fbpx
Menu

Kaks Kokka – Tyylikäs ravintola lähellä Tallinnan satamaa

En tiedä mistä syystä ravintola Kaks Kokka valikoitui huhtikuun parisuhdelomalla Tallinnassa meidän käyntikohteeksemme, mutta näin jälkeenpäin voin vain todeta, että en vaihtaisi. Rotermannin korttelin välittömässä läheisyydessä, matkanvarrella A-Terminaalista vanhaan kaupunkiin sijaitseva Kaks Kokka on ainakin sijaintinsa puolesta niin mainio valinta, että pelkästään sen puolesta voisin valita sen uudelleenkin. Eikä siinä. Jos kerta ravintola on päässyt Viron 30 parhaan ravintolan joukkoon, ei se myöskään voi olla muuta kuin hyvä! Tässä siis oiva ravintolavinkki Tallinnaan!

Tallinna Kaks Kokka ravintola

Tallinnan reissumme agenda oli ottaa kaikki ilo irti yhteisestä ajastamme. Yövyimme Solo Sokos Hotel Estoriassa ja kävimme nautiskelemassa huikean illalliskabareen Viru-hotellin Merineitsi-ravintolassa. Mutta koska hedonismi, emme halunneet tyytyä pelkkään loistavaan illalliseen, vaan haluttiin myös nautiskella myöhäinen lounas jossain tasokkaassa ravintolassa.

Olimme kuulleet suosituksia Kaks Kokka -ravintolasta, joka sijaitsee siis aivan paraatipaikoilla ainakin ajatellen Helsingistä tulevaa risteilykansaa. Osoitteessa Mere puiestee 6E sijaitseva ravintola on sellaisella sijainnilla, josta lähes jokainen Helsingistä Tallinnan vanhaan kaupunkiin suuntaava turisti kulkee. Itsekin olen kävellyt ravintolan ohi satoja kertoja, mutten laisinkaan huomioinut paikkaa. Ikinä.

Rauhallinen kodinomainen miljöö

Menimme ravintolaan aika heti lounasajan jälkeen, jolloin ravintolassa ei ollut oikeastaan muita asiakkaita meidän lisäksemme. Sehän sopi. Saatiinpahan ainakin nopeaa palvelua ja valita paikat ihan mistä päin ravintolaa tahansa. Vaikka samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että minusta kyllä pieni pöhinä ja puheensorina ravintoloissa tuo sellaista oikeanlaista lämmintä tunnelmaa paikkaan kuin paikkaan.

Kaks Kokka ravintola Tallinna

Tyylikäs skandinaavinen sisustus

Valittiin paikat aivat ikkunan vierestä, mistä aukesi näkymä kadulle, joten tällaiselle ihmisten kyttääjälle sellainen paikka oli aika omiaan. Niin pitkään, kunnes aurinko alkoi porottamaan suoraan naamaan ja tuntui siltä, kuin olisi istunut kasvihuoneessa. Yritin sinnitellä, sillä en olisi halunnut luopua kivasta ikkunapaikasta, mutta lopulta annoin auringolle periksi, ja niska hiessä jouduimme siirtymään varjoisemmille tuoleille.

Ravintolan sisustus oli ihanan kodinomainen ja lämmin. Ehkä hiukan sellainen olohuonemainen, mutta samalla tyylikäs. Bloggaajakollegaani Annea lainaten: ”…Juuri sellainen ravintola, jossa viihtyy ilman turhaa pönötystä” (Samppanjaa muovimukista). Ja tähän yhdyn täysin.

Kaks Kokka kokemuksia

Viinit olivat jokseenkin hintavia

Kaks Kokka Tallinna ravintolat

Eikö olekin aika viehättävän oloista?

Kaks Kokka Tallinna

Leipä ennen varsinaisia alkupaloja lämmittää aina

Ravintolavinkki Tallinnaan: Huteja ja onnistuneita valintoja

Alkupalaksi valitsin listalta epämääräisen annoksen paahdettuja ja marinoituja kasviksia juustomoussella. Mousse ei noin ylipäänsä kuulu omiin suosikkeihini puhutaan sitten jälkiruoista tai mistä tahansa. En tiedä. Mutta valitsinpa sitten juustomoussen.

Ja onneksi valitsin. Annos oli mainio! Juustomousse oli tarpeeksi vähän juustoinen, joten pelättyä ällötysreaktiota ei päässyt syntymään. Kasvikset olivat juuri sopivasti paahdettuja ja annoksen kruunasi ”black dirt”, mitä ikinä olikaan. Iso annos tosin noin alkuruoaksi, mutta maukas!

Kaks Kokka

Ja tuo levite oli taivaallisen hyvää!

Kaks Kokka alkuruoka

Juustomoussea ja paahdettuja kasviksia

Marko valitsi rakastamiaan jättikatkarapuja, jotka olivat hyviä, muttei mainioita.  Annoksen mukana tulleet sahramilastut olivat omaan makuuni floppi. Ne muistuttivat liikaa indonesiassa ja monissa kiinalaisissa ravintoloissa tarjoiltavia kalanruoalta maistuvia lastuja. Kaikkinensa annos oli näyttävä, mutta makuelämyksenä ei mitenkään huikea.

Alkuruoka Kaks Kokka kokemuksia

Oma pääruokani oli hyvin omintakeinen, mutta onnistunut, joskin ei todellakaan herkkävatsaisen valinta. Lautaseltani löytyi nimittäin varmasti yhden kokonaisen kukkakaalillisen verran kaalia. Karamellisoitu kukkakaali karamelli-voikastikkeella oli kyllä ihan taivaallisen hyvää, mutta vaikka olen aikamoinen rautavatsa, alkoi annoksen jälkeen minuakin jo hiukan jännittämään, mitä kaikkea sen kaalimäärän jälkeen vatsassa alkaisi tapahtumaan. En varmasti koskaan ole syönyt tuollaista määrää kukkakaalia kerralla.

Kaks Kokka Tallinna kokemuksia

Nyt en kuollaksenikaan enää muista, mitä Markon lautaselta löytyi pääruoaksi, mutta sen muistan, ettei sekään ollut mikään täysin nappivalinta.

Yhtä kaikki. Minusta Kaks Kokka oli varsin onnistunut ravintolavalinta, joskaan ei ehkä yltänyt ihan odotuksiinsa ottaen huomioon, että ravintola löytyy Viron 30 parhaan ravintolan listalta. Annokset olivat ihan ok, mutta kokonaisuus ei yltänyt ehkä kuitenkaan siitä korkeammalle. Hinnat olivat edullisempia kuin Suomessa, mutta näillä hinnoilla Virossa olisi ehkä jo odottanut jotain vähän parempaa.

Kuitenkin, keittiössä käytetään paljon tuoreita lähellä tuotettuja raaka-aineita, mistä voi antaa ison peukun, sydämen, mitä vaan. Positiivista enivei. Lisäksi sijainti ja ravintolan tunnelma olivat juurikin niitä asioita, minkä vuoksi voisin hyvinkin palata tänne.

Kaks Kokka Tallinna ravintola

Kaks Kokka

Mere pst 6E, Tallinn, 10111

Sisäänkäynti sisäpihalta

Ravintolasuosituksia Tallinnaan kaivataan!

Ensi perjantaina lähden kolmatta (vai neljättä) kertaa tänä vuonna Tallinnaan. Luvassa on tyttöjen Päivä Tallinnassa reissu, joten luvassa on hyvää ruokaa, juomaa ja shoppailua. Tai no. Ainakin hyvää ruokaa ja juomaa.

Nyt siis kaivataan hyviä ravintolasuosituksia, mieluiten jokin uudehko, ehkä Kalamajan alueella tai sitten ei. Ei liian fiiniä, mutta tyylikkyydestä plussaa. Auttakkee!

Harkinassa oli Kalamajan Kolm Sibulat, mutta näyttävät olevan kesälomalla juuri meidän reissun aikoihin. Viimesin OKO Restoran on myös ollut suosituksissa, mutta sijainti on ehkä vähän syrjäinen. Onko tästä kokemuksia?

Ota talteen ravintolavinkki Tallinnaan:

Eckeröllä Tallinnaan

 

 


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

    Leave a Reply