fbpx
Menu

Finnlinesin uusi laiva Finnsirius – tyylikkäästi Naantalista Ahvenanmaalle ja Ruotsin Kapellskäriin

*Finnlinesin järjestämä pressimatka

Kun kaipaat risteilyltäsi hemmottelua, ruokaelämyksiä ja moderneja puitteita, on Finnlinesin Finnsirius oiva valinta. Syyskuussa 2023 liikennöinnin aloittanut Finnlinesin Finnsirius kulkee väliä Naantali – Långnäs – Kapellskär eli laivalla pääsee seilaamaan Naantalista Ahvenanmaan kautta Ruotsin itärannikolle.

Finnlinesin Finnsirius poikkeaa varustamon edeltäjistä siinä, että aluksella on panostettu ennen kaikkea matkustajaliikenteeseen ja sen palveluihin. Finnsirius on niin kutsuttu hybridiropax-alus eli matkustaja-rahtilaiva, joka vetää parhaimmillaan 1100 matkustajaa ja vaikuttavan määrän autoja. Autokannen kapasiteetti on yli 5 kilometriä, eli autoja mahtuu laivaan reilu 5 kilometrin verran.

Finnlines Finnsirius (22)
Finnlines Finnsirius (21)
Finnlines Finnsirius (20)
Finnlines Finnsirius (39)
Finnlines Finnsirius
Comfort-hytti merinäköalalla
Finnlines Finnsirius (12)

Reittinä tämä on mainio, jos mielii autolla Ruotsiin tai Ahvenanmaalle. Ahvenanmaalle mentäessä laiva pysähtyy Långnäsiin, josta on matkaa Maarianhaminaan noin 30 kilometriä. Ruotsissa Kapellskärin satama sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Tukholmasta. Ehdoton etu, mikäli haluaa välttää pääkaupungin ruuhkat.

Finnsiriuksen lähtöaika Naantalista on viikonpäivästä riippuen kello 10:30 tai 11:15 ja laiva saapuu Ruotsin Kapellskäriin illalla 17:45 tai 18:35. Ruotsissa ollaan siis vielä saman päivän aikana, joten laivalla ei tarvitse viettää yötä. Vaikka ihan mielellään tällä laivalla yönsä viettääkin: laiva kulkee saariston hellässä syleilyssä, jonne pahimmat avomeren myräkät eivät yleensä yllä. Itseasiassa en ole koskaan aiemmin kokenut näin tasaista laivakyytiä.

Myös Ahvenanmaalle menijöille aikataulut ovat inhimilliset, sillä Långnäsin satamaan saavutaan kello 15-16 aikaan.

Hytitön reittimatka vai hemmotteluristeily kaikilla herkuilla?

Uusi Finnsirius henkii modernia ylellisyyttä. Hytittömille reittimatkustajille laivan lisämaksullinen Stellar Lounge tarjoaa ihanan rauhallisen ja rennon tilan Saaristomeren maisemien ihasteluun. Tilat taipuvat erinomaisesti myös työntekoon sillä business-matkailijat ja etätyöntekijät on huomioitu mukavasti. Loungesta löytyy paljon oleskelutilaa rennoista nojatuoleista äänieristettyyn kokoustilaan asti. Stellar loungen hintaan kuuluu snäkkipöytä ja virvokkeita.

Finnlines Finnsirius (13)
Finnlines Finnsirius (17)
Finnlines Finnsirius (14)
Finnlines Finnsirius (16)

Ilman loungeakin Finnsiriuksella tuntuu olevan runsaasti istumatilaa. Mölyisten baarien poissaolo takaa sen, että tällä reitillä saat oleskella kaikessa rauhassa.

Höyry Span syleilyssä voit päivittää laivamatkasi astetta ylellisemmäksi. Kolme sisäporeallasta, höyrysauna, joka tuoksuu hennosti kissankellolle, kaksi perinteistä saunaa merinäköalalla ja kannella sijaitseva ulkoporeallas takaavat taatusti rennon laivamatkan.  Spa-alueelle kannattaa muistaa ottaa oma vesipullo mukaan, sillä baarin antimia ei tälle alueelle saa tuoda.

Aktiivisimmille on tarjolla myös kuntosali ja virtuaalijoogastudio. Tämä olisi ainakin itselleni ehdottomasti se paras tyyli ottaa merimatkasta kaikki irti. Kenties seuraava momcation suuntautuukin laivalle!

Finnlines Finnsirius (36)
Finnlines Finnsirius (38)
Finnlines Finnsirius (9)
Finnlines Finnsirius (10)
Finnlines Finnsirius (8)

Saaristolaisbuffet, rento Fisherman’s Bistro vai fiini Micke’s Wine & Dine? – Finnsiriuksen ravintoloista jokaiselle jotain

Haluatko herkutella perinteiseen tapaan buffetlounaalla vai illallistaa pitkän kaavan kautta tyylikkäässä ravintolassa? Ilokseni voin todeta, että molemmat vaihtoehdot onnistuvat Finnsiriuksella.

Cargo buffetin saaristolaisbuffet nojaa taidokkaasti saaristolaisteemaan, ja jokaisessa annoksessa saaristolaisuus kulkee tavalla tai toisella mukana. Kattavat kalapöydän antimet olivat yksinoikeudella tämän buffetpöydän herkullisin osio. Vegaanivaihtoehtojen määrästä ja laadusta myös ilahduin. Viinit kuuluvat myös buffetin hintaan, mutta toisin kuin laivabuffeteissa on totuttu, täällä juodaan pulloviiniä, ja sitä voi käydä hakemassa laseittain baarimikolta. Lastenpöydän puuttuminen pisti itselleni silmään, mikä oli ainoa varsinainen isompi miinus buffetissa. Se olisi nimittäin perheenä matkustettaessa aivan ehdoton, sillä meidän tytössämme tuntuu asuvan tällä hetkellä aikamoinen ruokakriitikko.

Finnlines Finnsirius (5)
Finnlines Finnsirius (6)

Sen sijaan Fisherman’s Bistron menu hampurilaisineen puhuttelee takuulla myös lapsiperheitä, ja kuulinpa myös sellaista huhua, että tulevaisuudessa täältä saisi myös vastapaistettua pizzaa.

12. kannen Micke’s Wine&Dine -ravintolassa tunnelma on kuin tasokkaammassakin ravintolassa. Hienon kattauksen ja tyylikkään sisustuksen keskellä ei tulisi ihan heti mieleen, että olemme ns. ruotsinlaivalla. Täällä pääset herkuttelemaan a la carte annoksilla tai upeilla menukokonaisuuksilla. Jos jotain pitää erityisesti nauttimastamme neljän ruokalajin menusta nostaa, olisi se herkullinen jälkiruoka – paahdettu valkosuklaamousse passionsorbetilla. Se oli fantastisen hyvää!

Finnlines Finnsirius (27)
Finnlines Finnsirius (30)
Finnlines Finnsirius (26)
Finnlines Finnsirius (29)
Erikoisaamiainen Micke’s Wine&Dinessa
Finnlines Finnsirius (35)

Finnlinesin ruokakonseptien suunnittelussa on ollut mukana tv:stäkin tuttu huippukokki Henri Alén, joka on halunnut tuoda elämyksellisyyttä laivan ruokatarjontaan. Mielestäni hän onkin onnistunut siinä mainiosti.

Seuraathan mua jo somessa?

Finnlinesin Finnsirius – kenelle suosittelisin laivaa?

Finnlinesin Finnsirius on ehdottomasti kokemisen arvoinen tuttavuus Saaristomerellä. Reitti sopii mainiosti niin automatkailijoille kuin risteilijöillekin. Vuoden 2024 aikana laiva palvelee entistä paremmin risteilykansaa, sillä sisaralus Finncanopus aloittaa liikennöinnin samalla reitillä, jolloin päiväristeilyt Långnäsiin saavat uuden ulottuvuuden.

Tältä reitiltä on turha kuitenkaan hakea perinteisiä laiva-aktiviteetteja, kuten karaokea, bingoa tai aamuneljän tanssiravintolaa. Sen sijaan rentouttavalle seacationille laiva on oiva valinta!

Finnlines Finnsirius (31)

Hyttivalikoimasta olin myös innoissani: erilaiset Family&Friends -luokan hytit olivat jotain aivan uutta omille silmilleni. Väliovellinen 6 hengen hytti, jossa parisänky erotetaan 4 vuoteen tilasta sopii mainiosti perheellisille, tai yksi yhteinen kuuden vuoteen iso hytti, joka on omiaan esim kaveriporukoille. Lisäksi lemmikin kanssa matkustavia palvellaan erillisillä lemmikkihyteillä sekä lemmikkien ”ravintola-alueella”, joka sijaitsee Fisherman’s Bistron kanssa samoissa tiloissa. Lisäksi kannelta löytyy aidattuja eläinten ulkoilutusalueita.

Summa summarum: Finnsirius on laiva, joka soveltuu ihan jokaiselle. Paitsi karaoken ja bingon harrastajille.

Finnlines Finnsirius (4)
Family&Friends
Finnlines Finnsirius (1)
Owner’s Suite
Finnlines Finnsirius (23)
Lasten leikkihuone…
Finnlines Finnsirius (24)
…ja vähän aikuistenkin.
Finnlines Finnsirius (7)
Finnlines Finnsirius

Suunnitteletko matkaa Finnsiriuksella? Kerro ajatuksiasi ja mietteitäsi!

Seuraathan mua jo somessa?

Matkalla Ahvenanmaalle? Lue vinkkejä!

12 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  29 marraskuun, 2023 at 6:53 am

  Varsinaisesti ei ole matka Finnsiriuksella ollut suunnitteilla, mutta mikä ettei, ihan kiinnostavaltahan tuo vaikuttaisi. Voi hyvinkin olla, että tulee joskus testattua. Ihan hyvältä vaikuttaa.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   3 joulukuun, 2023 at 12:59 pm

   Jos ei risteilylle niin ainakin reittimatkalle tämä on mainio vaihtoehto!

   Reply
 • Eveliina / Reissukuume
  3 joulukuun, 2023 at 8:16 pm

  Olin varailemassa jo matkaa Finnsiriukselle, mutta miehen työkuviot ehtivät muuttua yhden puhelinsoiton myötä, joten se jäi siihen. Kiinnostaisi kyllä kovasti päästä itsekin näkemään ja testaamaan, millainen paatti tämä uutukainen oikein onkaan 🙂

  Reply
  • Outi P | Nattura
   12 joulukuun, 2023 at 10:47 am

   Oioi, no jospa tulisi uusi mahdollisuus lähiaikoina! Ja varmasti kesällä tästäkin saa vielä enemmän irti!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  4 joulukuun, 2023 at 5:46 pm

  Tuo aikataulu vaikuttaa hyvältä, Helsingistä ehtisi aamulla lähtiessä vielä kyytiin ja perilläkin olisi alkuillasta.
  Ehkä pitääkin pitää tämäkin vaihtoehto mielessä kun seuraavan kerran suuntaamme Tukholmaan.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   12 joulukuun, 2023 at 10:47 am

   Aikaisinhan sitä joutuu lähtemään Helsingistä, muttei ollenkaan mahdoton aikataulu! Ja laivaannousu kävi myös jouhevasti, ainakin näin hiljaisempana kautena.

   Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa
  9 joulukuun, 2023 at 11:34 am

  Varasin blackfridaylta reittimatkan kesäksi Ahvenanmaalle, odotukset tästä laivasta on kyllä suuret. Upealta näyttää! Ja nuo hytitkin on kuin hotellihuoneita, kyllä kelpaa nykyään laivalle lähteä lomailemaan. Meillä lähtee koira kans mukaan, joten kiva kuulla että siellä on erillinen petlounge, muuten luulen että vietetään aikaa suurimmaksi osaksi tuolla leikkihuoneessa 😀 muuten suuntaisin ite ehdottomasti myös tuonne allasosastolle ja joogastudiolle!

  Reply
  • Outi P | Nattura
   12 joulukuun, 2023 at 10:46 am

   Leikkihuonekin oli ihan kivan kokoinen, että varmasti siellä muutaman tunnin viettää ihan heittämällä! Ja tietty ravintoloissa!

   Reply
 • Sari / matkalla lähelle tai kauas
  9 joulukuun, 2023 at 12:50 pm

  Ehdottomasti seuraavalla kerralla, jos automatka edessä yli rapakon, pitää varata paikka tuohon laivaan.

  Reply
 • Raija / Kohti avaraa maailmaa
  10 joulukuun, 2023 at 8:29 am

  Ahvenanmaa on meiltä vielä kokonaan käymättä, joten olisikohan tämä vaihtoehto? Näyttää todella hyvältä. Kutsuvan näköistä joka puolella.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   12 joulukuun, 2023 at 10:44 am

   Tämä oli kyllä ihana laiva, sydämestäni voin niin sanoa! Ja Ahvenanmaa on myös!

   Reply

Leave a Reply