fbpx
Menu

Savoy Boutique Hotel – tunnelmantäyteinen laatuhotelli Tallinnan paraatipaikoilla

*Yhteistyössä TallinnHotels

Keskellä historiallista Tallinnan vanhaakaupunkia seisoo kodikas, lämmin ja samalla hillityn hienostunut boutique-hotelli Savoy, jonne suuntasimme viettämään jo ehkä perinteistäkin joulunalus viikonloppua mieheni kanssa. Olin aika innoissani, sillä viime kertaisesta Tallinnan visiitistäni oli jo aikaa, enkä voi liikaa korostaa sitä, kuinka paljon pidän tästä kaupungista. Savoy Boutique Hotel Tallinnan keskustassa tarjosi siis mainion pienen irtioton jouluhössötyksen keskelle.

Hotellin sijainti on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava. Katu nimeltään Suur-Karja lähtee Tallinnan vanhankaupungin sydämestä Raekoja platsilta eli Raatihuoneentorilta. Katua pitkin kävelyä hotellille kertyi vaivaiset 5 minuuttia ja hotellin tarkka osoite on Suur-Karja 17. Erityisesti joulun alla sijainti oli mainio, sillä kulman takaa avautui ihana tunnelmaa täynnä oleva Tallinnan joulutori, joka tänä vuonna sai kunnian kantaa Euroopan parhaimman joulutorin titteliä.
hotelli-tallinnan-vanhassakaupungissa

hotelli-tallinnassa-vanhassakaupungissa

Savoy Boutique Hotel sijaitsee historiallisella paikalla vanhankaupungin ytimessä. Kertomusten mukaan hotellin paikalla on keskiajalla ollut kaupungin portti, Cattle Gate, johon katu Suur-Karjakin nimensä puolesta viittaa. Tarkkasilmäisimmät saattavatkin löytää hotellista palan alkuperäistä keskiaikaista kaupunginmuuria.

Hotellin aulan lämmin tunnelma ja ystävällisyyttä huokuva, vastaanottotiskin takaa nouseva hymy toivotteli meidät tervetulleiksi hotellille. Aulan oleskelutilassa loimusi rauhallinen takkatuli ja loungen keskellä nökötti kauniiksi koristeltu joulukuusi. Toivoin sormet ristissä, että meillä olisi aikaa tulla istahtamaan aulan nahkaisille, upottavan näköisille sohville, siemailemaan glögin tai kaksi ja seurailemaan hotellin ulkopuolista elämää kadulla, jonne aukeaa näkymä aulan suurista ikkunoista.

 

hotelli-tallinnassa-savoy-boutique

savoy-boutique-tallinnan-hotellit

hotellit-tallinnassa-savoy

tallinna-savoy-boutique-hotellisuositus

Taiteilijasielun ihastus – Savoy Boutique Hotel ja Art Floor

Meidät ohjattiin hissillä viidenteen kerrokseen, josta olisi vielä kivuttavaa muutama rappustenväli ylöspäin kuudenteen kerrokseen, missä sijaitsi hotellin ylpeys, Art Floor, jossa meidänkin hotellihuoneemme sijaitsi.

Rappusissa viidennen ja kuudennen kerroksen välisellä tasanteella pienen ikkunan edessä oli pöytä, muutama tuoli ja maalausteline. Ikkunasta avautui näkymä Tallinnan kattojen ylle ja kieltämättä, näky oli sellainen, että se varmasti inspiroi vähääkään taiteellista silmää istahtamaan alas ja vetämään muutan mielikuvituksen siivittämän siveltimenvedon paperille. Ihana pieni persoonallinen hotellin yksityiskohta!

tallinnan-vanhakaupunki-hotelli

hotelli-tallinnassa-savoy-boutique-hotell

savoy-boutique -tallinnassa-hotelli

Meidän huoneemme 603, sijaitsi siis hotellin ylimmässä kerroksessa, ja ai että, kuinka sympaattinen se olikaan!

Tiedäthän. Sellainen vanha kattohuoneisto, jossa katonrajassa kulkevat jykevät parrut luovat ihanan pehmeää tunnelmaa ja vino katto muistuttelee kauniin, ikkunasta avauvan näkymän kanssa olinpaikastasi Tallinnan kattojen yllä. Olin rakastunut.

hotelli-tallinnassa-vanhakaupunki

hotelli-tallinnassa-raekojaplats

Avasin jännittyneenä vessan oven, sillä oikeastaan ainoa äänetön, muttei niin kamalan salainen toive hotellihuoneesta oli, että saisin kylpyammeen huoneeseen. En ehtinyt kauaa jännittää, sillä siinä se oli, valkoisena hohtava amme johon ihan pian aikoisin pulahtaa lämmittelemään pienestä pakkasesta kohmeloituneita varpaitani. Ja niille, jotka eivät vielä tienneet, niin kerronpa vielä, että minä rakastan kylpyjä sydämeni pohjasta!  Rakkauteni kylpyammeita kohtaan on kummunnut ulkopuolelta, omalta mieheltäni. Hän on nimittäin sitä ihmistyyppiä, joka oman persoonallisuutensa takia saa ihmiset tarpeen tullen innostumaan palavasti vaikka rakennustelineistä.

Siinä minä nyt olin. Korviani myöden rakastuneena kylpyammeessa. Avasin minibaarin proseccon ja vaivuin hetkeksi hyvän olotilani lämpimään syleilyyn.

Savoy Boutique: hotelliaamiainen – taattua laatua hillitysti

Hotellin perustunnelmasta ja laadukkuudesta osasin odottaa aamiaisenkin noudattelevan samaa kaavaa. Vaikka edellisilta oli mennyt verrattain pitkäksi hyvän ruoan merkeissä, en epäröinyt aamiaiselle lähtemistä ja halusin todella suurella mielenkiinnolla nähdä, mitä Savoyn aamiaisella olisi tarjottavanaan.

Jos et vielä tiennyt, niin minä rakastan myös ruokaa ja erityisesti aamiaisia, joten hotelliaamiaiselle raahaudun aina tilanteesta riippumatta, jos sellaista on tarjolla.

Savoyn aamiainen oli hillitty, mikä on minusta aina hyvä merkki. Toki enemmän on aina enemmän, mutta näillä hillityillä aamiaisilla ylensyömisen riski on minimoitu ja laatuun panostettu. Koin, että Savoyn aamiainen oli laadultaan todella hyvä.

tallinna-hotellisuositus-savoy-boutique

Tarjolla oli maltillinen määrä kylmiä ja lämpimiä ruokia, ja perustarpeiden lisäksi maukas juustolautanen, tuorepuristettua mehua, pöytään tarjoiltavia erikoiskahveja ja tuoreita hedelmiä.

Hotelliaamiainen voi olla pahimmillaan yltäkylläinen ja huonolaatuinen, ja aivan parhaimmillaan runsas ja laadukas. Savoyn aamiaista ei voi ehkä kuvailla sanalla runsas, mutta sana laadukas sopii sille kuin nenä päähän.

Enemmän ei siis sittenkään automaattisesti tarkoita enemmän. Se että ruoka on laadukasta on vaan niin paljon tärkeämpää kuin se, että sitä on paljon. Siksi annan Savoyn aamiaiselle, jos en nyt ihan täysiä pisteitä niin ainakin melkein. Neljä viidestä, eli erinomainen.

savoy-boutique-hotel-tallinnassa

tallinna-hotelli-aamiainen

Uskaltaisinko tämän pikavisiitin pohjalta suositella hotellia? Kyllä. Hotelli on sijainniltaan niin mainio, että varsinkin tällaisilla pikavisiiteillä, kun aikaa on rajallisesti, sijainnilla on paljon merkitystä. Savoylta matka on lyhyt, oikeastaan mihin tahansa vanhaankaupunkiin ja kävely satamaankin on maltillinen.

Ja mikä tärkeinta, hotelli nyt vaan on yksinkertaisesti söpö, sympaattinen ja lämminhenkinen. Juuri sellainen, jossa tekee mieli viipyä tovi, ja sitten vielä toinenkin tovi…

Jos menisin uudestaan, haluaisin myös ehdottomasti kokea hotellin yhteydessä toimivan, modernin eestiläisen ravintolan MEKKin, jossa muuten hotelliaamiainenkin tarjoiltiin.

tallinnan-hotelli-savoy-boutique

Lue myös:

Oletko käynyt Savoy Boutique Hotellissa? 

Savoy Boutique Hotel
Suur-Karja 17, Tallinna
Classic Double -huone tällä hetkellä 131€ (ei pyhät)

 


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

    Leave a Reply