fbpx
Menu

Pikakuulumiset Madridista

Viiden päivän sooloilu Madridissa päättyi eiliseen paluulentoon Helsinkiin. Alkuperäinen suunnitelma olla reissun päällä 2 viikkoa ja lentää takaisin Barcelonasta, typistyi 5 päivään ja ihan hyvä niin. Kiva palata jo omiensa pariin ja päästä viettämään aikaa myös täällä (sateisessa) Suomessa.

(Olisi muuten lentolippu myynnissä suoralle lennolle Barcelona-Helsinki 23.8, 75€ ?)

Madrid on super! Rakastuin kaupunkiin ihan valtavasti hurjasta helteestä huolimatta. Kadut olivat jatkuvasti täynnä elämää, ihmisiä ja tapahtumia, mutta sivukaduilta löytyi myös rauhaa sitä kaipaaville. Pääaukiot täyttyivät iltaisin ihmisistä ja päivisin pienemmillä plazoilla nautiskeltiin maitokahvia ja viintä päivänvarjon alla. Muutaman vuoden takainen Bilbao-visiittini vahvisti ajatuksiani Espanjasta: Tää on niin mun paikka!! Tunsin heti alkumetreistä lähtien olevani kotona.

Madrid

Ja tuo kieli. Alkuperäinen aikomukseni oli mennä opiskelemaan sitä pohjoiseen San Sebastianiin viikoksi. Olin katsonut valmiiksi jo opiskelupaikankin, melkein varasinkin. Hinta oli jotain aivan naurettavaa, ehkä 100€/viikko. Mutta suunnitelmat muuttuivat, joten onpahan taas hyvä syy palata tänne takaisin. Nimittäin RA-KAS-TAN espanjankieltä, ja jos jotain voin, meinaan ja pystyn luvata itselleni, on sen opettelu vielä jossain vaiheessa elämääni kunnolla. Mieluiten mahdollisimman pian!

Neljä kokonaista päivää Madridissa oli hyvä aika. Enemmänkin olisi kulunut helposti. Kaupungissa on niin paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, ja useampi päivä kuluu helposti vaikka vaan katujen menoa ihmetellen ja terassilta toiselle vaellellen. Enkä edes uskalla ajatella, mitä kaupungin lähimaastolla olisi tarjottavanaan viinitiloineen ja vuoristoineen muista Espanjan viehättävistä kaupungeista puhumattakaan.

Madrid

Ilma oli niin lämmin, että välillä sen toivoi olevan ei-niin-lämmin. Varjosta löytyi kuitenkin aina helpotusta, toisin kuin kuukausi takaperin Roomassa, jossa tuntui että kuumuus ahdisti ja tunkeutui joka soluun, ihan sama vaikka olisi jää-ämpäriin upottautunut. Siitäkin Madridille peukku!

Ruoka ei valitettavasti tehnyt ihan valtavaa vaikutusta ja tapaskulttuuriin tutustuminen jäi ihan yksittäisiin kertoihin. Jotenkin tuntui, että kunnon ruokaa ei ollut tarjolla ikinä kun sitä kaipasi. Lounasaika oli mennyt jo, kun nälkä alkoi hiipimään, ja ravintolat avasivat jälleen ovensa aina siihen aikaan kun tämä tytön silmät olivat jo puolitangossa. Ruokailun ajoittaminen täällä vaatii siis hiukan suunnittelua.

MadridMadrid

Viisi yötä ja ehdin olemaan kolmessa eri majoituksessa. Viimeisen päivän vedin lonkkaa lentokenttähotelli Hiltonissa. Uima-allas, auringonpaiste ja kallista kuohuvaa. Pieni pala luksusta siis loppuu. Hostellin dormin jälkeen oli kiva tulla vähän erilaisiin puitteisiin.

Juttua reissusta siis riittää, joten antakaa mun häiritä Madridilla vielä lisää lähiaikoina. I Love Spain!


Kiitän ja kummarran, kun käyt tykkäämässä sivustani Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa!

No Comments

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  16 elokuun, 2016 at 3:41 pm

  Täällä toinen, jonka sydämen on Espanja vienyt 🙂 Jostain kumman syystä tunnen oloni siellä myös aina kotoisaksi. Espanjalainen elämänmenossa viehättää mutkattomuus. Elämästä osataan iloita ilman turhia kruusailuja. Totta tosiaan, syöminen vaatii vähän opettelua ja suunnittelua. Parhaiten pääsee rytmiin kiinni, kun viruttaa lounasaikaa myöhempään iltapäivään. Iltaisin tuntuu kyllä kummalta syödä silloin, kun normaalisti on tottunut menemään nukkumaan.

  Reply
  • Outi
   16 elokuun, 2016 at 4:00 pm

   Mun täytyy siis ehdottomasti lähteä mitä pikimmiten opettelemaan tuo espanjalainen mutkattomuus ja ruokailutottumukset sen kielen lisäksi! 😀 Harmittaa kyllä tuo ruoka-asia kovin, sillä uskon vakaasti siihen, että espanjalainen ruoka on maukasta, ja pitkät illallishetket kera kuohuvan tuntuvat äärimmäisen viehättäviltä. Ruoka on kuitenkin se, mistä reissuillani saan aina kovia kiksejä, joten en voi hyväksyä sitä, etteivät espanjalainen ruoka ja ruokailutottumukset ole mua sykähdyttäneen! En vaan voi! Ensi kerralla täytyy vaan siis valmistautua henkisesti paremmin tähän asiaan 🙂

   Reply
 • Heinz
  16 elokuun, 2016 at 5:24 pm

  Hyvä Puhis!! Madriiiid!!!

  Reply
  • Outi
   16 elokuun, 2016 at 8:01 pm

   Whoop! 🙂

   Reply

Leave a Reply