fbpx
Menu

Tallinnan ravintolat osa II: Farm – perinteistä eestiläistä modernilla otteella

Meidän Tallinnan reissu oli ihan silkkaa ruokailottelua aamusta iltaan. Näin se tuntuu nykyään reissuilla menevän, ja usein se hyvä ravintolakokemus onkin matkojen ihan parasta antia! Pöytään kannettu maukas ruoka ja hyvä seura. Ei voi mennä pieleen. Tallinnan ravintolat ja niissä herkutteli onkin aina parasta Tallinnan reissun antia.

The Farm ravintola TallinnaThe Farm Muurivahe 27 Tallinna

Ensimmäisessä osassa kerroin ravintolasta nimeltä Spot, johon Tallinnassa jouduimme hiukan sattumankaupalla, mutta joka osoittautui vallan mainioksi valinnaksi. Harvinaista herkkua, sillä yleensä tällainen hakuammunta menee lähes poikkeuksetta metsään. Farm oli puolestaan meidän tähtäimessä jo etukäteen, ja missatusta Pegasuksesta oppineena varattiin pöytä illalliselle Farmiin.

Farm on yksi kolmestakymmenestä virolaisesta White Guide Nordicin listalle päässeestä ravintolasta. Itse en ehtinyt ravintolaan kamalasti tutustumaan etukäteen, vaan luotin sokeasti Markon arviointikykyyn, joka yleensä osuu kyllä aika nappiin. Ravintola sijaitsee satamasta käsin aivan Tallinnan vanhan kaupungin alkupäässä, osoitteessa Müürivahe 27B.

Ylellisen viihtyisä ravintola

Ensitunnelma ravintolasta oli ylellinen ja samalla maanläheinen. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja nimensä mukaisesti yleisestä tunnelmasta huokuu ihana maalaisromantiikka.

Harvassa ravintolassa olen törmännyt eteispalveluun, mutta Farmissa takit otettiin heti ovella säilytykseen, mikä oli ihan mahtavaa. Takkien kanssa sählääminen pöytään könytessä on vessassa käynnin ohella yksi ravintolassa käynnin ärsyttävimmistä puolista.

Meidät ohjattiin ravintolan peränurkkaan, mikä vauvan kanssa oli loistava sijainti. Vielä tähän aikaan illasta viereiset pöydät olivat tyhjillään, joten äänestä ei olisi niin paljoa väliä. Paikka oli muutenkin mainio, sillä pöydästä avautui näkymä ravintolan keskellä sijaitsevaan lasitettuun keittiöön. Kokkien ja apukokkien touhuja oli mukava seurailla ruokailun ohessa.

The Farm sisustusTHe Farm sisätilaThe Farm ravintola Tallinnassa

Peuraa, kuhaa ja maailman paras jälkiruoka

Ravintolan hintataso oli kohtuullinen. Alkuruoat keikkuivat kympin molemmin puolin ja pääruoasta saattoi kalliimmillaan maksaa 25 euroa. Ei siis ollenkaan paha tämän tasoiselta ravintolalta. Koska meidän edellisestä ruokailusta oli kulunut vasta niin vähän aikaa, hypättiin suorilta pääruokiin. Oma valintani osui kuhaan, joka tarjoiltiin kukkakaalivaahdon ja hollandaisekastikkeen kera. Tykkäsin kovasti annoksesta, vaikka se olikin aika tuhdin tuntuinen: rasvainen hollandaise oli ihanaa ja varsin täyttävää.

Marko nappasi listan kalleimman annoksen: peuraa juurisellerivaahdolla ja karhunvatukka-punaviinikastikkeella. Annoksen kruunasi lautaselta löytyvä poronjäkälä, joka toi siihen ihanan metsäisen vivahteen. Peura oli hyvää, muttei täydellistä, vaikka kokonaisuudessaan annos oli ihan viiden pisteen (kavereiden kesken yhden pisteen) arvoinen.

Vaikka navat olivat pulleina jo pääruokienkin jälkeen, emme voineet vastustaa jälkiruokatarjontaa, sillä listalta löytyi niin mielenkiintoisia vaihtoehtoja, että hullukos niistä lähtee kieltäytymään. Miltäs kuulostaisi samettinen ruismallasvaahto mustaherukkahyytelön ja spelttikeksien kanssa? Tai Esko tilan jogurtti lehmuksenkukkahyytelöllä ja vadelmakastikkeella?

Ja voin kertoa, että kuulosti yhtä ihanalta kuin maistui! Tai oikeastaan maistui paremmalta, miltä kuulostikaan. Erityisesti tuo ruismallasvaahto oli jotain A I V A N taivaallista! Tarjoilijan suosituksesta Marko veti villin kortin, valitsi siis sen. Ja kyllä kannatti! Se olikin heittämällä parhaan makuinen jälkiruoka ehkä ikinä tai ainakin vuosiin!! Eskon tilan jogurtti oli myös hyvää, muttei yltänyt millään ruismallasvaahtoon.

The Farm Tallinna ravintolaThe Farm pääruoka peuraThe Farm pääruoka kuhaThe Farm Muurivahe TallinnaThe Farm Muurivahe jälkiruokaThe Farm jälkiruoka

Suosituksen arvoinen ravintola

Erityisesti tykkäsin ruokalistan raaka-aineista, joissa näkyi selkeästi näiden leveyspiirien metsän antimet. Riistaa oltiin käytetty paljon, niin ikään marjoja ja juureksia löytyi useammasta annoksesta. Ja mikä tekee paikasta erityisen mielenkiintoisen oli se, että annoksiin oltiin selkeästi satsattu. Moderni ote näkyi jo ruokalistaa lukiessa.

Farmista jäi kaikin puolin todella hyvä fiilis. Palvelu tämän tasoisessa ravintolassa oli toki ihan sitä mitä odottaa saattoi, kaikki toimi tarvittavan nopeasti ja yleinen tunnelma oli jotenkin ihana. Tänne mahtuisi isommankin seurueen kanssa illallistamaan, sillä asiakaspaikkoja oli runsaasti. Huonekaluista lähtien kaikki oli jotenkin ihanan mietittyä, muttei kuitenkaan liian fiiniä. Hienoon ravintolaan oltiin pystytty rakentamaan varsin kodikas tunnelma. En yhtään ihmettele, että juuri Farm on löytänyt tiensä Tallinnan kolmenkymmenen parhaan ravintolan joukkoon¨.

The Farm avokeittiö

Yksi asia kuitenkin ihmetytti: eteisen näyteikkunan hyvin mauton kokoelma täytettyjä eläimiä istumassa ruokapöydän ääressä. Kysynpä vain, että miksi?

The Farm näyteikkuna

 

Oletkos törmännyt Farmiin ja mitä tykkäsit?

MUITA RAVINTOLASUOSITUKSIA TALLINNAAN:

 
Tallinnan ravintolat

SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  9 tammikuun, 2018 at 9:40 pm

  Kiinnostava ravintola, enpä ole tästä edes kuullutkaan aiemmin. Totta on, että tuo täytettyjen eläinten kollaasi on aika karmea (täytetyt eläimet nyt muutenkin 🙁 Tuleepi vähän outo fiilis, jos sattuu tuolla lautasella olemaan vaikkapa villisikaa…

  Reply
  • Outi
   9 tammikuun, 2018 at 9:52 pm

   Oli kyllä varsin mauton kollaasi. Olisi kiva tietää, että mitähän siinä tekijä ja suunnittelija on ajatellut. Mutta ravintola oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen!

   Reply
 • Mikko |Shangri-la.fi
  20 tammikuun, 2018 at 2:52 pm

  Tallinnassa tuntuu olevan runsauden pulaa hyvistä kohtuu hintaisista ravintoloista. Vähän vahingossakin löytää usein oikein hyvät sapuskat. Pidetään mielessä nämä kunhan seuraavan kerran Tallinnaan jälleen eksyy.

  Reply
  • Outi
   25 tammikuun, 2018 at 4:24 pm

   Iso peukku Farmille! Tää on vielä niin hyvillä pelipaikoilla lähellä satamaa, että on helposti saavutettavissa vaikka päiväristeilyä ajatellen!

   Reply
 • Rosa
  20 tammikuun, 2018 at 8:35 pm

  Kiitos vinkistä. En ollut ennen kuullut, mutta täytyy käydä kokeilemassa. Pitäisi varmaan viettää viikko tai kaksi, että ehtisi käymään kaikki kiinnostavat Tallinan ravintolat läpi.

  Reply
  • Outi
   25 tammikuun, 2018 at 4:25 pm

   Tallinnassa tuntuu tosiaan olevan niin paljon hyviä ravintoloita että siellä pitäisi rampata jatkuvasti, että pysyisi kartalla kaikista. Toisaalta, helppokos tosta olisi mennä paatilla yli vaikka joka viikko 😉

   Reply

Leave a Reply