fbpx
Menu

Montpellier – Fanihuumaa ja shampanjaa

Pariisista Montpellieriin matkustin rautateitä pitkin meni  ongelmitta. Olin saapunut Pariisiin yksin ja suuntasin Montpellieriin koripallon EM-kisoihin, jossa vastassa olisi kourallinen ystäviä ja 4000 muuta suomalaistan Susijengi-fania. Rautatieasemalla yritin käyttää paikallista kieltä ostaessani kahvia – olenhan opiskellut ranskaa useamman vuoden ajan. Sain kuitenkin vastauksen englanniksi, mikä oli suora palaute kielitaidostani.

TGV eli ranskalainen suurnopeusjuna kuljetti yhden jos toisen susijengifanin hirmu vauhdilla kohti Montpellieriä. Noin 800 kilometrin matka taittui 3,5 tunnissa. Oli siis ilmeisen viisas veto matkustaa Pariisista maateitse.

Montpellier koripalloMontpellier koripalloMontpellier koripallo

Sain yöpaikan ystävien vuokraamasta huoneistohotellista, sillä omat majoituskuviot olivat heittäneet häränpyllyä viikkoa takaperin. Väärinkäsitysten vuoksi Sanna ja Viena, joiden kanssa oli määrä majoittua ja jotka olivat hoitaneet meille asunnon, tulisivat vasta päivää myöhemmin kisakaupunkiin.

Illalla avattiin sampanjapullo ja istuskeltiin hotellilla kuohuvaa nautiskellen. Hämmästyttävää, kuinka tarkkaa ravintolapolitiikkaa täällä noudatetaan. Olimme vielä illalla menossa kello yhden jälkeen terassin kautta nukkumaan, kunnes ihmetykseksemme huomasimme kaikkien ravintoloiden sulkevan ovensa kello 01-02 aikoihin. Kaupungissa on ainoastaan kaksi tai kolme ravintolaa, joissa pystyy venyttämään iltaansa aamun pikkutunneille asti. Mitähän kisojen alettua käy, kun 4000 janoista suomalaista valtaa Montpellierin yöelämän….?

Montpellier koripalloMontpellier koripalloMontpellier koripalloMontpellier koripallo

Sehän nähtiin heti myöhäisen ja äärimmäisen jännttävän avausottelun jälkeen. Suomalaiset seisoivat huuli pyöreinä, kun toinen baari toisensa jälkeen nakutteli tuoleja pinoon kello yhden jälkeen ja hätyytteli sinivalkoisen kisakansan kaduille. Niiden muutaman yökerhon jonot kasvoivat kasvamistaan ja yhteen ei päästy sisälle poikien kisavarustuksen takia. Shortsit jalassa ja pelipaita päällä ei baariin ollut asiaa. Aavistuksen erilainen meno vuoden takaisiin MM-kisoihin verrattuina, joissa tuntui, ettei rajoituksia ollut nimeksikään. Sangriahanat olivat auki niin myöhään kuin asiakkaita riitti.

Suomen avausottelu kisojen isäntämaata vastaan oli sydäntäraastavan jännittävä. Olin välillä tippua edessä istuvan kannattajan niskaan pomppiessani intopiukeana kroppa jännityksestä täristen, kun Suomi kiri tappioasemasta Ranskan kanssa tasoihin. Jatkoajalla Suomi kuitenkin hyytyi ja jäi Ranskan jalkoihin, mutta parempaa peliä tuskin olisi voinut toivoa, voittoa lukuunottamatta. Go Suomi!

Kisat jatkuvat tänään Suomen haastaessa Israelin. Äänet pikkuhiljaa auki ja fanikamat päälle. Täältä tullaan!! Auuuuuu!!!!

Montpellier koripalloMontpellier koripallo14Käy seuraamassa Facebookissa ja Instagramissa.

No Comments

    Leave a Reply