fbpx
Menu

Matkasuunnitelmia ja reissu-unelmia kuluvalle vuodelle – pyöräilyä, vaellusta ja pari kaupunkilomaa

Vuoden parhaat messut starttaavat huomenna ammattilaispäivien merkeissä. Ohjelmaa selaillessani mieli alkoi väkisinkin haahuilla kuluvan vuoden tulevissa matkoissa ja lukemattomissa matkahaaveissa. Muutama kaupunkiloma alkuvuoteen on jo varattu ja levoton sieluni harhailee kevään, kesän ja seuraavan talvenkin tulevissa seikkailuissa.

Matkamessujen suurena teemana on tänä vuonna maata pitkin matkustaminen, jonka itsekin toivoisin olevan näkyvillä omissa reissuvalinnoissani tänä vuonna – ja toki jatkossakin. Jostain syystä oma mieli ei harhailekaan kamalasti kaukomaille (..mitä nyt vähän..) ja näen itseni tänä vuonna koluamassa kotimaata ja/tai lähimaiden luontokohteita autolla, pyörällä tai kävellen. Hain jo viime vuoden puolella hiukan vauhtia käymällä automatkalla Itä-Virossa sekä tekemällä pari päiväpatikkaa Helsingin lähialueen kansallispuistoissa. Nämä retket tuntuivat olevan erityisen ominaisia itselleni.

Olivatko nämä juuri niitä matkoja, joita vastuullisen matkailijan tulisi välttää? Ehkä, ja siksi en olekaan kamalan ylpeä reissun toteutumisesta, vaikka innolla sitä jo odottelenkin.

Pyörämatkailua

Tämän vuoden pakollinen matkani on pyöräreissu, jonka toteutan vain itseni kanssa. Mieluiten viettäisin tien päällä useamman päivän, mutta pidennetty viikonloppukin sopisi tähän tarkoitukseen mainiosti.

Lähes toteututtamispisteeseen asti viety matkasuunnitelmani pyörän kanssa Eurooppaan menosta tyssäsi lomatoiveisiin. Suunnittelin yhdistäväni tulevaan Berliinin-reissuun pyörämatkan Itävallan poikki. Katsoin jo ennakkoon, kuinka saisin pyöräni kuljetettua lentokoneessa Berliiniin, bussissa Berliinistä Itävallan rajalle ja Wienistä jälleen lentokoneella Helsinkiin.

Pyöräreittini olisi lähtenyt Saksan ja Itävallan rajalta Passau-nimisestä kaupungista ja jatkunut kohti Wieniä helppoa ja suosittua pyöräreittiä pitkin. Reitin pituus olisi reilu 300 kilometriä ja suunnittelin käyttäväni tähän 5 päivää, jolloin olisi aikaa ihastella maisemia ja poiketa pienissä kylissä tutkimusmatkoilla. Sain mieheltänikin siunauksen matkalle, mutta lomatoiveiden toteutumattomuus töissä vesittivät ainakin toistaiseksi haaveeni.

Siispä olen pyöritellyt päässäni erilaisia vaihtoehtoja myös lähialueen pyöräreiteistä. Olisiko se Suomessa kauan haaveilemani Saariston rengasreitti? Vai ehkä Viron puolella matka Pärnuun, johon voisi yhdistää ihanan kylpyläloman? Tai sitten idyllinen Ahvenanmaa, joka olisi helppo konkeloida ympäri keskikesän lämmössä? Nähtäväksi jää. Tätä on onneksi vielä hetki aikaa miettiä…


Parisuhdelomalle Prahaan

Helmikuussa pääsemme Markon kanssa kauan haaveilulle parisuhdelomalle. Jätämme lapsen isovanhempien hellään ja lellivään huomaan, lähdemme viettämään kissanpäiviä kauniiseen Prahaan ja kun palaamme, otamme vastaan kiukuttelevan 3-vuotiaan, joka on edellisen neljän päivän aikana saanut toteuttaa kaikki villeimmätkin haaveensa mummilassa.

Prahan tutkimiseen on aikaa siis 4 päivää. Olen käynyt kerran aikaisemmin Prahassa, mutta matkasta on jo niin monta vuotta, etten tahdo muistaa kaupungista paljoakaan. Lähdetään siis innolla kiertelemään parhaimpia turistinähtävyyksiä, maistelemaan paikallista pubitunnelmaa ja ottamaan yksinkertaisesti rennosti.

Otan mielelläni vastaan vinkkejä Prahasta kaupunkia hyvin tuntevilta. Mitä kannattaa tehdä ja mitä jättää tekemättä?

P1010756


Kylpyläloma ennen kesää

Kylpylään haluan taas pienen tauoan jälkeen ja olenkin suunnitellut, että koska huhtikuulle ei ole vielä juuri mitään suunnitelmia, voisimme lähteä katsastamaan, minkälainen paikka on tuo paljon kehuttu Naantalin kylpylä. Vaikka Naantali itsessään näyttäytyy varmasti parhaassa valossaan keskikesällä, uskoisin että myös kevään korvilla hyvän ilman sattuessa kaupungista voisi saada paljonkin irti.

Ja koska Naanantalin kylpylä lienee parhaimmillaan aikuisporukassa, voisimme tehdä tämänkin reissun ihan vain kaksin mieheni kanssa. Ihanat porekylvyt, ehkä pari rentouttavaa hierontaa ja pitkät yöunet kuulostavat tässä hetkessä aivan maagisen hyviltä! Ja koska tämä vuosi tulee olemaan enemmänkin FIT kuin FAT, kävisin takuulla näyttämässä hanuriani myös kylpylän kuntosalin puolella. Tämä oli sitten lupaus!

Matkablogi_vaellus

 


Syntymäpäivät Berliinissä

Haksahdettiin EasyJetin naurettavan halpoihin lentoihin ja lähdetään toukokuun puolessa välissä muutamaksi yöksi Berliiniin. Meno-paluulento maksoi 45€, joka on mielestäni jo vähän liiankin halpa hinta lentolipusta. Olivatko nämä juuri niitä matkoja, joita vastuullisen matkailijan tulisi välttää? Ehkä, ja siksi en olekaan kamalan ylpeä reissun toteutumisesta, vaikka innolla sitä jo odottelenkin.

Markolla on syntymäpäivät juuri sopivasti tuohon aikaan kuukaudesta, joten pyydettiin muutamaa kaveria porukanjatkeeksi ja lähdetään viettämään rentoja synttärijuhlia Berliiniin. Paljoa tuossa muutamassa päivässä ei ehdi, mutta yhtä kaikki, mukavaa taas pitkästä aikaa käydä pyörähtämässä tuossa upeassa kaupungissa.


Vaellus Lapissa, telttailua ja paljon paljon luontoa!

Ollaan kotona haaveiltu kunnon vaelluksesta ja siitä, että haluaisimme lähteä kokemaan Lapin luonnon ihmeitä koko perheen voimin. Pienen lapsen kanssa mietityttää, kuinka pitkän vaelluksen viitsii, kykenee ja jaksaa tehdä, ja miten vaativille poluille on edes mielekästä lähteä. Kevyt muutamasta päivästä pidennettyyn viikonloppuun kestävä telttavaellus tai autiotuvalta autiotuvalle mentaliteetilla tapahtuva helpohko vaellusreitti on pyörinyt mielessä. Käyttäisikö kesälomastaan viikon tai ehkä kaksi Lapissa vai tyytyisikö johonkin eteläisempään kansallispuistoon? Kaipaan vaan Lappiin niin kovin!

Ja vaikkei Lappiin asti päästäisikään, ollaan vannottu että tänä kesänä viedään tyttö ainakin jollekin telttaretkelle luonnonhelmaan. Joko se tapahtuu läheisessä Nuuksiossa tai sitten vähän kauempana, mutta pääasia että tapahtuu. Kirkkonummella sijaitseva Porkkalanniemi kutkuttelee kovin myös telttailumielessä, ja miksei  vaikkapa Porin Yyterikin. Suomihan on täynnä toinen toistaan upeampia telttailupaikkoja!

Luonnossa aion joka tapauksessa viettää entistä enemmän aikaa. Syksyllä tein muutaman päiväpatikan itsekseni ja huomasin, kuinka paljon olenkaan kaivannut takaisin luonnonhelmaan. Tätä harrastusta aion jatkaa siis heti säiden parannuttua. Ensimmäisinä kiikarissa on Teijon kansallispuisto, Valkmusa sekä Torronsuo.

IMG_20191229_143735

P1010909

 


Joulu lämmössä!

Vuoden ultimaattisin matkahaave liittyy jouluun ja loppuvuoteen. Aloin tänä vuonna tosissani haaveilemaan joulusta lämmössä, ja jos oikein osaan tulkita, olen jo hieman saanut muitakin perheenjäseniä innostumaan ajatuksesta. Joulu ei varsinaisesti ole minulle mikään vuoden kohokohta, vaikka lapsen kautta olenkin oppinut hiukan fiilistelemään sitä. Eniten harmittaa kuitenkin tämän vuodenajan sää, joka on ollut viimeiset vuodet erittäin ankea. Ennen kaikkea sitä haluaisin paeta ja kylpeä useamman viikon keskellä synkintä vuodenaikaa Aasian auringon alla!

Näen jo itseni ensi jouluna makoilemassa palmupuun katveessa!

Onko minulla kerrankin jokin oikea syy odottaa joulua ja joulukuuta erityisen suurella innolla??

P5090383

P8140201


Arvatkaapa mitä? Minulla ei ole varsinaisesti muita matkasuunnitelmia eikä juuri haaveitakaan ensi vuodelle, mikä itseasiassa ilahduttaa kovasti. Väljempi kalenteri antaa tilaa ja mahdollisuuksia yllätyksille ja extempore-matkoille, joista nautin kertakaikkisen paljon!

Olen tyytyväinen, jos pääsen tämän vuoden puolella edes 3 kertaa ulkomaille. Eniten kuitenkin kaikista odotan, että tänä vuonna pääsisin takaisin Aasiaan. Sen unelman toteutumiseen aion laittaa kaikki panokseni.

Katsotaan, mikä on tilanne viikonlopun Matkamessujen jälkeen. Olenko kourat täynnä uusia unelmia vai selkeytyykö kuluva reissuvuosi entisestään?


Uusimmat jutut Blogit.fi -sivustolta ja Bloglovinista.

Käy seuraamassa myös Facebookissa ja Instagramissa.

No Comments

 • Kati / Milloin ollaan perillä?
  15 tammikuun, 2020 at 10:31 pm

  Toivottavasti pääsette Aasiaan ensi jouluksi! Mulla oli myös Aasiaan palaaminen pitkäaikainen haave ja olen niin onnellinen, että saatiin se toteutumaan. Me oltiin nyt ensimmäistä kertaa joulu ulkomailla ja oli kyllä ihanaa. Vaikka joulu oli vielä överimpi Singaporessa ja Malesiassa kuin täällä kotimaassa, ei ollut jouluhössötyksestä tietoakaan. Edes Whammageddon ei suistanut mielenrauhaani. Ensi joulu ollaan todennäköisesti taas kotimaassa, mutta suunnitellaan jo kovasti ensi vuoden talviloman kohdetta…

  Reply
  • Outi
   20 tammikuun, 2020 at 12:37 pm

   Katselin kaihoisasti teidän reissua Aasiassa. Tuntuu, että KAIKKI on KOKO AJAN just siellä, missä itse haluaisin eniten olla. Mutta ehkä se on vain tämä kupla..

   Olinkin jo unohtanut, kuin paljon Wham voikaan soida jouluna. Costa Ricassa ja Panamassa se raikasi jokaisessa kadunkulmassa. Miten ihmiset ei vaan saa siitä tarpeekseen? 😀

   Reply
 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  19 tammikuun, 2020 at 12:13 am

  Kuulostaa mukavalta vuodelta 🙂

  Meilläkin on ollut ajatuksissa toteuttaa pidennetty viikonloppu Prahassa.

  Me halutaan yleensä olla joulu kotimaassa. Ulkomailla ollaan kuitenkin joitain jouluja vietetty lähinnä siksi, koska siiloin on yleensä helppoa saada pidempi yhtäjaksoinen loma. Toivottavasti sinun haaveesi joulusta Aasian lämmössä toteutuu! 🙂

  Reply
  • Outi
   20 tammikuun, 2020 at 12:34 pm

   Toivon myös kovasti että ensi jouluna ollaan jossain päin Aasiaa!

   Pidennetty vkl Prahassa on varmasti hyvä idea ja odottelen sitä jo innolla. Enää pari viikkoa tarvitsee odotella 🙂 Onko sulla jotain ajatuksia, mitä meinaisitte Prahassa tehdä?

   Reply
   • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
    27 tammikuun, 2020 at 10:26 pm

    Yritetään usein etsiä jotain nähtävää myös kaupungin ulkopuolelta. Prahan osalta voisi kyseeseen tulla Kutná Horan luukirkko tai Theresienstadt, joka kyllä varmasti on raskas ja ahdistavakin paikka, mutta siitä huolimatta kiinnostava. Sitten tietysti tarkoitus olisi ottaa myös itse kaupunkia haltuun. 🙂

    Miten teillä?

    Reply
    • Outi
     1 helmikuun, 2020 at 1:35 pm

     Jep, tuo kirkko onkin tosiaan jo listalla! Riippuu varmasti kaupunkin koosta, mutta jos Prahasta on kyse, niin ehdottomasti tekemistä keksitään myös kaupungin ulkopuolelta. Kantakaupunki kun ainakin omien muistikuvieni mukaan on kohtalaisen kompakti. Ja esim. Barcelossa käytiin junamatkan päässä olevalla luostarilla, joka olikin upea kokemus, eli juu, nyt kun tarkemmin ajattelen, niin useimmiten käydään myös kaupungin ympäristössä mahdollisuuksien mukaan. Vaikka vanhatkaupungit ovatkin hienoja, niin ei niissä sitten loppujen lopuksi jaksa kovin montaa päivää pyöriä.

     Reply

Leave a Reply