fbpx
Menu

Maistuisiko hattaraskumppa? – Linnanmäki ei katso ikää

Kesä, Helsinki ja Linnanmäki. Se on monelle paikalliselle ja ulkopaikkakuntalaisellekin kesän ykkösjuttu. Turisteja unohtamatta. Minulle se ei moneen vuoteen ole ollut. Kasvoin huvipuistoista jo aikapäivää sitten ohi.  Mutta tiedänpä muutaman yli kolmenkymmenen ylittäneen ystäväni edelleen joka kesä juoksevan kilpaa hattarat poskilla laitteesta toiseen muiden kymmenvuotiaiden ja sen mielisten kanssa. Linnanmäki ei siis katso ikää.

Jos ei ikinä ole katsonutkaan, niin nyt vielä vähemmän. Miltä kuulostaa Helsingin aurinkoisin terassi hattaraskumpalla ja maukkaalla streetfoodilla? Niinpä. Aika houkuttelevalta. Ja aikuismaiselta. Ja sitä se totta vie olikin!

Keidas Linnanmäki

Herkkulinna – viiden ravintolan uusi ravintolakompleksi

Linnanmäki on avannut uuden ravintolakompleksi Herkkulinnan, joka koostuu viidestä erityyppisestä ravintolasta. Tarjolla on toki perinteisiä makkaraperunoita ja ranskalaisia, mutta myös laaja valikoima trendikkäämpiä ja erikoisruokavalioitakin palvelevia vaihtoehtoja.

Herkkulinnan yläkerrassa aukeaa isohko terassiravintola Keidas, joka on suunniteltu erityisesti aikuiseen makuun, vaikka lapset toivotetaan tietenkin kaikkialle lämpimästi tervetulleiksi. Terassin vetonaula lienee Linnanmäen uutuus hattarakuohuviini, joka lähtökohtaisesti kuulosti minun kuivista kuohuvista syttyviin korviini hiukan liian imelältä. Yllätys olikin ihana! Ei siinä, että maku mitenkään järin eksoottinen olisi ollut, mutta se maistui edelleenkin siltä, miltä kuohuvan pitääkin. Ja silloinhan se on onnistunut!

 

Hattarasta ilmaantunut väri oli ennemminkin se juoman eksoottinen osuus, ja se oli minusta kyllä sellainen juttu, jota kannattaa vaikka ihan hauskojen Instagram-kuvienkin perässä käydä nauttimassa. Syvän sinistä skumppaa kun en aiemmin ole päässyt maistamaankaan!

Tunnelmaa terassille tuo aika-ajoin esiintyvät artistit ja dj:t, jotka tanssittavat huvipuistokansaa tiistai-ja perjantai-iltaisin. Varaudu siis näinä iltoina keräämään vaikka koko värisuora kuohuviinilasiisi! 😉

No mitäs niissä ravintoloissa sitten oli tarjolla? Terassiravintola Keitaassa pääsee herkuttelemaan street food henkeen vaikkapa bataattiranskalaisilla ja nyhtökauralla, kun taas katutason Grilli noudattelee perinteisempää linjaa hodarein ja ranskalaisin. Itselleni ruokavaihtoehdoista mielenkiintoisin uutuus on varmastikin ravintola Salaatti&Varras, jossa asiakas saa liha- tai kasvisvartaansa rinnalle koota mieleisensä salaatin. Aika herkkua! Nytpä ei minunkaan enää tarvitse miettiä ottaisinko makkaraperunat vai hampurilaisaterian! Valinta on selvä.

Salaatti&Varras Linnanmäki Linnanmäki ravintolat

Lisäksi ennestään Lintsiltä tuttu Flores FreshMex tarjoilee vanhaan tuttuun tapaan texmex-tyylisiä herkkujaan uusissa tiloissa.

Mutta nyt kuulolla! Herkkulinnasta löytyy myös VOHVELITEHDAS! Ja voi hyvä tavaton sentää, että ne vohvelit olivatkin herkullisia! Meille tarjoiltiin** vohvelikakkua, jonka välissä oli joko lakkahilloa tai nutellaa. Minä inhoan nutellaa, mutta rakastan lakkaa. Rakastan myös vohveleita. Niiden yhdistelmä oli siis jumalainen! Cafe Vohvelitehtaasta ei lähtökohtaisesti vohvelikakkua saa tilattua, mutta siellä pääsee suunnittelemaan oman suolaisen tai makean vohvelinsa, jonka kylkeen voi ottaa makukahvin tai herkkusmoothien. Sokerihiirille tämä on taivas!

Linnanmäki ravintola

Cafe Vohvelitehdas Linnanmäki

Kokonaisuudessaan Herkkulinna on todella tervetullut ravintolakokonaisuus Linnanmäellä. Itse muistan eräänkin kerran viime kesältä, kun joudun hiukan väkipakolla syömään itselleni ei ominaisia pikaruokalan hampurilaisia pahimpaan nälkääni, mutta tästä eteenpäin tiedän, minne lähden nälkääni taltuttamaan. Herkkulinnan antimet olivat kyllä varsin vakuuttavia!

 Linnanmäki street food

Ja vaikka aluksi sanoin, että olen kasvanut yli huvipuistoiästä, niin Linnanmäellä keskiviikkona haahuillessani tajusin, kuinka ihana tunnelma tuolla kaikkinensa oli! (Ja tämän havainnon tein jo ennen hattaraskumppaa….!) Vaikka oma ipanani onkin vasta puolitoista, niin Linnanmäelle hänet on tänä kesänä vietävä. Jos ei laitteisiin vielä, niin ainakin katselemaan, kun äiti hurvittelee! Ehkäpä minusta kuoriutuukin uudelleen kymmenvuotias huvipuistohullu!

Tämän vuoden uutuuksia Linnanmäellä

Kerronpa tässä samalla muutamalla sanalla myös Lintsin tämän kesän uutuuksista. Itseäni erityisesti lapsena lämmittävä Vekkula on purettu, mikä toki lähtökohtaisesti sai minut hiukan surulliseksi. Onhan siellä niin tuhannet ja tuhannet kerrat yritetty kiivetä liikkuvia portaita pitkin ylös ja taisteltu painovoimaa vastaan. Vekkula on nykyään yhtä kuin Pellen Talo, ja siellä on säilytetty vanhoja juttuja Vekkulasta, mutta mukaan on otettu moderneja elementtejä. Ei kuulosta huonolta.

Toinen mielenkiintoinen uutuus on Linnunrata eXtra, jossa hyödynnetään VR-tekniikkaa. Sinänsä uusi juttu nuo VR-lasit eivät Linnanmäellä ole, mutta tämän kesän uutuus Liitolentomatka, kuulostaa jännittävältä.

Huvittelijat pääsevät halkomaan taivaita liitolentomatkalla, joka alkaa Vuoristoradan huipulta ja päättyy Vesitornin katolle. Liitonhypyn aikana vastassa on huikeita maisemia, kanjoneita, vesiputouksia ja jännittäviä maanvyöryjäkin. Elokuvan ikäraja on 7 vuotta ja se saattaa aiheuttaa ahdistusta. –Linnanmäki

Linnanmäki uudistukset

Tänä vuonna Linnanmäellä on mietitty myös esteettömyyttä, mikä on aina iloinen asia. 2016 tulleeseen Propelli laitteeseen huvittelija pääsee nykyään myös suoraan omalla pyörätuolillaan, mikä helpottaa tietenkin liikuntarajoitteisten huvipuistoelämää. Aika hieno juttu! Tätä ennenkin liikuntarajoitteiset ovat kyllä päässeet moneen laitteeseen tietyin edellytyksin, mutta Propelli on ensimmäinen laite, joka mahdollistaa laitteeseen menon suoraan omalla pyörätuolilla.

Oletko sinä huvipuistoissa makkaraperunoiden syöjä vai kuulostaako Lintsin uutuudet sun korviin tervetulleilta?

**Olin maistelemassa huvipuistoherkkuja lehdistötilaisuudessa Linnanmäen kutsumana

 

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa. Halutessasi voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

 

No Comments

 • Inka
  2 heinäkuun, 2018 at 9:04 am

  Jee! Vitsi nousee vesi kielelle kun mietinkään tuota vohvelikakkua, oli kyllä aika ässä, ja täytyy tunnustaa että tämä kolmikymppinen odottaa kyllä tosi innolla tulevaa Lintsi-päivää. 😀 Kiitos vielä seurasta! 🙂

  Reply
  • Outi
   2 heinäkuun, 2018 at 9:47 am

   Älä muuta viserrä, tuo vohvelikakku oli kyllä niiiin herkkua! Harttaraskumpasta puhumattakaan 😉 Ja mikäs sen parempaa kuin herkutella hyvässä seurassa, jotenka kiitos samoin 😀

   Reply
 • Pia / Lyhyenä hetkenä
  5 heinäkuun, 2018 at 4:37 pm

  Apua, nyt on pakko saada vihdoinkin se vohvelirauta! Tämä kesä vietetään nimittäin tiiviisti mökkimaisemissa ja täältä käsin vohvelitehdas on saavuttamattomissa, jos ei sellaista perusta itse. Hattaraskumppa (etenkin sinivihreä) ei ehkä minun kohdallani menisi jatkoon, vaikka onhan tuo superhauska idea!

  Reply
  • Outi
   17 heinäkuun, 2018 at 9:30 am

   Hattaraskumppa näyttää aiheuttavan epäilyksiä paljonkin, mutta uskokaahan pois, että se oli ihan hyvää! VÄhän toki tuo äitelä väri pelästyttää, mutta yhden lasin verran tuo ainakin on oikeen mainio idea! 😀

   Reply
 • miraorvokki
  7 heinäkuun, 2018 at 11:44 am

  Meinasin oksentaa suuhuni, kun luin sanan hattaraskumppa, mutta pakko sitä oli tulla silti tutkimaan, että mitä mitä! 😀 Hahhaah, en siis voi sietää hattaraa ja tämä mielleyhtymä vain siksi. Mainiota, että tuolla Lintsillä on näinkin paljon kaikkea uutta, mainio juttu! Mietin itsekin lähteväni tänne tilaisuuteen, mutta kuulosti enemmän makeapainotteiselta ja jätin siksi välistä. Olisi pitänyt tulla, olisi siellä näemmä ollut suolapalaakin hyvin!

  Reply
  • Outi
   17 heinäkuun, 2018 at 9:28 am

   Haha, joo ei tuo hattaraskumppa munkaan korvaan kamalan herkulliselta kuulostanut! Mutta hyvältä se maistui. Oli oikeen kiva tuo Lintsin tapahtuma, joten todella olis kannattanut tulla. Ens kerralla sitten!

   Reply

Leave a Reply