fbpx
Menu

Kevätkuulumisia ja olemattomia matkasuunnitelmia

Kevät on vierähtänyt tomaatintaimia ja uusia työkuvioita järjestellessä. Tomaatintaimia tuli kaksikymmentäseitsemän, sillä looginen päättelykykyni pitkän matikan opinnoista huolimatta ei yltänyt kylvövaiheessa siihen ymmärrykseen, että neljästä siemenestä kasvaa todennäköisimmin neljä taimea kuin yksi. Nyt siis iltani kuluvat pitkälti yhden lapsen ja kahdenkymmenenseitsemän tomaatin hengissä pitämisessä. Vuorotöiden loputtua iltoihin on onneksi jäänytkin enemmän luppoaikaa, joten mihinkäs muuhunkaan sitä aikaansa kuluttaisi kuin kastelukannun ja soppakauhan varressa heilumiseen. 

Tuleva kesä menee siis näillä puheilla naama tahriintuneena tomaatin ja mullan sekamelskaan, sillä mitään varsinaisia loma- tai reissusuunnitelmia ei ole – eikä ehkä tule. Takapuoli pystyssä kitken ja kaivan koko kesän iloisesti kuoppaa tomaattien lisäksi perunoille ja porkkanoille, vaikka pahimassa skenaariossa näen kyllä jo sen, kuinka loppukesästä palstalta löytyy outinkokoinen monttu, kun olen kypsynyt käsi kädessä tomaattieni kanssa lomattomaan kesään, ja valmis hautamaan itseni siltä seisomalta.

Kesästä odotan (edellisestä huolimatta) rentouttavaa, vaikkei lomapäiviä näillä näkymin olekaan tiedossa. Välillä jaksan soimata itseäni siitä, että mikähän järki näin lomaa ja vapautta rakastavalle oli heittää hyvästit täysille heinäkuun kesälomapäiville ja toivottaa työntäyteinen loppuvuosi uusissa työtehtävissä tervetulleeksi?

Säännöllisyys, vapaat viikonloput ja se, että elämä kulkee samassa rytmissä muun perheen kanssa, tuntuu kuitenkin enemmän vapaudelta, kuin mitä vuorotyön aiheuttama paine ja jatkuva arjen justeeraaminen ovat männävuotena aiheuttaneet. Kesä tuntuu silti kesältä ilman lomaakin, ja viikonloppuisin on hyvää aikaa toteuttaa vaikka niitä kauan kaivattuja ja paljon puhuttuja kotimaan täsmäiskuja. Kotimaan matkailu kun on muutenkin nyt niin IN!

kotimaan-matkailu-Nuuksio-

Katsaus alkuvuoden matkoihin

Tämä vuosi ei ole, eikä todellakaan tule olemaan mikään matkailun kultavuosi. Kolmasosa vuodesta on jo takanapäin, eikä rasteja ole kertynyt kuin muutama. Nizzasta olen kertonut parin postauksen verran, mutta talvilomamatkasta Kuusamoon taisin mainita vain lyhyesti. Syy on yksinkertainen. Me ei tehty siellä juuri mitään.

Tai niin ainakin päässäni kuvittelen.

LUE LISÄÄ NIZZASTA TÄÄLTÄ

Kuusamo oli pitkään ollut haaveena, joten tämän talvilomamatkan toteutumisesta olen erityisen mielissäni. Vaikkei nyt varsinaisesti Lapin rajaa ylitettykään, niin käytiin kuitenkin melko pitkällä pohjoisessa ja saatiin nautiskella Lapin tunnusmerkeistä: valkoiset lumimaisemat, mökin pihassa valmistettu loimulohi, makkaranpaistoa savuisessa kodassa ja pieni patikkaretki kansallispuistossa varmistivat onnistuneen talviloman.

Eli ”ei tehty mitään” tarkoittaa tässä kohtaan, että tehtiin vähemmän, mitä suunniteltiin. Toisin sanoen lomailtiin enemmän kuin matkustettiin, vaikka vieläkin voisin haastaa itseäni enemmän siinä, että kirjan lukeminen lomalla on ihan jees. Että matkustaminen ja lomailu ovat eri asioita, ja että jatkuvasti ei tarvitse kokea, nähdä ja liikkua…

Lappi-kotimaan-matkailu

Kuusamo-kotimaan-matkailu

Kuusamo-Lappi-matkustus

Onpa vuoteen mahtunut yksi Tukholman-reissukin, joka oli enemmän aikuisten hurvittelureissu kuin kulttuurimatka. Tai jos nyt tarkkoja ollaan, niin itseasiassa koko reissu rakentui nimenomaan kulttuurin ympärille. Marko bändeineen kävi nimittäin soittamassa keikan paikallisella rokkiklubilla Kungsholmenilla ja porukalla lähdettiin bändäreiksi mukaan. Ilta oli raskaan musiikin ja oluenhuuruinen.

Bändin taidonnäyte, ei Tukholmasta, vaan Helsingin Lepakkomiehestä

 

Tukholma-matkailu

Tukholma-laivalla

Alkuvuoteen mahtui vielä pieni staycation Hyvinkään Hotel Sveitsissä, joka oli aivan mainio ystäväporukalla toteutettu aktiivinen viikonloppureissu. Ja koska mahdollisuutta pidempiin reissuihin kesän aikana ei ole, luulenpa että meidän kesä tulee enemmän tai vähemmän täyttymään tämänkaltaisista irtiotoista. Mökkeilyä ja telttailua unohtamatta.

HOTEL SVEITSISTÄ LISÄÄ TÄÄLTÄ

Olen nimittäin luvannut itselleni, että tänä kesänä telttaillaan, edes sen yhden kerran! Luonto, kukat ja kasvimaa taitavatkin täyttää suuren osan kesää. Enkä pistä pahakseni. Olenhan päässyt jo hyvään vauhtiin.

kotimaanmatkailu-Viherpaja

kotimaanmatkailu-Suomi

kotimaan-matkailu-Nuuksio


Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi FacebookissaInstagramissa.

Blogin löytää myös Blogit.fi -sivustolta ja Bloglovinista.

 

No Comments

    Leave a Reply