fbpx
Menu

Viiden tähden hotelli Dubaissa: Habtoor Grand Beach Resort &Spa

Meidän matkat toteutetaan yleensä low budget -meiningillä, ja kun jostain karsitaan, karsitaan yleensä majoituksesta. Ravintoloihin ja muihin ”elämyksiin” saatetaan sitten tuhlailla vähän huolettomammin, mutta yleensä mennään sillä ajatuksella, että ihan sama, missä ne yöt nukutaan. 

Dubaissa me päästiin kurkistamaan vähän paremmille apajille, kun päästiin majoittumaan viiden tähden Habtoor Grand Resortissa. Ylipäänsä resorttielämä on melko vierasta ja poikkeaa kovasti AirBnB -majoituksista, joita meillä on lähiaikoina ollut tapana käyttää, mutta Dubain kokemuksen jälkeen on todella helppo listata hotellielämän ihanuuksia:

 • kaikki on valmista
 • apu on käden ulottuvilla
 • joku käy siivoamassa huoneen
 • ainoa mistä tarvitsee oikeastaan huolehtia on se, että raahaa itsensä oikeaan kellonaikaan syömään. 

 

Deluxe-huone

Voittoni kuului Deluxe-huone merinäköalalla. Huone sijaitsi hotellin toisessa tornissa 22. kerroksessa. Näköalat ranskalaiselta parvekkeelta olivat huikeat! Hotellin allasalue tenniskenttineen levittäytyi suoraan alapuolella ja meri kimmelteli valkoisen hiekkarannan jatkeena.

Oikealle kädelle aukesi näkymä palmusaarille, ja Alantis-hotelli kohosi ylväänä saaren keskeltä. Hieman sivummalta pystyimme ihastelemaan Burj Al Arabia, joka varsinkin iltavalaistuksessaan oli upea näky.

Vasemmalla näkyi Dubain vielä rakenteilla oleva maailmanpyörä Dubai Eye, josta on määrä tulla arvatkaapas kuinka iso? No maailman isoin tietenkin! 😀 Varsinkin auringonlaskun aikaan näky oli mahtava, sillä aurinko laski punaisena suoraan Dubai Eyen taakse.

Itse huone oli tilava kaikkine mukavuuksineen, tai minä en ainakaan osannut kaivata mitään enempää. Kun kylpyamme löytyy, silloin on kaikki!habtoor dubaihabtoor deluxeHabtoor Deluxe huoneHabtoor grand deluxe houne

Tyttö innostui kokolattiamatosta niin paljon, että oppi kunnolla konttaamaan tällä reissulla. Minä en ole ollut koskaan näiden lattioiden fani, ja tämä reissu ei ainakaan helpottanut ajatuksiani. Jokaiset tytön housut olivat mustanaan liasta polvien kohdilta, joten viimeistään tässä vaiheessa paljastui kokolattiamattojen karmea kunto. YÖK!

Miinuksena huoneesta mainittakoon meteli, joka kantautui rantabaarista. Sama soittolista alkoi pauhaamaan auringonlaskun aikoihin ja ääni kantautui aika kovana huoneeseen, mutta onneksi korvatulpat olivat mukana, niin yöunet eivät häiriintyneet.

Dubai Maa quzuu

Hotellin allasalue

Tästä tuli meidän lempipaikka. Allasalueella oli joka päivä tilaa ihan riittämiin ja varsinkin vauvan kanssa koettiin nuo leveät romanttisesti verhoillut ”aurinkosängyt” käteviksi. Voitiin levittä tavarat siihen ja tyttö sai ryömiskellä auringolta suojassa.

Altaita oli kaksi: aikuisten allas allasbaareineen ja lasten allas vesiliukumäkineen. Kaikille jotain.  Ylhäällä hotellissa oli erikseen infinity pool, joka oli lapsilta kielletty, mutta tätä me ei kovasta aikomuksesta huolimatta käyty edes katsomassa.

Allasalueelta löytyi neljä ravintolaa, josta pystyi tilailemaan sapuskaa aurinkotuoleille. Tästäkään palvelusta ei otettu iloa irti, sillä lihotimme itseämme pääsääntöisesti hotellin buffetista, joka oli sanoisinko överi. Mutta sepä ei kyllä yllätä täällä Dubaissa.

Mainittakoon vielä aurinkolasien putsaaja -poika, joka päivittäin tuli hymy huulilla putsailemaan sheidit ja kännykän näytöt auringonoton lomassa. Aluksi kieltäydyttiin palvelusta, sillä oltiin tällaisesta niin hämillämme. Loppujen lopuksi otettiin poika vastaan ilomielin, koska niin ne kaikki muutkin.

habtoor poolhabtoor pool alue
habtoor allasalue

Ravintolat

Resortissa on yhteensä 8 ruokaravintolaa, joka tuntuu itselleni aivan käsittämättömältä. Käytännössä siis alueelta ei tarvitse poistua mihinkään halutessaan. Minä kun olen luullut, että tällaiset paikat ovat vain urbaaneja legendoja.

Meille kuului pakettiin puolihoito, eli aamiainen ja yksi pääruoka. Saatiin valita siis lounas tai päivällinen, ja kaikki hotellin ravintolat olivat käytössämme. Me käytiin pääsääntöisesti buffetissa. Se oli vauvan kanssa helpoin vaihtoehto, ja ei sen puoleen, ruoka oli todella laadukasta ja hyvää. Harmillisesti kaikki ruokakuvat ovat jossain kadoksissa, joten saatte tyytyä mielikuviin.

Kokit paistoivat aamiaisella omeletteja omavalintaisista raaka-aineista,  päivällisellä naan-leivät paistuivat käden käänteessä ja tandoori-vartaat kypsyivät sammioissa. Kaikkea reaaliajassa, eli ruoka oli koko ajan tuoretta. Joinain päivinä buffetissa oli teemapäiviä, kuten merenelävät, ja tarjolla oli aikalailla kaikkea mitä kuvitella saattaa.

Jälkiruokapöytä notkui erilaisista kakuista ja joka päivä tarjolla oli jäätelövalikoima ja tuoreita hedelmiä.

Äh, tässähän alkaa ikävöimään tuonne ruokataivaaseen!

Huonoja puolia tässäkin. Ylensyöminen! Lihoin viikossa varmaan 15 kiloa, tai olo oli ainakin sen mukainen reissun jäljiltä. Toisaalta asiaa voi ajatella positiivisesti. Tuo puolihoito oli aivan riittävä, eli aika monena päivänä mentiin ”ainoastaan” aamiaisen ja lounaan tai päivällisen voimin. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä, ettei enempää tavaraa mahtunut sisään.

Mitä tästä opimme? Ylensyöminen = selvää säästöä!

Yleiset tilat ja sijainti

Kaikki oli siistiä ja suurta. Ainakin minun mittakaavassani. Joku osaa varmasti vaatia enemmän, mutta meille täällä oli kaikkea ja liikaakin.

Hotellista löytyi spa kaikkine hoitoineen, matkamuistomyymälä, jalokivikauppa, kuntosali, ryhmäliikuntasali, sauna, höyrysauna, rentoutumishuone, monen monta baaria, oma hiekkaranta-alue…mitähän vielä.. hiekkarannan lähettyvilläkin muuten taisi olla vielä yksi allasalue, mutta tännekään ei ehditty.

Resortin sijainti oli ihan mahtava! Aluksi ei oikeastaan tajuttukaan sitä, mutta ensimmäisen päivän jälkeen ymmärrettiin, että Dubai Marina on ihan kivenheiton päässä. Siellä oli mukava käydä iltaisin kävelemässä, ja joskus syömässä ja juomassa muutama tuopillinen kallista kaljaa.

Kaikesta tästä yhteenvetona eleltiin viikko siis aika herroina ja vietettiin kissanpäiviä pääsääntöisesti laiskotellen ja syöden.

Ainoa minuus tässä kaikessa on kuitenkin se, että tällaistahan alkaa kaipaamaan. Näinköhän seuraavan loman kolkko huoneistohotelli maistuu enää miltään? Saapa nähdä. Mutta ensin pitäisi päättää, mihin seuraavaksi lähdetään..

Dubai EyeDubai habtoor private beachDubai habtoor resorthabtoor private beach


 KÄY SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA!

• TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA !

• TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ!

No Comments

 • Anna | Tämä matka -blogi
  17 joulukuun, 2017 at 9:46 pm

  Minulla on aikoinaan käynyt aurinkolasipojan kanssa ihan samoin. Huiskin onnettoman matkoihinsa, kun en oikein tietänyt, miten pitäisi suhtautua sellaiseen palveluun. Jotenkin se tuntui vaan niin…. överiltä.

  Nykyisin osaan jo ottaa kylmät pyyhkeet, kasvovesisuihkeet, aurinkolasien puhdistuksen, juomat, jäädytetyt hedelmät, ja mitä kaikkea ne sitten keksiikään ihan coolisti vastaan. (Vaikka se silti on vähän outoa)

  Muutaman kerran ollaan oltu niin hienossa hotellissa, että on ollut aamiaisellakin oma poika seisomassa koko ajan vieressä palvelemassa. On tosi hankalaa, kun pitää keksiä sille pojalle jotain tekemistä tyyliin: voitko hakea päivän lehden, toisitko vihreää teetä, saisinko kolme palaa mangoa jne. Jos hänellä ei ole tekemistä, niin on ihan surkean näköinen ja kyselee onko joku vikana.

  Oikeasti palvelu menee suomalaisittain noissa Lähi-Idän kohteissa joskus vähän enemmän kuin yli … Tosin eihän sitä tiedä, jos vaikka sattuisi lusikka tippumaan lattialle. Olisihan se vaivalloista joutua noutamaan itse uutta 😀

  Reply
  • Outi
   17 joulukuun, 2017 at 10:02 pm

   Näin suomalaisena on tosiaan aika hankala suhtautua tuollaiseen palveluun avosydämin. Tai varmaan aika monen muunkin maalaisena tuollainen ylipalvelu on kiusallista, mutta se on jännä, että kuten sanoit, kiusalliseksi se vasta meneekin, jos tuollaisille aamiaisilla pönöttäville palvelijoille ei ole mitään käyttöä. 😀

   Reply
 • Mika / Lähtöportti
  19 joulukuun, 2017 at 12:00 pm

  Näitä Dubai-juttuja on kiinnostavaa lukea, vaikken koekaan että tällaiset överit hotellit tai överit kaupungitkaan olisi oma juttuni. Kun on tottunut olemaan omatoiminen matkalaukun kantamisesta lähtien, tuntuu ylimääräinen palvelu helposti kiusalliselta, ainakaan itse en osaa sellaisesta nauttia. Toisaalta ymmärrän resorttielämän rentouden ja hyvätkin puolet, mutta toistaiseksi pysyttelen tutulla talonvuokrauslinjalla. Vaaranahan voi tietenkin olla tuo, ettei kerran viiden tähden makuun päästyään enää muuta kelpuutakaan 🙂

  Mäkään en siedä kokolattiamattoja. Ajattelepa miten yök ne on sitten, jos sattuu oikein ärhäkkä oksennustauti matkaseuraksi… 😀

  Reply
  • Outi
   21 joulukuun, 2017 at 11:42 am

   Joo hyi kokolattiamatoille! Tai miten yök ne on jos pidät vauvaa ilman vaippaa hetken lattialla ja sattuu vahinko. Nimim. kokemusta on!! Haha!

   Reply

Leave a Reply