fbpx
Menu

Tallinnan ravintolat osa III: Sesoon – Kalamajan trendikäs budjettiravintola

Tallinnan ravintola. Tallinnan ravintoloita käsittelevä juttusarja saa nyt kolmannen osansa, jonka jälkeen jää tauolle ja viettää hiljaiseloa kevääseen asti, jolloin käydään taas hakemassa hiukan inspiraatiota paikan päältä. Tällä erää matkataan Kalamajaan, tuohon Tallinnan viehättävään kaupunginosaan, josta on tullut aika kova kilpailija ainakin vanhankaupungin ravintolatarjonnalle. 

Tallinna KalamajaVanhakaupunki Tallinna

Reissun edelliset ravintolat Spot ja Farm olivat olleet aivan mainioita uusia tuttavuuksia. Ruokaelämyksinä vallan herkullisia ja tunnelmallisia ravintoloita molemmat. Jotenkin kuitenkin tuollainen raskas ravintolaruoka alkaa tökkimään aika nopeastikin, joten noiden jälkeen aloin hakemaan jotain hiukan kevyempää ehkä terveellisempää vaihtoehtoa. Olimme suunnitelleet käyvämme Kalamajan alueella ennen iltalaivan lähtöä ja pienen googlailun jälkeen törmäsin ravintola Sesooniin.

Sijainti: Sesoon sijaitsee mielenkiintoisella paikalla siinä mielessä, että tänne ei kyllä ihan hevillä eksy. Ja vaikka tietäisikin, mihin on menossa, saattaa hetki mennä, ennen kuin tajuaa, että ravintola tosiaan sijaitsee käytännössä pienen kerrostalon sisäpihalla. Sesoon on saman omistajan ravintola kuin F-hoone, mutta täytyy kyllä sanoa, että F-hooneen sijainti Telliskiven alueella on ainakin näin turistin silmin parempi ja huomattavasti tunnelmallisempi. Sesoon sijaitsee osoitteessa Niine 11, jonne pääsee helposti vaikkapa kävellen vanhastakaupungista esim. Balti Jaama Turgin kautta.

Sesoon Niine 11

Tunnelma: Tämä Tallinnan ravintola oli todella rauhallinen ainakin lounasajan jälkeen. Meidän lisäksemme isossa ravintolahallissa oli ehkä 5 ruokailijaa, mikä oli meidän kannalta helpottavaa. Vähemmän korvia lapsen madolliselle älämölölle. Sisustus oli hillityllä tavalla trendikäs, mutta iso tehdasmainen halli oli mielestäni aika kolkko ainakin ollessaan noin tyhjillään. Äänet kaikuivat ikävästi, mikä ei lapsen kannalta ollut kamalan kiva. Tai no lapsellehan se on aivan sama, mutta omiin korviin tuo joka seinästä kaikuva kiljahtelu ei tuntunut mukavalta.

Tallinna Kalamaja ravintola SesoonSesoon Tallinna Kalamaja

Hinta: Hintataso Sesoonissa on jotain aivan muuta, kuin vanhankaupungin laaturavintoloissa, mikä oli ihan tervetullut juttu edellispäivän ruokailottelun jälkeen. Alkuruoat Sesoonissa maksoi kuuden euron pintaan ja pääruoat 4-12 €.  Tänne kannattaa siis ehdottomasti tulla ainakin halpojen hintojen perässä. Näillä hinnoilla sitten tingitäänkin hiukan ruoan laadusta, mutta se on hyväksyttävää.

Sesoon Kalamaja Niine 11

Palvelu: Palvelu täällä oli ehkä hiukan hitaanpuoleista, mikä oli sinänsä outoa, sillä ravintola oli käytännössä tyhjillään. Menuja odoteltiin tovi, samoin ruokia ja laskun kirjoittamisessakin meni oma aikansa. Tarjoilijat nuokkuivat tiskin takana ja pitivät toisillensa seuraa. Ihan kiva että viihtyvät, mutta hiukan se pisti kyllä kieltämättä asiakkaan silmään. Onneksi me ei oltu kiireisiä, ja muilta osin palvelu oli ainakin hyvin ystävällistä, mutta ehkä tässä kohden ravintolalla olisi korjausaskeleen paikka.

Ruoka: Hypättiin suoraan pääruokiin ja itse tilasin tulisen kookoskeiton. Maku oli kohdallaan ja keitto oli yllättäen raikas ja kevyt, vaikka odotin tyypillistä paksua kookoskeittoa. Positiivinen yllätys siis! Annoksen koko ei tosin päätä huimannut, mutta neljän euron keitosta ei ehkä voinut odottaakaan mitään älytöntä.

Markon lautaselle tuotiin lohta ja porkkanapyreetä sienikastikkeella. Annos oli varsin ok kokoineen ja makuineen, mutta ainoastaan ok. Ylistyssanoihin tämäkään annos ei yltänyt.

Jälkiruoaksi otin creme bruleen, sillä parhaimman creme bruleen koskaan olen syönyt F-hooneessa, jossa se tarjoiltiin ihanan raikkaan sorbetin kera. Ja koska nämä ravintolat ovat saman omistajan, odotin automaattisesti vähintään jotain yhtä hyvää. Hyvää oli, en varsinaisesti pettynyt, joskaan se ei yltänyt lähimainkaan F-hooneen tasoon, mutta tällaiselle herkkusuulle kaikki annokset, jossa on tarpeeksi sokeria, saa hymyn huulille, aina siihen asti kuin se surullisen kuuluisa sokerimorkkis iskee.

Tallinna Kalamaja SesoonTallinna Sesoon

Suosittelisinko? Kyllä, tai riippuu täysin siitä mitä etsii…

Tämä Tallinnan ravintola on varsin oiva valinta tiukemmalle budjetille ja sellaiselle, joka kaipaa perusruokaa ilman suurempia yllätyksiä. Meidän kahden ruoat Sesoonissa maksoi alle 30 € sisältäen pääruoat, jälkiruoat ja kaksi isoa olutta. Halpaa ku makkara! Itse saan aina kiksejä siitä, jos pystyn syömään mahdollisimman edullisesti, mutta toisaalta saan myös kiksejä siitä, jos ruoan raaka-aineisiin ja valmistukseen on selkeästi panostettu. Mutta koska oltiin edellispäivänä saatu kahteen otteeseen niin mahdottoman hyvää sapuskaa ja maksettu niistä piirun verran enemmän, oli Sesoon todella hyvä valinta tähän saumaan.

Sitten taas toisaalta, jos on valmis laittaamaan muutaman euron lisää ruokaan, saa Tallinnasta kyllä jotain todella paljon parempaakin. Kom sii kom saa. Ei ylistyssanoja mutta ok perusruokaa budjettihinnoin!

Vinkki! Lounasaikaan Sesoonin hinnat ovat vieläkin matalammalla ja sunnuntaisin ravintola tarjoilee monessa lähteessä kehuttua brunssia!

MUITA RAVINTOLASUOSITUKSIA TALLINNAAN:


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

4 Comments

 • Marianne/Heavy Metal Traveler
  5 helmikuun, 2018 at 6:04 pm

  Kohvik Sesoonista jäi itsellekin ennen kaikkea mieleen edullisuus. Ruokaan ei montakaan euroa uponnut. Hivenen vaikea se on tosiaankin löytää, itse saavuin paikalle taksilla eikä sen kuljettajakaan ensin meinannut löytää perille. Miljöö oli silloin meluisa, koska puolet ravintolasta oli varattu häitä viettävälle porukalle joilla oli ohjelmassa äänekäs musiikkitietovisa. Kiviseinien ja -lattian vuoksi kaiku oli melkoinen. Ehkäpä seuraavan kerran testaan lounasaikaan.

  Reply
  • Outi
   13 helmikuun, 2018 at 11:35 pm

   Apua, voin vain kuvitella tuon metelin jos puolet ravintolasta on varattu yksityisyystilaisuutta varten. Tila oli niin avoin ja muutenkin kaikuisan oloinen, että melu on ollut varmaan ihan hirvittävä. Mutta muuten kyllä ihan mieluisa paikka ja hintataso todellakin miellyttävä! Itseänikin kiinnostaisi paikka nimenomaan lounasaikaan tai ravintolan viikonloppubrunssi.

   Reply
 • Liisa
  5 helmikuun, 2018 at 7:33 pm

  Olen käynyt jo monta vuotta silloin tällöin Kohvik Sesoonissa. Viimeiselläkin reissulla välillä edullista siellä ja sitten kokeiltiin myös hinnakkampia Farmia ja Cruta.

  Kohvik Sesoonissa ei ole gurmeeta mutta ruoka on minusta kohtuullista. Näin usean vuoden kokemuksella ruuan taso riippuu vähän siitä mitä sattuu tilaamaan. Nytkin oli vain muutama asiakas ja meitä palveltiin hyvin.

  Jos vertaa Farmiin ja Cruhun, onhan niissä korkeatasoinen ruoka ja hyvä palvelu. Mutta hinnat ovat Suomen tasoa eli ainakin kaksinkertaiset Kohvik Sesooniin verrattuna. Tykkään välillä syödä hienommin ja välillä halvemmissa paikoissa. Molemmilla on puolensa.

  Reply
  • Outi
   13 helmikuun, 2018 at 11:31 pm

   Se on totta, että nuo keskustan hienot ravintolat ovat kyllä Suomen hintatasoa, vaikka toisaalta kyllä sieltä vielä hiukan halvemmalla ravintolakokemuksen saa jos verailussa on hinta-laatusuhde. Mutta Sesoon oli kyllä hinnoiltaakin ihan eri luokkaa ja sitten taas toisaalta myös tasoltaa. Ei todella mitään gourmeeta, mutta hyvää ja edullista perusruokaa! Tykkäsin!

   Reply

Leave a Reply