fbpx
Menu

Instagram Travel Thursday: Talven parhaat palat

Tämä talvi on ollut varsin erilainen edellisiin verrattuina. Näihin aikoihin viime vuonna istuin tässä samassa sohvan kulmassa ahdistavan ison mahani kanssa, jännitin tulevaa ja samalla yritin rentouttaa mieltäni: kaikki menisi varmasti hyvin.

Ilma oli ehkä aikalailla samanlainen kuin mitä nyt, mutten uskaltanut astua ulos, sillä vähän aikaa sitten olin kaatunut mahani kanassa liukkaalla ja pelästynyt niin, miten raskaana oleva nainen nyt siinä tilanteessa pelästyy kun vatsassa on kalleinta, mitä ihminen voi kantaa.

Tällä hetkellä se kallein nukkuu päiväuniaan.

Aurinkoiset pakkassäät ovat jatkuneet ihanan pitkään ja korvanneet sen ikuisuudelta tuntuvan synkkyyden, mikä kesti aina tammikuulle asti. Ehkä se kevät pikkuhiljaa sieltä kuitenkin hiipii.

Helsingissäkin voi nauttia talviaktiviteeteista

Itselläni kesti aika monta vuotta Helsinkiin muuttamisen jälkeen löytää ne mieluisimmat ulkoilualueet ja paikat, jossa pääsee pois kaupungin vilskeestä. Nykyään kun asun enemmän laitakaupungilla, on vilskeestä enää vain muisto. Takapihalta pääsee metsämaisemiin ja jos omistaisin omat sukset, voisin lähteä melkeinpä suorilta ovesta hiihtoladuille.

Ensimmäinen ajatus Helsingistä saattaa ainakin kauempana asuville olla lumeton harmaa kaupunki, rakennuksia rakennusten perään, kiireisiä ihmisiä ja ostoskeskuksia. Totuus on kuitenkin, että kun lähtee pois ydinkeskustasta, on kaupunki täynnä ihan mahtavia rauhallisiakin ulkoilualueita.

Enimmäkseen olen siis nauttinut tästä kauniista talvesta lähiseuduilla, mutta mukaan mahtuu myös vierailuja kaupungin ulkopuolella.

Paloheinän hiihtoladut

Kävin ensikertaa hiihtämässä sitten ainakaan kymmeneen vuoteen. Hiihtotaustastani huolimatta en omista omia välineitä, mutta Suomen ladun ylläpitämä suksivuokraamo Paloheinässä ratkaisi ongelman. 3 tunnin vuokra maksoi 22 €, joten näin kerran kymmeneen vuoteen varsin passeli hinta. Parin tunnin hiihtosessio oli ihan parasta pitkään aikaan ja varmasti tähän mennessä koko talven kohokohta!

Ladut olivat ihan huippukunnossa ja hiihtää olisi pystynyt vaikka pitkälle Vantaalle asti. Porukkaa oli laduilla aika paljonkin, muttei ruuhkaksi asti. Olimme hiihtämässä keskellä viikkoa, mikä oli ajankohtana todella hyvä. Viikonloppuisin ladut saattavat olla hiukan ruuhkaisia.

Fiilis hiihtolenkin jälkeen oli aiva mahtava!

https://www.instagram.com/p/Be8HMtsh_VX/?taken-by=outimoi

Pitkäkosken ulkoilualue

Tämä paikka on ihan huippuhieno ja rauhallinen! Täällä me käytiin viikonloppuna ja saatiin olla kyllä aika keskenämme. Tyttö istui pulkassa ja me fiilisteltiin maisemia. Käytiin muuten syömässä myös aivan parhaat munkit Pitkäkosken ulkoilumajalla, mikä oli sellainen hetki, jota en hevillä unohda. Tervemenoa siis munkkitaivaaseen!

https://www.instagram.com/p/BfWHQ-_hom5/?taken-by=outimoi

https://www.instagram.com/p/Bfa4pmPBP6w/?taken-by=outimoi

Ruutinkoski Haltialassa

Kaikkialle sitä äiti lastaan viekin. Työntelin lapseni rattaissa pieniä lumisia polkuja pitkin Haltialan Ruutinkoskelle, sillä jostain männävuosilta muistelin, että Ruutinkoski olisi upea paikka. Sinne oli siis päästävä! Lapsi ei ihan kamalasti nauttinut hitonmoisen möykkyisestä menosta, mutta kun päästiin perille, kosken rauhoittava pauhu hiljensi kitinäkin välittömästi. Paikka oli juuri niin hieno ja rauhoittava kuin muistinkin.

Ihana hetki.

https://www.instagram.com/p/BfofmkjhWAu/?taken-by=outimoi

 Kylmä ja kaunis Fiskars Village

Viimeisin talvinen retkemme suuntautui Fiskarsiin. Olen käynyt ruukkikylässä ainoastaan kesällä, joten oli ihan mielenkiintoista katsoa, miten paikka toimii talvella. Rauhallista ja kaunista. Kesät talvet. Toki kesällä paikka on parhaimmillaan, mutta talvellakin kylässä riittää puuhasteltavaa.

Me vietettiin mainio päivä kylmästä säästä huolimatta, tutustuttiin ruukin historiaan, syötiin ehkä parasta keittoa ikinä ja nautiskeltiin auringosta. Sen mitä pakkaselta kyettiin.

https://www.instagram.com/p/BflgFURhE93/?taken-by=outimoi

https://www.instagram.com/p/BftWe9mBNYE/?taken-by=outimoi

Talven parhaita hetkiä. Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan kesän kiirenvilkkaa tervetulleeksi! Eiköhän näistä pakkasista ole nyt jo tarpeeksi nautiskeltu 😉

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

No Comments

 • Sari / matkalla
  2 maaliskuun, 2018 at 9:34 pm

  On totta, että lähimaastostakin löytyy paikkoja kun vaan viitsii etsiä. Me kävimme tammikuussa Fiskarsissa ja hiukan petykmme. Paikka nukkui zilloin talviuntaan.

  Reply
  • Outi
   5 maaliskuun, 2018 at 4:12 pm

   Mä uskon kyllä, että Fiskarsiin voi pettyäkin, jos odottaa vaikka jotain Porvoon kaltaista vanhaa kaupunkia. Fiskars on todella hiljainen mun kokemuksen mukaan kesät talvet ja jos haluaa menoa ja meininkiä kannattaa reissu sinne suunnitella vähintäänkin jonkun tapahtuman aikaan.

   Reply
 • traveldreamer17
  3 maaliskuun, 2018 at 4:06 pm

  Tämä talvi on ollut upea myös pääkaupunkiseudulla, jossa me olemme saaneet vain ihastella talvisia kuvia sosiaalisen median kautta. Moneen vuoteen ei ole suksia tarvinnut ollenkaan, mutta tänä vuonna tosiaan olisi ehtinyt hiihtää vaikka kuinka. Vaikka olenkin enemmän kesäihminen, niin kyllä tällainen talvi silti on parempi kuin loputon loska ja harmaus.

  Reply
  • Outi
   5 maaliskuun, 2018 at 4:14 pm

   Hiihtäminen oli ihanaa pitkän pitkän tauon jälkeen! Tää talvi on ollut kyllä paras pitkiin aikoihin. Muistoissa on vaan juurikin kuvailemiasi loskaisia harmaita talvia, joten näitä lisää!!

   Reply
 • Travelloverin Annika
  7 maaliskuun, 2018 at 9:51 pm

  Onko Pitkäkoski oikeasti noin kivan näköinen? Kaikesta päätellen asun aika lähellä sinua, ja kuinka monet kerrat oletkaan nähnyt Pitkäkosken kyltit, mutta ajatellut, että njääh, mitäpä siellä. Pitääpä ottaa lähitulevaisuuden tavoitteeksi. Minä vasta taas löysin ladut, joten älä vielä manaa kevättä tulevaksi! 😀

  Reply
  • Outi
   17 maaliskuun, 2018 at 1:36 pm

   Pitkäkoski on kyllä oikeasti tosi kiva ja nätti paikka! Varsinkin kesällä. Eväät mukaan ja joenvarrelle nauttimaan kesäpäivästä, mikäs sen mukavampaa 😉

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  9 maaliskuun, 2018 at 7:54 pm

  Onpa ihanaa nähdä kunnon talvikuvia, joissa aurinko paistaa, ja Suomi näyttää parhaita kasvojaan! Tänä talvena on vihdoin päässyt nauttimaan myös talvilajeista, kun lunta on riittänyt. Turhan harvoin kotimaan retkiä tulee tehtyä talvella, vaikka monet paikat ovat ihan edukseen silloinkin.

  Reply
  • Outi
   17 maaliskuun, 2018 at 1:32 pm

   Niinhän se on. Talvi verottaa kyllä liikkumista ja retkeilyä, mutta onneksi sitä muutaman kerran on tullut tänä talvena lähdettyä tutkailemaan maisemia. Kaikki se vaatteiden määräkin jo hirvittää valmiiksi, jos tietää että ulos on mentävä, joten se on ihan ok hiukan seisahtua talven tullen 😉

   Reply
 • Terhi | VAGABONDA
  10 maaliskuun, 2018 at 1:16 pm

  Meillä täällä Kreetalla on noin 20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa porottaa pilvettömältä taivaalta. Siitäkin huolimatta minulle tuli pienoinen ikävä talvea tästä postauksesta! Ulkoilua upeissa talvimaisemissa ja siihen päälle herkulliset munkit ulkoilumajalla – kuulostaa taivaalliselta!

  Reply
  • Outi
   17 maaliskuun, 2018 at 1:30 pm

   Nuo munkit itsessään olivat jo taivaallisia ja siihen päälle tosiaan tuo kirkas kirpeä pakkasilma. Täältä flunssankourista sitä tosin toivoisi tällä hetkellä olevansa siellä lämpimämmän auringon alla..

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  12 huhtikuun, 2018 at 9:39 am

  Fiskars näyttää kyllä upealta myös talviaikaan eli reissufiilikset tulee kyllä esiin -> pitäisi käydä siellä itsekin talvella joskus, eikä pelkästään kesällä. Upeaa, että on talvikuvat reissufiilisten pääosassa 🙂

  Reply
  • Outi
   12 huhtikuun, 2018 at 8:57 pm

   Juu toimiihan tuo Fiskars talvellakin. Vaikka pakko se on myöntää että kesäkaupunkihan se varsinaisesti on. Kaunis tosin kesät talvet!

   Reply

Leave a Reply