fbpx
Menu

Solo Sokos Hotel Estoria – melkein viiden tähden hotelli

*Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Estoria

Raikas. Viihtyisä. Moderni. Kotoisa. Näillä sanoilla kuvailisin Viru-hotellin kyljessä sijaitsevaa Solo Sokos Hotel Estoriaa. Meillä oli ilo päästä viettämään tärkeä loma kyseisessä hotellissa näin kesän kynnyksellä. Tärkeä siksi, että tämä oli ensimmäinen kahdenkeskeinen reissumme sitten lapsen syntymän. Voin kertoa, että pieni irtiotto teki aika magiaa!

Täytyy myöntää, että ennen viime joulukuun Viru-hotellin vierailuamme mä en edes tiennyt kyseisen hotellin olemassaolosta. Voitte läpsiä siitä hyvästä mua molemmille poskille. Hävettää.

Mutta parasta tässä on se, että nytpä tiedän. Tiedän muun muassa sen, että Estorian sänky on ehkä paras, missä olen ikinä nukkunut. Ja senkin tiedän, että saattaisin viihtyä täällä pidemmänkin pätkän. Tällä kertaa kun itse hotellissa vietetty aika jäi vähän vähänlaiseksi.

Solo Sokos Hotel Estoria – Hotellin Raikas Väritys

Solo Sokos Hotel Estoria on selkeästi panostanut raikkauteen. Kirpsakka neonsävyinen väritys miellytti mun silmääni, ja se tuo samalla huoneisiin persoonallisuutta ja kodikkuutta. Ymmärrän toki hyvin, että kaikkia tällainen räiskyvä värimaailma ei välttämättä niin puhuttele, mutta mun mielestä se toimi vallan mainiosti ja erottaa Estorian hyvällä tavalla ihan perinteisestä hotellihuoneesta. Puhtaat valkoiset lakanat on ihan yliarvostettu juttu, mutta vaikka näin, niin puhtaudesta ei tässäkään huoneessa tingitty. Tällaiset pirteät lakanat saattaisin nähdä omassakin kodissani, vaikken ehkä noin ylipäänsä neonvärejä fanita.

Estoria design hotelli

Sama värimaailma toistuu myös yleisissä tiloissa, ja hotellin lounge-tila onkin varsin miellyttävä virolaisine design-kalusteineen ja shakkilautoineen. Vaikka pöydällä oleva shakkilauta ihastutti, niin samalla se myös hiukan huvitti. Näinköhän tänne shakkia tullaan pelailemaan?Estoria Tallinna loungeEstoria lounge Sokos Estoria TallinnaEstoriadesign hotelli

Estorian sijainti on ihan ykkönen!

Solo Sokos Hotel Estorian sijainti on ainakin Helsingistä laivalla tuleville ihan ykkönen. Me lampsittiin satamasta suorilta hotellille, nakattiin tavarat huoneelle, lepuuteltiin jalkoja hetki ja lähdettiin viettämään päivää kaupungille. Suuren suuri plussa sijainnissa on myös se, että siitä ei voi eksyä. Maamerkkinä Viru-hotellin torni on nimittäin ihan pettämätön.

Viru-hotelli Tallinna

Sijainnin merkitys korostui erityisesti seuraavana aamuna. Meidän laiva lähti kello 12 ja koska edellinen ilta oli venähtänyt noin kello viiteen aamulla, niin sataman välitön läheisyys oli vähintäänkin pakollista. Sen ansiosta tiedän myös, minkälaiselta Estorian hehkutettu aamupala näyttää ja maistuu. Jos meillä nimittäin olisi ollut yhtään aikaisempi lähtö, niin olisi aamupalat jääneet välistä.

Tarinahotelli

Nimensä mukaisesti Estoria (Estonia + Story) ja sen huoneet kätkevät sisäänsä Viroon liittyviä merkittäviä tarinoita ja saavutuksia, jotka liittyvät muun muassa kulttuuriin, urheiluun, luontoon ja maantietoon. Meidän huoneemme teema oli ”elokuvat”.

Jokaisessa ovessa lukee huoneen teemaan liittyvä tietoisku, ja lisää teeman mukaista infopläjäystä löytää muun muassa huoneiden seinille ripustetuista tauluista.

Did you know that….

….Black Night Film Festival was selected to the world’s 15 most important film festivals with a competition program? #soloestoria

Vaikka tavallaan tällainen teemahomma saattaa äkkiseltään jäädäkin hiukan etäiseksi, niin hieman perehtymällä huoneseen sisällytettyyn informaatioon, saattaa sieltä aueta aika kivojakin nippelitietoja liittyen Viroon ja virolaisiin saavutuksiin. Erityisesti näin Viro 100-juhlavuoden kunniaksi tällaiset tietoiskut saattavat kiinnostaa isompaakin osaa ihmisistä.

Ei hyvää ilman huonoa – vai miten se meni…

Vaikka hotellihuone olikin mukavan tilava, kodikas ja viihtyisä, niin yksi ISO ISO miinus huoneesta kuitenkin löytyy. Olin mielessäni ajatellut itseni näin ihanan kiireettömän lapsettoman loman kunniaksi lillimään lämpimään kylpyyn kuohuviinilasin kera. Pettymystä ei kuitenkaan voinut peitellä. Huoneesta ei löytynyt kylpyä.

Sinänsä ihmettelen tätä, sillä kylpyhuone oli kuitenkin sen verran tilava, että amme sinne varsin hyvin mahtuisi. Kaitpa tähänkin on jokin järkeenkäypä selitys, tiedä tuota..

Mutta palatakseni tuohon ihanaan sänkyyn…Estorian huoneissa olevat patjat ovat nykyään jo hyvin yleisesti käytössä olevaa memory foam -tyyppistä materiaalia, jonka suhteen olen ollut aina hiukan skeptinen. Jälleen kerran tullaan siihen pisteeseen, että turha olla skeptinen ennen kuin itse kokeilee. Sänky oli nimittäin aivan SUPER, ja vaikka yöllinen nukutus olikin enemmän tai vähemmän kemiallinen, oli sänky silti niin unelma, että tuskin päivälläkään siitä teki mieli nousta jalkeille.

Kaiken kaikkiaan minä kyllä tykästyin varsin paljon hotelliin. Solo Sokos Hotel Estoria saa yleisarvosanan 4/5 ja tuo yksi piste lähtee heittämällä pois kylpyammeesta. Nyt ei auta kuin alkaa suunnittelemaan seuraavaa hotellilomaa, jossa pystyn täyttämään tämän reissun jättämän kylpyammeen kokoisen aukon. Olisiko suosituksia?

Solo SOKOS Estoria lounge

Lisää tunnelmia hotellista ja meidän Tallinnan reissusta alla olevasta videosta!!

 

Lue lisää vinkkejä Tallinnaan:

SEURAA NÄISSÄ KANAVISSA:

Instagram @outimoi
Instagram @100retkireseptia
Facebook
Bloglovin

10 Comments

 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  23 huhtikuun, 2018 at 4:46 pm

  Oon useampaan otteeseen miettinyt Estoriaa meidän Tallinnan loman kohteeksi, mutta jostain syystä ollaan aina päädytty muihin hotelleihin. Oon samaa mieltä sun kanssa, kylpyamme on kyllä ihan must lomalla! Sinne on ihana mennä rentoutumaan skumpan kanssa. Jännä, ettei sellaista oo toteutettu kylpyhuoneeseen, johon se kokonsa puolesta mahtuisi.

  Me oltiin viime kerralla Merchant’sissa ja se oli kyllä super hyvä. Löytyi myös kylpyamme. 😉 Täältä löytyy kokemuksiani: https://www.rantapallo.fi/aurinkorasvaajaaloeveeraa/2017/12/12/hotelli-tallinnassa-merchant-house-hotel-vanhassakaupungissa/

  Reply
  • Outi
   27 huhtikuun, 2018 at 1:22 pm

   Oi, tuo näyttää kyllä sympaattiselta hotellilta. Hissitön tosin sun tekstistä päätellen, joten ei ainakaan lapsen kanssa kamalan kätevä, mutta tämän kaltaisille parisuhdelomille toki vallan passeli. Ja aivan mainio sijainti!

   Reply
 • lena
  27 huhtikuun, 2018 at 3:07 pm

  OOoo tällainen loma olisi poikaa! 😀 En edes muista milloin olen viimeksi ollut Virossa, olisi aika jees tehdä matka sinne taas pitkästä aikaa. Ihan vaikka kaksin. Olen aina tätä hotellia tutkinut, mutta päädytty sitten kuitenkin muualle – Tallinnassa kun on aika kiva hotellitarjonta, etenkin silloin jos ei ole aikaan kesälomien aikaan. PItää ottaa tämä huomioon ensi kerralla!

  Reply
  • Outi
   27 huhtikuun, 2018 at 9:50 pm

   Mä niin rakastan Tallinnaa, että käyn siellä aina vähintään 2-3 kertaa vuodessa. Oli kyllä niin ihanaa olla ilman lasta liikenteessä, kun ei tarvinnut paljon miettiä aikatauluja. Se oli vapauttavaa! Estorialle suositus, vaikka Tallinna taitaa olla kyllä täynnä muitakin kivoja ja sympaattisia hotelleja! Mutta Estorian sänkyjä kannattaa ehdottomasti mennä testaamaan!

   Reply
 • Sandra
  28 huhtikuun, 2018 at 8:12 am

  Sijainti on varmasti hyvä! Tykkään käydä Tallinnassa, joten erilaiset hotelliarvostelut on aina mielenkiintoisia. Tallinnassa on toki monia kivoja majoitusvaihtoehtoja, joten en tiedä, nousisiko Estoria ihan seuraavan reissun kärkeen.

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2018 at 9:14 am

   Se on kyllä totta! Tallinna täynnä hotelleja ja varmasti sympaattisia sellaisia! Mutta kuten sanottu, Estorian sängyt kannattaa mennä kyllä joskus kokemaan 😀

   Reply
 • Mari
  28 huhtikuun, 2018 at 9:13 pm

  Kivoja nämä hotellipostaukset. Minä ainakin luen niitä usein miettiessäni hotellia. Tässä en ole koskaan käynyt, mutta hyvältä vaikutti. Etenkin, kun minä taas en lainkaan pidä kylpyammeellisista huoneista 🙂

  Reply
  • Outi
   2 toukokuun, 2018 at 1:29 pm

   Estoria oli kyllä kiva, ja jos et tosiaan ammeista niin välitä, niin tämähän olisi just sulle passeli huone 🙂

   Reply
 • Antti
  29 huhtikuun, 2018 at 6:34 am

  Estoria teki meihin kyllä hyvän vaikutuksen. Tykättiin koko hotellista todella paljon. Värimaailma oli miellyttävä, sänky todella hyvä, palvelu kohdallaan ja aamiainenkin hyvä. Erityisesti tykkäsin erikoiskahviautomaateista kerroksilla, jotka olivat vapaassa käytössä!
  Hotellissa töissä ollessani olen huomannut, että nykyään ihan tavallinen suihku alkaa olemaan suositumpi asiakkaiden keskuudessa kuin kylpyamme. Liekkö siinä syy ammeen puuttumiseen uudessa Estoriassa. Itsekin kyllä ammeesta tykkään erityisesti lomalla ollessani!

  Reply
  • Outi
   2 toukokuun, 2018 at 1:30 pm

   Ihan totta? Eikö ihmiset fiilistele kylpyammeita? Vai onko kaikilla niin kiire, että ammeessa löhöily ei tule kysymykseen? Mielenkiintoisia huomioita tosiaan!

   Reply

Leave a Reply