fbpx
Menu

Lapsen kanssa matkustaminen

VINKIT ONNISTUNEESEEN PERHELOMAAN!

Lapsen kanssa matkustaminen voi olla helppoa, mukavaa ja palkitsevaa, kun osaa ennakoida lapsen tarpeet ja pystyy ottamaan huomioon myös oman rajallisuutesi. 

Matkustaminen lapsen kanssa onnistuu siinä missä aikuistenkin seurassa, kunhan mukana on tarpeeksi ruokaa, juomaa, aikaa ja joustava mielentila.

Lapsi muuttaa matkustamisen dynamiikkaa ja hidastaa usein matkantekoa. Siksi mahdollisiin hidasteisiin on ihan hyvä valmistautua etukäteen.

Lapsen kanssa matkustaminen ja siihen liittyvät artikkelit:

Mitä huomioida lapsen kanssa matkustettaessa ikävuosittain:

0-6 kk: Voit läheä lapsen kanssa kotimaassa mihin tahansa. Lapsi kulkee mukana ja kantoreppu tai kantoliina helpottaa liikkumista. Mukaan kannattaa ottaa: vaihtovaatteita, vaippoja, mukana kuljetetettava hoitoalusta, varatutti, varasukkia, tarpeeksi varavaatteita, harsoja

6kk-12kk: Tähän ikään mennessä Eurooppa ja muu maailma on paremmin auki sillä MPR-rokote on yleisesti otettu. Lentokoneeseen suosittelen ottamaan mukaan tutin ja vaihtovaatteita sinulle ja lapselle. Itse olen kuljettanut lapsen aina ilman kaukaloa lentokoneessa.

1-2 vuotta: Kun lapsi alkaa liikkumaan ja vaatimaan enemmän, hidastuu matkanteko selvästi. Tässä iässä maltti on valttia ja aikataulut kannattaa pitää väljinä. Matkarattaiksi suosittelen lentokoneeseen mukaan otettavia malleja, joita voi hyödyntää myös lentokentillä. Junamatkustaminen ja road tripit tämän ikäisten kanssa on parasta!

2-4 vuotta: Mitä vanhemmaksi lapsi käy sitä helpommaksi matkustaminen lapsen kanssa ja kohteiden valinta muuttuu. Lapsi viihtyy jo paremmin paikallaan, kirjojen, pelien ja tarvittaessa ohjelmienkin äärellä. Rantakohteista alkaa saamaan enemmän irti ja ravintolaillallisetkaan eivät enää ole täyttä sekoilua. Tästä eteenpäin matkanteko voi tuntua jopa lomailulta!

Matkustajaterveyteen ja lapsen rokotuksiin liittyviä asioita voit tarkistaa THL:n ylläpitämästä Matkailijan rokotuksen -sivustolta