fbpx
Menu

Huoneisto on lyömätön majoitusvaihtoehto isommalle matkaseurueelle

**Yhteistyössä Interhome

Porukalla matkustettaessa minulle on itsestäänselvää, että valitsemme majoitukseksi hotellin sijaan huoneiston. Olen reissannut paljonkin ystäväporukan kesken: road trip Islannissa ja Romanissa, koripallomatkoja Ranskassa ja Espanjassa, uusivuosi Berliinissä, pidennetty viikonloppu Kööpenhaminassa ja mitähän näitä nyt on. Olemme jokaisella näistä reissuista valinneet majoitusvaihtoehdoiksi huoneistoja, eikä tämä ole ollut sattumaa. Huoneisto kun on kaikessa yksinkertaisuudessaan ylivertainen majoitusvaihtoehto isommalle matkaseurueelle.

Nizzassa majoituimme neljän naisen kesken Interhomen tarjoamassa** sadan neliön huoneistossa. Oma rauha ja hitaat aamuhetket kahvikupposten äärellä houkuttelivat, vaikka täytyy kyllä myöntää, että tällaiselle nopean toiminnan naiselle neljän tunnin aamiaisen saattoivat käydä hiukan raskaiksikin. Itseään on siitä huolimatta hyvä välillä haastaa ja onnistuin tässä varsin mukavasti!

Ainoastaan kerran jouduin lähtemään huoneistosta ulos ennen muita: minulla oli jo hinku auringonpaisteeseen kun muut vielä nautiskelivat loman suomasta hitaudesta.

P3021016 (2)(1)

6 hyvää syytä valita majoitukseksi huoneisto

Hotelleissa on hyvät puolensa. Pääsee takuulla valmiiksi pedattuihin lakanoihin ja respan työntekijät auttavat, jos hammasharjasi on unohtunut kotiin.

Siltikin, valintani reissuissa on useimmiten lomahuoneisto. Hotelleille on paikkansa ja aikansa, mutta lämpenen erityisesti sille, että huoneistot ovat lähes järestään edullisempia majoitusvaihtoehtoja. Lisäksi tilaa huoneistossa on rutkasti enemmän. Oleskelu pikkuruisessa hotellihuonessa ei ole ajatuksena järin antoisa.

Nizzan huoneistossa rakastin sitä, että sain nauttia aamukahvini aamuauringon tulviessa ranskalaiselta parvekkeelta. Maaliskuinen aurinko lämmitti mukavasti. Ulos ikkunasta kurkistaessani sain ihailla kaukana tien päässä kohoavaa kukkulamaisemaa ja aistia kevään merkkejä. Vain Ranskan Rivieralle ominainen merinäköala uupui.

P3010861 (2)

P3010880 (2)

KUSTANNUKSET. Neljälle hengelle ja sitä suuremmille porukoille loma-huoneiston valitseminen tulee usein huomattavasti edullisemmaksi kuin hotelli. Tämä onkin ollut usein syy numero yksi, miksi huoneiston vuokraaminen on ollut ensisijainen valintani majoitusten osalta.

YHDESSÄOLO JA TILA. Ehdottoman tärkeä seikka huoneiston vuokraamisessa on se, että esimerkiksi pitkän päivän päätteeksi pystyy viettämään yhteistä aikaa vielä kämpillä. Pyrinkin yleensä tarkistamaan, että asunnossa olisi vähintäänkin ok oleskelutilat. Nizzassa saimme viettää alkuiltaa kuohuviinilasin ääressä somassa vanhoin antiikkityyliin sisustetussa olohuoneessa. Siitä olikin sitten mukava jatkaa iltaa keskustan ravintoloihin.

P3031125 (2)(1)

P3011001 (2)(1)

PERHEEN NÄKÖKULMA. Erityisesti perheellisenä olen kokenut, että huoneisto on aivan paras majoitusvaihtoehto! Kun lapsi saadaan nukkumaan (varsinkin kun lapsi nukahtaisi mielellään jo Pikku Kakkosen jälkeen), on kiva jatkaa iltaa vielä niin, ettei tarvitse varoa jokaista rasahdusta sen pelossa, että vieressä nukkuva lapsi heräisi. Huoneistot ovat osoittautuneet siis tässäkin suhteessa lyömättömiksi.

RUOANLAITTO. Lomalla tykkään käydä paikallisissa ravintoloissa syömässä. Vaikka pidän ruoanlaitosta, en rakasta sitä niin paljoa, että hinkuisin lomallanikin soppakauhanvarteen. Kuitenkin, on ihan parasta, että esim aamulla saa ottaa rauhassa (vaikkakin sitten neljän tunnin verran!) ilman, että tarvitsisi lähteä metsästämään lähintä aamiaispaikkaa. Olen sitäpaitsi vahvasti aamiaisihminen, joten on ihan parasta, kun saan tehdä mieleiseni runsaan aamiaisen myös reissuissa. (Toki hyvät hotelliaamiaisethan ovat myös aivan parhautta, mutta lomalla ne ovat välillä aivan liian aikaisia!)

P3031118 (3)

P3010850 (2)

PAIKALLISEEN ELÄMÄNTYYLIIN TUTUSTUMINEN. Vaikka erityisesti nykyään huoneiston vuokraaminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että pääset kurkistamaan jonkun paikallisen tyypin kotinurkkiin, niin jollain tapaa lähemmäs paikallista elämäntyyliä huoneistoissa siltikin pääsee. Vaikka asunnot ovat usein täysin vuokraustarkoituksiin valjastettuja, sijaitsevat ne kuitenkin kortteleissa, joissa asuu paikallista väestöä ja näin ollen heihin törmääminen on väistämätöntä. Hotellissa tällaisia kohtaamisia harvemmin tapahtuu. Nizzassa asuntomme sijaitsi kauniin vanhan ja hyvin ranskalaisen rakennuksen yläkerroksissa, jossa naapureille toivoteltiin bonjourit aina rappukäytävässä.

P3010975 (2)(1)

P3010890 (2)(1)

SIJAINTI. Itse tykkään usein siitä, että majoitus sijaitsee keskustan ulkopuolella, sillä silloin vähän niinn kuin varkain tutustuu myös kohteen reuna-alueisiin. Jos, ja kun olen yleensä liikkeellä budjetilla, on automaatio, että majoitukset eivät myöskään sijaitse täysin keskustassa. Erityisesti laitakaupunkien huoneistomajoitukset ovat usein hinnaltaan huokeita.

Majoituimme Nizzassa noin 15 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta kohtalaisen lähellä juna-asemaa. 100 neliön asunto kahdella makuuhuoneella ja kahdella vessalla oli mainion kokoinen neljälle naiselle.

Jos jotain pitää kritisoida, voisin mainita sen, että huoneistoon kantautunut katumelu aiheutti päänsärkyä yhdessä punaviinin kanssa ainakin niille, jotka olivat jättäneet korvatulpat kotiin. Olenkin tehnyt itselleni selväksi, että matkustan minä mihin tahansa, kuljetan aina korvatulppia mukanani. Lähes poikkeuksetta varsinkin Euroopan suurkaupungeissa olen törmännyt siihen, että rakennusten seinät ovat sellaista paperia, ettei edes vain vähän liikennöidyn tien äänet pysy seinien ulkopuolella.

Miksi sinä valitsisit lomallasi mielummin huoneiston kuin hotellin?

Lisätietoja Nizzan asunnostamme löydät täältä.

Interhome Oy on luotettava loma-asuntojen, huviloiden ja huoneistojen vuokrauspalvelu, joka on saanut alkunsa vuonna 1965 Sveitsistä. Vuonna 1993 Interhome aloitti toimintansa Suomessa ja nykyään Intehomen palveluita käyttää noin 700 000 matkailijaa vuosittain ympäri maailman. Pääset Interhomen suomenkieliseen varausohjelmaan [tästä]


Tuoreimpiin juttuihin pääset helposti käsiksi Facebookissa ja Instagramissa.

Blogin löytää myös Blogit.fi -sivustolta, Bloglovinista ja The Blogjunglesta.

18 Comments

 • lena
  25 maaliskuun, 2019 at 4:41 pm

  Huoneistossa on kyllä ehdottomasti puolensa! 🙂 Oon itse tykännyt ja nyt oltiin just kolmen sukupolven reissulla, oli aika mainio. Kaksi kerrosta, niin lapsi voi nukkua yläkerrassa ja sitten loput voi seurustella alhaalla.

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:43 pm

   Juurikin tuo Lena! Lapsen kanssa on vaan niin kätevää, ettei tarvitse iltaisin hyssytellä, tai että jonkun tarvitsisi jäädä vahtivuoroon, kun toiset menisivät seurustelemaan hotellin aulabaariin. Huoneisto on vaan ihan parhas vaihtoehto lapsen kanssa!

   Reply
 • Jenni / H niin kuin Hausfrau
  26 maaliskuun, 2019 at 11:10 pm

  Mä oon kanssa useamman kerran vuokrannut (ja jopa vielä Interhomen kautta) loma-asuntoja, kun ollaan oltu isommalla porukalla reissussa. On kokeiltu niin kaveriperheiden kuin omankin perheen + isovanhemmat kanssa. Aina toimii. Toki silloin jonkun pitää tehdä ruokaa, hieman siivoilla yms, mutta jos matkaseurueessa on hyviä tyyppejä niin hommat hoituu ja vastuut jakautuu kuin itsestään.

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:41 pm

   Tuo on ehkä huoneistossa se suurin miinus, että kukaan ei siivoa tai tee ruokaa puolestasi, mutta sen kestää. Jos tosiaan matkaseurue koostuu aktiivisista hyvistä tyypeistä, niin ei tuokaan tunnu usein haittaavan.

   Reply
 • Sateenmuru
  27 maaliskuun, 2019 at 2:40 pm

  Mietin juuri tulevaa Wienin reissua varten huoneistovuokraa! Pidän huoneistoista etenkin, kun usein olen reissussa ”työmoodilla”: jotenkin hotelleissa harmittaa, kun pitää nököttää tietokoneen äärellä (eikä usein ole hyvää työtilaa), huoneistossa taas tulee tuntu, että asuisi oikeasti vierailukohteessa, mistä pidän. : ) Jos ei jaksa aamupalaa laittaa, niin on mukava myös käydä lähikahviloissa aamiaisella.

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:39 pm

   Ihan hyvä pointti tuokin, että työmatkoilla ollaan hotelleissa ja paljon tätä tekevät voivat kokea hotellit tylsiksi ja työtä muistuttavaksi! Juurikin siitä pidän huoneistossa, että saa edes jollain tasolla kurkistaa paikalliseen elämäntyyliin, vaikkei itse huoneisto täysin paikallisten asuinkäytössä olisikaan.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  27 maaliskuun, 2019 at 6:05 pm

  Meidän matkamme ovat useimmiten kiertomatkoja ja kahdestaan matkustaessamme huoneistot ovat usein myös kallis vaihtoehto. Muutaman yön majoituksessa hotelliaamiaiset ovat kiva juttu ja kaupassa käyminen ja ”vähän kaikkea” ostaminen tuntuu hankalalta. Mutta toki, isommalla porukalla, huoneistoissa on puolensa.
  Interhome taitaa myös olla eettisempi vaihtoehto kuin Airbnb, eli huoneistot eivät ainakaan laajassa mittakaavassa taida olla vaan turisteille varattuna ja poissa paikallisilta asuntomarkkinoilta.

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:37 pm

   Se on totta, että kaksin mekin valitaan usein hotelli, koska kahdestaan mahtuu ihan hyvin pienempään tilaan, ja hotelliaamiainen on helppo valinta. Mutta perheenä sitä tilaa vaan arvostaa, eikä vähän kaiken ostaminen tunnut yhtään raskaalta, päin vastoin, helpottaa kummasti kun välipalat, aamupalat ja iltapalat ovat helposti saatavilla.

   Reply
 • Anna
  29 maaliskuun, 2019 at 7:58 pm

  Minä myös suosin huoneistoja, varsinkin nyt kun matkustamme aina neljän hengen perheenä. Juurikin nämä syyt, jotka mainitsit painavat vaakakupissa. Vaikka olisi kuinka hieno hotelli, niin usein ne huoneet ovat kuitenkin hyvin pienet ja lapsille ei ole juuri muuta tekemistä kuin ruutujen tuijottelu. Huoneistossa on tilaa paremmin leikeillekin.

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:29 pm

   Totta, huoneisto on kyllä perheelle ihan ykkösvaihtoehto! Miehen kanssa kaksin saattaisin valita helpommin hotellin, mutta perheelle ehdottomasti huoneiston varsinkin, jos öitä on yhtään enempää kuin yksi. Lapsen myötä tilaa osaa arvostaa ihan erilailla.

   Reply
 • Anna | TÄMÄ MATKA
  30 maaliskuun, 2019 at 11:29 am

  Huoneistoja tulee käytettyä rinnan hotellien kanssa. Etenkin Keski- ja Etelä-Euroopassa huoneisto on yleensä mukavampi valinta ihan jo hintansa puolestakin. Nyt esim. olen Alicantessa ja olemme olleet kolmessa eri huoneistossa eri puolella kaupunkia. Kiva kokkailla itse. Ainut mikä pitää muistaa katsoa on, ettei hinnan päälle tule siivousmaksua.

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:27 pm

   Huoneistoissa tosiaan välillä saattaa olla isojakin lisämaksuja, esimerkkinä tästä Islannissa, jossa pienellä printillä sopimuksessa oli maininta pakollisista liinavaatteista, jotka maksoivat 12€/hlö. Siitä tuli mukavasti lisähintaa yölle.

   Reply
 • espanjaan
  30 maaliskuun, 2019 at 1:44 pm

  Huoneisto on hyvä vaihtoehto meillekin. Hiukan olemme tulleet varovaisiksi sen suhteen, että emme valitsisi huoneistoa sellaisissa kaupungeissa tai kohteissa, joissa esim Airbnb-tarjonta on alkanut haitata paikallisten asunnonsaantia tai nostanut vuokria, mutta tämähän on useimmiten ongelma vain suosituimmilla turistiseuduilla. Hyvin usein loma-asumisemme on ollut kodinvaihto, eli olemme asuneet kodissa, jonka asukkaat ovat samaan aikaan olleet meidän kodissamme. Siinä tulee paikallisuus ja kodinomaisuus mielekkäällä tavalla mukaan matkailuun, jos se vain muuten on matkaseurueelle mahdollista..

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:14 pm

   Hyvä pointti tuo Airbnb:n välttely juurikin tuosta syystä, että paikalliset ”kärsivät” siitä toiminnasta monellakin tapaa. Olen itsekin miettinyt tuota kodinvaihtoa, mutta unotanut tuollaisen olemassaolon. Kiva että otit sen esille. Täytyypä ensi reissulla miettiä, toimisikohan meille tuo tapa majoittua!

   Reply
 • Noora / Seikkailumielellä
  30 maaliskuun, 2019 at 3:11 pm

  Isommalla porukalla huoneisto on kyllä ihan huippu valinta! Juuri hiljattain vietimme kaveriporukalla viikonlopun Tallinnassa hulppeassa kattohuoneistossa, jossa oli ihanaa viettää iltaa ja rauhallisia aamuja koko porukan kesken. Ja hintakin oli monen hengen kesken jaettuna paljon edullisempi kuin useamman hotellihuoneen varaaminen. Hyviä muistoja on myös perheen kanssa tehdyiltä lomamatkoilta Etelä-Ranskan pikkukylästä, josta vuokrasimme talon ja elelimme keskellä ranskalaista idylliä paikallisten keskellä. Eli kyllä huoneistoissa on todellakin puolensa 🙂

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:11 pm

   Kyllä juurikin näin. Usein myös samalla hinnalla tai halvemmallakin saa hulpeammat olot, jos valitsee hotellin sijaan huoneiston. Ja toisaalta se, että porukka joutuisi illalla erkaantumaan tai pitäisi maleksia kaupungilla tai hotellin aulassa iltamyöhään, jottei seurue hajoaisi, on ehdottomasti hotellien huono puoli. Huoneistossa todella on puolensa!

   Reply
 • Katariina/Maisemajahdissa
  31 maaliskuun, 2019 at 9:48 am

  Hyvin samoilla linjoilla olen minäkin. Erityisesti perhematkoilla on viisihenkisen perheen vaikea löytää kohtuuhintaista hotellia, jossa kaikki viisi mahtuisivat samaan hotellihuoneeseen, joten näissä tapauksissa on hyödynnetty kyllä Airbnb-mahdollisuuksia ahkerasti. Lasten kanssa on myös näppärää, että keittiöfasiliteetit ja pesukone on käytettävissä myös matkalla. Huoneistomajoituksessa kaipaan lähinnä hotelliaamiaisia 🙂

  Reply
  • Outi
   2 huhtikuun, 2019 at 9:04 pm

   Kyllä minäkin lämpenen hotelliaamiaisille, mutta täytyy sekin todeta, että monesti oma aamiainen on jopa parempi kuin keskinkertainen hotelliaamiainen. Joten tuokaan ei ole niin yksioikoista 🙂

   Lasten kanssa erityisesti huoneisto on aivan paras vaihtoehto, ellei ole varaa maksaa isoista hotellisviiteistä, joissa tilaa on usein keskikokoisen asunnon verran. Meillä ei ole, eikä kyllä välttämättä haluakaan, vaikka luksus on välillä myös ihan tervetullutta vaihtelua.

   Reply

Leave a Reply