fbpx
Menu

Granada – Happy New Year

Otettiin Nicaragua lämpimin sydämin ja tunnelmin vastaan. Mittari huitelee +30:ssä ja sadepilvet ovat pysyneet kauniisti loitolla. Nicaraguasta ollaan löydetty enemmän kaipaamaamme tunnelmaa. Jo ensimmäinen kaupunki Rivas, mistä otettiin bussi tänne Granadaan, huokui tunnelmaa, jota Panamasta (4 päivän jälkeen….) tai Costa Ricasta oli vaikea löytää.

Kaupustelijoita riittää jokaiseen kulmaan ja kulkuvälineeseen, ja hektinen häsläys näyttäytyy osana katukuvaa. Tarkemmin asiaa ajateltuna, kertoo se tietenkin aika pitkälti maan vauraudesta tai ennemminkin sen puuttumisesta. Kuinka ikävää ja surullista köyhyys onkaan, on se kuitenkin itselle jotain semmosta, mitä jaksaa ihmetellä ja mistä reissuillaan saa enemmän irti. Jotain, mitä ei tule vastaan päivittäin.

Costa Rica on vauras ja kallis maa. Ruokakin on kaupoissa samoissa hinnoissa kuin Suomessa, jos ei jopa kalliimpaa. Muutaman viikon oleskelu siellä rokotti aikalailla budjettia, joten Nicaragua oli siinäkin mielessä oiva, jopa välttämätön valinta. Eikä ole kaduttanut. Paremminkin harmittaa se, että täällä on aivan liian vähän aikaa. Nähtävää olisi paljon, mutta kahdessa viikossa ehditään käydä maksimissaan kolmessa toisiaan lähellä sijaitsevassa kohteessa. Seuraavaksi siirrytään saarelle, joka on Nicaraguan eteläosassa olevan järven keskellä sijaitseva tulivuorisaari.

Mutta ensin Granada. Väriloistoa, lämpöä ja kaduille levittäytyviä myyntikojuja, joissa myydään kaikkea mitä kuvitella saattaa. Espanjan siirtomaavallan aikainen arkkitehtuuri näkyy selkeästi katukuvassa, ja väliin voisi jopa kuvitella olevansa Euroopan  mantereella. Ruoka ei edelleenkään ole tehnyt niin suurta vaikutusta, että sen jaarittelemiseen kannattaisi käyttää enempää aikaa. Hintataso on kuitenkin selkeästi alhaisempi kuin kahdessa edellisessä maassa. Ruoan saa helposti kahdella eurolla ja olut ravintolassa maksaa kauttaaltaan alle euron. Vertailuksi: Costa Ricassa halvin mahdollinen ateria ravintolassa oli noin 5€ (yleensä kuitenkin 6-10€) ja olut noin 3€.

Granada NicaraguaNicaragua GranadaNicaragua GranadaNicaragua GranadaNicaragua Granada

Vietettiin vuodenvaihde kaupungilla. Istuskeltiin kävelykadulla mojitoja nautiskellen, kun tovin jälkeen ohi kulki paraati, jota lähdettiin seurailemaan. Paraati päättyi kadulla tanssiviin ihmisiin, joihin ennen vuoden vaihtumista myös me notkein lantein liityimme. Salsa kuulostaa lumoavalta ja tanssi näyttää vaivattomalta. Toivon kuitenkin, ettei todistusaineistoa vastanaineista Puhakoista salsan pyörteissä löydy yhdenkään ympärillä olleen ihmisen takataskusta..


Käy seuraamassa Facebookissa ja Instagramissa.


No Comments

    Leave a Reply