fbpx
Menu

Ihmettelyöverit Budapestissä

Budapest oli minulle ennestään tuntematon kaupunki. Varatessani lennot pidennetylle viikonlopulle Unkarin pääkaupunkiin olin innoissani, sillä vaikka en kaupungista paljoa etukäteen tiennytkään, olin monesta eri lähteestä kuullut ainoastaan hyvää.

Tiesin, että kaupungista voisi löytää kauniin linna-alueen, ja että se tunnetaan vanhana kylpyläkaupunkina. Tiesin myös, että hinnat olisivat alhaisemmat Suomen hintoihin nähden, kevät olisi pidemmällä ja kaupungissa voisi eksyä mystisiltä kuulostaviin rauniobaareihin. Siinäpä se. Tietämys etukäteen oli siis melkoisen suppea, mutta useiden ”tosi kiva”, ”tosi kaunis” ja ”miellyttävä” kommenttien jälkeen, osasin odottaa jotain oikeasti kivaa, helposti lähestyttävää ja kaunista paikkaa. Tällä kertaa en myöskään etukäteen tehnyt sitä virhettä, että olisin kolunnut Googlen kuvahaun läpikotaisin ennen reissua, vaan maltoin odottaa, että pääsisin paikanpäälle näkemään kaupungin elävänä.

Matka oli Markolle 30-vuotis presynttärilahja. Vaikka syntymäpäivät olisivat oikesti vasta muutaman kuukauden kuluttua, halusin silti järjestää jotain pientä spesiaalia.  Kerroin asiasta hotelliimme, joka sitten halusi järjestää huoneeseemme pullollisen tervetuliaskuohuvaa ja sen lisäksi vielä pienen yllätyksen ensimmäiselle aamiaiselle. Huikeeta palvelua!  Hotellissa oli muuten ihan käsittämätön hinta-laatusuhde, joten pysy kuulolla, siitä on tulossa myöhemmin lisää!

Iloittelu alkoi kuitenkin jo Helsinki-Vantaalla, sillä Facebookin kautta saimme tietää, että Markon tuttu kavereineen olisi samalla lennolla kanssamme Budapestiin. Instagram kertoi puolestaan, että minun lapsuudenystäväni olisi myös samaisessa koneessa, ja jotta ajatus romanttisesta kaupunkilomasta kariutuisi entisestään, pamahti kolmas tuttu ystävineen boarding-jonoon taaksemme. Uskomatonta sattumaa, josta täytyi ottaa kaikki ilo irti!

Yöpymispaikat olivat sattumalta kivenheitonpäässä toisistaan, joten lentokentältä päästiin kätevästi ystäväni kanssa samalla kyydillä hotellin lähettyville. Suunnistimme pimeydessä hotellin osoitteeseen ja huomasimme olevamme hyvinkin eläväisellä ja miellyttävällä alueella. Kävelimme monen tunnelmallisen kuppilan ja ravintolan ohi, ja bongattiin melko lähellä hotelliamme myös maailman hienoimpien kahviloiden joukkoon ränkätty New York Cafe.

BudapestBudapest

Odotukset matkasta olivat korkealla, mutta väsymys oli ensimmäisenä iltana sitä luokkaa, että peti kutsui nopeasti. Seuraavasta päivästä uneksien muutaman skumppalasin voimin kääriydyttiin lakanoihin.

Vaikka kaupungista en lentoja varatessani tiennyt tuon taivaallista, täytyy tähän väliin kiittää ja mainita eräs lukijani, joka otti sähköpostilla yhteyttä ja kertoi kullan arvoisia vinkkejä kaupungin nähtävyyksistä, plussista ja miinuksista. Isosta määrästä upeita suosituksia käytiin kuitenkin vain kourallisessa, sillä pidennetty viikonloppu Budapestissä ja sen mielenkiintoisissa paikoissa on aivan liian vähän. Kaupunki on upea ja sen koluamiseen oltaisiin tarvittu ainakin kaksi kokonaista lisäpäivää.

Hienot vanhat jykevät rakennukset, Budan puolella kohoava kukkula upeine linnoineen, kaupungin läpi virtaava Tonava ja Pestin eeppiset rauniobaarit eivät anna muuta kuin julmettomasti ihmettelemisen aihetta. ”Ihmettelyöverit”  tokaisi Marko viimeisenä päivänä. En tiedä miten muut ovat kaupungin kokeneet, mutta meihin se osui ja upposi aivan täysillä. Saatiin kaiken lisäksi nauttia vielä ihan mielettömän hienoista ja aurinkoisista kevätpäivistä, mikä varmasti boostasi kokemustamme entisestään. Suunniteltiinkin jo kesäksi uutta matkaa Unkariin.BudapestBudapestBudapestBudapest

Koska reissusta jäi niin paljon hehkuttamisen aihetta, vaativat kaikki hienoudet oman osionsa. Tarinat Budapestistä siis jatkuvat. Stay tuned!


 Pssssst….Käy tykkäämässä Facebookissa, ja seuraamassa Instagrammissa!

No Comments

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  22 maaliskuun, 2016 at 3:02 pm

  Ensi viikolla itsekin suuntaan Budapestiin. 🙂 Laitahan postauksia tulemaan. 😉

  Reply
  • Outi
   22 maaliskuun, 2016 at 3:29 pm

   Oi, upeeta! Ehdottomasti laitan mitä pikimmiten. Upee kaupunki kyllä! Toivottavasti sulle sattuu yhtä hyvät ilmat kuin meille 🙂

   Reply

Leave a Reply