fbpx
Menu

Tallinnan ravintolat osa I: Spot – hyvää hakuammunnalla

Mitä odotan aina kun suuntaan Tallinnaan? No ruokaa tietenkin! Ruoka ja ravintolat ovat aina Tallinnan reissujen kohokohtia, mutta samalla myös ongelma. Valtavasti valinnanvaraa ja liian vähän aikaa. 

Tallinna on tullut tunnetuksi sen ihanista ravintoloistaan ja huokeista hinnoistaan. Tuntuukin, että lähivuosina jokainen Tallinnassa käynyt hehkuttaa aina jotain uutta ihanaa ruokapaikkaa, usein jotain sellaista, josta et ole aiemmin kuullutkaan. Ja sitten kun itse pyörit kaupungilla, et kuollaksesikaan muista, mistä paikoista on ollut puhetta.

Pegasus on varmasti yksi tämän hetken kuummimista ja puhutuimmista nimistä Tallinnan vanhan kaupungin ytimessä aivan Raatihuoneentorin kulmilla. Suuntasimme siis sinne lounasaikaa, mutta halleluuja, paikkahan oli aivan ääriään myöden täynnä ja meidät käännytettiin ovelta rattainemme samoin tein. Eipä käynyt mielessäkään varata pöytää lounaalle, joten tyhmästä päästä kärsii nälkäinen vatsa. Siispä, note to yourself: Tee pöytävaraus Pegasukseen myös lounaalle! 

Pikainen googlaus ”tallinna lapsiystävällinen ravintola” ja entten tentten.. Valikoitiin Tripadvisorin ehdottamista kymmenestä parhaasta lapsiperheelle sopivasta ravintolasta loogisesti se kahdestoista..(?) Rynnättiin paikalle sillä vauva nukkui ja nälkä alkoi ottamaan valtaa kiukun muodossa, joten toivottiin hartaasti, että meidän vankkurit mahtuisivat sisään.

Tallinnan ravintola SpotTallinna Spot ravintolaRavintola Spot Tallinnaravintola spot tallinna viro

Rauhallinen ravintola Spot

Osoitteesta Vene 4 löytyi rauhallisuuden tyyssijaksi osoittautuva ravintola Spot. Nostettiin rattaat sisään ja huokaistiin, sillä täällä ei olisi ainakaan pelkoa siitä, että vauva heräisi ylenpalttiseen älämölöön ja ihmisten edestakaiseen säntäilyyn. Tunnelmaa voisi kuvailla jopa hartaaksi, vaikkei me ainoita asiakkaita oltukaan.

Menu sisälsi paljon perinteisiä skandinaavisia ja eurooppalaisia makuja ja hinnatkin olivat kohdillaan: alkuruoat olivat 6-15 € ja pääruoka irtosi halvimmillaan 11€:lla. Äkkiseltään tuntuu siltä, etteivät nuo hinnat nyt niin kamalan alhaalla ole, mutta ottaen huomioon ravintolan tason, kohtasi hinta laadun ihan mennen tullen.

Vatsa huusi nälkää. Otettiin alkupalaksi kahdelle tarkoitettu 15 € maksava liha-juustolajitelma. Nappivalinta kerrassaan! Lautaselle oltiin aseteltu muun muassa neljää eri juustoa, possun kieltä, lohitartaria ja muutama hilloke palan painikkeeksi. Ei kuulosta sitten yhtään sellaiselta, mitä olisin ikinä kuvitellut valitsevani , mutta niin vaan kaikki, possun kielet mukaan lukien, hävisivät lautaselta. Minun kasvisruokavalioni alkaa pikkuhiljaa kuulostamaan hiukan oudolta..

Pääruoakseni otin tonnikalafileen. En syö tonnikalaa about ikinä, mutta niin vain täytyy myöntää, että tämä annos oli aivan täydellinen. Mediumiksi paistettu tonnikalafilé wasabi-perunapyreen ja sahramikastikken kera oli ihan uskomaton kombo. Ennen tätä ravintolakokemusta tonnikalafilé oli minulle kuivakka käntty työpaikan taukopaikalla, mutta tämä muutti taas käsitykseni siitä, että tonnikalasta voi oikeasti saada ihan todella maukasta. Niin, ja huudoin tämän kauneuden alas tietysti lasillisella rieslingiä. Oi kyllä kiitos!

Markolta ei ylistyssanoja omasta annoksesta herunut. Ankka punajuuripyreellä oli perushyvä annos. Ei sen enempää, muttei mitään valittamistakaan.

Kaiken kaikkiaan ravintolakokemus oli 4/5. Paikka oli juuri täydellisen sopiva meidän tarpeisiimme vaikkei tonnikalafilétä lukuunottamatta annoksista täysiä pisteitä annetakaan. Tunnelma oli jotenkin ihanan seesteinen siitä huolimatta, että lopuksi ravintolan takaosasta marssi ulos kaksi isohkoa ryhmää japanilaisia. Paikka on siis tilava, vaikka ensisilmäyksellä se näyttääkin hyvin pieneltä muutaman paikan restoranilta.

Ravintola Spot Tallinna pääruokaRavintola Spot lapsiystävällinenTallinna Spot lapsiystävällinen ravintola

Restoran Spot oli todella kiva uusi tuttavuus ja kerrankin hakuammunta osui kohtalaisen lähelle taulun keskustaa.

Jos kuitenkin kaipaat jotain tämän päivän kuuminta kuumaa, suosittelen käymään läpi White Guide Nordicin listan, jonne on äskettäin lisätty Viron 30 parhainta ravintolaa. Taattua laatua, voisin vaikka vannoa! Mekin kävimme yhdessä, mutta siitä kakkososassa lisää.

MUITA RAVINTOLASUOSITUKSIA TALLINNAAN: 

 INSTAGRAMISSA LISÄÄ MATKAKUVIA

TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA 

TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ

 

No Comments

 • Saana
  3 tammikuun, 2018 at 10:43 pm

  Kiitos ravintolavinkistä! Tulikin sellainen olo, että voisi lähteä talvilomalla käymään Tallinnassa 🙂

  Reply
  • Outi
   3 tammikuun, 2018 at 11:02 pm

   Hei kiva, tämä kannattaa kyllä käydä kokeilemassa! Tallinna on niin kiva kohde minilomalle ja ravintolatarjontaa ja tekemistä riittää useammallekin päivälle. Mukavaa talvilomaa! Toivottavasti säät suosivat 🙂

   Reply
 • Marianne
  3 tammikuun, 2018 at 11:34 pm

  Kauniita kuvia! Tallinnassa kyllä hyviä ravintoloita, harmi vaan että nimet jää harvoin mieleen.

  Reply
  • Outi
   3 tammikuun, 2018 at 11:38 pm

   Kiitos Marianne! <3 Se on tosiaan harmi että nimet eivät jää oikein mieleen. Ja vaikka olisikin suunnitellut valmiiksi minne menee, saattaa käydä niin kuin meillä ja joutuu turvautumaan hätäratkaisuun. Onneksi tällä kertaa onnisti!

   Reply
 • Tanja
  8 tammikuun, 2018 at 8:06 pm

  Kiitos vinkistä! Tämä on niin totta että ruokailu voi joskus olla haasteellista; kun nälkä iskee on ruokaa saatava mutta mikä kymmenistä (tai sadoista) vaihtoehdoista on hyvä ja mitkä massaa tai jopa ihan huteja.

  Reply
  • Outi
   14 tammikuun, 2018 at 10:08 pm

   Kiva jos maistui. 🙂 Nälkäkiukussa myös päätöksenteko voi joskus olla haastellista, varsinkin jos vieressä on ihminen, jonka kanssa täytyisi vielä sovittaa mielihalut yhteen 🙂

   Reply

Leave a Reply