fbpx
Menu

Penninvenyttäjän Riika

Selvisin Riikassa hämmästyttävän halvalla. Ainoa syy ei ollut se, että klassisesti juuri ennen reissua hävitin pankkikorttini ja jouduin keksimään hätäratkaisun selvitäkseni kaupunkilomastani ilman rikollisia keinoja. Yhteensä kolmen päivän reissulla kului käyttörahaa alle 100€, mikä oli paljon oletettua vähemmän.

Lentoja Riikaan saa halvimmillaan 70 €:lla. Omat lentoni maksoivat noin 93 euroa Finnairilla. Tämä oli tosiaan ensimmäinen lentoni Finnairilla, mihin itsekin oikein havahduin. Mitenhän olen voinut välttyä kotimaiselta lentoyhtiöltämme? No nyt on sitten sekin rasti vedetty ruutuun, vaikka operoija lennolla olikin Norra, joka ei kyllä lentokoneidensa puolesta kamalasti vakuuttanut. Pieni ja elämää nähnyt potkuriturbiinikone odotteli meitä kentällä, ja ihmisten ilmeistä päätellen se aiheutti pelon sekaista hämmennystä useassa matkustajassa.

Riikaan saavuttuani ostin neljän matkan lipun julkiseen liikenteeseen lentokentän turisti-infosta. Tämä on käsittääkseni edullisin tapa ostaa bussilippu kaupunkiin. Info sijaitsee ulko-ovien läheisyydessä, joten sitä ei voi missata. Vaihtoehtoina oli ostaa joko yksittäinen matka, useamman matkan kortti tai päivälippu, jolla pystyy suhailemaan kaupungissa huoletta läpi vuorokauden. Hinnat eivät päätä huimanneet. Oma neljän matkan lippuni maksoi 4 euroa ja rapiat ja 24 tunnin lipun olisi saanut noin kuudella eurolla. Päätin kuitenkin ostaa yksittäisiä matkoja päivälipun sijaan, sillä tykkään kävelystä, mikä tosin osoittautui pienoiseksi virhearvioinniksi, sillä hotellini sijaitsi kaukana ja kävelyä kertyi paljon paljon. Bussilla nro 22 pääsee kätevästi kentältä keskustaan, ja kyytiin pääsee vilauttamalla bussilippua lippumasiinaan. Homma toimii!

finnair norradaugava joki

Olin varannut kaksi yötä hotellissa hotels.com:n kautta. Taannoinhan oli juttua siitä, kuinka suomalaisten korttien tietoja oli viety kyseisen lafkan kautta tehtyjen varausten jälkeen, mutta itse säästyin moiselta. Kaksi yötä hotellissa runsaalla buffet-aamiaisella maksoi 75 euroa. Jos olisin halunnut päästä halvemmalla, olisin varannut hostellin, joita kaupungissa on useita, ja hinnat lähtevät alle kympistä yö. Halusin kuitenkin hyvän hotelliaamiaisen, joka takasi sen, että ruokailla tarvitsi vain kerran päivässä, mikä sinänsä oli säästöä sekin, sinänsä harmitti, sillä ravintolakokemuksia kertyi vähänlaisesti.

Lido on paikallinen ravintolaketju, joka myy kotiruokaa kilohinnoin. Valittavana oli erilaisia patoja, lihoja ja lisukkeita. Iso kanavarras ja kasvispata maksoi juomineen 6.90€. Toiseen ravintolaan (nimi ei painunut mieleen), jonka klassisesti valitsin hätäpäissäni nälkäkiukussa, sain kulumaan 22€, mihin kyllä kuului runsas alkupala, jälkiruoka ja lasillinen viiniä. Ensimmäisen päivän burgeriannos oluella kustansi 9,80€ (Streetburger – kaukana keskustasta, mutta hyvät ja huokeat burgerit). Ruokiin kolmessa päivässä meni siis 38,70€, ja tästäkin hinnasta saisi helposti tiputettua vähintään 10€ pois ilman alkoholijuomia ja jälkiruokia. Halpaa ku makkara!

lido riikalido padat

Kahviloissakin pärjää parilla kolikolla. Muutamalla kymmensenttisellä pystyy mässäilemään houkuttelevia leivoksia, ja kahvin saa 1,5 eurolla. Kolmeen kahvilaistuskeluun upposi 9,5€ ja kahvilassa nautittuun viiniin 4,85€.

Nähtävyydetkin olivat tällä erää puoli-ilmaisia. Miehitysmuseohan on periaatteessa ilmainen, mutta koska museo toimii käytännössä kokonaan lahjoituksista saaduin varoin, olisi maksamatta jättäminen ollut ennen kaikkea typerää. Heitin muutaman kolikon almukassaan ja astelin sisälle.

Kaupungin näköalapaikaksi valitsin ”Stalinin syntymäpäiväkakuksi” tituleeratun 108 metrisen Latvian tiedeakatemian tasanteen. Tasanteelle pääsi 4 euron hintaan, ja sillä rahalla sain katsella kaupunkia kaikessa rauhassa itsekseni. Vesisade oli tainnut syödä suuret turistimassat, mikä minua ei arvatenkaan haitannut lainkaan.

Kaikki tämä ja lisäksi muutama kauppareissu yhteenlaskettuna rahaa koko reissuun meni 259€. Ilman hotelli- ja lentokustannuksia kolmen päivän kaupunkilomaan kului 87€, johon sisältyy 9,5 euron mojito Radisson Blun Skybarissa, mikä muuten on paitsi kallis kaupungin muuhun hintatasoon nähden, niin todella hyvä näköalapaikka sekin. Mukavat 11% budjetista tuo yksi mojito, mutta hyvästä kannattaa maksaa. Ilman päihdykkeitä budjetista saisi siis helposti puristettua vielä muutaman kymmeneurosen pois.

mustapäiden talostalinin syntymäpäiväkakku
tallinna viewthe museum of the occupation of Latvia (2)

Riikaan on siis ainakin vielä mahdollista matkustaa hyvinkin edullisesti, mutta uskonpa, että kaupungin matkustussuosion kasvettua kipuavat hinnatkin pikkuhiljaa korkeimmiksi. Nyt jos koskaan kannattaa siis ottaa tämä viehättävä ja ristiriitaisia tunteita herättävä kaupunki haltuun!

Onkos teillä samansuuntaisia kokemuksia Riikan hintatasosta?


Käy tykkäämässä Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa!

No Comments

 • sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  3 toukokuun, 2016 at 6:02 am

  Minä olen menossa Riikaan kesäkuussa. Mielenkiinnolla odottelen omia fiiliksiä kaupungista. Tuo eka postauksesi nimittäin pisti vähän miettimään mihin sitä rahani laitan? Tämä postauksesi sen sijaan vähän lohduttaa, ei ainakaan ole kallis investointi. Samalla Finnairin potkurilla taidan minäkin lentää….

  Reply
  • Outi
   3 toukokuun, 2016 at 8:24 am

   Varmasti tulee hyvä reissu jos säät on kohdillaan! Voi siellä rahaakin saada kyllä kulumaan, mutta mulla tais käydä tuuri, että selvisin niin vähällä 🙂 Myös hyvällä suunnittelulla voi välttää pahimmat turistiravintolat ja halutessaan fine dine-paikat

   Reply
 • niinpä
  4 toukokuun, 2016 at 9:39 am

  Jos ja kun matkustaa Riikaan kannattaa käydä Jurmalassa..sinne pääsee junalla parilla eurolla..olen kuullut kutsuttavan tuota akatemiaa stalinin hampaaksi..rakkaalla lapsella on monta nimeä 🙂

  Reply
  • Outi
   5 toukokuun, 2016 at 9:25 pm

   Joo, Jurmala kyllä kiinnostaa ja olen kuullut paljon hyvää siitä! Täytyy sitten ensi kerralla ottaa sitten ihan ajan kanssa 🙂

   Reply

Leave a Reply