fbpx
Menu

Original Sokos Hotel Viru: Suomi 100 -teemahuoneet

Tämä vuosi on ollut pelkkää voittoa meidän reissuremmille. Ensin voittomatka Dubaihin ja viikko sitten keskiviikkona kotiuduttiin hotellimatkalta Tallinnasta, jonka olin niin ikään voittanut arpajaisissa. Tekeekin mieli kysyä, että mistä tällaisia voittoputkia saisi tilattua lisää?

Matkattiin Tallinnaan tutulla ja turvallisella Eckerö Linella, joka kuljetti meidät aamuvarhaisella muutamassa tunnissa Helsingistä Tallinnaan. Aamuherätykset eivät oikein maistu, mutta onneksi Eckerö aloittaa vuoden alusta seilailemaan hiukan myöhäisemmillä lähdöillä: puoli tuntia aamuun lisää on aika paljon.

Skumppa-aamiaisen sijaan nautin tällä kertaa laivan puuroaamiaisen, jonka jälkeen pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan lasten leikkipaikan tunnelmaa äitinä. Ei huono tapa sekään viettää aikaa merellä, vaikka tilaisuuden tullen nautin kyllä ihan mielelläni myös jatkossa jo perinteiksi muodostuneita laivan skumppa-aamiaisia.

Tallinna Viru hotelli näkymä

Original Sokos Hotel Viru ja tribuutti 100-vuotiaalle suomelle

Majoituimme kivenheiton päässä Tallinnan vanhan terminaalin A-satamasta. Erityisesti suomalaisille tuttu hotelli Original Sokos Hotel Viru on Tallinnan sydän ja turvallinen kaupungin maamerkki, joka kätkee sisäänsä taatusti satoja tuhansia suomalaisia tarinoita. Ja nyt vielä vähän enemmän.

Ei pelkästään siksi, että me majoituimme siellä, vaan erityisesti siksi, että hotelli on lanseeranut kunnianosoituksena 100-vuotiaalle Suomelle 11 huonetta Suomi 100-teemalla. Kuinka siistiä! Me päästiin testaamaan teemahuoneista yksi.

Huoneet sijaitsevat hotellin 18. kerroksessa, joista jokaisesta avautuu hienot näkymät merelle, mikä on tietysti tarkoin harkittua: meren takana pilkistää oma rakas Suomi.

Original Sokos hotel Viru TallinnaSuomi 100 teemahuone Viru hotelliTallinna viru hotelli suomi 100

Eesti on my mind!

Huoneiden teemat kuvastavat Suomen ja Viron välistä yhteistyötä ja ystävyyttä: jokaisessa teemassa on pala jotain molemmilta.

Meidän huoneemme teema oli osuvasti musiikki. Vaikkemme kummatkaan varsinaisia popin ystäviä olekaan, ei ehkä mikään muu teemoista kuin Popin lähettiläät olisi voinut osua yhtä hyvin juuri meille.

Seiniltä pystyy tavailemaan Neljän Ruusun ja Miljoonasateen kappaleiden säkeistöjä, joissa kaipaillaan Viroon, ja yksi huoneen seinistä on osa legendaarisen Tavastian takahuoneen seinää. Toistaiseksi ei ole kutsua vielä aidolle bäkkärille tullut, mutta sitä odotellessa! Todella hauskana kuriositeettina mainittakoon, että seinältä sattui löytymään myös Markon bändin kanssa tiiviistä yhteistyötä tekevän The Backstabbersien nimmari. Kunnianosoitus siis myös heille!

Näiden puitteiden jälkeen ei varmaan yllätä, mikä kappale pauhasi aamusta iltaan päässäni. Hoilotin Juice Leskisen ”Eesti” kappaletta non-stoppina niin, että loppujen lopuksi Markokin alkoi tavailemaan biisin sanoja, vaikkei koskaan ollut originaalia versiota kappaleesta kuullutkaan.

Eesti, Eesti, Eesti! Kaipaan sinne perkeleesti
(Onko Viro kirosana? …tana!)
Eesti, Eesti, Eesti! Sinne tahdon vain
Eesti, Eesti, Eesti! Kaipaan sinne perkeleesti
Eesti, Eesti, Eesti! On my mind!

Suurin osa huoneista on standard- tai superior-tason huoneita, mutta mukaan mahtuu yksi saunallinen junior sviitti, jonka teemana on tietenkin Suomen suurlähetystö. Ylväinä seinältä katselee rivi suomalaisia presidenttejä, pöydällä liehuu Suomen lippu ja saunan ovessa lukee ”Meeting room”. Paikka on omiaan niin vakava- kuin kevytmielisillekin neuvotteluille.

PC200238Viru hotelli Suomi 100Viru hotelli Tallinna
Pääsin myös kurkistamaan muutamaan muuhunkin teemahuoneeseen, kuten Kiekkoleijonien huoneeseen, Tom of Finlandiin sekä Costo-hattujen huoneeseen, jossa seinällä killuu kaksi riviä kaikille tuttuja tupsuhattuja. Mielestäni huoneet olivat sisustettu hauskasti ja hyvää makua käyttäen liikaa mässäilemättä teemalla, vaikka en tiedä olisiko Komarovin hikisen pelipaidan alla nukkuminen ehkä kuitenkaan ihan sitä ominta omaa 😉 Joidenkin päiväunien täyttymys kuitenkin, voin vannoa!

Huoneiden astioissa on otettu myös suomalainen design huomioon, sillä kaikki astiat ovat tyylikästä Iittalaa. Näin siis ainoastaan teemahuoneissa, kun samaan aikaan koko muu hotelli joutuu hörppimään instant-kahvinsa tavallisista rivikupeista. 😉

Miten näihin huoneisiin sitten pääsee? Hotellin varausjärjestelmän kautta pystyy varaamaan muutaman kympin lisämaksua vastaan itsellensä mieluisan huoneen, mutta jos hotelli on täynnä, saattaa teemaahuoneeseen päästä myös sattumalta.

Tom of Finland teema ViruSuomi 100 teemahuone SuurlähetystöSuomi 100 teemahuone Costo

Viru-hotellin pikkusisko Solo Sokos Hotel Estoria

Uutena asiana minulle tuli, että Viru-hotellin yhteydessä sijaitsee myös toinen Sokos-ketjun hotelli, tarinahotelli Estoria, joka on saanut nimensä sanoista Estonia & Story. Nimensä mukaisesti jokaisella huoneella on oma tarinansa liittyen jollain tapaa Viroon.

Estorian puoli on tyylikäs ja viihtyisä, huonekalut ovat virolaista designia, ja korkeat muhkeat kingsize sängyt suorastaan huutavat hyppäämään unille. Jos siis Viru-hotelli on jo nähty, kannattaa ehdottomasti tehdä visiitti hotellikompleksin rauhalliseen ja kotoisaan puoleen.

Viru-hotellilta löytyy myös vuosia pyörinyt illalliskabaree, jonne itse haluaisin joskus mennä viettämään iltaa. Pöytään tilataan ruokia ja juomia, joita oma tarjoilija kiikuttaa sinulle samalla, kun voit ihastella Viron parhaita kabaree-tanssijoita. Eikös kuulostakin hauskalta?

Estoria Sokos hotelTallinna Kabaree Forever Young

Ei hyvää ellei vähän huonoakin

Muutama juttu oli , joihin en ollut täysin tyytyväinen hotellivierailumme aikana: huoneen nettiyhteys toimi aika hitaasti läpi vierailun, mikä oli hiukan tylsää, mutta muistutteli myös samalla siitä, että ihan jatkuvasti ei välttämättä tarvitsekaan olla puhelimen ääressä.

Toinen joka jäi kaihertamaan, oli kylpytuotteiden vähyys. Ok, first world problems ja oma vika, että jätin shampoon kotiin, mutta minun ei henkilökohtaisesti tee mieli pestä hiuksiani uimahallityyppisellä body&hair-pesuaineella. Onneksi yhden päivän pärjää ilman hiustenpesuakin.

Kokonaisuudessaan hotellivierailu oli kuitenkin positiivinen yllätys. Asiakaspalvelu oli ensiluokkaista, eikä hotellin siisteydessä ollut pätkääkään moitittavaa. Vielä muistan ne ajat, kun Viru-hotelli ratsasti hiukan kyseenalaisella maineellaan, mutta käsi sydämellä voin sanoa, että mistään tällaisesta ei ollut merkkiäkään.

Ylipäänsä Tallinnan maine jurrisista öykkäröivistä suomalaisistakin taitaa pikkuhiljaa olla hiipumaan päin.

Ja mikä parasta, meidän huoneesta löytyi myös KYLPYAMME, joka sinetöi kaikin puolin onnistuneen Tallinnan reissun ja vuoden viimeisen ulkomaanmatkan. 

 

Hotellivierailu oli voittomatka, mutta Original Sokos Hotel Viru tarjosi huonekorotuksen Suomi 100-teemahuoneeseen.


 

No Comments

 • Teija / Lähdetään taas
  31 joulukuun, 2017 at 1:52 pm

  Hauska idea nuo Suomi 100 -huoneet! Vielä viikolla pohdittiin uuden vuoden viettämistä Tallinnasta ja todettiin, ettei olla koskaan yövytty Viru-hotellissa. Sen sijainti kun on kuitenkin niin kätevä.

  Reply
  • Outi
   1 tammikuun, 2018 at 10:28 pm

   Viru ja sen kyljessä oleva Estoria ovat kyllä oivia valintoja. Hieno sijainti, ja täytyyhän nyt suomalaisen kerran elämässään Virussa yöpyä! 😉

   Reply
 • Elina Marjaana Travel Blog
  1 tammikuun, 2018 at 3:10 pm

  Onnittelut voitosta, toivottavasti uusi vuosi on yhtä voittoisa! Viru-hotellin ylimmistä kerroksista on kieltämättä upeat maisemat ja sijainti on monessa mielessä keskeinen, ei siis ihme, että se on monien suomalaisten kestosuosikki. Itse lämpenin erityisesti noille Suomi-100-huoneiden suomalaisille astioille. 🙂 Kiva lukea myös Estoriasta, en ole siellä vielä yöpynyt, mutta ehkä joku kerta.

  Reply
  • Outi
   1 tammikuun, 2018 at 10:30 pm

   Itseänikin tuo Estoria alkoi kiinnostaamaan. Toivottavasti vielä joskus sinne! ? Ja näkymät Virusta olivat kyllä todella kivat. Seuraavalla kerralla ehdottomasti haluan taas yläkerroksiin maisemajahtiin!

   Reply
 • Mimmu
  3 tammikuun, 2018 at 7:18 pm

  Mä oon ollut Virussa yötä joskus 16vuotta sitten eli kiva lukea sen nykypäivästä.
  Mulle oli ihan yllätys noi teemahuoneet!! En ollut kuullutkaan aiemmin!! Lätkähuone ois aika bueno paikka yöpyä!
  Kiva et on nähty vähän vaivaa ettei oo vaan samat normi huoneet kaikkialla.
  Huikeet näkymät oli tuolta ylhäältä!!
  PS Arvaa muuten jäikö toi biisi soimaan päähän, thanks 😀

  Reply
  • Outi
   3 tammikuun, 2018 at 9:23 pm

   Biisi on kyllä aikamoinen korvamato 😉

   Nuo Virun huoneet olivat kyllä oikeen siistejä, vaikka toki ajan patina näkyi joissain pinnoissa, mutta se nyt ei pitäisi kenellekään tulla yllätyksenä. Kannattaa käydä kokeilemassa, vaikka sitten sitä lätkähuonetta! 🙂

   Reply
 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  5 tammikuun, 2018 at 4:18 pm

  Hauska idea Suomi 100 -huoneet! Oli varmaan aika isänmaallinen olo olla tuolla. :’D

  Reply
  • Outi
   5 tammikuun, 2018 at 9:01 pm

   Noh, mun mielestä Tallinnassa on kyllä aina isänmaallinen olo, ehkä enemmän kuin vaikka Tampereella, koska Tallinnassa tulee käytyä useammin ?

   Reply

Leave a Reply