fbpx
Menu

Loungessa Tallinnaan – ja muita vinkkejä päiväristeilylle

Päiväristeily Tallinnaan – Nykyään, kun suunnittelen matkaavani Tallinnaan, on lähes päivänselvää, että ensimmäinen vaihtoehtoni on Eckerö Linen m/s Finlandia. Paatilla on tullut seilattua Suomenlahden yli viimeisen puolen vuoden aikana kymmenkunta kertaa, ehkä enemmänkin ja on sanomattakin selvää, että laiva alkaa pikkuhiljaa tuntumaan kotoisalta. Tuttu ja turvallinen toimii aina!

Lähdin taas pitkästä aikaa ystävieni kanssa vanhalle kunnon päiväristeilylle. Sää oli kuin morsian, kuten arviolta aina Tallinnaan päin risteillessä. Se onkin yksi niistä monista asioista, mikä kaupungissa ihastuttaa kerta kerran jälkeen.  Vaikka Helsingissä sataisi räntää, niin Tallinnassa paistaa aina. Aina.

Suunnitelmissa meillä oli ottaa rennosti, viettää yhteistä aikaa ja pitää hauskaa. Tältä kolmikolta se sujuu ilman suunnitelmia. Se tulee luonnostaan.

telliskivi tallinna

Girls, girls, girls

Päiväristeily Tallinnaan : Eckerö Linen Lounge – se rauhallisempi vaihtoehto merimatkalle

Risteilyä varattaessa mietittiin, olisiko seisovan pöydän skumppa-aamiainen juuri sitä, mikä sopisi tämän päiväristeilyn teemaan. Ehkä, mutta oli toinenkin vaihtoehto, jonka heitin ilmoille. Eckerölinen rauhallinen lounge.

Olen muutamaan otteeseen aiemminkin saanut mahdollisuuden tutustua loungen tarjontaan, mutta halusin kerrankin käydä tarkastamassa puitteet ilman minkäälaista virallista ohjelmaa, ihan ”tavalllisena matkustajana”. 

Loungen hinta oli 22 euroa suunta, joka mielestäni on varsin kilpailukykyinen 18 euron aamiaisbuffetille. Rauhallinen tila oli juuri omiaan aamujumille, ja siksi toisekseen, kuulumisten vaihtaminen oli huomattavasti helpompaa hiljaisessa loungessa. Tarjolla oli pientä purtavaa, suolaista ja makeaa sekä kahvitarjoilu, mutta myös viini- ja oluthanat kuuluvat hintaan. Toki aamiaisbuffet vie laajutensa puolesta loungen pienet suolapalat mennen tullen, mutta rauhallista merimatkaa ajatellen lounge on nappi valinta muutaman tunnin seilailulle.

Eckeröline Lounge Finlandia

Loungen tarjoiluja

Ainoa asia, mitä jäin kaipaamaan oli rentous, ja tällä en niinkään tarkoita yleistä tunnelmaa vaan ennen kaikkea sisustusta. Ehkä huoneet ovatkin ensisijaisesti suunniteltu kokoustyyppisiä tilaisuuksia ajatellen, mutta toisaalta, uskaltaisin väittää, että rennommat oleskelutilat ja olohuonemainen miljöö tekisi loungesta vieläkin houkuttelevamman tavalliselle risteilijälle.

Yhtä kaikki, me viihdyyttiin mainiosti! Juteltiin, syötiin ja pelattiin korttia. Viinilasin äärellä toki.

Eckeröline Lounge

Eckerölinen lounge on ihanan rauhallinen valinta merimatkaan Helsingin ja Tallinnan välillä

Tallinna Eckeröline lounge

Tähän teemaan ”I love Tallinn”-kortit olisivat olleet sopivammat. Joku voi olla eri mieltä… 😉

Eckerölinen Lounge on ihanan rauhallinen valinta seilata Helsingistä Tallinnaan. Erikseen täytyy vielä mainita, että palvelu loungessa oli aivan ensiluokkaista. Tunsimme olomme todellakin tervetulleiksi, kun laivan henkilökunta toivotti hymyssä suin hyvät huomenet ja kertoi olevansa saatavilla aina hädän tullen. Iso peukku tälle!Jos siis rauhallinen aamu laivassa houkuttaa, niin valitse lounge!

Ratikalla Telliskiveen ja matkakortin ostaminen Tallinnassa

Rauhallisen aamun jälkeen suunnattiin perinteisesti kohti Rottermannin korttelia, jossa käytiin skoolaamassa ystävyydelle. Oli ihana pitkästä aikaa istahtaa rauhassa terassille ilman kiirettä hotellin vastaanottamiseen tai muuhun velvollisuuteen. Saatiin vain olla ja nauttia auringosta.

Ja vesisateesta, joka syöksyi niskaamme kuin varkain. Kiitos terassin aurinkovarjon, jonka alle päästiin pakoon pahinta sadekuuroa ja näin ollen säästyttiin mittavilta vesivahingoilta. Tallinnassa ei sittenkään paista ihan aina.

Tallinna Rottermann

Skumppa kukkaterassilla. Ai että!

Skumppalasillisten jälkeen käveltiin lähimmälle R-kioskille, josta ostettiin matkakortit ratikkaseikkailua varten. Olen oikeastaan aina käyttänyt Tallinnasta vain jalkojani, ja sen seurauksena saanut tuliaiseksi usein mojovat rakot kantapäihini.

Ystävän suosituksesta käytiin nappaamassa 5 euroa maksavat matkakortit, joka mahdollisti mukavan ratikkakyydin Telliskiveen ilman rakkoja tai väsyneitä jalkapohjia. Matkan hinta yhteen suuntaan oli jotain euron luokkaa, joten jos tällä tahdilla jatkan Tallinnassa vierailujani, niin 5 euron matkakortti on pieni hinta rikkinäisistä jaloista.

Ratikat 1 ja 2 pysäkiltä Meri puiestee kulkevat suoraan Telliskiven pysäkille, ja samoilla linjoilla pääsee myös modernille kauppatorille Balti Jaama Turgille. Vaikka kävelyreitti vanhankaupungin läpi Telliskiveen on kaunis eikä niin pitkäkään, niin nopea raitiovaunumatka tulee kyllä jatkossa olemaan oma vaihtoehtoni numero 1, kun suuntaan taas Telliskiveen!

Ravintolavinkki Telliskiveen – Kivi Paber Käärid

Yritin ennen päiväristeilyämme kuumeisesti miettiä, mihin ravintolaan menisimme. Joillekin Tallinnan reissun kohokohta on shoppailu, toiselle terassikierros, kolmannelle vanhankaupungin tunnelma, mutta minulle se on aina ehdottomasti uuden ihanan ravintolan metsästys.

Ensimmäinen vaihtoehtoni oli Telliskiven kehuttu ravintola Kolm Sibulat, mutta se sattui olemaan kesälomalla. Sain myös Instagramissa aivan valtavasti hyviä ehdotuksia upeilta kuulostavista ravintoloista, mutta mikään niistäkään ei joko sopinut meidän porukan ruokavalioihin tai sitten reittiemme varrelle. Päädyttiin siis yksimielisesti (eli minä päätin ja muut tulivat perässä 😀 ) gluteenittomaan ravintolaan Kivi Paber Käärid.

https://www.instagram.com/p/BlDkDIGHOyd/?taken-by=outimoi

Vaikka Tallinnassa ei ole hankala löytää gluteenitonta ruokaa, taitaa Kivi Paber Käärid kuitenkin olla kaupungin ainokainen täysin gluteenivaba restoran. Meille se ei ollut kuitenkaan mikään ehdoton edellytys, mutta sijaintinsa ja arvosteluidensa perusteella ravintola olisi varmasti sopiva vaihtoehto meille.

Kivi Paber Käärid ravintola

Kivi Paber Käärid Telliskivessä

Kivi Paber käärid Tallinna Telliskivi

Katettu ulkoterassi pelastaa vesisateelta

Kivi Paber Käärid Tallinna ravintola

Laskukin tuotiin niin nätissä rasiassa, että olisin voinut pistää sen taskuuni

Sade piiskasi aika pahasti, kun yritettiin löytää tietä ravintolalle, joka muuten sijaitsee aivan suosittua F-hoonetta vastapäätä. Onneksi ravintolalla oli katettu terassi, sillä tällaisilla helteillä ei sisällä syöminen tuntunut kivalta muttei myöskään kaatosateessa terassilla kuulostanut houkuttelevalta. Välimalli sopi siis mainiosti.

Listan pääruoat olivat huokeita, kalleimmillaan 17 euroa, mutta halvimmillaan alle kympin. Oma annokseni oli portobello-burgeri bataattiranskiksilla. Ystävät valitsivat yhdessä tuumin listan kaksi erilaista risottoa, joista katkarapu-lohirisotto vei makunsa puolesta voiton. Oma burgeri oli myös mainio, vaikka löysät bataattiranskalaiset eivät jatkoon menneetkään. Tiedäthän, kun ranskalaisista puuttuu rapeus, niin niitä on vaikea arvostaa.

kivi paber

Hiukan kiire aikataulu ei antanut myöden tutustua listan antimiin paremmin, mutta menuuta selaillessa pistin merkille, että valikoima oli laajanpuoleinen. Uskaltaisin väittää, että jokaiselle löytyy jotain mieleistä.

Kävin myös kurkkaamassa ravintolaan sisälle, joka vaikutti erityisen tunnelmalliselta Telliskiven yleiseen tunnelmaan sopivine vanhoine sisustuselementteineen. Voisin kuvitella, että illan hämärtyessä ja kynttilöiden syttyessä paikan tunnelma nousee ihan uuteen ulottuvuuteensa.

Kivi Paber Käärid Tallinna

Kivi Paber Käärid Telliskivi

Kivi Paber Käärid

Peukku siis Kivi Paber Kääridille. Gluteenittomalle tämä ravintola on varmasti taivas, ja kyllä se meillekin passasi vallan mainiosti. En kuitenkaan pistäisi odotuksia ihan mielettömän korkealle ravintolan suhteen, mutta suosittelen silti kokeilemaan!

Kaipaatko lisää ravintolavinkkejä Tallinnaan?<xxx

Päiväristeily Tallinnaan – Miten aika riitti?

No ei se riittänytkään.

Kiirehän meille tuli, ja suunniteltu shoppailukierros jäi vähän köyhänlaiseksi. Olin juuri lukenut Pöndekengissä Miran blogista hyviä shoppailuvinkkejä, joita olin suunnitellut toteuttavani. En ehinyt.

Myös vastikään Tasty Travellissimo -blogin vinkkaamat houkuttelevat olutravintolat jäivät yrityksestä huolimatta kokematta. Puhumattakaan Teletornista, Kadriorgista, kaikista mielenkiintoisisita museoista ja ah, niistä lukemattomista ihanista ravintoloista.

Tästä tulin taas vain yhteen lopputulokseen. Tallinna vaatii aikaa, ja yhdeltä päiväristeilyltä ei kannata odottaa liikoja. Tallinnassa on vaan ihan liian paljon käymisen arvoisia paikkoja!

brewdog tallinna

telliskivi

Telliskivi on täynnä upeeta katutaidetta!

 

*Lounge laivalla on omakustanteinen, laivamatka Tallinnaan saatu Eckerölinelta

 

SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

2 Comments

 • Raija
  2 helmikuun, 2020 at 10:26 am

  Eckerön lounge on käytetty aiemmin aika usein. Toki viime aikoina on otettu hytti mennen tullen. Perillä sitten nautitaan kunnon lounas milloin missäkin kivassa ravintolassa vanhassa kaupungissa.

  Reply
  • Outi
   11 helmikuun, 2020 at 9:08 pm

   Samoin itse yleensä teen, että perillä sitten katsotaan joku hyväksi havaittu ravintola. Laivalla yleensä vähemmin tulee panostettua ruokaa ainakaan tuolla reitillä, mutta lounge on kyllä hyvä valinta!

   Reply

Leave a Reply