fbpx
Menu

Pyöräilyä, vaellusta ja riippumatto – 10 reissu-unelmaani

Kymmenen reissu-unelmaa -blogihaaste pisti miettimään, mihin ja miten sitä oikeasti tahtoisi matkustaa ja millä motiiveilla. Huomasin aika nopeasti, että haavelistani ei syntynytkään ihan käden käänteessä, joten haaveiden sanoittaminen voi selkeyden vuoksi tosiaan välillä olla ihan hyvä idea. Lopulta listan muotouduttua tuumasin, että tässähän on hyvinkin paljon ihan toteuttamiskelpoisia haaveita. Ja miksipä sitä haaveilisi mahdottomista? 

Tässä siis kymmenen matkahaavettani blogihaasteen muodossa!

Kiitän haasteesta Merjan matkassa -blogin Merjaa sekä haasteen aloittajaa Kohteena maailma -blogin Ramia!

1. PAIKKA – Lofootit

Nyyh. Meidän tälle kesälle suunnittelema asuntoautomatka Norjan Lofooteille kuoli ykskaks yllättäen, kun molemmat meistä vaihtoivat (tai vaihtavat) työpaikkaa ennen kesän lomia. Joten ei lomia. Ei asuntoautoa. Ei Lofootteja. Ei siis haaveiden toteutumisia, upeita vuorimaisemia, miekkavalaita eikä norjalaisia kalastajakyliä. Ei myöskään tuhansia ajokilometrejä.

Että voi prkl sanon vaan, mutta omia valintojahan nämä ovat. Ehkä ne valinnat lennättävät meidät vielä joihonkin muihin upeisiin seikkailuihin. Sormet ristiin siis. Lofootit siirtyvät takaisin haavelistalle.

2. TAPAHTUMA – Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn matkassa

Pyöräily, matkustus ja hyväntekeväisyys. Aika täydellisen kuuloinen yhdistelmä minun korvilleni!

Olenkin viime aikoina ruvennut haaveilemaan osallistumisesta vuosittain pyörällä ajettavaan Team Rynkebyn hyväntekeväisyysmatkaan Helsingistä Pariisiin. Varoja kerätään vakavasti sairaiden lasten hyväksi, matkan hinnaksi tulisi noin 3000€ ja kilometrejä vaivaiset 1200. Ei siis ollenkaan mahdottoman kuuloinen haave toteuttaa. Toinen asia onkin sitten, kuinka ihmeessä saisin tehtyä niin hyvän hakemuksen, että minut valittaisiin joukkueeseen.

Voisinpa jopa sanoa, että tässä on tällä hetkellä matkahaaveeni numero yksi! Jos ei ensi vuonna, niin ehkä heitän verkot vesille vuonna 2021!

20150710_095905 (2)

3. KOTIMAAN KOHDE – Saariston rengastie

Turun saariston alueella kulkevan Saariston rengastien haluaisin tietenkin käydä kokemassa pyörällä ilman kiirettä, niin että, ehtisin rauhassa tunnelmoida ympäröivää saaristolaismaisemaa. Kuinkahan saisin tuon mieheni myös innostumaan pitkän matkan pyöräilystä ja toisaalta saamaan lapsen istumaan paikallaan tunti tolkulla? En mitenkään, joten täytynee etsiä polkuseuraa muualta.

Saariston rengastie on pyörinyt mielessäni aina kevään kynnyksellä varmaan viimeiset neljä vuotta. En jaksa uskoa, että tänä kesänäkään siihen on aikaa, joten jatkan vain haaveiluani.

P1010837 (2)

4. KAUPUNKI – Kevätmatka Ljubljanaan

Olen ihastunut tähän kauniiseen Slovenian pääkaupunkiin ennen kuin olen ehtinyt siellä edes käymään. Kaupunki vaikuttaa juuri sellaiselta Euroopan vanhaltakaupungilta, jossa on kaikki ne ominaisuudet, joita kaupungeissa ja kaupunkilomissa rakastan: kompakti, helposti käveltävä, värikäs, ei liian täynnä ihmisiä ja lähellä virtaava vesi.

Jos oikein kovasti yritän, saatan jopa tuntea sen suloisen kevätauringon kasvoillani, kun käveleskelen pitkin noita kapeita vanhoja mukulakivikatuja.

Pitäisiköhän avata lentovaraussivusto….?

P1010793 (2)

5. MAA – Espanja

Olen ehkä jonkun mielestä hiukan tylsä, kun en keksi haaveilla yhtään eksoottisemmasta maasta kuin Espanja. Tämä maa herättää minussa vaan jotain sellaista, mitä mikään muu kokemani, näkemäni tai ajatuksissani juoksenteleva maa on koskaan herättänyt.

Suurin haaveeni Espanjan suhteen liittyy siihen, että pääsisin tutustumaan maan kulttuuriin lähemmin. Se, että lähtisin asustelemaan maahan edes pieneksi toviksi, oppisin kielen kunnolla ja reseptit hyvän paellan valmistamiseen, on ollut pitkään jo haavelistallani. Oikeastaan niin kauan kuin muistan.

P1010783 (2)

Kolmisen vuotta sitten olin jo vähällä toteuttaa edes osan tästä haaveesta, kun matkaliput San Sebastianiin oli jo hankittu ja kielikoulu katsottu valmiiksi. Raskaus sotki tämän haaveen, mutta onneksi vain hetkellisesti. Haave elää vielä vahvana mielessäni.

Eniten haaveilen Pohjois-Espanjasta ja Baskimaasta, sen alueen ruoista, ihanista rantakaupungeista ja luontokohteista.

P8121689 (2)

6. SAARI – Floresin saari Indonesiassa

Meidän vuonna 2013 (herranjestas, 6-vuotta sitten jo!) tekemä reissu Indonesiaan oli vähällä suuntautua Floresin saarelle, mutta päädyimmekin Sulawesien Togeanin saarille. Togeanit ovat kyllä paikka, joista jokaisen paratiisisaarille ja upeisiin sukellusvesiin hamuavan kannattaa edes vähän haaveilla, mutta Floresille olisin halunnut lähteä katsomaan erityisesti komodonvaraaneja. Saari vaikuttaa muutenkin tulivuorineen ja värikkäine kraaterijärvineen aivan upealta luontokohteelta ja on käsittääkseni edelleen säästynyt valtavilta turistimassoilta.

P4220192 (2)

7. EXTREME – Lapsen kanssa Lappiin vaeltamaan

Kaikenlaista extremeä sitä on jo tullutkin kokeiltua, joista eniten extreme tähän mennessä on ehkä ollut täällä Helsingissä suoritettu tandemhyppy laskuvarjolla.

Pidän haasteista ja itseni ylittämisestä, tosin viime vuosina olen hiukan rauhoittunut tällä saralla. Tämänhetkinen extreme-haaveeni ei kuulosta kovin extremeltä, mutta itselleni ja koko perheelle se olisi taatusti monien haasteiden voittamista. Haluaisin lähteä syksyn kynnyksellä valeltamaan Lappiin tuon kovaluonteisen 2-vuotiaan kanssa, mutta mitä luulet, pitäisiköhän ensin odottaa vuosi tai kaksi? Ihan jo niitä kanssavaeltajiakin ajatellen..

P3071282 (2)

8. MAJOITUSMUOTO – Riippumatto

Heh. Kyllä. Riippumatto.

Haaveilen siitä, että uskaltaisin lähteä yksin lähialueen merenrantaan mukanani ainoastaan riippumatto, retkieväät ja lämmin kesäyö. Tosin jokusen vuoden takainen puukkoleikki Nuuksion metsissä on saanut minut hiukan epäluuloiseksi kaikenmaailman telttayöpymisiä kohtaan, mutta ehkä siitä alkaa olemaan jo sen verran monta vuotta, että voisin lähteä uhmaamaan traumojani yksin pimeään metsään. Kuulostaako järkevältä?

P6150444 (2)

9. LUONTOKOHDE – Aavikko

Sademetsissä olen seikkaillut, vuorilla vaeltanut, meressä sukeltanut, tulivuoria taivastellut, seuraillut eksoottisten eläinten eloa ja kuunnellut upeiden vesiputousten kohinaa. Vaan aavikko on vielä kokematta. Ehkei se lähtökohtaisesti kuulosta edes niin kovin mielenkiintoiselta, mutta koska kaikkea pitää kokea, on aavikostakin haaveiltava.

Vai onko?

10. RUOKA & JUOMA – Japani

Yritin kovasti keksiä tähän jotain muuta, kuin Japanin, mutta ei, en keksinyt. Haluaisin Japaniin, koska Japani on Japani enkä ole oikeastaan japanilaiseen ruokakulttuuriinkaan tutustunut sushia pidemmälle edes täällä Suomessa, vaikka japanilaista ruokaa hehkutetaankin nyt joka puolella. Ensi hätään täytyy varmaan käydä testaamassa Helsingin suosituimmat japanilaiset ravintolat, mutta kyllä, paikanpäälle Japaniin on myös päästävä ennemmin kuin myöhemmin.

Tässä minun reissu-unelmani. Unelmoiminen on hauskaa, ja kannustan kaikkia mukaan! Ehkä joku päivä edes osa niistä voisi toteutuakin! Uskon vahvasti myös siihen, että haaveiden ääneen lausuminen kannattaa. Sehän tunnetusti vauhdittaa niiden toteutumista.

P6150489 (2)

Haaste on pyörinyt niin tolkuttoman kauan jo blogeissa, että taidan jättää ketään spesifisti haastamatta. Kaikki mukaan siis unelmoimaan! Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin.


 

SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

24 Comments

 • Suunnaton
  13 huhtikuun, 2019 at 3:38 pm

  Nää matkahaaveet toivat niin paljon eri ajatuksia mieleen, että tekstin luettuani on edes vaikea muistaa niitä kaikkia!
  Harmi, ettei Lofoottien matka onnistu tänä vuonna. Mutta uudet työkuviot ovat siihen hyvä syy 🙂 Mullakin on ollut suunnitelmissa lähteä tänä vuonna pohjois-Norjaan, mutta saa nähdä, toteutuuko se lopulta.

  Espanjassa asumiselle iso peukku! Mähän asuin vuoden verran Valenciassa opintojen yhteydessä ja tykkäsin tosi paljon. Noinkin tavanomaisesta maasta löytyy yllättävän paljon pieniä kulttuurisia juttuja, joihin voi olla vaikea sopeutua, etenkin silloin kun väsyttää ja haluaisi kaiken vain sujuvan helposti. Mutta suosittelen ehdottomasti tutustumaan tuohon mañana-elämään!

  Aavikolle mä olen tehnyt pari yönylireissua. Ensin Marokossa Saharan laitamilla ja toisen kerran Jordaniassa Wadi Rumissa. Siinä karussa ympäristössä on oma viehätyksensä, eikä aavikon upeaa tuikkivaa tähtitaivasta voi unohtaa. Suositus siis myös tälle kokemukselle!

  Floresin saari kuulostaa ihanalta paikalta! Täytyykin alkaa selvittelemään, voisiko se olla sopiva kohde myös mulle 🙂 Kiitos vinkistä!

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 10:01 pm

   Ai niin sinäkin asui Valenciassa! Mutta siis juu, olen kuullut muutamasta lähteestä juuri tuon, että Espanjassa asuminen Suomen rutiineihin tottuneelle ja siihen, että kaikki kotimaassa toimii, ei välttämättä ole kaikista helpointa. Mutta silläkin uhalla sitä haluaisin kokeilla!

   Aaviikko-reissut kuulostaa kyllä upeilta! Täytyypä käydä fiilistelemässä, jos sulta löytyy blogista juttua noista reissuista 🙂

   Reply
 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  14 huhtikuun, 2019 at 7:28 pm

  Lofootit olisi hieno kohde. Maisemat näyttävät kuvissa upeilta!

  Japani tosiaan on upea kohde. Kannattaa käydä testaamassa ramenkeittoa. Me ei olla tosin Japanin ulkopuolella sitä ikinä syöty, mutta luulisin, että Helsingistä saa varmasti hyvää ramenia.

  Meillä on tänä vuonna tulossa vähän pidempi Indonesian matka tiedossa: Raja Ampat, Bunaken ja Komodo. Pääpaino on snorklauksessa, mutta toki varaanitkin kiinnostaa nähdä.

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:58 pm

   Oi ja voi! Pitääpä pitää teidän Indonesina-reissua silmällä. Indonesia on aivan ihana ja juuri nuo kohteet kuullostavat upeilta! Onnea matkaan!

   Reply
 • Anni | Rajatapaukset
  15 huhtikuun, 2019 at 1:31 pm

  Pyöräillen matkustaminen houkuttaisi muakin, ainakin ajatuksen tasolla, ensimmäinen askel sen toteuttamiseen olisi varmaankin hommata kunnon pyörä. Nykyinen fillarini on nimittäin sellainen rotisko että työmatkan sillä juuri uskaltaa ajaa, mutta mihinkään kauemmaks en uskaltaisi lähteä kun ei siinä pysy edes ketjut paikoillaan 😀
  Ahvenanmaalla olen käynyt pyörällä tekemässä pienen kierroksen ja kyllähän se kivaa oli, mutta joku pidempi pyrähdys olisi kyllä mahtavaa joskus vielä tehdä!

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:57 pm

   Aivan oikein! Kunnon pyörä on polkupyörällä matkaamisessa se avain. Ja varusteet muutenkin vaikkei nyt mitään miljoonia niihin tarvitsekaan välttämättä investoida. Se on vaan sellainen juttu, että pyöräilystä tulee täysin eri laji, kun on kunnon varusteet. Lämmin suositus siis pyörämatkailulle! Se on vaan ihan uskomattoman siistiä!

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  15 huhtikuun, 2019 at 2:59 pm

  Mun mielestä sun matkahaaveet kuulostavat hyvinkin toteuttamiskelpoisilta – ei muuta kuin suunnitelmia tekemään! Toki kesäloman puute voi vähän hidastaa tahtia, mutta osan noista voi toteuttaa lyhyemmässäkin ajassa. Ehkä Pariisiin polkemisen sijaan voisi ensin polkea vaikka Keravalle?

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:55 pm

   Niin, onhan Keravalla ainakin yhtä kauniita kirsikkapuita kuin Pariisissa. Voisiko siis sanoa, että Kerava on Suomen Pariisi…? Taidankin ottaa suunnan Keravalle, kun polkupyörä palautuu huollosta!

   Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa
  15 huhtikuun, 2019 at 10:19 pm

  Kivoja unelmia! Tartun tuohon vaellus/luontoteemaan 🙂 Meillä viihdytään tosi hyvin kantorinkassa, onhan siellä aika letkeetä olla ja välillä saa jalotella. Oltiin viime vuonna Pallaksella, mut vuokrattiin mökki ja tehtiin vaan päiväretkiä ku haluttiin kans ensin testata miten siirtymiset rinkassa sujuu. Sen perusteella voitaisiin ihan hyvin lähteä vaeltamaan pidemmäksikin aikaa 🙂 Onhan luonnossa niin helppo olla, et se rauhoittaa varmasti ihan pikkuväenkin, paljon ihmeteltävää. Voi ärrin murri kuinka varmasti harmittaa tuo Lofootit, mutta lähdette heti kun lomaa taas on tai sitten juhannuksena, jos saisi muutaman extra vapaan siihen päälle? Ljubljana on kyllä juuri tuollainen, pieni ihana käveltävä kaupunki (kävelin raskauden loppuvaiheessa :D), tosi kiva! 🙂

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:52 pm

   Kyllä vaellus pitää ottaa päiväjärjestykseen ennemmin kuin myöhemmin. Onhan se lapsellekin ihan mieletön kokemus olla päivä tolkulla vain ulkoilmassa. Se vaan, että miten sitä itse jaksaa kantaa toista päivät läpeensä, mutta ehkäpä sitä jaksaisi, kun ottaisi tarpeeksi helppoja etappeja 🙂

   Reply
 • Martta / Martan matkassa
  16 huhtikuun, 2019 at 9:41 pm

  Mukavia haaveita! Saariston rengasreitti houkuttaa myös minua, mutta pelkäämpä että minun pitäisi varata siihen hurjasti aikaa pyöräillen. Ikävä kuulla että joudut peruuttamaan tuon upean Lofoottien reissun, mutta sinne ehtii vielä, kiva kuulla että olette löytäneet uudet mieluisat työpaikat! Onnea! Mukava postaus, pitäisi varmaan itsekin kirjata noita haaveita ylös…

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:50 pm

   Haaveiden kirjaaminen kyllä ylös kannatti, sillä harvoinpa sitä istuu tosissaan miettimään omia haaveitaan. Niitäkin kun on aivan ziljoona, että tärkeysjärjestykseen laittaminen siitä sekamelskasta on välillä vähän vaikeaa. Tällaiset listat helpottavat kummasti asioiden lokerointia päähän 🙂

   Reply
 • Jenna / Huge passion for life
  18 huhtikuun, 2019 at 12:09 pm

  Kivoja kohteita ja pari samaa oli mullakin. Olen miettinyt kans lapsen kanssa vaellusta Lapissa, mutta se voisi olla vielä aika extremeä, etenkin jos mennään kaksin. Ljubljana on <3 <3 <3 Kannattaa mennä Sloveniaan!

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:48 pm

   Olen kuullut niin paljon hyvää Sloveniasta, että sinne täytyy päästä pikimmiten! Vähän tuo lapsen kanssa vaellus kyllä mietityttää, mutta mutta…kai sekin haaste on vastaanotettava ennemmin tai myöhemmin 🙂

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  19 huhtikuun, 2019 at 4:42 pm

  Kiva kun otit haasteen vastaan. Espanja ei ole ollenkaan tylsä valinta. Minäkin haluaisin tutustua siihen vielä paremmin. Kieltä osaan jo jonkin verran mutta paikan päällä kielikoulussa opit menisi varmaan nopeammin päähän kun pääsisi heti testaamaan taitoja paikallisten kanssa. Riippumatossa yöpymistä en olekaan kokeillut. En uskaltaisi yksin mihinkään metsään sen kanssa mennä, mutta onhan niitä ”turvallisiakin” riippumatto mestoja.. kai? 🙂

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:47 pm

   Niin, onhan se lähtökohtaisesti pelottava ajatus mennä yksin riippumatolla johonkin. Mutta taidanpa olla kreisi ja yrittää toteuttaa tämän haaveen tänä kesänä. Jos ei muuten, niin porukoiden mökille sitten vaikka 😀

   Reply
 • Sandra
  20 huhtikuun, 2019 at 12:59 pm

  Kivoja suunnitelmia teillä, ja toivottavasti edes osa toteutuu pian. Vaellus Lapissa kaksivuotiaan kanssa saattaa mennä tosi kivasti, mutta haasteitakin voi olla. Peukku ylös kuitenkin teille, jotka tekevät asioita lapsenkin kanssa! Koko elämää ja omia harrastuksia ei tarvi laittaa hyllylle 15 vuodeksi, vaikka lapsia hankkiikin.

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:46 pm

   Kiitos Sandra! Lapsen kanssa ei todellakaan tarvitse pysähtyä, vaikka ymmärrän kyllä todellakin niitä, jotka sen tekevät. Ei se lapsen kanssa liikkuminen aina niin herkkua ole, ja toisaalta ei se edes sovi kaikille 🙂

   Reply
 • Tuo Floresin saari kiinnostaa myös täällä, vaikuttaa tosi kauniilta ja monipuoliselta kohteelta. Voi ei tuo Lofootit, olin jo vähän innoissani siitä, koska teillä oli suunnitteilla mennä sinne ennen meitä, niin olisin saanut tuoreita kokemuksia Lofooteilta sulta. Mutt hei, onnea uudesta työstä ja ens kesänä vaikka sit Lofooteille! 🙂

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:45 pm

   Kiitos Veera! Arvaapa paljon minuakin harmittaa tuo Lofootit, mutta tästä takaiskusta ollaan jo selvitty joten kuten ja uudet suunnitelmat syksyn varalle pukkaa päälle. Kunhan nyt saisin aloitettua uudet työt, niin kaikki kuviot selkiytyisivät! 🙂

   Reply
 • Tiina / Kookospalmun alla
  21 huhtikuun, 2019 at 2:19 pm

  Ihania matkahaaveita täälläkin! Näitä on niin ihana lueskella ja saada lisää inspiraatiota itsellekin. 🙂 Ehdoton tsemppi tuon Espanjan suhteen, itse asunut Valenciassa (Paellan kotikaupunki!) ja asuminen siellä oli kaikessa hyvässä ja huonossakin erinomaista aikaa. Suunnitelmissa palata takaisin sinne heti opintojen loputtua 🙂 Baskimaasta haaveilen myös, mutta onneksi Espanjan sisällä matkailu on todella helppoa, joten pystyy nappaamaan useamman kohteen vaikka samalla matkavaivalla! Hyviä reissuja!

  Reply
  • Outi
   28 huhtikuun, 2019 at 9:44 pm

   Sen mitä olen Espanjanssa matkustanut, niin komppaan kyllä tuota, että liikkuminen on mahdottoman helppoa! Täytyy olla vähän kateellinen, että olet päässyt asumaan Valnciaan. Sekin on sellainen kohde, jonne todella haluaisin! Tuo oli uusi fakta, että Valencia on paellan kotikaupunki! 🙂

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  8 helmikuun, 2021 at 2:02 am

  Huomasin vasta nyt, että olit tarttunut haasteeseen! Näitä on aina kiva lukea, millaisia unelmia kenelläkin on 🙂 Koronan myötä on monella menneet hetkeksi unelmat jäihin, mutta toivottavasti niitä päästään maailmalle toteuttamaan pian.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   10 helmikuun, 2021 at 7:26 pm

   Hyvin monta unelmaa tulikin viime vuonna toteutettua, mutta aika kotimaa painotteisesti – yllättäen. Kyllä minäkin uskon että taas maailma avautuu pikku hiljaa. Sitä ennen nautiskellaan vielä kotimaan maisemista sen mikä keretään

   Reply

Leave a Reply