fbpx
Menu

Kesäreissulle Eurooppaan? – Omat TOP 5 kohteeni

Vaikka kesä alkaakin olemaan jo pitkällä, moni varmasti miettii vielä mihin suuntaisi lomiensa alkajaisiksi. Tänä vuonna Suomessakin ollaan kylvetty aika mukavissa säissä, joten auringon perässä ei välttämättä ulkomaille tarvitse lähteä. Mutta oli aurinkoa tai ei, ulkomaille lähteminen on aina kivaa, rentouttavaa ja virkistävää, ja Euroopan kaupunkikohteet ovat ainakin Helsingistä käsin todella helposti ja edullisesti saavutettavissa.

Oma mielipiteeni on, että ainakin osa kesälomasta  kannattaa viettää Suomessa. Täälläkin kun on valtavasti nähtävää ja tekemistä. Niin paljon luontoa ja kauniita kaupunkikohteita, että muutama viikko, jos ei kuukausikin menisi ihan vain lomaillen ympäri kotimaata.

Suomen kesä kesäloma

Mökilläkin voisi viettää aikaa vaikka viikko tolkulla

matkavinkit kesälomalle

Jos kotimaan matkailu on enemmänkin sun juttu, niin lukaisehan Archie gone Lebanon -blogin Inkan vinkit kesäloman viettoon Suomessa! 

Mutta kuten sanottu, ulkomaille on aina kiva mennä. Siksi kevyt kaupunkiloma Suomen suven aikaan on hyvä vaihtoehto kesälomalle.

Listasin oman kärkiviisikkoni Euroopan kaupunkikohteista, jonne mielelläni palaisin uudelleen. Ja uudelleen. Ja aina vain uudelleen.

Euroopan kaupunkikohteet: Bilbao – Baskimaa vei sydämeni

Jos johonkin tämän listan paikoista palaisin nyt, olisi se Bilbao. Rakastan Espanjaa, joten sinänsä voisin lähteä tältä istumalta ihan mihin päin Espanjaa tahansa, mutta erityisesti tuo Baskimaan ihana tunnelmallinen kaupunki säväytti, ja olin ihan in lööv heti ensimetreillä.

Uskomatonta, että tästäkin reissusta on jo neljä vuotta sillä muistan kaiken kuin se olisi tapahtunut ihan hetki sitten. Bilbaoon matkustin koripallon MM-kisojen perässä, kun Susijengi nappasi villinkortin ja pääsi näin ollen takaoven kautta kisoihin. Sen ansiosta koko kaupunki muuttui suomalaisten fanien temmellyskentäksi, mikä noteerattiin myös espanjalaisessa mediassa aika näyttävästi.

Sinänsä siis en nähnyt kaupunkia sen ihan omassa loisteessaan, ja muistankin, kun ensimmäisen kerran nousin ylös juna-asemalta kaupunkiin niin korviini kantautui välittömästi suomenkielinen puheensorina JVG-humpan tahdittamana.

Ja nyt pitää vähän ottaa takaisin aiempia sanojani, nimittäin ihan ensimetreillä en toden totta ollut yhtään IN LÖÖÖV tähän kaupunkiin vaan hetkellinen huvittuneisuuden sekainen inho nousi selkäpiihini. Minne helkkariin mä olen tullut??! Mutta se inho muuttui nopeasti välittömäksi rakkaudeksi kaupunkia kohtaa. Tunnelma, ruoka ja ympärillä oleva luonto sukelsivat aika nopeasti myös oman fanipaitani alle.

Bilbaon sijainti on siinä mielessä hankala täältä Suomesta käsin, sillä suoria lentoja ei käsittääkseni ole. Monet muut Euroopan kaupunkikohteet menevät siksi yleensä edelle.

Sen verran aikaa Bilbaon reissusta on kulunut, etten nyt kuollaksenikaan muista, mitä reittiä Bilbaoon matkustin, mutta paluumatkan olin suunnitellut tekeväni Ryan Airilla Ranskan puolelta Biarrtzista Tukholman kautta Helsinkiin. Koko paluumatkan hinta oli tuolloin yhteensä jotain 50 euron luokkaa. Näitä lentoja en tosin koskaan käyttänyt, mutta se on sitten täysin toinen tarina se…

Kaikki ottamani kuvat Bilbaosta on jossain taivaantuulissa, mutta jos haluat tutustua paremmin kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja aktiviteettimahdollisuksiin, niin käy kurkkaamassa London and Beyond -blogista uunituoreita tunnelmia kaupungista!

 Budapest – monipuolinen, helppo ja kaunis kylpyläkaupunki

Budapest on helppo, rento ja kaunis kaupunki. Monet Euroopan kaupunkikohteet kalpenevat Budapestille.

Tykkään juuri tällaisista kaupungeista, jotka pystyy ottaamaan helposti kävellen haltuun ja Budapest oli toden totta tällainen. Ydinkeskustassa kävely oli vaivatonta ja raitiovaunuverkostokin toimi hyvin, joten liikkuminen noin ylipäänsä oli helppoa. Eikä pelkästään kaupungin helppokulkuisuus viehättänyt, mutta myös rento ilmapiiri, monipuolisuus ja hienot rakennukset ympäri kaupunkia upposivat minuun kuin häkä.

Budapest näköala

Budapestin kukkulalta on kyllä huikeat maisemat!

Budapestiä halkova Tonava ja sen varrella olevat ravintolat ja kahvilat, ja toisella puolella jokea kohoavat kukkulat hienoine linnoituksineen ja sieltä avautuvine näkymineen ovat ihan kaupungin terävintä kärkeä joiden ansiosta paikkaan on ihanan helppo heittäytyä. Historiaa ja nähtävyyksiä siis on ihan riittämiin, mutta myös ihania ikivanhoja kylpylöitä sekä tunnelmallisia rauniobaareja, jotka ovat kyllä jääneet mieleen ehkä yksinä parhaista paikoista viettää iltaa ystävien kesken.

Budapest on siis todella mainio sekoitus historiaa, rentoa kaupunkielämää, luontoa ja luksustakin sitä etsivälle, joten uskallan suositella kaupunkia oikeastaan ihan jokaiselle. Kaupungin ottaa haltuun aika nopeastikin, joten kohde on omiaan esim pidennetylle viikonlopureissulle.

New York Cafe Budapest

New York Cafe Budapestissä on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!

Krakova – kaupunki, josta ei voi olla tykkäämättä

Kuten moneen kertaan ja kaikkialla olen toitottanut, Krakova on ihana! Kaupunki on kaunis, historia mielenkiintoinen, ruoka hyvää ja tunnelma rento. Mitä sitä ihminen muuta kaupunkilomaltaan voisikaan toivoa? No ehkä jotain sentäs. Vesielementin.

Mutta ainiin.

Kyllähän sekin löytyy. Kaupunkia halkova Veiksel-joki on erityisesti paikallisten virkistyskäytössä, mutta kyllä rannalta muutama varteenotettava ravintolakin löytyy.

Yhtä kaikki, Krakovassa on kaikkea.

Krakova matkakohde

Tämä on tuttu näky Krakovan vanhassakaupungissa

Krakova Puola matkakohteena

Wawelin linnavuori on pakollinen nähtävyys Krakovassa

Puola perinneruoka zapiekanka

Pariisi – rakastettava, mutta vaikea suhtautua

Pari kertaa Pariisissa. Ei riitä. Pariisiin pitää päästä taas. Uudelleen ja kenties vieläkin uudelleen. En tiedä, että mikä tuossa kaupungissa viehättää kun toisaalta siinä on jotain todella mielenkiintoista ja toisaalta taas se ei ole yhtään omanlainen paikka. Ei voisi vähempää kiinnostaa Champs Elyséen luksusputiikit, mutta toisaalta taas juuri sen luksuksen tiirailu toisella silmäkulmalla on niin viehättävää. Erilaista. Ja onhan Pariisi paljon muutakin kuin luksusta. Hitaat aamut tunnelmallisissa kahviloissa cafe au lait’n äärellä ja terassilounaat viinikarahvia lipitellen. Mikä jottei!

Pariisi kesäloma

Pariisi on toki jäänyt mieleeni myös hiukan erilaisestakin näkökulmasta. Vuoden 2011 Meksikon reissullani minua majoittanut ystäväni asui sillä hetkellä Pariisissa, joten pääsimme ystäväni kanssa asumaan hänen luokseen muutamaksi yön. Sain siis maistaa pienen palan paikallista elämää, ja vierailimme myös hänen ystävänsä kotona, joka silloin oli asuntolaiva Seinen varrella. Eksoottista sanoisinko. Ja mieleenpainuvaa.

Pariisiin on helppo ja kohtalaisen halpakin lentää Helsingistä. Majoitukseen Pariisissa voi tuhlata niin paljon rahaa kuin mieli tekee, mutta toisaalta edullisiakin hotelleja, asuntoja ja hostelleja kaupungista löytyy. Kaupungissa voi kuluttaa aikaa viikko tolkulla, mutta toisaalta muutaman päivän visiitilläkin ehtii näkemään jo kivan läpileikkauksen.

Pariisi matkavinkit

Kukapa ei rakastaisi tällaista näkyä?

Kaunas – Liettuan pieni sympaattinen helmi

Kaunasin visiittini oli nopea, mutta ehdin tykästyä paikkaan toden teolla. Erityisesti Kaunasin vanhassakaupungissa viehätti sen verkkainen tunnelma ja ihanan kiireettömältä tuntuva sympaattisten kahviloiden ja houkuttelevien ravintoloiden reunustama kävelykatu. Aivan loistava paikka siis kesäillan viettoon.

Kaunasissa ei tuskin kovinkaan monelle päivälle riitä tekemistä ainakaan aktiivisista kaupunkilomista tykkääville, mutta muutaman päivän rentoon lomailuun tai vaikkapa Vilnaan (tai Riiaan) yhdistettynä Kaunas on erittäin varteenotettava vaihtoehto ja kiva kesälomakohde.

Luonto on myös lähellä, sillä kaupunki sijaitsee kahden joen Nemunas- ja Nerisjokien yhtymäkohdassa. Yhtymäkohta onkin vallan kaunis paikka paistatella päivää, joten jos historialliset kirkot ja rakennukset eivät kiinnosta, kannattaakin kaupasta hakea evästä ja suunnkostuketta, ja painella joenrantaan viettämään aurinkoista kesäpäivää.

Kaunasiin pääsee esimerkiksi Vilnan kautta näppärästi junalla tai miksei vaikka Riian kautta 4 tuntia kestävällä bussilla. Suoria lentoja Helsingistä ei ole.

Mihin sä lähtisit mieluiten viettämään kesälomaasi??

 

 


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • jossu
  12 heinäkuun, 2018 at 9:56 pm

  Jos olisi pakko matkustaa lähtisin VIenaan, en ole koskaan käynyt siellä ja se kiinostaa tosi paljon.
  Mutta mieluiten en matkusta kesällä.

  Reply
  • Outi
   17 heinäkuun, 2018 at 9:27 am

   Kyllä tällaisena aurinkoisena kesänä tästä Suomesta kannattaa ottaa mahdollisimman paljon irti! Kuka sitä tällaisilla helteillä mihinkään täältä haluaa lähteä 😉

   Reply

Leave a Reply