fbpx
Menu

Haasteena 100 retkireseptiä – runebergintortut nuotiolla

Istuttiin Kirkkonummen Tampaja-järvellä vinoa saunarakennusta katsellen ja syötiin trangialla paistettuja vegaanisia retkilettuja. Yhtäkkiä ruvettiin pohtimaan, kuinka kivaa olisi jollain tapaa ikuistaa näitä upeita retkiruokahetkiä ja innostaa muitakin syömään hyvin retkillä. Sille iänikuiselle makkaralle kun löytyy todella helppojakin vaihtoehtoja.

kirkkonummi-tampaja järvi-2
tampaja järvi kirkkonummi-2

Joskus sitä innostuu asioista ja toisinaan innostuu ihan tosissaan. Tällä kertaa taidettiin retkisiskojen kanssa innostua ihan tosissaan. Haasteena 100 retkireseptiä ja minusta tuntuu, että haaste tulee täyteyksi ennemmin kuin myöhemmin. Perustettiin lähes siltä istumalta oma Instagram-tili, joka alkoi melko nopeasti keräämään retkiruokailusta innostuvia seuraajia.

[instagram-feed user=”100retkireseptia”]

Retkisiskoista Hanneli on se, joka usein suunnittelee meidän ruoat. Monesti myös toimii pääkokin paikalla, halusi tai ei.

Katjan tehtävänä on yleensä kertoa hyviä tarinoita kokkailun lomassa, ja sitten kun muilla tulee mitta täyteen tai menee sormi suuhun, Katja tulee viimeistelemään keittiön omalla elämänkokemuksellaan. Ja omalla tyylillään.

Pilvin tehtävä on innostua kaikesta, suunnitella meidän some ja napsia kuvia rautaisella ammattitaidollaan vielä silloinkin kun muut jo siivoilevat ruoantähteitä rinnuksilta.

Minä sekoilen siinä sivussa ja hävittelen omia ja muiden tavaroita. Maustan siis hieman soppaa. Aika usein toimin myös Hannelin apukokkina ja pidän huolen kaikkien nestetasapainosta. Tärkeä tehtävä sekin.

100 retkireseptiä – Runebergintorttu nuotiolla

Näin Runebergin päivän kunniaksi päätettiin käydä tekemässä perinteisiä runebergintorttuja nuotiolla. Vaikkei tämä suinkaan ole meidän ensimmäinen retkikokkailu, niin päätin nostaa tämän tänne blogiin ensimmäisenä ajan henkeä kunnioittaen.

Leikkasin viidestä sitruunasta ja yhdestä veriappelsiinista lakit ja koversin hedelmälihat pois niin hyvin kuin mahdollista. Leikkasin terävällä veitsellä hedelmälihan irti kuoresta ja poistin hedelmän lusikalla. Jälelle jäi mukavan kokoinen onkalo, jonka sai täytettyä muutamalla ruokalusikallisella torttutaikinaa.

Meidän sitruunat olivat keskikokoisia, mutta suosittelen valitsemaan kaupasta niin isot luomusitruunat kuin mahdollista.

Ripottelin sitruunan sisäseinille hieman korppujauhoja nesteensitojaksi ja täytin sitruunan niin, että taikinalle jäi noin sentin verran tilaa kohoamiseen.

runebergintorttu-sitruuna
retkisiskot-2

Käärin valmiiksi täytetyt sitruunat folioon, jolloin ne olivat helppo kuljettaa nuotiopaikalle. Sitruunat ja taikinan voi myös ihan yhtä hyvin kuljettaa erikseen, jolloin itse torttuun jää varmasti vähemmän sitruunan makua. Itse henkilökohtaisesti tykkäsin siitä, että sitruuna maistui voimakkaasti valmiissa tortussa.

Paisteltiin runebergintorttuja melko kauan suoraan liekin yläpuolella ja silti kypsymisessä kesti yllättävän kauan (tai sitten se vain tuntui pitkältä ajalta kovasta pakkasesta johtuen). Loppujen lopuksi napattiin foliot pois sitruunoiden ympäriltä, sillä huomattiin, että folio kerää ihan turhaa kosteutta nyytin sisään.

runebergintorttu-nuotiolla

Näistä kuvista krediitit Pilville / Suunnaton.com

runebergintorttu

Taikina turposi jonkin verran yli sitruunasta, mutta saatiin siitä huolimatta hyvät ja maukkaat runebergintortut nuotiosta ulos.

Koristeltiin tortut kuningatarhillolla ja sokerikuorrutteella, jota jouduttiin muuten lämmittelemään myös nuotiolla, jotta saatiin puristettua sokeria ulos tuubista.

Runebergintorttu nuotiolla – Taikinan tein Kinuskikissan torttuohjetta mukaellen:

6 henkilölle

40 g piparkakkuja

2,0 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 dl mantelirouhetta

2,0 tl kardemummaa

5 tippaa vaniljauutetta

1,0 tl leivinjauhetta

125,0 g voita

1,5 dl sokeria

2,0 munaa

1,0 dl iKaffe kaurajuomaa (kerma käy hyvin)

Hyviä retkihetkiä viikonloppuun ja Bon Appetit! Pistä meidän Instagram-tili seurantaan!👇


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

Lisää retkeilystä:

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  11 helmikuun, 2021 at 7:23 pm

  Tää olikin hauska idea, jota voisi nyt yrittää, kun taas lähiaikoina on retkeilyä tiedossa. Muutenkin meillä on yleensä ehkä vähän turhan tylsät eväät mukana, niin olisi hauskaa panostaa tähänkin puoleen!

  Reply
  • Outi P | Nattura
   13 helmikuun, 2021 at 6:32 pm

   Eväät on kyllä retken paras juttu ja aika pienellä vaivalla tosiaan saa hyviäkin juttuja värkättyä. Pistä ihmeessä meidän instatili @100retkireseptia . sieltä voi hakea inspiraatiota helppoihin retkiresepteihin

   Reply

Leave a Reply