fbpx
Menu

Kathmandu – lorvailua

Täällä on tänään lakko eli kaikki paikat on käytännössä kiinni. On siis aikaa ottaa löysin rantein. Periaatteessa lakot täällä saattaa joskus yltyä väkivaltaisuuksiin, joten päätettiin, että parempi olla vaan ja löhöillä 😉 Hetki sitten pelattiin muutama erä korttia hostellin kattoterassilla. Lämpöä noin + 30C, joten melko nopeasti häntä koipien välissä palattiin viileämmille vesille.

Kathmandu Nepal

Päivät on täällä kaupungissa aika samanlaisia. Aamiaisen jälkeen mennään pyörimään kaupungille ja aikamme pyörittyä mennään ottamaan pannullinen kahvia ja päälle makoisat pullat. Täällä on paljon leipomoita, jotka myy pilkkahinnoin ihania leivoksia. Ja kun lähtee vähän syrjäisemmille alueille, hinnat vaan laskee. Eilen ostettiin muun muassa 10 sentin donitsit. Tätä menoa mä tulen täältä 20 kiloa lihavampana kotiin. Lohdutan itseäni tulevalla trekillä, joka tulee olemaan fyysisesti aika rankka. Nyt pitää tankata hiilareita, että jaksaa 😉

Kathmandu Nepal

Hankittiin eilen opas ja kantaja meille vuoristoon. Trekin olisi määrä alkaa perjantaina. Jos lakko ei jatku, niin edessä on noin 8 tuntia vuoristoteitä jälleen kerran paikallisbussilla . Muiden kokemusten perusteella ei matka ole tarkoitettu heikkohermoisille, mutta on ennen kaikkea ikimuistoinen. Jännittää jo valmiiksi.

Yövytään yksi yö jossain kylässä, jonka jälkeen on 5-6 päivää kävelyä. Käydään noin 4000 metrissä, joka näiden mittakaavalla on pieni mäennyppylä 😉 Mulla on jo valmiiksi hiki.

Varustehankintoja piti tehdä tänään, mutta koska kaikki paikat on kiinni, täytyy se siirtää huomiselle. Vuoristossa on kylmä varsinkin öisin, eikä teehuoneissa ole lämmityksiä, joten hyvät lämpimät varusteet on kuulema tärkeä ottaa mukaan. Kauheen kestävää tavaraa täältä ei vissiin saa. Eräs ranskalainen kertoi eilen, että sen ystävä oli ostanut täältä vaelluskengät, jotka olivat hajonneet muutaman päivän kävelyn jälkeen. Onneksi meillä on tärkeimmät hankittu jo Suomesta. Ihmiset täällä paljolti yliarvioi meidän lämmönsietokykyä, sillä ollaanhan me suomalaisia. Ne ei ehkä vaan taida ymmärtää sitä, että meillä on jokseenkin paremmat lämmityssysteemit kotona, kuin tuolla ylhäällä vuoristoissa.
Kathmandu NepalKathmandu NepalKathmandu Nepal

Katmandu – temppeli

Käytiin kävelemässä kuuluisalla apinatemppelillä. Yks iso turistirysä! Oli pyhyys kaukana siitä paikasta kun turisteja kuhisi joka nurkassa ja paikalliset oli kuorruttanut temppelin edustat turistikrääsällä. Pitkät rappuset sinne johti, ja kun päästiin huipulle oli maisemat kyllä mainiot. Kathamdun temppelille kiipeäminen oli siis kaiken sen vaivan arvoista, eikä turistirojun määräkään enää häirinnyt näiden maisemien keskellä.


Käy seuraamassa Facebookissa ja Instagramissa.

No Comments

    Leave a Reply