fbpx
Menu

Kissaravintola Roomassa – Romeow Cat Bistrot

Kissa-lover, kasvissyöjä, polttarit ja Rooma. Ainekset täydelliseen ravintolailtaan. Ai miten niin? Vastaus löytyy ravintolasta nimeltään Romeow Cat Bistrot.

Romeow Cat Bistrot on Rooman keskustan ulkopuolella noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Piramide-metroasemasta sijaitseva kaupungin ainoa kissaravintola, joka kuin sattuman kaupalla löydettiin kaupungin valtavasta ravintolatarjonnasta. Ravintolan menusta löytyy ainoastaan toinen toistaan herkullisemmilta kuulostavia kasvisruokia ja juomalistalla komeilee orgaaniset viinit ja kuohuvat. Tämä on meille kuin tehty paikka!

Itse en voi tunnustautua varsinaiseksi kissaihmiseksi, mutta polttarisankarimme se on sitäkin enemmän, minkä vuoksi arvattiin, että tämä tulee olemaan reissun yksi kohokohdista. Melkolailla heti kun pikku salaisuutemme alkoi ovella paljastumaan ja päästiin isumaan pöytään, heittäytyi sankari leikkisäksi ja ryntäsi helmat paukkuen kissojen kimppuun. Onnistuttiin taas!

Teimme pöytävarauksen etukäteen, sillä olimme lukeneet, että paikka on iltaisin erittäin suosittu. Hämmästyimme, sillä pöydät ammoittivat tyhjyyttään meidän saapuessamme, vaikka oikeastaan tyhjä ravintola olikin vain plussaa. Saimme seurailla kissojen vaeltelua bistron tuoleilla, pöydillä ja seinille asennetuilla hyllyillä aivan omassa rauhassamme.

Pöytävaraus osoittautui kuitenkin aiheelliseksi. Noin puoli tuntia saapumisemme jälkeen alkoivat pöydät täyttymään, ja vilkas puheensorina loi mukavan lämpimän tunnelman ravintolan seinien sisäpuolelle. Kaikki halukkaat eivät loppujen lopuksi edes päässeet sisälle istumaan, ja joutuivatpa tarjoilijat käännyttämään muutaman seurueen täysin pois ovelta.

Kissoja bistrossa elelee kutakuinkin kuusi. Ruokasali on kissojen vapaata leikkialuetta, mikä tekee paikasta varsin eksoottisen. Koko paikka on suunniteltu kissojen ehdoilla: seinille on kiinnitetty tyhjiä piironginlaatikoita kissojen piilopaikoiksi ja tyhjyyttään ammottavat hyllyt mahdollistivat kissojen hyppelyn pitkin seiniä. Aika viehättävää, sanoisinko! Kokonaisuudessaan pienehkön ravintolan tunnelma oli hyvin kodinomainen eripari pinnatuoleineen, pöytineen ja nurkassa seisovine pianoineen.

Kissaravintola RoomaKissaravintola RoomaKissaravintola Rooma

Tarjoilu pelasi ystävällisen ripeästi. Sekä alku- että pääruoista löytyi kylmiä ja lämpimiä vaihtoehtoja, joten tarjoilija osasi hyvin ohjailla tilausta niin, ettei pöytään päätynyt ainoastaan kylmiä ruokia. Ennen varsinaisen tilauksen saapumista saimme tervetuliaismaistiaisen, joka näytti ja maistui makoisalta, mutta sisällöstä emme kukaan oikeen päässeet kärryille.

Ruokakokemuksena ravintola oli kaikesta viehättävyydestään huolimatta keskinkertainen. Alkuruokani sai kiitettävät pisteet, mutta pääruoassani oli jokin erityisen pistävä maku, joka puski ananaksen alta liian voimakkaasti. Jälkiruoaksi ottamani suklaakakku sen sijaan oli aivan äärimmäisen ihana, joskin niin täyteläinen, että puolikas pala olisi riittänyt vallan mainiosti. Harmitti sinänsä ruoan puolesta, sillä kaikki muu ravintolassa olikin täysin kohdillaan. Palvelu pelasi, tunnelma oli ihana ja vaeltelevat kissat loivat kokemuksesta varsin erilaiset. Edelleen voin kuitenkin todeta, että Tallinnan Vegan V vie mennen tullen voiton kaikista käymistäni vegeravintoloista!Kissaravintola Rooma

Kissaravintola RoomaKissaravintola RoomaKissaravintola Rooma

Nykyään erilaiset kissakahvilat ovat vallanneet alaa, mutta tämä oli itselleni ensimmäinen kokemus moisesta. Ja vaikka kissat eivät juuri sen kummemmin hetkauta, oli kokemus varsin mielenkiintoinen. Ruokailun lomassa havahduin siihen, että kissa tutkiskelee (ja välillä myös raapi!) tuolin selkänojalta roikkuvaa nahkalaukkuani, joten tavaroistaan kannattaa pitää huoli. Vessakäynnin aikana kisu oli vallannut penkkini, joten loppuajan jouduin notkumaan seisten pöytäämme nojaillen. Ruoan puolesta 0 pistettä, tunnelmalle 1 piste (täältä voit lukea, mikä ihmeen 1 piste).


Psssst….Käy tykkäämässä Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa!

No Comments

    Leave a Reply