fbpx
Menu

Riika ei sytyttänyt

Riika, mikset tehnyt minuun valtaisaa ensivaikutelmaa? Mikset tempaissut minua mukaasi, kuin 70-luvun diskohitit lauantai-iltana? Kaunista potentiaalia sinusta kyllä löytyy, mutta miksen löytänyt sitä kahvaa, johon tarttua ja johon tahtoisin tarrautua yhä uudelleen ja uudelleen?

Niin, tätä mietiskelin kun vaeltelin kilometritolkulla pitkin vanhan kaupungin katuja ja niiden ulkopuolellakin. Hiljaiset, väliin jopa autioilta tuntuvat kaupungin kadut herättivät kyllä jatkuvasti haluja kaivaa kamera esiin, mutta se suuri henkinen yhteys, mikä esimerkiksi Budapestiin syntyi heti alkumetreillä, jäi uupumaan.

Olin odottanut jotain satumaisen kaunista ja helposti lähestyttävää kaupunkia. Olin visualisoinut päähäni pastellinsävyisen kaupungin, jonka jokaisesta kadunkulmasta löytäisin viehättävän romantiikkaa pursuavan kahvilan tai historiaa huokuvan ravintolan. Näin kuvituksissani itseni istumassa aurinkoisella kadunvarsiterassilla kahvikupin tai viinilasillisen ääressä typerä nautinnollinen hymy kasvoillani. Oletin oloni olevan kevyt ja mieleni virkeä kaiken tämän kauneuden keskellä.

Vaikkei todellisuus täysin vastannutkaan odotuksiani, on kaupungissa kyllä ainesta tähän kaikkeen. Jostain syystä en kuitenkaan päässyt sen kaiken taakse, en päässyt pureutumaan syvemmälle paikan henkimaailmaan, enkä siis harmikseni voi sanoa rakastuneeni kaupunkiin, vaikka sitä odotin.

riika vanha kaupunki2

Syitä voi tietenkin etsiä.

Oliko aikaa liian vähän? Yhteensä muutama kokonainen päivä jäi ehkä aavistuksen vajaaksi. Kaupungin kahvilat, ravintolat ja karusta historiasta kertovat museot olisivat ehdottomasti tarvinneet ainakin yhden päivän lisää ja tietenkin…

Ystävän. Olin liikenteessä yksin. Yksin matkustelu on mukavaa ja avartavaa, mutta kyllähän se on myönnettävä, että seuraa monesti jäin kaipaamaan. Ravintolanautinnoistakin puuttuu puolet, kun seuralainen on kotona. Olisinhan voinut ystävystyä hotellin aulassa muihin matkalaisiin, mutta hotellilla ei tullut paljoa istuskeltua….

…koska hotellini sijaitsi vain aivan liian kaukana pelipaikoista. Vanhaan kaupunkiin, missä suurin osa elämästä tuntui olevan, oli matkaa. Jouduin suunnittelemaan reittini melko tarkkaan, jotta välttyisin ylimääräisiltä koukeroilta, sillä jo ensimmäisen päivän kävelyn jälkeen Budapestissä hankkimani jalkavaiva alkoi hiipimään takaisin. Julkinen liikenne kyllä olisi ollut käyttökelpoisen edullista, mutta hotellin sijainti oli siinäkin mielessä huonohko, että julkisilla liikkuminen ei ollut ihan mutkatonta. Eli kerran kun liikenteeseen lähti, ei tehnyt heti mieli tarpoa takaisin.

Yleensä en vesisateen anna juurikaan häiriä, ja olin täysin varautunut sunnuntaipäivän jatkuvaan sateeseen, täytyy myöntää, että sateenvarjon alta kaupunki näytti hieman erilaiselta, kuin pilvettömän taivaan alta. Jalat pysyivät kyllä kuivina, mutta yleiskokemuksen lisäksi esimerkiksi kuvien ottaminen huonolla kameralla osoittautui yllättävän haastavaksi kaatosateessa sateenvarjo toisessa kädessä. Kokeile vaikka.

riika hotellimatka

No mikä saisi minut menemään takaisin?

Monikin asia. Vaikka moni paikka ja rakennus olikin hiukan rempallaan, on kaupunki kaunis vanhoine yksityiskohtia pursuavine rakennuksineen. Kaupunkia halkova leveä Väinäjoki (Daugava-joki) antaa kaupungille mukavan luonnonläheisen tunnelman, ja rakastan yli kaiken leppoisaa vanhojen kaupunkien tunnelmaa.

Paikka ei myöskään vaikuttanut liian turistoituneelta, mihin huonohkot sääolosuhteet saattoivat kyllä olla myös osallisena. Verrattuna esimerkiksi Tallinnan vanhan kaupungin turistiravintoloihin ja -kaupustelijoihin, oli Riika mielestäni paremmin säilyttänyt autenttisuutensa.

riika ränsistynyttallinna view

Edullisuus. Vaikka Riikasta löytyy myös runsaasti viiden tähden huippuravintoiloita, on pääasiassa peruseläminen vielä melkoisesti edullisempaa Suomeen nähden. Jos vähän jaksaa katsoa, missä syö, majoittuu ja viettää iltaansa, pääsee Riikassa yllättävänkin halvalla. Tästä on tulossa myöhemmin lisää.

Monta mielenkiintoista nähtävyyttä jäi näkemättä, joista mielenkiintoisimpia lienee Latvian synkästä historiasta kertovat museot. Itse ehdin käymään pikaisesti vain yhdessä, joten näissä riittäisi vielä ihmeteltävään.

Yöelämä Riikassa ei ilmeisesti ole mitenkään valtavan vilkasta, vaikka kadun kulmia täyttivätkin tupaten täynnä olevat tunnelmalliset kuppilat. Ravintoloista kantautuva elävä musiikki houkutteli kurkkimaan useamman paikan ikkunoista sisään, mutta sisälle en uskaltautunut. Ensi kertaan siis!

Oluiden maistelu jäi vähäiselle tällä reissulla, joten sekin jäi hampaankoloon. Latviassa kuuleman mukaan on hyviä paikallisten panimoiden valmistamia oluita, joita täytynee siis lähteä vielä maistelemaan.

Ja vielä lopuksi, ensi kerralla varaan majapaikan lähempää keskustasta. Vaikka tykkäänkin laitakaupungeista, oli tällä kertaa hotelli aavistuksen liian kaukana kaikesta. Riika ei kuitenkaan ole mikään ihan pikku kyläpahanen, joten vaikka hotelli sijaitsisikin lähellä keskustaa, niin kilometrejä kyllä kertyy, jos pääasiallinen liikkumismuoto on kävely.

Riikariika vanha kaupunki

Vaikkei Riika saanutkaan minussa heräämään valtavaa rakkauden paloa, olen miltei varma, että palaan lähitulevaisuudessa sinne vielä. Edullista, herkullista ja mielenkiintoista, vaikkei kuitenkaan mitään niin ihmeellistä. Mutta mitäpä sen ihmeellisempää ihminen tarvitseekaan..?


Käy tykkäämässä Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa!

No Comments

 • Heinz
  28 huhtikuun, 2016 at 1:18 pm

  Moi Puhis. Nään sut jorailee 70-luvun diskohittejä B)

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2016 at 2:22 pm

   Muuvssit hallussa! Tulis jo lauantai!

   Reply
 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  28 huhtikuun, 2016 at 2:11 pm

  Olen monesti miettynyt ihan samaa: miksi joku paikka viehättää ensi hetkestä ja jollekin toiselle ei vaan syty, vaikka ei pystyisi nimeämään edes mitään tietoista syytä. Tunnelma on tosiaankin vähän henkimaailman asia 🙂 Yksin matkaillessani olen muuten huomannut ihan saman: majapaikka kannattaa valita pelipaikoilta. Jotenkin kotiutuu paremmin, kun on keskellä kaikkea merkittävää. Voi poiketa päivän aikana vaikka useamman kerran kaupungilla tutkailemassa paikallista menoa. Riikassa ei ole tullut käytyä. Mietinkin, että miksiköhän ei?

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2016 at 3:15 pm

   Just näin! Riikassa ei ollut oikeasti mitään vikaa ja voin hyvin kuvitella että joku toinen hehkuttaisi paikan maasta taivaisiin. Ja toki jos hetki olisi ollut toinen, voisin hyvin kuviteella myös itseni tekevän niin. Nyt näin, ja sen takia täytyy antaa paikalle uusi mahdollisuus!

   Reply
 • niinpä
  28 huhtikuun, 2016 at 3:26 pm

  Olen käynyt kaksi kertaa Riikassa ja se oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä ja jätän suosiolla kyllä yleensä vanhat kaupungit ja valmiiksi pureskellut turistirysät väliin 😉

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2016 at 4:25 pm

   Ihanaa että tykkäsit kaupungista! Täytyy itsekin antaa vielä mahdollisuus!

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  28 huhtikuun, 2016 at 3:57 pm

  Mä olen käynyt Riiassa kerran, ja jäi ihan hyvä fiilis (silloinkin muuten satoi kaatamalla). Ei mulla silti jäänyt sellainen olo, että sinne täytyisi ehdottomasti päästä takaisin. Viime aikoina kuitenkin paluu on käynyt mielessä, koska olen törmännyt juttuihin kaupungin huippuhyvistä ja edullisista ravintoloista.

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2016 at 4:24 pm

   Ruokamatkalle sinne kannattaa ehdottomasti mennä ja tämän meinaan myös vielä toteuttaa. Tämän kertaiset ravintolatkin jättivät hiukan kylmäksi mutta pikku panostuksella varmasti löytyisi oikeen nappivalintoja

   Reply
 • El Jefe del Barrio
  28 huhtikuun, 2016 at 6:22 pm

  Tallinna on lähempänä. Paremmin hoidettu kaupunki ja ystävällisemmät ihmiset.

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2016 at 10:02 pm

   El Jefe on kyllä oikeassa. Tallinna on takapihalla ja ihmiset Riikassa käveli päin, jos et väistänyt. Mutta jaksan silti edelleen uskoa, että Riikan pinnan alta löytyy myös paljon hyvää!

   Reply
 • Maarit Johanna
  28 huhtikuun, 2016 at 7:41 pm

  Riika on IHANA <3 Vesisade ihan varmasti on vienyt fiiliksiä, mutta meidän suuri naisporukka rakastui kyllä heti kaupunkiin. Oon kyllä tehnyt itsestäni sellaisen päätelmän, että tammi-helmikuussa ei ainakaan kannata lähteä Keski-Eurooppaan kaupunkilomille, koska silloin ne ei toimi. Olen mm. käynyt kahdesti Amsterdamissa, mutta molemmat vierailut on olleet juuri kylmimpänä talviaikana. En vieläkään diggaile Damista, enkä haaveile sinne uusintareissua edes kesäksi 😀

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2016 at 10:07 pm

   Ja minä kun niin tykkään Amsterdamista! 😀 Omat kokemukseni Damista on kyllä niin mahtavia säiden, majoituspaikkojen ja noin niin kun kaiken suhteen. No näin se menee. Henkimaailman juttuja kai 🙂

   Uskon kyllä, että itsekin osaisin rakastua Riikaan, kunhan vaan aika on sopiva. On siis annettava uusi mahdollisuus 🙂

   Reply
 • Tiia/ReiseReise
  1 toukokuun, 2016 at 7:09 pm

  Se on kyllä jännä miten joihinkin kaupukeihin ihastuu heti. Varmasti säällä ja reissukaverin puutteella on ollut vaikutusta, joten kannattaa antaa uusi mahdollisuus kaupungille. Täytyy muuten sanoa, kun luin nuo ylläolevat kommentit, etten minäkään pidä Amsterdamista (tai ehken koko Hollannista). Rumia rakennuksia täynnä ja pyöräilijät ajavat vähän liian kovaa. Annoin ’Damille nyt viime kuussa uuden mahdollisuuden, mutta oikeastaan lähdin ihan mielelläni käymään Den Haagissa, joka oli onneksi vähän rauhallisempi. Mutta turvallinen olo oli kyllä kävellä myöhään illalla, kun keskustassa kaikkialla oli ihmisiä.
  (Muuten onko tosiaan niin, että Latviassa on Liettuan historiasta kertovia museoita?)

  Reply
  • Outi
   1 toukokuun, 2016 at 7:22 pm

   Oi oi, onpas lipsahtanut moka tekstiin 😀 Korjasin sen hetimiten. Eipä sinänsä ihme, että on tuo Liettua sinne lipsahtanut, kun meinaa mennä aina muutenkin sekaisin nuo kaksi maata. Mutta hyvä huomio, kiitos! 🙂

   Reply
 • ankka
  1 toukokuun, 2016 at 8:50 pm

  No, ei aina sytytä, vaikka kaikki olisikin kohdallaan – tai sitten se tulee vasta jälkikäteen. En osaa sanoa, miksi minuun iskee nimenomaisesti jokin Pietari, rakkaus on sellaista, ettei järki sitä selitä. Helppoahan matkailu olisi, jos kaikki vanhat kaupungit sytyttäisivät.

  Reply
  • Outi
   1 toukokuun, 2016 at 8:54 pm

   Näinpä. Se vaan kummastuttaa, etten saanut kiksejä kaupungista. Kaikki oli nimittäin varsin kohdillaan ja ihan yhtä todennäköisesti olisin voinut rakastaa kaupunkia suuresti, sillä juuri tuon tyyppinen miljöö viehättää suuresti. Aina ei vaan sytytä 🙂

   Reply
 • Teija / Lähdetään taas
  1 toukokuun, 2016 at 9:41 pm

  Minä toisaalta pidin Riikasta, mutta tunnistan kyllä noita samoja fiiliksiä itsekin. Kiva kaupunki, mutta ehkä jotain tunnelmaa jäin kaipaamaan. Me pääasiassa lorvittiin ja istuskeltiin ravintoloissa ja kuppiloissa, ja se tosiaan on mukavampaa seuran kanssa. Ja mekin oltiin siellä jotenkin liian lyhyt aika. Lennot oli hassuihin aikoihin, ja söi matkapäivistä ihan liikaa. Minäkin mieluusti sinne vielä joku päivä palaan 🙂

  Reply
  • Outi
   2 toukokuun, 2016 at 8:42 pm

   Sama juttu, lennot söi kolmen päivän reissusta kokonaisen päivän. Ensi kerralla pidempään ja kaverin kanssa. Lorvimista ravintoloissa jäin juuri kaipaamaan 🙂

   Reply
 • Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  1 toukokuun, 2016 at 11:11 pm

  Itse olen viettänyt Riikassa yhden päivän ja minusta taas tuntui että ehdin kävellä Riikan pienen keskustan (vanhakaupunki) ympäri ainakin kolme kertaa. Ehkä aavistus samaa fiilistä kuin sinulla, kaunishan se kaupunki on kuin karamelli, mutta jotain puuttui. Itse pidän kyllä syypäänä tähän tunnelmaan sitä, että saavuimme Riikaan suoraan Pariisista, jossa olimme viettäneet viikon. Ehkä se Riika jäi minun vierailullani hiukan Pariisin varjoon.

  Reply
  • Outi
   2 toukokuun, 2016 at 8:45 pm

   Joo vähän on eri kokoluokkaa Riika ja Pariisi 😀 Kyllähän sen vanhan kaupungin kiersi nopeasti, eikä siellä sinänsä mitään niin erikoista ollut ravintoloiden ja kauniiden rakennusten lisäksi.

   Reply
 • Tanja/Levoton matkailija
  2 toukokuun, 2016 at 2:02 pm

  Mulla ei Riikasta vielä ole kokemusta, mutta suunnitelmissa olisi suunnata sinne tänä vuonna. Kaikki kuvat mitä olen kaupungista nähnyt, on ollut hienoja. Kuvathan ei tietenkään kerro koko totuutta, eikä kaikista paikoista tietenkään tarvitse pitää. Mä en esimerkiksi lämmennyt Lontoolle käydessäni siellä ekaa kertaa viime vuonna. Lontoo oli ihan ok, mutten välttämättä menisi sinne enää uudestaan.

  Reply
  • Outi
   2 toukokuun, 2016 at 8:46 pm

   Toivottavasti tykkäät kaupungista ja osuu hyvät kelit kohdille! Ja kannattaa tosiaan varata yöpymispaikka keskustasta, niin välimatkojen taittamiseen ei kulu turhaa aikaa ja jää enemmän sitten itse toiminnalle 🙂

   Reply
 • Tero / Laamanaaman maailma
  3 toukokuun, 2016 at 1:55 pm

  Kannattaa antaa Riialle vielä toinenkin mahdollisuus. Olin siellä viime kesäkuussa ja kun lämpötila oli yli 20 astetta, niin siellä viihtyi erinomaisesti. Hotelli on hyvä ottaa vanhan kaupungin holleilta, niin on lyhyt matka joka paikkaan.

  Reply
  • Outi
   3 toukokuun, 2016 at 7:20 pm

   Näin täytyy tehdä. Vähän jäi kyllä hampaankoloon, kieltämättä

   Reply
 • Mira / Exploras
  4 toukokuun, 2016 at 9:57 pm

  Oletko käynyt jo Vilnassa? Itse tykästyin siihen paljon Riikaa enemmän – ja siellä on muutamia tosi suloisia kahviloita! 🙂

  Reply
  • Outi
   5 toukokuun, 2016 at 9:26 pm

   Tykkäsin Vilnasta kyllä itsekin ihan mielettömästi! Se on kaunis, kotoisa ja helposti lähestyttävä, ja sinne ehdottomasti uusiksi täytyy mennä.

   Reply
 • salaine
  5 toukokuun, 2016 at 11:33 am

  Olen myös käynyt Riikassa ja tunne paikasta neutraali mutta jos puhuttaisiin lähdöstä matkalle ennemmin tuhlaisin rahat johonkin muuhun kohteeseen kuin lähtisin sinne uudelleen. Voisiko yksi syy olla yksin matkustamisessa tai ilmassa? Itse olin viime kesänä ensimmäistä kertaa yksin matkalla Gdanskissa, pidin kyllä paikasta mutta yksin olo illalla ruokaillessa oli hiukan outoa. No sinne voisin siitä huolimatta mennä uudelleen. Olen monen kanssa samaa mieltä Amsterdamista eli en ihastunut kaupunkiin vaikka olen siellä pariin otteeseen ollut. Aika ajoin sukulaisuussuhteen vuoksi matkailemme Hollannissa ja seuraavalla kerralla on puhuttu, että tutustumme johonkin muuhun kaupunkiin. Toki Amsterdamissa oli muutama juttu, joihin ihastuin; Anne Frankin talo ja Van Gogh museo.

  Reply
  • Outi
   5 toukokuun, 2016 at 9:28 pm

   Samanlaisia fiiliksiä, paitsi että Amsterdamista tykkään kovasti. Olin myös viime joulukuussa Gdanskissa yksikseni ja samat tunnelmat jäi. Viehättävä ja edullinen kaupunki, jonne erityisesti kesällä haluaisin lähteä uusiksi.

   Reply
 • Anna / Muuttolintu
  6 toukokuun, 2016 at 1:58 am

  Harvemmin ne 70-luvun diskohitit on mukaansa temmannut 😀 Baltian maat on kyllä vielä jäänyt tuntemattomiksi muutamaa Tallinnan risteilyä lukuunottamatta. Yksin reissaamisessa on puolensa, mutta totta, joskus reissu paranee kun on seuraa. Varmaan erityisestikin kaupunkilomalla. Keleillä voi myös olla paljonkin vaikutusta siihen, minkälaisena paikan kokee! Ehkä pääset joskus käymään uudestaan, ja mieli muuttuu.

  Reply
  • Outi
   7 toukokuun, 2016 at 10:57 pm

   Vai ei 70-luvun diskohitit tempaise mukaan! 😀 Nyt on maailman kirjat sekaisin!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  6 toukokuun, 2016 at 9:03 am

  Sää selittää tietysti paljon 🙂 Meillä on aina hyvät muistot paikoista, joissa sää on suosinut ja jos on ollut toisinpäin, niin paikka on melkein vaatinut uutta mahdollisuutta ennen kuin mielikuva muuttuu. Toisaalta me teille joskus Riika – Vilna -yhdistelmäreissun ja ”vertailimme” siis näitä kaupunkeja kun niissä peräkkäin kävimme ja sytyimme kyllä Vilnalle, jonne sittemmin olemme jopa, mielellämme, palanneet, mutta Riika on jäänyt tuohon yhteen kertaan.

  Reply
  • Outi
   7 toukokuun, 2016 at 10:56 pm

   Vilnasta minullekin jäi ihana ja lämmin kuva, joten jos näistä pitäisi valita niin Vilnaan menisin mielummin uusiksi

   Reply
 • Annika | Travellover
  7 toukokuun, 2016 at 2:15 pm

  Kun olen yksin reissussa, otan majoituksen aina ihan ytimestä. Siitä joutuu maksamaan enemmän, mutta se helpottaa niin monella tavalla. Yritän olla antamatta sateen vaikuttaa, mutta kyllä se väkisin lässäyttää tunnelmaa, ei voi mitään. Olen ollut Riiassa kahdesti, mutta kummallakaan kerralla en varsinaisesti ole mennyt sinne. Molemmilla kerroilla on ollut kyse välilaskusta. Se, jonka tiesin etukäteen, oli ehkä viisi (6? 7?) tuntia. Toinen taas pakotti olemaan yön yli, kun lentoaikatauluja muutettiin, mutta silloin Air Baltic maksoi majoituksen. Koska olen ollut vain tällaisia lyhyitä tuokioita, ei kaupunki minuunkaan lähtemätöntä vaikutusta ole ehtinyt tehdä.

  Reply
  • Outi
   7 toukokuun, 2016 at 10:55 pm

   Tuo on kyl niin totta, että mahdollisimman lähellä oleva hotelli helpottaa montakin asiaa reissussa. Tämä pitää kyllä muistaa jatkossa!

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  7 toukokuun, 2016 at 2:21 pm

  Itse olen viihtynyt Riiassa aina hyvin. Majoitus on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta ollut vanhassa kaupungissa. Silloin kun ei ollut, niin taksilla ajelu tuli kalliimmaksi 🙂 Kaupungeista tykkääminen on monen asian summa. Toisaalta jos juuri on ollut tosi kivassa paikassa, niin seuraavalla on ”valtavat paineet” päästä samaan. Sekin, onko reissussa vai millaisella porukalla vaikuttaa tietysti asiaan.

  Hyvä puoli on Riian suhteen se, että se on lähellä ja sinne saa melko edullisia reissuja. Joten on helppo antaa uusi mahdollisuus halutessaan.

  Reply
 • Reetta
  7 toukokuun, 2016 at 4:23 pm

  Mulle kävi noin Pariisin kanssa: olin ajatellut, että varmaan upea ja tunnelmallinen kaupunki, mutta jotenkin ei sytyttänyt sitten yhtään. Eipä sinne ole sitten toiste tullut lähdettyäkään. Mutta Riika on tietysti sen verran lähellä, että tunnelmaa on helppo käydä haistelemassa useammankin kerran, jos vaikka säätkin sitten joskus suosisivat! 🙂

  Reply
  • Outi
   7 toukokuun, 2016 at 10:54 pm

   Tämä on totta. Sen takia Riialle on helppo antaa toinen mahdollisuus, ja sen se tulee saamaan. Ennemmin tai myöhemmin

   Reply
 • meidänmatkassa
  7 toukokuun, 2016 at 9:15 pm

  Se on kyllä jännä juttu kuinka johonkin paikkaan tulee heti mieletön yhteys ja fiilis ja toisissa paikoissa sitä saa hakemalla hakea tai se jää kokonaan saamatta. En ole ikinä käynyt Riikassa, mutta haluaisin käydä. Se on totta, että jos hotelli on liian pitkälle niin voi vaikuttaa fiilikseen. Meillä oli Prahassa ehkä hippasen liian kaukana hotelli ja se oli välillä puuduttavaa kävellä sitä väliä jos halusi joskus käydä huoneessa lepäilemässä. Mekin aina kävellään suurimmaksi osaksi, joten välillä on jalat koetuksella jos hotlan sijainti on kaukana. 🙂

  Reply
  • Outi
   7 toukokuun, 2016 at 10:53 pm

   Kävely on kyllä mielekäs tapa tutkailla paikkoja, mutta välillä voisi itsellänikin olla pienempi kynnys ottaa joku muu kulkuväline alle. Joskus siinä kävelyn määrässä kun ei tunnu olevan mitään järkeä 😀

   Reply
 • Paula - Viinilaakson viemää
  8 toukokuun, 2016 at 7:19 am

  Olen käynyt Riiassa joskus muutamia vuosia sitten. Jostain syystä ei jäänyt ihan hirveästi mitään uniikkia mieleen. Kaunis kaupunki, hyvää ruokaa, kivaa oli. Se siitä. Menisin kyllä takaisinkin mutta ei ole sellaista oloa, että sinne on vielä pakko päästä.

  Reply
  • Outi
   8 toukokuun, 2016 at 5:48 pm

   Tämä on vissiin aika monen kokemus paikasta. Ihmettelen kyllä, sillä tuntui, että ennen matkaa kuuli pelkästään hyvää kaupungista. Mutta joskus näin 🙂

   Reply
 • Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com
  9 toukokuun, 2016 at 7:08 pm

  Toisinaan joku kohde ei sitten iske millään. Syy voi olla ekalla kerralla säässä, seurassa tai vain jostain yksittäisestä huonosta kokemuksesta. Riika on itsellä vielä käymättä, mutta tuttavat kehuneet kovasti, joten pitäisi varmasti joku päivä lähteä käymään myös siellä 🙂

  Reply
 • sonjanette | FIFTYFIFTY
  31 toukokuun, 2016 at 9:34 pm

  Joskus ei vain kolahda, minulle kävi niin Prahassa. https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/05/25/sori-praha-sa-olit-vahan-tylsa/

  Jännä nähdä, mitä mieltä itse tulen olemaan Riiasta, vietän siellä muutaman päivän Baltian autoreissulla kesällä. odotukset ovat suht korkealla, eräs matkayhtiötä pitänyt mies kehui Riian voittavan Tallinnan mennen tullen, sitten kuulin, että Vilna taas voittaa Riian. Se nähdään sitten kesällä. 😉

  Reply
  • Outi
   31 toukokuun, 2016 at 10:12 pm

   No toivotaan että sinä tykkäät Riiasta! Ja kyllähän minäkin tykkäsin. Joku siitä kuitenkin puuttui, että uskaltaisin lähteä hehkuttamaan kaupunkia. Mutta uuden mahdollisuuden todellakin annan, ennemmin tai myöhemmkn.

   Prahasta itselläni on todella ihanat kokemukset, mutta osaltaan siinä varmasti on ollut nuoruuden intoa mukana. Siitäkin taitaa olla jo 10 vuotta. Uskallan kuitenkin väittää että tykkäisin siitä edelleen yhtä paljon 🙂

   Reply

Leave a Reply