fbpx
Menu

Moderni Dubai ja iltapäivätee seitsemän tähden hotellissa – matkatoimiston valmisretki, hitti vai huti?

Voittamaani ”Unelmalomaan Dubaissa” kuului kaksi retkeä, jotka saatiin vapaasti valita noin kymmenen retken joukosta. Vaihtoehtoina oli muun muassa kiertoajelua modernissa Dubaissa, romanttinen illallinen perinteisellä arabialaisella dhow-veneellä, aavikkosafari jeeppien kyydissä tai meriseikkailu lähellä Omanin rajaa.

Suurin osa retkistä kuulosti todella mielenkiintoisilta, mutta koska vauva, jouduimme punnitsemaan tarkoin, mikä on mielekästä ja mahdollista pienen elohopean kanssa. Autossa istuminen ei tulisi kuuloonkaan, aavikkosafari olisi liian rajua pienokaiselle eikä vesipuistossa heilumisesta saisi mitään irti alle vuosikkaan kanssa.

Dubai Atlantis The Palm

Moderni Dubai ja iltapäivätee Burj al Arabissa kuulosti vauvan kanssa toimivalta retkeltä. Päivän aikana pyörähdettäisiin mutka palmusaarilla, kierrettäisiin Dubai Mallissa, maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, vierailtaisiin maailmaan korkeimman rakennuksen Burj Khalifan huipulla, ja jossain vaiheessa päivää nähtäisiin Dubai Marinan pilvenpiirtäjiä ja luksusjahteja. Kaikki sellaisia aktiviteetteja, joihin olisi joka tapauksessa ottanut osaa.

Päivä huipentuisi seitsemän tähden hotelliin, Burj Al Arabiin, jossa meitä hemmoteltaisiin ylellisellä iltapäiväteellä kaikkine herkkuineen. Tämän on pakko olla hyvä!

1. Dubai Marina

Auto tuli hakemaan meitä sovitusti hotellin edestä. Meidän lisäksi kiertoajelulla mukana oli neljä muuta turistia. Opas puhui englantia ja saksaa, joskin välillä en ihan ottanut selvää, että kumpaahan kieltä tuo nyt puhuu. Sinänsä hiukan ihmetytti noinkin huonosti englantia puhuva opas. 200 euron arvoiselta retkeltä kun voisi jo odottaakin ihan laatua.

Ensimmäinen stoppi oli Dubai Marina. 15 minuutin pysähdyksellä ehdimme ihastelemaan Marinan lukemattomia luksusjahteja ja heittämään muutaman silmäyksen maailman korkeimpien pilvenpiiräjien joukkoon.

Dubai Marina

Opas kertoi, että täällä sijaitseva Princess Tower olisi maailman korkein asuinrakennus, mutta pikainen googlettaminen todisti toisin. Princess Tower on maailman toiseksi korkein pelkästään asumistarkoituksessa oleva pilvenpiirtäjä, sillä korkein sijaitsee New Yorkin Park Avenuella. Dubai Marinan yhdessä ainoassa korttelissa sen sijaan sijaitsee kyllä maailman kymmenen kärjestä peräti seitsemän korkeinta, mikä tekee korttelista maailman korkeimman. Tietenkin.

 

Sellaisille, joille Dubai Marinan alue on vielä aivan tuntematon, ei tällaisesta pikavisiitistä varmasti kamalasti irti saa, joten suosittelenkin jalkautumaan tänne ajan kanssa ja erityisesti auringonlaskun aikoihin, jolloin kanaalin ympärillä olevat rakennukset syttyvät iltavalaistukseensa, vanhat dhow-veneet lähtevät lipumaan iltaristeilyille ja makea shishan tuoksu valtaa rantakadun. Illan tullen paikka herää henkiin aivan uudella tavalla.

Dubai Marina iltavalaistusDubai Marina dhow vene
Infinity Tower Dubai

2.stoppi – jumeirahin palmusaaret

Seuraavaksi ajelimme kohti Jumeirahin palmusaarien latvaa ja pysähdyimme ihastelemaan luksushotelli Atlantista, jossa perushuoneen saa noin 500 eurolla/yö ja hienoimmasta sviitistä pystyy pulittamaan lähes 30 000 euroa. Huh!

Hotelli Atlantis DubaiPalmusaaret Dubai

Hotellista löytyy myös on oma vesipuisto, jonne hotellin asiakkailla on maksuton sisäänpääsy, sekä akvaario, jonne on mahdollisuus päästä sukeltelemaan ja leikkimään delfiinien kanssa. Melko oksettavaa, eikö?

Atlantiksen kuvauksen jälkeen jatkoimmekin jo kiireen vilkkaa matkaamme kohti seuraavaa etappia.

3. Stoppi – Souk Madinat Jumeirah

Retken kuvauksen mukaan seuraava stoppi olisi oletettavasti Dubai Mall,  mutta hämmästyimme, kun auto pysähtyi jonnekin, mistä ei oltu mainittu sanallakaan. Kurvasimme uutuutaan hohtavan soukin – Madinat Jumeirahin eteen, joka on iso basaarialue ja osa samannimistä lomakeskusta. Pääsimme koluamaan basaarin kujia ja kojuja puolen tunnin verran, mutta täysillä en lämmennyt tälle paikalle.

Madina Jumeirah Dubaissa

Vaikka paikka oli upeasti rakennettu kaikkine taianomaisine tuoksuineen, kauniine koruineen ja arkkitehtuureineen, loisti aito basaarintuntu poissaolollaan. Liian siloitellussa ulkokuoressa haisi mielestäni liikaa turistiloukku, mutta sitä kai paikka ennen kaikkea olikin. Turistinähtävyys ja ostosparatiisi. Basaarista löytyi paikallisen tavaran lisäksi selkeästi turisteille suunnattuja luksustuotteita.

Madinat jumeirah soukMadinat Jumeirah souk Dubai

4.stoppi – toinen yllätys

Dubai Mall oli jälleen mielessäni, kun hyppäsimme seuraavan kerran autoon, mutta minibussi kurvasikin meidät seuraavaan mattokauppaan, joka sijaitsi jossain satunnaisen lähiön keskellä! Aargh!

Vastassa oli kourallinen valkoisiin kaapuasuihin pukeutuneita arabimiehiä, jotka kukin vuorollaan yrittivät myydä meille hajuvesiä, arabialaisia herkkuja ja persialaisia mattoja. Nyt alkoi jo hieman ärsyttämään tämä tavaroiden tuputtaminen, vaikka toki ymmärrän kyllä, että työtäänhän nuokin miehet vain tekevät. Ennen kaikkea otti kuitenkin päähän se, ettei retki ainakaan tähän mennessä ollut vastannut odotuksiani.

5. DUBAI MALL ja Burj khalifa

Vihdoin! Maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall. Olin valmistautunut tekemään pienen kierroksen valtavassa ostoskeskuksessa, mutta opas kiidättikin meidät kiireen vilkkaa kohti Burj Khalifaa. Näimme vilauksen retken kuvauksessakin mainitusta valtavasta akvaariosta ja siinäpä se. Että tässäkö meidän aikamme Dubai Mallissa sitten oli?

Burj KalifaBurj Kalifa

Ja niinhän se meni, että ehdittiin juuri käymään tuolla korkeuksissa, jonka jälkeen aikamme olikin jo täynnä ja jouduimme kiireen vilkkaa juoksemaan autolle, ettemme jäisi kyydistä pois. Että semmoinen Dubai Mall…

Mutta Burj Khalifassa käynti oli kyllä hieno kokemus. Yli 500 mertin korkeudesta valtavat pilvenpiirtäjät näyttivät legopalikoilta ja näkymät yli Dubain olivat kyllä kaikin puolin mahtavat.

Burj Khalifa näköala

6. Burj Al Arab

Edessä oli vielä päivän highlight! Burj Al Arab ja iltapäivätee seitsemän tähden hotellissa.

Odottelimme hieman pelonsekaisin tuntein, mitä nämä ylelliset puitteet tuovat tullessaan päivän hektisyydestä väsähtäneen vauvan kanssa. Voin kuitenkin vakuuttaa, että kokemus oli mahtava, mutta taidanpa kertoa yksityiskohtaisemmin tästä ihan omassa jutussaan. Bling blingiä ei puuttunut, eikä puuttunut kyllä elämääkään paikasta, ainakaan sen jälkeen, kun me astuimme sinne sisään…

 

 

Iltapäivätee Dubai kakkulajitelmaDubai Burj al arab aulaBurj Al Arab afternoon tea

Yhteenveto päiväretkestä

Vaikka Apollomatkoista ei ole mitään pahaa sanottavaa, sillä yhteydenpito sujui aivan äärettömän mainiosti ennen matkaa ja matkan aikana, ja asiakaspalvelu oli erinoimaisen ensiluokkaista, niin jotain ainakin tästä päivästä jäi hampaankoloon.

Päiväretkemme kuvauksessa oli painotettu kolmea aluetta Dubaissa: Dubai Marinaa, palmusaaria sekä Dubai Mallia ja sen kyljessä olevaa Burj Khalifaa. Kuten tuossa aiemmin annoin ymmärtää, poikkesi retkestä ennaakkoon annettu kuvaus mielestäni aika paljon siitä, mitä toteutus loppujen lopuksi oli.

Vaikken sinänsä ole mikään ostoskeskusten fani, niin mattokauppojen ja basaareiden sijaan tällä kertaa odotin, että saisimme oikeasti hiukan aikaa kierrellä tuossa maailman isoimmassaa ostoskeskuksessa. Paikka kiinnosti ja ennen kaikkea tämä olis ollut kaikista helpointa vauvaa ajatellen. Vauvan ehdoillahan näitä retkiä valittiin.

Palmusaarilla oli vallan mukava pyörähtää, joskin visiitti oli todella hätäinen. Burj Khalifa oli niin ikään hieno kokemus, mutta Dubai Marinassa piipahtaminen mielestäni turha, sillä siinä ajassa ehti juuri ja juuri sanomaan moi pilvenpiirtäjille, jonka jälkeen matka jo jatkuikin.

Pakkomyyminen saa minut aina huonovointiseksi, ja erityisesti tuo viimeisin mattokauppa oli itselleni aivan liikaa. Jos olisin joutunut itse maksamaan retkeni, olisin ehkä sata kertaa tuohtuneempi.

Ehkä olisi matkanjärjestäjän vastuulla kertoa retken yksityiskohtaisempi kuvaus, sillä jo ilman tuota loppupäivästä tulevaa Burj al Arabin iltapäiväteetä retken hinta taisi olla lähemmäs 100 euroa. Itse ainakin haluaisin saada jo tuolla summalla juuri sitä, mitä olen luullut ostavani.

Jos siis suunnittelet tämän retken toteuttamista, niin suosittelen miettimään muutaman kerran. Toki autokyyti paikasta toiseen helpottaa liikkumista, mutta ehkä omatoimisesti alueiden koluaminen saattaisi olla antoisampaa, ja päivä taksikuskin kyydissä tulla jopa edullisemmaksikin.

Dubai eye


•KÄY SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA!

• TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA !

• TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ!

 

No Comments

 • miraorvokki
  4 joulukuun, 2017 at 5:46 pm

  Voi ei! Itse kirjoittelen retkisisältöjä työkseni toisaalla ja toivoisin, että kirjoitukseni vastaa aina sitä, mitä retki todellisuudessa on! Annoithan retkestä palautetta? Uskon ja toivon, että sisällöntuottajat ovat tuossa asiassa tarkkoja siitä, että retken sisältö vastaa oikeasti sitä, mitä se on. 🙂 Voi toki olla, että retkijärjestäjän kanssa on sovittu että siellä Dubai Mallissa oikeasti käydään, eikä kukaan ole tohtinut asiasta antaa palautetta, eikä tätä ole osattu korjata?

  Reply
  • Outi
   4 joulukuun, 2017 at 6:15 pm

   Palautteen anto on vielä työn alla, mutta olen sen kyllä aikonut tehdä. Luulenpa, että matkatoimistolla ei ole oikeasti ihan tarkkaan tietoa siitä, mitä tuo retki pitää oikeasti sisällään, sen takian palaute on paikallaan. En jaksa uskoa, että Apollomatkat jättäisi jotain kertomatta tai kaunistelisi kamalasti retken sisältöä. Jossain kohtaa on ehkä jokin informaatiokatko, tai näin haluan ainakin uskoa. Mutta kyllä tuo kokonaisuus jäi hiukan harmittamaan,vaikka en penniäkään retkeen laittanut.

   Reply

Leave a Reply