovasti seuraavilla reissuillani mennä.

Talliinan ravintolat nro 1 : Tabac – vanhankaupungin trendikäs yllättäjä

Vapiskaa kaiken maailman rataskaevut ja ravintola V:t!

Brasserie-ravintola Tabac on nyt Tallinnan vanhankaupungin ykkösmesta!

Vuoden 2018 Silverspoon Gastropubi-sarjan voittajaksikin valittu ravintola Tabac on todellakin tunnelmaltaan ja mauiltaan pitkästä aikaa sellainen ravintola, joka sai suut sykkyrälle oikeastaan koko kuusipäisen testijoukkueen mielestä. Tänne aion kyllä varmasti palata!

Lauantai-iltana noin 70 asiakaspaikkainen Tabac oli ääriään myöden täynnä kun astelimme kaveriporukalla sisään. Vapaata pöytää joutui pöytävarauksesta huolimatta hiukan jonottelemaan. Alun pienen hämmennyksen ja nuivan palvelun jälkeen alkoi Tabac kuitenkin näyttämään ne parhaat puolensa.

Tabac TallinnaTabac Tallinna

Letkeän musiikin ja mukavan puheensorinan keskeltä oli helppoa aistia jotain erityistä viihtyisyyttä. Kaikki ylimääräinen pönötys loisti poissaolollaan.

Ja nyt kerron sinulle, miten täydellinen menu Tabacissa valitaan: valitse alkuruoista ”Pan Fried Halloumi” ja pääruoista ”Grilled Veal”. Näillä valinnoilla ei mene metsään.

Itse kasvisruokaa suosivana valitsin pääruoaksi kukkakaaliannoksen, joka ei valitettavasti ollut millään tapaa ykkösvalinta, mutta toisten lautaselta närppineenä ja ystävieni makutottumuksiin luottavana tuo vasikka-annos oli todellakin kaiken hehkutuksen arvoinen. Alkuruoaksi ottamani halloumi olikin sitten suolaisen ja makean yhdistelmänsä ansiosta jotain aivan taivaallista!

Brasserie Tabac Tallinna

 

Tabac on viihtyisän ja laadukkaan ruokaravintolan lisäksi trendikäs cocktail-baari, joten jos olet valmis nostamaan tunnelman lisäksi hiukan laskun loppusummaa, suosittelen kokeilemaan baarin valtavasta drinkkivalikoimasta muutamaa. Kymmenen euron drinkit näin Tallinnan hinnoissa tuntuvat ehkä aika suolaisilta, mutta maistuvat sitäkin makemmilta.

Kaiken tämän makuilottelun kruunasi ravintolasalin peittävä lämmin funkahtava musiikki ja iloinen puheensorina, joten olen aivan varma, että sinun kannattaa kokea tämä

TABAC

Suur Karja 4

Hintataso 7-20€

Tallinnan ravintolat nro 2. Farm – laadukasta eestiläistä ruokaa kohtuuhinnoin

Toinen Tallinnan vanhankaupungin omista suosikeistani on enemmän fine dine-kategoriaan kuuluva Farm. Modernia eestiläistä ruokaa tarjoileva Farm on keikkunut myös monella parhaiden virolaisten ravintoloiden listoilla. Vuonna 2017 Farm oli Silverspoon finalisti ja se löytyy myös Pohjoismaiden White Guide-listalta.

Farm on fiini, mutta samalla viihtyisä ja kodikaskin. Vaikkei varsinaisesti voi sanoa, ettäkö Farm olisi Tallinnan lapsiystävällisin ravintola, niin ainakin pieni, vastikään tukea vasten nousemaan oppinut lapsikin otettiin hyvin vastaan.

Farmissa varmasti kaikki annokset ovat laadultaan vähintäänkin erinomaisia, mutta jos jotain haluan hehkuttaa, on se maailman paras jälkiruoka, joka onnistuttiin syömään Farmissa: samettinen ruismallasvaahto mustaherukkahyytelöllä ja spelttikekseillä. Oi nam!


Lisää Farmista voit lukea viime vuoden kokemuksestani täältä

RESTORAN FARM

Müürivahe 27B

Hintataso 7-25€


Tallinnan ravintolat nro 3. Kivi, Paber, Käärid – gluteeniton ravintolavaihtoehto Telliskivessä

Vaikkei ravintola ehkä menekään ihan kärkisijoille ruoan laadun suhteen, on tässä gluteenittomassa ravintolassa jotain sellaista, mistä tykkäsin kovasti,  Hyvä seura toki vaikuttaa kovasti ravintolakokemukseen, muttei tämä kokemus pelkästään lounasseurallaan ratsasta.

Kivi Paber Käärid ravintola

Kivi Paber käärid Tallinna Telliskivi

Kivi, Paper, Käärid on ainutlaatuinen siitä syystä, että ravintola on täysin gluteeniton. Juomaosastolta toki löytyy laaja valikoima esimerkiksi oluita, jotka eivät ole gluteenittomia, mutta myös gluteeniton vaihtoehto listalta löytyy.

Ravintola sijaitsee trendikkäällä Telliskiven alueella. Se on sisutettu vanhaa tehdasmiljöötä kunnioittaen, ja on hyvin viihtyisä. Katetulla terassilla on hyvä istuskella kesällä, eikä haittaa vaikka taivas sylkisi vettä koko lounaan ajan.

Söin varsin mukiin menevän portobello-hampurilaisen bataattiranskalaisilla, ja taidonnäyte oli kilpailukykinen muihin vastaaviin nähden. Risotot saivat myös kehuja osakseen.

Kivi Paber Käärid

Lisää ravintolasta voit lukea viime kesän päiväristeilyltä

KIVI, PAPER, KÄÄRID

Telliskivi 60a C4

Hintataso 4-16€ 


4. Rotermannin Kaks Kokka – mainio ravintola lähellä satamaa

Ravintola Kaks Kokka sijaitsee loistopaikalla ajatellen Helsingistä Tallinnaan laivalla matkaavia. Moni satamasta vanhaankaupunkiin kulkeva on taatusti kävellyt ravintolan ohi kiinnittämättä huomiota paikkaan. Niin minkäkin aina ennen viime kevättä.

Ravintola Kaks Kokka on kestosuosikin ja paljon tunnustuksia keränneen ravintola Ö:n pikkuveli. Vuonna 2017 Kaks Kokka oli myös itse yksi Silverspoon finalisteista kategoriassa ”Casual Dining”. Se, miksi lopulta päädyttiin Kaks Kokka ravintolaan, on hieman epäselvää, mutta luultavasti se valikoitui White Guide Nordicin Viron parhaita ravintoloita selatessamme.

Kaks Kokka on viihtyisä ja sijainniltaan mahtava. Vaikkei ruokakokemus ollutkaan ihan täyden kympin arvoinen, niin paikka on kuitenkin sellainen, joka kannattaa käydä itse testaamassa. Ruoka oli laadukasta, maukastakin, siispä sellaista, jota uskaltaa ihan kehuskella. Seuraavalla kerralla minä meinaan panostaa ravintolan 45€:n maistelumenuun. Mutta sitä ennen haluan kuitenkin käydä fiinistelemässä isoveli Ö:ssä.


Kaks Kokka ravintolakokemuksesta voit lukaista täältä

KAKS KOKKA

Mere puiestee 6E

Hintataso 9-22€


Tallinnan ravintolat nro 5. :  Ravintola R14 – Rotermannin viinitaivas

Tämä Rotermannin uudehko ravintola ja erityisesti viiniravintola valikoitui paikallisen Tallinnassa asuvan tuttavan suosituksesta. Rotermanniin on lähiaikoina noussut valtavasti uusia ravintoloita, ja tämä, kuten monet muutkin sillä alueella, on jäänyt kerrassaan huomioimatta.

R12 Tallinna

R14 on tunnelmaltaan ja sisutukseltaan ihana. Huonekorkeus ja kattoon asti ulottuvat viinihyllyt tekevät paikasta omalaatuisen ja ylellisen. Ravintolan katutasossa on noin 80 asiakaspaikkaa ja yläparvella niitä on vielä lisää. Viikonloppuisin ravintolassa on aamupäivän brunssi sekä viikolla tarjoillaan lounasta, muina aikoina ala cartea.

Kävimme R14:sta lauantai aamupäivällä, jolloin olimme paikan ainoat asiakkaan. Paikka herää eloon varmasti iltaisin.

Söimme alku- ja pääruoat, joista itse onnistuin ottamaan ainakin nappivalinnat. Alkuruoaksi valikoitui lohicevicheä verigreipillä ja pääruoaksi otin muistaakseni tofuburger-nimeä kantavan annoksen. Lohiceviche oli ihanan raikasta ja tofuburgeri aika täydellinen ja selkeä kasvisruoka pienellä poltteella. Tofuruoista ehkä paras pitkiin aikoihin.

R12 Tallinna RottermanniR12 Tallinna

Muu pöytäseurue ei ollut ruoista ihan niin vakuuttuneita. Pääruoaksi otettu ramen-keitto sai kuitenkin kehuja.

R14 ravintola on viiniravintolona erikoistunut viineihin, joita listalta löytyy kolmisensataa. Tämä on siis ainakin viiniharrastajan unelmapaikka!

R14

Rotermann 14

Hintataso 10-20€

Nämä Tallinnan ravintolat ovat listallani

Tallinnassa on niin järkyttävän paljon ravintoloita, joissa haluaisin käydä, ja koko ajan tulee uusia, että niihin tutustumiseen pitäisi varata viikko. Ravintolaviikko Tallinnassa ei kuulosta kyllä yhtään hullumalta idealta.

Kolm Sibulat on saanut sen verran kehuja osakseen, että sen haluan käydä seuraavalla kerralla testaamassa. Heinäkuussa Tallinnassa ollessani ravintola oli kesälomalla ja viime joulukuun reissulla joululomalla. Huonoa tuuria, mutta jospa ensi kerralla onnistaisi. Kolm Sibulat näyttäisi yhdistelevän vapaasti Lähi-idän, Välimeren ja Aasian raaka-aineita ja makuja. Kuulostaa mielenkiintoiselta!

KOLM SIBULAT

Telliskivi 2

Hintataso: 8-20€


Astetta hienompi Juur on myös noussut lähes joka kerta esille, kun olen kysellyt ehdotuksia Tallinnan ravintoloihin. Juur sijaitsee hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella, mikä sinänsäkin tuntuu kiehtovalta. Tallinnassa kun tulee usein oltua ainoastaan vanhankaupungin tai Telliskiven alueella, joten reviirin laajentaminen olisikin ihan tervetullutta. Ravintola Juuressa kiinnostaa heidän mainostamansa luonnonmukaisuus sekä eestiläiset ”kätketyt aarteet” lautasella.

JUUR

Valukoja 10

Hintataso 15-25€


Mon Repos vaikuttaa ehkä tunnelmallisimmalta ravintolalta ikinä. Vanhassa villassa Kadriorgin puistossa sijaitseva ravintola näyttää suoraan sanottuna satumaisen ihanalta. Tänne pitää päästä kesällä, jolloin luonto on puhjennut kukkaan ja linnut alkaneet visertämään. Sen kummemmin menua tutkimatta tiedän, että rakastaisin tätä paikkaa.

MON REPOS

Narva mnt 92

Hintataso 10-25€


Kasvisravintola Restoran V:n vieressä sijaitseva Von Krahl Aedin ohi on tullut käveltyä useaan otteeseen. Sisälle en ole mennyt, eikä ole itseasiassa koskaan käynyt edes mielessä. Mutta nytpä on. Tuntuu, että ravintola keikkuu jokaisen Tallinnan parhaan ravintolan listalla, joten täytyyhän se käydä testaamassa.Vaikkei puhtaasti kasvisravintolasta olekaan kyse, Von Krahli Aed suosii kasvikunnan tuotteita ja viinilistalta löytyy paljon luomuviinejä. Kuulostaa perin houkuttelevalta.

VON KRAHLI AED

Rataskaevu 8

Hintataso 8-20€

Valukoja 10


Lisää ravintolavinkkejä saat esimerkiksi tästä Rantapallon julkaisusta vuodesta 2018

Onko sulla suosikkia Tallinnan ravintoloista? 

 

PSSST..vielä 16.1. aikaa osallistua Matka2019-messujen lippuarvontaan! Osallistu täältä!


 


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

    Leave a Reply