fbpx
Menu

Hilton Madrid Airport: ensimmäinen kokemus lentokenttähotellista. Kannattiko?

Madridissa päätin kokeilla jotain, mitä en ole aiemmin kokeillut. Aikaisen aamulennon vuoksi laskeskelin, että lentokenttähotelli voisi olla varsin järkevä valinta niin ajallisesti kuin oman mielenterveydenkin kannalta. Aamulla kyyti odottelisi valmiina aulassa ja matka terminaaliin kestäisi rutkasti alle puoli tuntia. Voisin siis nukkua kunnon yöunet ja virkeänä hypätä sitten hotellilta lähes suoraan koneeseen suurempia stressailematta. Valintani oli siis Hilton Madrid Airport.

Hiltonia edullisempiakin vaihtoehtoja varmasti olisi ollut tarjolla, mutta valitsin kyseisen hotellin, koska halusin päästä kurkkaamaan, mikä näissä Hiltoneissa oikeen ihmisiä viehättää. Lisäksi lentokentän läheisyys ei välttämättä ole se oivallisin paikka kierrellä ja tutkailla paikkoja, joten hotellin pitäisi olla sellainen, että siellä jaksaisi olla ja ihmetellä.

Saavuin Hiltonille julkisilla. Hotellia lähin metropysäkki – Alameda de Osuna – oli noi 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Ei kamalan kiva paahtavassa helteessä, mutta matka oli siedettävä.

Minun tyyppiselleni hostelleiden dormeihin tottuneelle hotelli vaikutti laadukkaalta, ja viileä ilmastointi helli hipiää tuon metroajelun jälkeen. Vertailukohteita tällaisista hotelleista ei ihan valtavasti ole, mutta tästä ainakin jäi laadukkaan business-hotellin tuntu ilman minkäänlaista särmikkyyttä. Siisti, moderni ja samalla niin kovin kolkko.

Huonekin oli mitä odottaa saattaa. Hienot pintamateriaalit ja valtava king size-peti, jonka toiselle reunalle saatoin kivasti levitellä matkalaukkuni sisällön. Otin huoneen korkeimmasta kerroksesta, ja pieneltä näköalaparvekkeelta pystyi tiirailemaan nousevia ja laskeutuvia lentokoneita. Näkymät olivat passelit, vaikka vastapäisten hotellihuoneiden ikkunat olivatkin kivenheiton päässä omistani.

Lentokenttähotelli Madridissa

Hilton Madrid Airport lentokenttähotelli

Hilton Madrid

Hotellin allasalue olikin se, jossa varmasti iso osa hotellivieraista tappoi aikaansa. Harmi sinänsä, nimittäin alue ei ollut mitenkään iso, joten jouduin odottelemaan vuoroani, että pääsen nautiskelemaan aurinkotuoleista ja viilentävästä altaasta. Hetken aikaa metin jopa altaan välittömässä läheisyydessä olevan kuntosalin käyttöä, mutta kuka sitä nyt 35 asteen helteessä treenata viitsii? Paikka vapautui ja istuskelin altaan reunalla pitkän päivän välillä pulahtaen veteen.

Madrid lentokenttähotelliMadrid Hilton lentokenttähotelliHilton pool

Nälkä iski ja päätin lähteä kurkkaamaan, josko hotellin ympäristössä olisi jotain ruokapaikkaa. Vinkkinä vaan muille, ettei ole. Tai on, mutta aukioloajoista ei ole tietoakaan. Kauppojakin taitaa olla vain yksi ainokainen lähettyvillä, jossa valikoima oli suppeahko.  Hiltonin oma ravintola ei houkutellut, joten ostin pientä purtavaa kaupasta ja menin mutustelemaan niitä hotellihuoneelleni.

Hotellin Wi-Fi oli aivan syvältä, mikä oli tietenkin pettymys. Mitä sitä muuta yksin hotellihuoneessa, kuin selailee netin syövereitä? Pitkän taiston jälkeen sain sen toimimaan välttävästi. Siitäkin iso miinus hotellille.

Yö meni pyöriessä. Liekö sitten stressasin kuitenkin sitä aikaista aamuherätystä, mutta olin kaikkea muuta kuin pirteä, kun lähdön aika aamulla koitti. Olin varannut itselleni paikan lentokentälle menevään shuttle-bussiin edellisenä päivänä.

Herätyskellon jälkeen sain Norwegianilta viestin, että lento on myöhässä noin tunnin. Great! Ei auttanut muuta kuin lähteä odottelemaan lentokentälle, koska varaus bussiin oli jo tehty. Kuljetus oli silkkaa kultaa väsyneelle mielelle, eikä tosiaan kestänyt kuin korkeintaan sen viitisentoista minuuttia, kun oltiinkin jo terminaalilla. Mutta Norwegianiin sain pettyä sitten ihan olan takaa. Siitä voisinkin vaikka kirjoittaa ihan oman tekstin..

Kaiken kaikkiaan lentokenttähotelli oli kokemuksena ok. Ehkä Hiltonilta olisi voinut odottaa vielä enemmän sellaista WAU-elämystä, mutta tällä kertaa kokemus hotellista jäi kyllä melkoisen paljon alle tästä. Olisikohan hotellissa nautittu aamiainen muuttanut tätä kokemusta, mene ja tiedä. Systeeminä lentokenttähotelli on kuitenkin toimiva, joten varmasti jatkossakin tartun vastaavaan tilaisuuden niin vaatiessa.

Matkan Mardidiin tein elokuussa 2016

Madridin lentokenttähotelli

19 Comments

 • Miia
  27 tammikuun, 2017 at 1:55 pm

  Luin aluksi otsikon, että ”Hiton Madrid Airport”. 😀 Itse en ole noissa lentokenttähotelleissa juurikaan yöpynyt, joten oli mielenkiintoista lukea kokemuksestasi, vaikkei kokemus mikään täys kymppi ollutkaan.

  Reply
  • Outi
   27 tammikuun, 2017 at 4:19 pm

   Piti ihan tarkistaa etten vahingossa ollut kirjoittanut niin. Vaikkei ihan nappiin mennytkään hotellikokemus niin ei se tuommoisia sanoja ansaitsisi. ? Lentokenttähotellit toimii kyllä juurikin aikaisilla lennoilla mainiosti, joten täältä suositus. Ei kun kokeilemaan! 🙂

   Reply
 • reissaaja1
  30 tammikuun, 2017 at 10:24 am

  Olen yöpynyt Hiltoneissa ympäri maailmaa, enkä tiedä, mikä niissä ihmisiin vetoaa nimen lisäksi. Jenkeissä Hiltoneita on myös useaan eri kategoriaan niin Luxus- kuin ihan B-tason hotelleja.
  Ikävää on ettet saanut nukuttua! Tunnen tuon tuskan, erityisesti aikaisten aamulentojen kohdalla, kunnon yöunien nukkuminen on sula mahdottomuus.

  Reply
  • Outi
   30 tammikuun, 2017 at 12:12 pm

   Mulla ei tosiaan ole kokemusta kuin tuosta ainokaisesta Hiltonista. Kyllähän niistä varmasti laatua saa, mutta uskon että laadukkaita samantasoisia hotelleja, joista löytyy enemmän särmää ja kodikkuutta, on olemassa pilvin pimein.

   Reply
 • Anna | Tämä matka -blogi
  30 tammikuun, 2017 at 1:32 pm

  Hiltonit eivät välttämättä ole mitenkään luksusta, vaikka moni ehkäpä niin kuvittelee nimen perusteella. Esim. Helsinki-Vantaan Hilton on hyvin peruskauraa. Valitettavasti lentokenttien läheinen sijainti tekee niistä monasti hyvin kalliita, joten siksi ikäänkuin odottaisi vähän parempaa tasoa.

  Meillä on huomenna Norwegianin lento ja toivottavasti olisivat nyt suht ajallaan. Tuo lentoyhtiö kun on pettänyt vähän liian usein meilläkin.

  Reply
  • Outi
   30 tammikuun, 2017 at 9:39 pm

   Tavallaan ihan peruskauraa tuo Hilton, vaikka olihan se ihan modernin tyylikäs hotelli.

   Peukut pystyyn ette Norski petä! Mulla ei oikeastaa muita huonoja kokemuksia lentoyhtiöstä kuin tämä ainokainen. Vieläkin sapettaa kun muistelen…

   Reply
 • sari/ matkalla lähelle tai kauas
  30 tammikuun, 2017 at 9:44 pm

  Ilmeiseti Hiltonit on out? Me oltiin Nycissä, eikä se ainakaan kaksinen ollut. Lentokenttähotelleissa joudumme usein yöpymään Suomessa. Varsinkin, jos aikainen lento.

  Reply
  • Outi
   30 tammikuun, 2017 at 9:47 pm

   Tämän kokemuksen perusteella tosiaankin out, vaikka en nyt just keksi mitään varsin pahaakaan sanottavaa. Ehkä se hengettömyyden puute oli tässä se, mikä eniten jäi kaivelemaan

   Reply
 • Kati / Lähinnä Kauempana
  30 tammikuun, 2017 at 11:47 pm

  Enpäs ole tainnut koskaan majoittua Hiltonissa. Jotenkin jo nimen perusteella on jäänyt valitsematta, vaikka muutenkin ehkä majoitutaan hivenen vaatimattomammin.

  Ollaan kiroiltu nyt lentokenttähotellien suhteen, sillä ne kyllä tosiaan on kalliita. Mennään parin kuukauden päästä Floridaan ja pitäisi ekaksi yöksi saada lentokentän välittömästä läheisyydestä hotelli, sillä muksujen kanssa se vaan on järkevintä niin. Ärsyttää vain maksaa yhden yön nukkumisesta itsensä kipeäksi, kun mitään muita palveluja ei tarvitse kuin sängyt. Ja moni hotelli huutaa jo ei-oota! Valuuttakurssitkin on nyt niin päin… peffaa.

  Mutta Madrid oli ihana. Ihanan aurinkoinen kuva susta tuossa lopussa. 🙂

  Reply
  • Outi
   2 helmikuun, 2017 at 9:21 pm

   Joo ihan hirveitä hintojahan noista lentokenttähotelleista vedetään. Toivottavasti löydätte jonkun mieleisen! Kätevähän se on ja jos palveluun kuuluu vielä kuljetus kentälle/kentältä niin mikäs sen parempaa. Mutta rahaa se vaatii muutaman latin ekstraa!

   Reply
 • Rosita
  2 helmikuun, 2017 at 8:05 pm

  Pool is always nice anyway! 🙂

  Reply
  • Outi
   2 helmikuun, 2017 at 9:22 pm

   Tämä on kyllä varsin totta! ?

   Reply
 • Laura / Irtiottoja maailmalle
  3 helmikuun, 2017 at 4:09 pm

  Monesti juurikin aikaisia aamulentoja ennen tuo lentokenttähotelliin meno on osoittautunut ihan loistavaksi valinnaksi, etenkin silloin kun hotelli on terminaalin yhteydessä, on ihan luksusta jos voi kävellä suoraan portille. Harmi että yö meni pyöriessä. Mulla on monesti sama, että todella aikaisten aamulentojen ollessa edessä alan heräilemään jo pari tuntia ennen kellon soimista. Kai se alitajunta yrittää varmistaa ettei varmasti nuku pommiin…

  Reply
  • Outi
   3 helmikuun, 2017 at 11:37 pm

   Tämä tuli tosiaan nyt todistettua, että kyllä lentokenttähotellissa on puolensa. Jos vain saisi vielä nukuttua kunnolla ennen lentoa niin tämä palvelisi täysin tarkoitustaan.

   Reply
 • Pirkko / Schildt
  3 helmikuun, 2017 at 10:32 pm

  Emme lähdön yhteydessä ole kait koskaan, jos oikein muistan, käyttäneet lentokenttähotellia, mutta sen sijaan käytämme niitä lähes vakiona silloin, kun saavumme jonnekin illansuussa ja tarkoitus on jatkaa matkaa autolla. Yhdistelmä vuokra-auto, uusi paikka ja pimeys ei houkuttele yhtään, joten jäämme aina lentokenttähotelliin yöksi ja lähdemme ”varsinaisesti” matkaan sitten vasta aamulla.

  Reply
  • Outi
   3 helmikuun, 2017 at 11:43 pm

   Hyvä yhdistelmä varmasti tuokin. Itse pyrin välttämään yleensä kamalan myöhäisiä lentoja juurikin sen takia, että yhdestä yöstä joutuu maksamaan turhaan, mutta tavallaan samahan se on aikaisissa aamulennoissa. Niissä tosin saa sen edellisen päivän sitten kunnolla vielä fiilistellä kaupunkia. Kumman noista nyt sitten valitsisin jos olisi pakko…enpä tiedä.

   Reply
 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  5 helmikuun, 2017 at 12:21 am

  Minun Hilton-kokemukseni rajoittuvat Helsinkiin, ja siinä parasta on lentokentän läheisyys. Lentokenttähotellit ovat varhaislennoilla kyllä mulle ehdoton juttu. Edes vähän pidempi uni ja edes vähän syötävää 🙂

  Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  5 helmikuun, 2017 at 12:45 pm

  Lontoon Hiltonista on kokemusta. Yövyimme työporukan kanssa siellä, kun BA perui lentomme vuosia sitten. Silloin oli v-käyrä sen verran korkealla (ennenkuin saatiin ruokaa), etten jaksanut varsinaisesti hotelliin kiinnittää huomiota. Omilla reissuilla en ole lentokenttä hotelleihin turvautunut, mutta hyvä idea, varsinkin jos lento lähtee todella aikaisin.

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2017 at 3:51 pm

   Äh, tuollaiset kokemukset kyllä jäävät nimenomaan v-maisina mieleen ja muu ympäriltä saattaa unohtua, vaikka kuinka olisi hyvät puitteet. Toivottavasi lopputulema oli kuitenkin positiivinen 🙂

   Reply

Leave a Reply