fbpx
Menu

Ravintola Merineitsin kabareeillallinen – Viro 100-juhlavuosi värikkäissä kansissa

Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Estoria & Ravintola Merineitsi

Viron 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi Viru-hotellin Merineitsi ravintolassa pääsee sukeltamaan värikkäällä, viihdyttävällä ja juhlavalla tavalla Viron monivaiheiseen itsenäistymiseen, sekä maistamaan aimon annoksen maahan juurtunutta kabareekulttuuria. Vajaa viisi tuntia kestävä kabareeillallinen sisältää paitsi laulua, tanssia ja kirjavia asuja, niin myös tasokasta ruokaa ja tarkoin valittuja viinejä.

Odotimme Tallinnan reissultamme ehkä jopa vähän pelonsekaisin tuntein tätä ravintola Merineitsin useita tunteja kestävää kabareeshowta. Miten ihmeessä jaksaisin istua viisi tuntia paikallani? Kuinkahan tanssi ja erityisesti laulu, jonka sanomasta ei tulisi ymmärtämään sanaakaan, voisi pitää mielenkiinnon yllä useita tunteja putkeen? Ja mennä nyt istumaan kauniina aurinkoisena iltapäivänä pimeään ravintolasaliin. Kaikkeen sitä onkin lupautunut! Entäs jos me ollaankin paikan ainoat asiakkaat?

Ja uskokaa pois, me ihan oikeasti mietittiin näitä juttuja, vaikka samalla kyllä odotettiinkin tätä Forever Young -nimistä kabareeshowta ihan valtavasti! Voin tässä vaiheessa kuitenkin jo paljastaa, että kaikki epäilykset olivat aivan turhia. Koko show ylitti odotukset ihan mennen tullen!

Tallinna Kabaree Forever Young

 

Ravintola Merineitsi: Paikallisten juhlapaikka

Ravintola Merineitsi sijaitsee Viru-hotellin alakerrassa ja toimii nk. Show&Dinner-ravintolana, jossa järjestetään muun muassa konsertteja ja kabareeillallisia. Aamuisin Merineitsissä tarjoillaan Sokos Hotel Estorian aamiainen.

Mun mielikuva Viru-hotellin kabareesta oli luokkaa suomalaisten känniläisten huuteluillallinen. Heti ravintolan ovelle astuessani huomasin, että ennakkoluuloille ei taaskaan ollut sijaa. Paikkahan on ihan täynnä paikallisia, ja olisikohan suomalaisia seurueita ollut meidän lisäksi yksi tai kaksi? Paikka huokui muutenkin ylellista juhlatunnelmaa, joten mielikuvat nuhuisesta baarista olivat hetkessä mennyttä.

Tyhjiä pöytiäkään ei ollut montaa, eli show vaikutti kaikin puolin suositulta. Perjantai ja lauantai-iltaisin esitettävä show vetää paikallisia synttäri-, työ- ja ihan kaveriporukoita, ja jonkin verran myös hotellin ulkomaisia asiakkaita, pääosin suomalaisia. Show esitetään viron kielellä, mikä selittää sen suosion erityisesti paikallisten keskuudessa.

Kabareekulttuuri on ollut pitkään jo tuttua Virossa ja erityisesti Viru-hotellissa, jossa vuosina 1972-1994 toimi Viru varietee. Merineitsi aloitti kabareeshowt uudelleen vuonna 2008 ja tällä hetkellä ravintolassa pyörivä kabaree ”Forever Young” on kunnianosoitus satavuotiaalle Virolle.

Kabaree Tallinna

Ruokaa, showta, ruokaa, showta…

Meidät ohjattiin juhlavasti omalle paikallemme ja tarjoilija tuli pikaisesti esittäytymään. Täällähän on kunnon juhlafiilis! Pöytä oli katettu kauniisti kahdelle ja pöydällä oli illalliskortti, josta saimme valita illallismenun kolmesta alku- ja pääruokavaihtoehdoista.  Ruoat ovat keittiömestari Margus Tampperen suunnittelemia uusia juhlavuoden à la carte-herkkuja. Lukaisehan menu tuosta alhaalta ja makustele. Eikös herahdakin vesi kielelle?

Forever Young Kabaree Menu

Ilta alkoi alkuruoalla ennen varsinaisen kabaree-esityksen alkamista. Minä valitsin listalta bouillabaissen, jollaista en itseasiassa ollut koskaan aiemmin syönytkään. Merenelvät tuotiin erikseen kulhossa, johon liemi kaadettiin vasta pöytiintarjoilun yhteydessä. Markon lautaselta löytyi kevyesti heinäsavustettua viiriäistä ja ankanmaksa-parfeeta hienoksi taideteokseksi aseteltuna.

Bouillabaisse oli ihanan merellistä ja maukasta. Viiriäinen ei saanut ihan ansaitsemaansa arvostusta, eikä maksa lähtökohtaisesti ole Markon suosikkeja, mutta annos oli niin moninainen ja kaunis, että kyllä sitä fiilistelemään pääsi.

Tallinna kabaree Merineitsi VIru hotelliTallinna Kabaree Merineitsi alkuruoka

Kabareeshow alkoi alkuruoan jälkeen noin tunti ovien avaamisesta. Lavalla tanssi kymmenkunta milloin prameisiin paljettimekkoihin, milloin sulka-asuihin sonnustautunutta Viron parhaimmistoon kuuluvaa tanssijaa. Laulu raikui ja lava säkenöi. Ja vaikkei kieltä ymmärtänytkään, tempaisi show heti alusta asti mukaansa.

Tallinna Kabaree Viru
Viro Kabaree Viru-hotelli

Kabaree Merinteisti Forever Young

Kabareen alkuhetket sijoittuvat 100 vuoden taakse, jolloin Viro taisteli itsenäisyydestään. Historiaa ja kieltä paremmin tunteva olisi varmaan pysynyt tiukemmin perässä esityksen juonenkäänteistä, mutta vaikka näin, pystyi jyvälle pääsemään aika hyvin suomeksi laaditun käsiohjelman avulla, jossa jokaista kohtausta oli erikseen hiukan avattu. Ja vaikkei käsiohjelmaa jaksaisi edes avata, oli show niin mukaansatempaava, että se vie kyllä mukanaan kenet tahansa

Revyy oli jaettu kolmeen osaan, jossa vuorottelivat sulavasti show ja ruokailut. Ensimmäisen osion jälkeen pöytiin kannettiin etukäteen tilattu pääruoka, joka minun tapauksessani tarkoitti ankkaa selleripyreellä ja kurpitsa-confit’illa.

Mutta kyllä minua kuulkaas taas hemmoteltiin. Vaikkei annos ehkä ollut niin isosti iloa silmälle, niin makuelämyksenä se oli silti erittäin bueno. Markon lautaselta löytyi hirveä paahdetun sipulitahnan ja sienikastikkeen kera, joka myöskin hävisi vikkelästi pois lautaselta. Huuhdottiin tämä kaikki suloisuus tarjoilijamme suosittelemalla punaviinillä, jonka nimeä en tietenkään muistanut ottaa ylös

Tässä vaiheessa iltaa alkukuohuva ja punaviini alkoivat jo nousemaan niin omiin poskiin kuin oletettavasti myös viereisiinkin. Toinen osa showta oli huomattavasti riehakkaampaa yleisön puolelta, mutta homma pysyi silti hyvin hanskassa. Juhlallinen fiilis säilyi alusta loppuun. ”Kännilästen suomalaisten huuteluillallinen” ei siis toteutunut, vaikka kaikki ainekset siihen olikin keitetty.

Jälkiruoaksi kultapölyä ja Euroviisujen hittikimara

Illallisen paras osuus tuli ehdottomasti jälkiruoan muodossa. En ole vieläkään päässyt yli siitä, että lautaselleni oli ripoteltu kultapölyä! Kahvijäätelön, vadelman ja karamellisoidun popcornin aivan jumalainen harmonia oli sinetöity kultapölyllä, ja kaikki niin kauniisti aseteltuna. Huhhahhei!!! Päähän siinä räjähti. Viimeistän siinä vaiheessa tunnelma nousi kattoon ja siitä läpi, kun tarjoilija yllättäen kiikutti pöytäämme jälkiruoan kyytipojaksi herkulliset ja tyylikkäät sitruunalla koristellut cocktailit. Olimme taivaassa.

Tallinna Merineitsi Kabaree

Viimeinen osa kabareesta oli ehkä viihdyttävin, ei pelkästään kaikkien niiden punaviinien ja cocktailien ansiosta, vaan myös shown, joka vei aika tuttuihinkin tunnelmiin. Pitkä ja taidokas Euroviisujen hittikimara sai yleisönkin villiksi, joten varsinkin Euroviisufaneille tämä osa esityksestä on varmasti se kruunujalokivi.

Kuinka illallinen ja show toimivat yhdessä?

Kaiken kaikkiaan kabaree-esitys ja ruokatarjoilu toimivat keskenään todella jouhevasti. Vaikka sali oli iso ja porukkaa oli paljon, tuli ruoka aina esityksen väliajalla todella verkkaiseen tahtiin pöytiin. Tarjoilijoita oli riittävästi ja ainakin meidän tarjoilija oli aivan valtavan mukava ja kiireestä huolimatta jaksoi jäädä vaihtamaan aina muutaman sanan ja vastailemaan meidän kysymyksiin.

Astiat kerättiin aina huomaamattomasti pois ennen esityksen alkua ja mahdolliset lisätilaukset baarin puolelta toimittettiin vikkelästi pöytiin. Palvelu oli mun mielestä älyttömän hyvin organisoitua ja jouhevaa.

Paikat me saatiin seinän vierellä olevista loosseista, eikä oltaisi parempia paikkoja voitu oikeastaan toivoakaan. Luulen, että sillä, minkä paikan salista saa, on aika suuri merkitys kabareekokemukseen. Meillä oli todella hyvä näköyhteys lavalle, mutta voisin kuvitella, että salin perältä koko lavashow saattaa jäädä hiukan vaimeammaksi. Meillä kävi siis iso tuuri.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli kyllä ihan valtavan hieno. Jos siis olet iltatekemistä vaille Tallinnassa niin suosittelen ehdottomasti varaamaan paikat Merineitsin kabareeshowsta. Paikkoja on rajoitetusti ja show on todellakin suosittu.

Tallinna Kabaree Forever Young

Forever Young – show on tauolla kesän, mutta show jatkuu uuden menun kera 12.10.2018. Lipun hinta on 73€, joka sisältää kolmen ruokalajin illallisen, lasin kuohuvaa sekä sisäänpääsyn yökerho Café Amigoon. Erittäin varteenotettava paikka esim. pikkujoulujen viettoon!

*Illan meille tarjosi Ravintola Merinetsi

 

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

 

No Comments

    Leave a Reply