fbpx
Menu

Joulunalusmatka Tallinnaan – kylpemistä, vintage-liikkeitä ja perinteinen joulutori

*Tallink & Siljan ja Rantapallon pressimatka

Tallinnasta on muodostunut kuin varkain osa omaa joulunaluksen rutiiniani. Joulu on ollut harvoin minulle varsinaista rauhoittumisen aikaa, mutta Tallinnan joulutorilta –ja itseasiassa tätä nykyä myös Helsingin Tuomaan Markkinoilta- pystyn aistimaan sitä jotain tunnelmaa, mitä minun ajatuksissa rento ja rauhallinen joulu pitää sisällään. Parasta Tallinnan joulutorilla on ihastella vuodesta toiseen samojen käsityömyyjien luomuksia, nauttia kupponen herkullista hehkuviintä ja ehkä maistella muutama makea jouluherkku. Lapselle vanha tunnelmallinen karuselli on joulutorin kohokohta valtavaa torin keskellä pönöttävää joulukuusta unohtamatta.

Tallink Megastarilla Tallinnan sataman kylpylään

Tänä vuonna joulun alla pääsin yhdistämään Tallinnan-matkaani kauan haaveillun kylpyläloman. Todellisuudessa kävin kaksi eri reissua Tallinnassa, mutta kuvitellaan hetki, että ne olivat yksi ja sama, ja puhutaan niistä kokonaisuutena. Tämän kaiken kahteen reissuun sisältyneen aktiviteetin kun voisi helposti yhdistää vaikka yhdeksi jouluaiheiseksi rennoksi tutkimusmatkaksi Tallinnaan.

Risteilimme Tallinkin Megastarilla Tallinnan uudistettuun D-terminaaliin yhdessä Rantapallon ja Tallink Siljan kanssa (*pressimatka) ja täytyypä kyllä todeta, että Megastar on kerrassaan upea! Enpä olisi odottanut niin modernia, tilavaa ja siistiä laivaa tälle merimatkalle, mutta Tallink Megastar on valehtelematta tätä kaikkea. Kirsikkana kakun päällä pääsimme taittamaan paluumatkan ihanassa business loungessa, jonka tarjonta oli niin mainio, että voisin jatkossakin kuvitella maksavani tästä huvista 65 euroa lisää, jotta saisin eteeni liudan laadukkaita ruokia ja kuohuviinitarjoilun. (Tallink Megastarin Business loungen hinta 65€/hlö ei sisällä laivamatkan hintaa).

Tallink-Megastar

Pääsin muuten irrottamaan Tallink Megastarin Helsingin laiturista. Vaatii taitoa! 

Tallink-Megastari

Kurkistettiin komentosillalle ja seurailtiin auringonlaskua.

Tallink-Megastar

Katettu terassi Tallink Megastarilla

Tallink-Megastar

Tallink-Megastar

Tallink-Megastar

Pikkujoulujen aloitukseenhan tämä Business Lounge toimisi vallan mainiosti!

Tallinnassa aivan sataman tuntumassa meitä odotteli pehmeät lakanat ja lämpimät saunat. Vietimme yömme Tallink Spa & Conference -hotellissa, ja vaikka alkuun olin aavistuksen ennakkoluuloinen sataman läheisyydessä sijaitsevaa suomalaisten suosimaa kylpylähotellia kohtaan, en voi meidän matkamme jälkeen muuta kuin suositella paikkaa! Hotellin kylpylä on ihana!

Isot altaat, lämpimät porekylvyt, ulkoallas sekä allasbaari (jota tosin ei käytetty!), olivat enemmän kuin olisin osannut kohtuuhintaiselta Tallinnan kylpylältä odottaa. Taivaisiin asti jatkuva huonekorkeus ja kylpylän ylväät tukipylväät tekivät tunnelmasta jopa ylellisen.

Vietimme kylpylässä muutaman tunnin lähtöaamuna, jolloin koko muu hotelli veteli vielä sikeitä. Rauhallinen tunnelma sopi tällaiseen paikkaan kuin nenä päähän. Jos jotain jäin kaipaamaan, olisi se ollut muutaman asteen lämpötilankorotusta porekylpyihin, jolloin olisin ehkä viihtynyt vieläkin kauemmin kylpylän puolella. Kylmällä säällä saunamaailma lämmitti nimittäin kaikista eniten. Ihan pienemmille lapsille kylpylässä oli ainoastaan yksi pieni allas, joten sen, ja oikeastaan koko kylpylän muunkin tunnelman perusteella, paikka ei ole varsinaisesti perheen pienimmille suunnattu.

Tallink-Spa-Conference-hotel

Tallink-Spa-Conference-hotel

Hotellin hinta esimerkiksi näin joulun alla keskellä viikkoa on 100 euron luokkaa. Hintaan sisältyy aamiainen ja sisäänpääsy kylpylään, joten mielestäni hinta on varsin mukiin menevä näin loistavalla sijainnilla ja puitteilla.

Vinkkaan vielä hotellin kyljessä olevasta italialaisesta Ristorante Flavoresta, jonka viiniseinään niin minä kuin moni muukin mukana oleva Rantapallon bloggaaja ihastuimme. Muutaman euron lasihintaan pääsi maistelemaan italialaisia puna- ja valkoviinejä ja täyttämään lasinsa itse siihen tahtiin kun sopivalta tuntui. Flavoren ruoatkin näyttivät ja ennen kaikkea olivat maukkaita ja pizzatkin näyttivät ihanilta!

Kaipaatko lisää ravintolavinkkejä Tallinnaan? 

Tallinn-Flavore

Pöndekengissä x Miraorvokki -blogin Mira ja Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -blogin Veera fiilistelemässä viiniseinää. Onhan se huikea!

Tallinn-Flavore

Vintage-löytöjä pukinkonttiin

Jos nyt kuviteltaisiin, että olisit ehtinyt syödä, juoda ja kylpeä ensimmäisenä iltana Tallinnassa, niin seuraavana päivänä voisit ehkä ottaa tehtäväksesi kierrellä leppoisaan tahtiin käytettyjen tavaroiden liikkeitä ja poiketa Raatihuoneentorin joulutunnelmissa. Käytetyn tavaran ostaminen joululahjaksi on minusta nimittäin järkevintä ikinä, jos rojujen ostelu joulun alla kuuluu rutiineihisi.

Mutta jos nyt vielä mietit, että mistä niitä vintage-liikkeitä Tallinnasta löytää niin minäpä kerron. Paikallisten suosima Vintage Humana on varmasti hinnaltaan edullisimpia paikkoja tehdä vintage-löytöjä. Pikaisella penkomisella käteen sattui useampikin tuote myös suomalaista designia, ja hinnat olivat todella huokeita. Ajan kanssa olisin varmasti ostanut laukut täyteen tavaraa, mutta lapsen pissaepisodi keskeytti seesteisen shoppailuhetken ja lähdimme luikkimaan liikkeestä kuin varkain.

Humana Vintage, Tartu maantee 29

Humanasta suuntasimme vanhankaupungin kehuttuun vintage-liikkeeseen Kopli Coutureen. Tämä oli jo luonteeltaankin sellainen liike, jota jo pelkästään sana vintage tuo mieleen: värikäs, muodikas ja kodikas. Hinnat tosin kaksinkertaistuvat täällä, vaikka tavara oli jotakuinkin samaa Humanaan nähden. Tähän kauppaan oli päätynyt vain ne kermat kakun päältä, kun taas Humanasta löytyi jotain jokaisesta kakun kerroksesta. Toki näistä ”laadukkaimmista” liikkeistä saa varmimmin ehjiä hyväkuntoisia vaatteita, joten laatua kaipaavalle nämä ovat oivia liikkeitä löytöjen tekemiseen.

Kopli Couture, Munga 2

Balti Jaama Turgin yläkerrasta löytyy valtavasti vintagea ja muuta käytettyä rojua. Tämä paikka on varsinainen käytetyn tavaran mekka! Vaikken minä tuosta vintagesta loppujen lopuksi niin kovasti tiedä, niin kiertelin kuitenkin kauppoja läpi suurella mielenkiinnolla. Näistä liikkeistä tekee taatusti upeita löytöjä vaikka pukinkonttiin, kunhan jaksaa vain penkoa!

Balti Jaama Turg, Kopli 1

Päällimmäisenä minulle jäi kuitenkin tästä vintage-hapatuksesta mieleen, että kylläpä vanhaa tavaraa ostetaan ihan mihin hintaan tahansa. Monella tuotteella hinta on varmasti ihan kohdillaankin, mutta vintagen alle tuntuu piiloutuvan aika paljon myös sanahelinää ja tyhjiä euroa. Hinnat tuntuivat ainakin täällä Balti Jaama Turgilla olevan aika pilvissä.

IMG_20191124_160703

Jos olet vailla hieman huokeampia käytetyn tavaran liikkeitä eli kirpputoreja niin otahan tästä Veeran jutusta vinkit talteen!

Ja sitten se perinteinen Tallinnan joulutori! – hehkuviiniä ja tunnelmallinen karuselli Raatihuoneentorilla

Vintage-liikkeissä rymyämisen ja kymmenien tuhansien askelten jälkeen suuntasimme kohmeiset varpaamme viimein kohti Raatihuoneentoria. Tallinnan perinteinen joulutori on oma pakkomielteinen osa joulufiilistelyä. Torin keskellä kohoava iso mahtava joulukuusi ja tutut punaisen sydämet, jotka roikkuvat välkkyen valtavan kuusen oksilla alkavat olla ihanan tuttu ja turvallinen joulun merkki. Niin vähän kuin joulusta välitänkään, niin joulutorien tunnelmasta tykkään erityisen paljon. Ja täytyy tunnustaa, että olen käynyt Tallinnan joulutorilla varmasti useammin, kuin Helsingin Tuomaan Markkinoilla, ja siksi Tallinna on jollain tavalla lähempänä sydäntä.

Tallinna-joulutori

Kierreltiin hetki torilla ja lämmiteltiin sormemme ja sisuskalumme höyryävällä hehkuviinillä. Lapsi pyöri puolipaleltuneena karusellissa: tuntui siis viihtyvän. Jos olisimme olleet nälkäisiä ja vähääkään enemmän lämmiteltyjä, olisimme ehkä napanneet jotain palanpainiketta ruokakojuista. Makkaraperunat ja erilaiset padat tuntuivat olevan kovassa huudossa.

Tallinna-joulutori

Tallinna-joulutori

Kylmyys ja aikataulu ajoivat meidät kuitenkin takaisin satamaan. Olisin niin toivonut, että tämä reissu olisi voinut olla osa sataman Tallink Spa & Conference -kylpylähotellia. Lämmin sauna ja porekylvyt olisivat olleet täydellinen lopetus tälle reissuvuodelle.

Siksi annankin sinulle tämän vinkin! Jos suuntaat Tallinnaan vielä joulun tai uuden vuoden aikoihin, pidä mielessä tämä: ÄLÄ HYVÄ IHMINEN KIIREHDI!

Tallinnassa on ihan hitokseen paljon tekemistä, joten viivy ainakin yksi yö ja fiilistele kaikkea sitä ihanaa, mitä tuo kaupunki kätkee sisäänsä! Vannon, ettet pety!


Uusimmat jutut Blogit.fi -sivustolta ja Bloglovinista.

Käy seuraamassa myös Facebookissa ja Instagramissa.

No Comments

    Leave a Reply