fbpx
Menu

Instagram Travel Thursday: Toukokuussa ihastuin monesti

Toukokuussa reissasin ennätyksellisen paljon. Tai no, mikä nyt on kenellekin paljon ja mikä vähän, mutta itselleni 11 reissupäivää ja yksi Tallinnan miniristeily tuntui siltä, että tien päällä oltiin jatkuvasti. Pakkaamista, purkamista, pyykkäämistä. Mutta ennen kaikkea ihastumista.

Eilen kirjoitinkin siitä, kuinka paljon ihastuin, jopa rakastuin Krakovaan. Kaupunki on vaan aivan supersiisti! Mutta ei pelkästään Krakova ihastuttanut minua toukokuussa.

Krakovassa on paitsi kaunis vanhakaupunki, myös värikäs ja eläväinen juutalaiskaupunginosa Kazimierz, johon tykästyin aivan valtavasti. Hyviä ravintoloita, mukavia terasseja ja kauniita vanhoja taloja. Paikka siis juuri minun makuuni.

https://www.instagram.com/p/BjXPayulx9u/?taken-by=outimoi

Krakovassa ei historialliset ja mielenkiintoiset paikat helposti lopu kesken. Katsokaa nyt tätäkin kauneutta!! Wawelin kukkula ja linnoitus sijaitsee aivan vanhankaupungin kulmilla.

https://www.instagram.com/p/BjeOAZ0llc7/?taken-by=outimoi

Oli myös maa nimeltään Romania, joka yllätti ja joka porautui syvälle alitajuntaani. Se onnistui lumoamaan minut kauniilla maisemillaan ja värikkäillä kylillään. Jylhät vuoret ja vihreää metsää silmänkantamattomiin. Kuulostaa juuri minun paikaltani!

Katsokaapa vaikka tätäkin vihreyttä ja vehreyttä! 

https://www.instagram.com/p/BiaPU7SHCNx/?taken-by=outimoi

Ja näissä kiteytyy ehkä kaikki se, mihin ensitöikseen Romaniassa ihastuin. Vanhat värikkäät talot, vuorenrinteet ja tuo ihana vihreys kaikkialla!

https://www.instagram.com/p/BibLRebgbIL/?taken-by=outimoi

https://www.instagram.com/p/BicqkldF__g/?taken-by=outimoi

https://www.instagram.com/p/BiwowORlvHA/?taken-by=outimoi

Eikä näissäkään maisemissa ollut valittamista!

https://www.instagram.com/p/BifTxOPlcVL/?taken-by=outimoi

https://www.instagram.com/p/Bi41LluFGC0/?taken-by=outimoi

Ja mitä korkeammalle kipuaa, sen paremmalta kaikki näyttää! 

https://www.instagram.com/p/BjAFw1FFCRE/?taken-by=outimoi

Toukokuu oli siis varsin onnistunut. Sanoisinko täydellinen. Täydellinen toukokuu. Se kuulostaakin hyvältä.

Eikä siinä vielä kaikki. Yksi mielenpainuvimmista hetkistä toukokuussa sijoittuu niinkin eksoottiseen ympäristöön, kuin Eckerölinen m/s Finlandialle. Se rauha, seesteisyys ja kauneus, jonka kohtasin laivan komentosillalla oli jotain aika upeeta.

Se sinetöi täydellisen toukokuun.

https://www.instagram.com/p/Bi2fxk7lldk/?taken-by=outimoi

Kesäkuu ei tunnu seesteiseltä, ei rauhalliselta eikä reissuntäyteiseltä. Kesäkuu on se kuu, kun minä aloitan työt. Onhan sekin omalla tavallaan aika mykistävää. Mutten tiedä, voiko siihen ajatukseen ihastua. Se jää nähtäväksi.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

No Comments

 • Kohteena maailma / Rami
  7 kesäkuun, 2018 at 9:56 pm

  Upeita kuvia mielenkiintoisista paikoista. Varsinkin tuo Sighiosoran kuva sai sellaisen värinän, että olisi kiva tuo omin silmin nähdä! Krakova oli tosiaan huippupaikka itsestäkin, sinne aion mennä varmasti uudestaan. Samoin Romaniaan, jossa en ole käynyt muualla kuin Bukarestissa. Nuo linnat ja vuoristot kiehtovat kovasti, mutta viimeksi aika ei silloisella matkaseurueella sinne riittänyt.

  Reply
  • Outi
   7 kesäkuun, 2018 at 10:01 pm

   Kiitos Rami! Mielenkiintoisiin paikkoihin sitä tosissaan on toukokuussa päätynyt. Se tekeekin siitä niin täydellisen. Kulttuuria, kauneutta, hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Niistä on täydelliset matkat tehty!

   Romaniaan kannattaa todellakin mennä Bukarestia kauemmas. Se paras osio maasta löytyy pääkaupungin ulkopuolelta!

   Reply
 • matkalla
  10 kesäkuun, 2018 at 4:48 pm

  Olen viime aikoina lukenut juttujasi Romaniasta ja ne ei ole jättänyt kylmäksi. Siellä näyttää olevan paljon hienoja paikkoja. Ei ihme että olet ihastunut moneen paikkaan toukokuussa. Voi kun sinne itsekin pääsisi ihastumaan!

  Reply
  • Outi
   10 kesäkuun, 2018 at 9:12 pm

   Romaniaa on niin siisti, että sinne kyllä kannattaa mennä ihastumaan! Kiva jos jutut Romaniasta ovat lämmittäneet. Lisää on vielä tulossa tulevaisuudessa 😉

   Reply
 • Travelloverin Annika
  10 kesäkuun, 2018 at 7:26 pm

  Näitä kuvia katsellessani sanoisin, että pelkkää rakkautta niissä on. Tiedän, että ihastuisin samoihin paikkoihin varmasti. Minäkin olin toukokuussa paljon liikkeellä. Ehdin käydä Prahassa, Oslossa ja Dublinissa. Kaikki olivat vanhoja tuttuja, joten kävin lämmittelemässä suhteita. Ei rakkautta, mutta jonkinlaista kiintymystä kyllä. 🙂

  Reply
  • Outi
   10 kesäkuun, 2018 at 9:15 pm

   Kyllä vanhoja hyviä suhteita kannattaa ylläpitää ja lämmittää aika ajoin! Pysyy mielenkiinto 😉 Oslo ja Dublin on itselläni näkemättä. Molemmat kyllä olleet suunnitteluasteella pitkään. Luulen, että minä ja Dublin tultaisiin erityisen hyvin juttuun. On vaan sellainen kutina.

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  16 kesäkuun, 2018 at 3:38 pm

  Upeita nuo Romanian ja Krakovan kuvat! Ehkä syksylle voisi suunnitella jonkun neljän päivän pyrähdyksen jonnekin päin Itä-Eurooppaa.. :—) Tsemppiä töihin paluuseen!

  Reply
  • Outi
   16 kesäkuun, 2018 at 11:38 pm

   Molemmat paikat olivat kyllä ihan huippuja! Erilaisia, mutta omalla tavallaan uusia lempikohteita! Kiitti tsempeistä! NIITÄ TARVITAAN! 😉

   Reply
 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  16 kesäkuun, 2018 at 9:26 pm

  Olipa ihania kuvia, erityisesti tuo värikkäiden talojen rivistö sykähdytti kovasti! Mukava reissukuukausi sulla takana! Hyviä kesämatkoja työn aloituksesta huolimatta! 🙂

  Reply
  • Outi
   16 kesäkuun, 2018 at 11:39 pm

   Kiitos, vaikka ei tässä kesällä paljon enää reissata! Mutta onneksi sai niin monta hyvää reissukokemusta kevääseen, että niistä riittää muisteltavaa vielä pitkälle!

   Reply
 • Rosa
  17 kesäkuun, 2018 at 12:43 am

  Kunnon loppukiri matkailussa ennen töihin paluuta. Paljon olet ehtinyt ja siinä lomassa vielä kirjoittamaan kaikki postauksetkin. Vautsi!

  Reply
  • Outi
   29 kesäkuun, 2018 at 9:07 pm

   No nyt kyllä tuntuu siltä, että äitiyslomalla ehti vaikka mitä! Työnteko on kyllä nipistänyt vapaa-ajan ihan minimiin, joten jos joku, niin ainakin blogin päivittyminen tulee varmasti hidastumaan. Surettaa 🙁

   Reply
 • Terhi | VAGABONDA
  23 kesäkuun, 2018 at 10:33 am

  Romania! <3 Sinne pitää päästä uudestaan, koska niin paljon jäi minun viimesyksyisellä reissulla näkemättä… Iso maahan se onkin, ja pitäisi varata kuukausia, että ehtisi näkemään kaiken minkä haluaisi. Krakovakin näyttää ja kuulostaa oikein mainiolta kohteelta!

  Reply
  • Outi
   29 kesäkuun, 2018 at 9:14 pm

   Romania oli kyllä ihan huippu paikka! Niin värikäs, tunnelmallinen ja aito! Sinne on kyllä päästävä uudelleen, samoin Krakovaan.

   Reply
 • Kati / Lähinnä Kauempana
  7 heinäkuun, 2018 at 12:11 am

  No en kyllä yhtään ihmettele ihastumisiasi. Krakova – ihana! Romania – ihana! Romaniassa me ei ehditty monessakaan paikassa käydä, sen verran nopea pyrähdys meillä. Mutta ehdittiin silti ihastua ja rakastua. Sinne kaipaan uudelleen!

  Minäkin sain viettää Krakovassa aikuisaikaa, ja siihen se kohde sopi erinomaisesti. Kazimierzissä vietettiin aikaa erityisesti ilta-aikaan ja nautin siitä erityisesti. Saisinkohan vielä tänä vuonna kirjoitettua siitä blogiinkin? 😀

  Reply
  • Outi
   17 heinäkuun, 2018 at 9:29 am

   Mun mielestä Krakova on ennen kaikkea aikuisten matkakohteena pettämätön. Tokihan lapsetkin siellä saa viihtymään, mutta mulle tuo oli ainakin ihan mainio juuri noin! BLogijuttuja odotellessa! 😉

   Reply

Leave a Reply