fbpx
Menu

#IGTravelThursday – reissuvuoden 2017 tähtihetket

Muutaman kuukauden missatun Instagram Travel Thursdayn jälkeen on taas aika osallistua! Tämän kuukauden teema on reissuvuosi 2017.

Sanat hiljainen ja erilainen kuvastavat omaa reissuvuottani ehkä parhaiten. Hiljainen siksi, että vuoden ensimmäinen reissu oli vasta kesäkuun puolella ja erilainen siksi että, ensimmäinen reissuvuoteni äitinä. Enää ei ole siis hetkeen sijaa sooloreissuille. Meistä on tullut tytön kanssa erottamaton reissuvaljakko.

Reissuvuoden 2017 tähtihetket

Kippis! Oli mainio idea paeta arkea kotikaupungin hotellin suojiin ennen H-hetkeä. Hotelli Kämpin kylpyamme vei kivut hetkeksi muualle.

Sitten syntyi meidän maailmamme ihanin tyttö. Reissut saivat hetkeksi odottaa.

Reissu-unelmat alkoivat taas heräilemään, kun lapsia alkoi viihtymään kantorepussa. Me voidaan ehkä sittenkin joskus liikkua kotipihaa pidemmälle! HURAA! 

https://www.instagram.com/p/BUJ6GFoB8hA/?taken-by=outimoi

Eikä siitä sitten pitkään mennytkään, kun mummi vei meidät Tallinnaan. Ihanan tuttu ja turvallinen paikka ja illaksi pääsee kotiin. Vaavi tykkäsi laivamatkustamisesta, vaikka paluumatkan älämölö meinasi alkaa hermostuttamaan.

Tässä juttuja kyseiseltä Tallinnan reissusta:

Heinäkuussa lykin vaunuja pääasiassa pitkin Helsinkiä, nautiskelin niistä pienistäkin lämmöistä ja join kahvia. Kesän tavoite oli päästä kerran käymään edes Seurasaaressa ja sen täytin. Päivä olikin ihana, aurinkoinen ja leppoisa eväiden ja ylikalliin lohileivän merkeissä.

Heinäkuussa oli aikaa tyttöjen jutuille. Mökki, ystävät ja vieressä virtaava viileä joki. Mitä ihminen enempää kaipaa?

Se tunne kun uskaltautuu ensimmäistä kertaa vauvan kanssa ulkomaille. Jännitti, mutta selvisin kunnialla. Riiassa käytiin valokylvyssä, lykittiin huteria matkarattaita pitkin möykkyisiä mukulakivikatuja ja piipahdettiin Jurmalassa.

Syksy teki tuloaa ja me pääsimme mökille, vihdoin! Tyttö kantoreppuun ja metsään samoilemaan. Ihana hetki hiljaisuudessa, luonnon rauhassa. Vain minä ja lapsi….ja tuhat hirvikärpästä!

Barcelonassa kylvettiin niin ikään auringossa. Paettiin rytinällä Suomeen saapuvaa pimeää. Huoneiston terassilla nautittu aamupala hulinayön jälkeen: aurinko tekee ihmeitä!

Barcelona, Fiesta de la Merce. Illan tullen kaupunki alkoi täyttymään iloisesta juhlakansasta ja katedraali valaistiin kauniisti. Näissä hetkissä tuntee elävänsä.

Dubai, olit ihmeellinen. Ja aurinkosi piristi väsynyttä mieltäni. Onneksi saavuit elämääni marraskuussa. Voisitko tästä eteenpään jatkossakin piristää mieltäni joka marraskuu?

Dubain Burj al Arab ja ylellisen iltapäiväteen voi kaikessa surkuhupaisuudessaan laskea kyllä vuoden tähtihetkiin. Se paikka, jossa kaikki on siloteltua, fiiniä ja seesteistä. Siellä meidän pikku piltti päätti järjestää shown. Ikimuistoinen hetki kaikinpuolin.

 • Fiini iltapäivätee Burj Al Arabissa

Tallinnan kattojen ylle oli hyvä päättää tämä reissuvuosi. Päivän päätteeksi oli ihana ottaa pieni hetki itselle, istahtaa ikkunalaudalle ja hengähtää. Vuosi on ollut upea!

Kiitos reissuvuodelle 2017!

Alkaneelle vuodelle 2018 toivon lisää palmupuita, mutta myös lumimaisemia. Kiitos ennen kaikkea tälle ihanalle pienelle reissaajalle, joka tuli sekoittamaan, ilahduttamaan ja täyttämään elämäämme! Ikää on nyt kymmenen kuukautta ja takana on neljä uutta maata. Maakertoimeksi tästä tulee 4,8. Aika kova!

 •  Ai mikä maakerroin? Lue lisää Kohteena maailma -blogista ja laske oma maakertoimesi!

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuita!


Mikä oli sun tähtihetki reissuvuonna 2017?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover  ja Vagabonda 

instagram travel thursday

• KÄY SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA! 

• TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA !

 • TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ!

No Comments

 • Katja / Lähtöselvitetty
  5 tammikuun, 2018 at 7:13 pm

  Ihania kuvia ja tosi paljon te olette ehtineet matkailla vauvan kanssa! Mun mieltäni lämmittivät erityisesti kuvat mökiltä Jaalasta ja Verlasta – siellä minäkin vierailin viime kesänä ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Hyvää matkavuotta 2018 teille – taaperon kanssa matkustaminen onkin sitten taas ihan erilaista!

  Reply
  • Outi
   5 tammikuun, 2018 at 8:59 pm

   Ihanaa matkavuotta myös teille! Loppuvuodesta oikeen hurjasteltiin ton matkustamisen kanssa, mutta alku oli ihan ymmärrettävistä syistä hiljasta. 🙂

   Reply
 • satu & milla
  6 tammikuun, 2018 at 9:10 pm

  Ah, tästä postauksesta tuli melkein (hih) ikävä niitä aikoja kun lapset reissasivat kantorepussa! Nyt niilllä on jo sellainen vauhti päällä että hyvä kun itse pysyy matkassa mukana… Ja siis olettehan te ehtineet vaikka minne, muksunkin kanssa! Ihanaa reissuvuotta 2018! – Satu

  Reply
  • Outi
   7 tammikuun, 2018 at 2:11 pm

   Hihi, vauvan kanssa on siinä mielessä kyllä helppoa, että siltä wi paljon tarvise kysyä, mihin mentäis seuraavaksi, vaikka toki omia haasteitaan asettaakin

   Reply
 • Travelloverin Annika
  7 tammikuun, 2018 at 10:58 pm

  Vauva on kyllä ehtinyt jo nähdä maailmaa. Minä taidan olla ihan amatööri, kun vasta nelikuisena olin ensimmäisen kerran reissussa ja silloinkin vain Tanskassa teltailemassa. 🙂 Toki on maailma muuttunut noista ajoista aika paljon. Vauvoista en mitään ymmärrä, mutta minusta on hienoa, että nykyään aikuiset jatkavat omaa elämäänsä, johon vauva sitten mahtuu jatkoksi mukaan. Ei tarvitse jäädä vain omalle hiekkalaatikolle – niitähän on kaikkialla.

  Reply
  • Outi
   14 tammikuun, 2018 at 10:06 pm

   No kyllähän tuo nelikuisena telttailu kuulostaa aika hooseeltä mun korvaan 😀 Mutta juu, on kiva että on uskaltautunut liikkeelle vaikka alussa se hiukan pelottikin. Joka kerta huomaa reissaamisen olevan helpompaa ja vauvakin tottuu erilaisiin ympäristöihin, vaikka sitten pakon edessä 😀

   Reply
 • Sisko / Hieman_vino
  8 tammikuun, 2018 at 5:12 pm

  On vuodessa paljon kyllä kerennytkin. Ihania kuvia! Toivottavasti kuluva vuosi tuo mukanaan paljon ihania retkiä ja hetkiä. 🙂

  Reply
  • Outi
   14 tammikuun, 2018 at 10:07 pm

   Voisihan sitä hiukan enemmänkin vuoteen reissuja toivoa, mutta jokaisesta matkasta kiitollinen 🙂

   Reply
 • traveldreamer17
  10 tammikuun, 2018 at 9:02 am

  Todella paljon olette reissanneet vauvan kanssa. Moni ei uskalla lähteä kuin tuttuihin ja turvallisiin paikkoihin. Toki vauvan kanssa matkustamisessa on omat haasteensa (tavaramäärä!), mutta toisaalta siinä saa vanhemmat vaihtelua ja piristystä. Ja vauvalle on aika sama ollaanko kotona vai muualla, kunhan vanhemmat ovat vierellä. Niistä reissaavista vauvoista kasvaa sitten matkakuumeisia lapsia, varo vaan ;).

  Reply
  • Outi
   14 tammikuun, 2018 at 10:09 pm

   Minua ei haittaa vaikka matkakuumeinen lapsi olisikin. se on kuitenkin se kuumeista parhain 🙂

   Reply
 • Rosa
  12 tammikuun, 2018 at 6:22 pm

  Paljon ehditte vuoden aikana. Jurmala-kuvassa oli niin ihanan kesäistä ja vaaleaa hiekkaa, että täytyy ehkä lähteä sinne ensi kesänä.

  Reply
  • Outi
   14 tammikuun, 2018 at 10:10 pm

   Jurmala oli kyllä käymisen arvoinen, vaikka hiukan laimea kuva siitä jäikin. Ajan kanssa haluaisin sinne itsekin uudelleen.

   Reply
 • Terhi | VAGABONDA
  14 tammikuun, 2018 at 8:01 pm

  Mahtava juttu, että vauvan saapuminen elämäänne ei ole lopettanut matkustelua! Toivon, että minulla on sitten samanlaista rohkeutta ottaa lapsi mukaan reissuihin heti pienestä pitäen – jos siis lapsen joskus haluan ja saan 🙂

  Hyvää reissuvuotta 2018!

  Reply
  • Outi
   14 tammikuun, 2018 at 10:12 pm

   Vauvan tulo on toki vähentänyt reissaamista, muttei lainkaan lopettanut. Eikä lopeta. Nyt toki joutuu miettimään hiukan eri kantilta, että minne menee ja milloin, mutta pääasia että liikkeelle pääsee ja uskaltaa lähteä. Tärkeää mielenterveydellekin 😀

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  30 tammikuun, 2018 at 11:04 pm

  Olipas kaikkea kivaa yhdelle reissuvuodelle kertynyt! Pienen muksun kanssa on aika helppo reissata, jos ei ole muuten hankala tapaus. Sitten kun tulee hieman enemmän ikää, on omat haasteet, mutta saapahan viettää perheen kanssa laatuaikaa lomareissuilla. Itse olen tykännyt viettää isyyslomat Karibialla, niin on saanut samalla reissata, kun on ollut töistä pitkät lomat. Eikä tarvitse pukea toppahaalaria saati sitten kurahaalaria Suomen talvessa:-)

  Mukavia reissuja koko perheelle tällekin vuodelle!

  Reply

Leave a Reply