fbpx
Menu

Vastaisku etätyöapatialle – Etätyö sujui leikiten Halla Nature & Design Villas Saimaalla

Etätyö ja uusi sähköpöytä. Etätyö ja huono työergonomia. Etätyö ja luovat työpisteratkaisut. Etätyö. Etätyö. Etätyö. Etätyö on koronan jälkeen kenties vuosien 2020 ja 2021 suosituimpia sanoja. Etätyö ajatuksena on aiheuttanut minussa pelkästään positiivisia värähdyksiä. Itse olen saanut nauttia sen tuomasta vapaudesta vain murto-osan työelämästäni, mutta jo lyhyessä ajassa se on saanut aikaan minussa vapaudentunteen lisäksi myös ajoittaista apatiaa.

*Yöpymisestä saatu alennusta: Halla Nature & Design Villas

Etätyöapatia on todellista. Pikaisella googlailulla etätyöapatiasta puhutaan yleisenä ilmIönä, ja vaikken ollut koskaan kuullutkaan puhuttavan siitä, tunnistin ilmiön itsessäni jo melko pian etätyön makuun päästessäni.

Aikaisemmin elohiiren lailla poukkoileva Outi alkoi hiljalleen kadottamaan otettaan. Väsymys, laiskuus ja apatia alkoivat ottamaan valtaa olemuksesta. Olin hiukan ymmälläni. What’s going on?

Sitten ymmärsin mistä oli kyse. Kyse oli muuttuneiden työtehtävien aiheuttamasta työpäivän rytmin ja työympäristön muutoksesta. Kertarykäisyllä olin hypännyt päivittäisistä asiakaspalvelutehtävistä kokoaikaiseksi konttorirotaksi. Olin toisin sanoen siinä tilanteessa, mistä olin haaveillut vuosikausia, mutta muutos olikin tehnyt minusta laiskan ja saamattoman. Ymmärsin myös sen, ettei kyse ollut pelkästään etätyön aiheuttamasta passivoitumisesta, vaan mukana oli paljon myös maailmantilanteen aiheuttamaa turhautumista, stressiä ja ahdistusta.

Halla Resort Saimaa
Halla Resort Saimaa

HIUKAN HIERAISIMME SILMIÄ KUN PILVIN KANSSA KURVASIMME HALLA RESORTIN MIELETTÖMÄN RANTAHUVILAN PIHAAN. ”ETTÄ TÄSSÄKÖ ME YÖVYTÄÄN?”

Nopeasti ymmärsin, kuinka tärkeitä osa omaa jaksamista, hyvinvointia ja aktiivisuutta ihmiskontaktit, sosiaalisuus ja yleinen elo ympärilläni ovat. Vaikka työpäiväni ovatkin aktiivisia ja päivään mahtuu etätapaamisia niin virallisia kuin epävirallisiakin – eikä työ tunnu yksinäiseltä, niin aitojen sosiaalisten kontaktien puute ja päivien samankaltaisuus alkoivat syömään viimeisiäkin aktiivisuuden rippeitä työpäivän jälkeisestä vapaa-ajastani. (Viestini esimiehille: Älkää huolestuko. Voin ihan hyvin pienestä etätyöapatiasta huolimatta! 😁)

Vastaisku etätyöapatialle – Halla Nature & Design Villas

Onneksi ympäriltäni löytyy innovatiivisia, heittäytyviä ja aktiivisia ystäviä, jotka keksivät ja lähtevät toteuttamaan oikeastaan mitä ikinä päähän pälkähtää. Ei tarvittu kuin muutama idea ilmoille ja yhtäkkiä olimme järjestäneet itsellemme pidennetyn viikonlopun, joka sisälsi yhden kokonaisella etätyöpäivän, hyvää ruokaa, reipasta ulkoilua, saunomista ja laiskottelua.

Tapahtumajärjestäjä Hanneli heilutteli tahtipuikkoja, ja me muut – minä Pilvi ja Katja – järjestimme viikonloppumme vapaaksi, pakkasimme laukut ja ajelimme torstaina työpäivän jälkeen kohti Saimaan rantaa.

Hiukan hieraisimme silmiä, kun Pilvin kanssa kurvasimme Halla Resortin mielettömän rantahuvilan pihaan. ”Että tässäkö me yövytään?

Halla Resort Saimaa1

Halla Resortin rantahuvila oli valtava pytinki kaikilla mukavuuksilla varustettuna. Oli kylpyammetta, kylpyvaahtoa, puulämmitteistä saunaa (jonka saattoi myös lämmittää sähköllä) ja kattoikkunoita. Ja tietenkin hilpeyttä herättävä karaokelaite. Innostus hipoi korkealla Halla Resortin katossa, kun vihdoin pääsimme istumaan saman pöydän ääreen. Viikonlopusta tulisi huippu!

Saavuimme paikan päälle torstaina ja illan otimme rennosti. Perjantaiaamu alkoi huvilalle erillispalveluna tilatulla aamiaisella, joka maksoi 22 €/hlö. Lisäpalvelun hintalaatu ei tällä kertaa kohdannut ja suosittelenkin pidättäytymään majoitukseen kuuluvassa Anttolanhovin aamiaisbuffetissa, jonka voi myös itse hakea huvilalle ilman lisäkustannuksia. Seuraavina aamuina hurautimmekin potkukelkoilla jäätä pitkin aamiaisen hakuun, mutta varoituksen sana, aamiaislaatikkoa ei kannata sitten kuljettaa holtittomasti potkukelkan istuimella…ihan vaan huomiona... Saattaa nimittäin munakokkelit ja karjanpiirakat löytyä hyvin pian lumihangesta..

Halla Resort Saimaa 2

Perjantaina teimme tiukan etätyöpäivän ennen viikonlopun huveja. Rantahuvila oli kooltaan juuri sopiva neljän hengen etätyöpäivälle ja jokainen löysi tarpeen mukaan oman rauhallisen palaveripisteensä. Päivä sujui tiukasti työskennellen ja välillä rennosti rupatellen.

Työpäivän jälkeen saunoimme, söimme hyvin ja kävimme maistamassa homeista kuohuviiniä läheisellä laavulla. Luit oikein. Näin siis sekin päivä koitti, kun jouduimme lorottelemaan kokonaisen skumppapullon suun sijasta nuotioon ikävän, jopa vihastuttavan korkkivian vuoksi. Nuotio kihisi onnesta ja nauroi ilkikurisesti meidän kuivettuneille ikenillemme. Toivon ettei tämä toistu.

Jäätie ja viiden tähden retkieväät

Lauantaina olimme aikeissa lähteä Neitvuorelle retkeilemään, ja oikeastaan lähdimmekin, mutta tunnin jäätiellä ajelun jälkeen käännyimme häntä koipien välissä ja sydän kahtasataa pamppaillen takaisin. Sää oli ihan kamala ja tiet olivat niin jäässä, että olisimme tarvinneet kettingeillä vuoratut renkaat, jotta olisimme uskaltautuneet perille retkikohteeseen. Siispä valitsimme yhdessä tuumin turvallisen vaihtoehdon ja siirryimme rantahuvilan läheiselle Tuohilammen laavulle höyryttelemään bao buneja trangialla.

Kuten kaikki itseään kunnioittavat retkeilijät, myös me kuskasimme retkelle mukaan bambuhöyrystimen ja höyrytimme sämpylät trangialla. Eikä siinä vielä kaikki. Valmistimme itse myös retkiolosuhteisiin soveltuvaa jäätelöä.

Retkiruoka jäätelö
Retkiruoka Tuohilammen laavu
Retkiruoka Halla Resort
Tuohilammen laavu Anttolanhovi

Jäätelön valmistus talviolosuhteissa:

 • 2 dl kuohukermaa
 • marjoja
 • 2 rkl suolaa
 • 0,5 l Minigrip-pussi
 • 2 l Minigrip-pussi
 • Lunta
Lue valmistusohjeet täältä!

Lauantai-illalle olimme tilanneet illallisen lisäpalveluna suoraan rantahuvilalle ja söimme koronaturvallisesti kolmen ruokalajin menun ja maistelimme omia viinejä. Ilta päättyi tietenkin karaokelaitteelle, joka sekin oli tilattu huvilalle ennakkoon. Oh karaoke, how have I missed you! Laulut raikuivat pitkälle jälkeen puolenyön ja lopulta retkisiskot kömpivät kaikki väsyneinä omiin peteihinsä (retki)prinsessaunilleen.

Halla Resort illallinen
Halla Resort etätyö 3
Halla Resort Saimaalla
Halla Resort Saimaan rannalla

Mitä mieltä tällaisista reissuista näin korona-aikaan?

Vastaisku etätyöapatialle toimi kuin tomaatti suuhun. Irtiotto helpotti hiljaa hiipinyttä alakuloa ja korona-ahdistusta ja muistutti taas siitä, kuinka erityisesti näinä aikoina on äärimmäisen tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan.

Sosiaalisten kontaktien välttäminen on tärkeää, mutta eristäytyminen saa pitkällä juoksulla aikaan pahaa jälkeä. Vaikka olen järjettömän kiitollinen ja onnellinen tämän hetken työtilanteestani, tykkään tehdä satunnaisesta apatiasta huolimatta töitä yksin kotikonttorista käsin ja olen (erityisesti viime aikoina) ollut todella koronatunnollinen, oli tämä irtiotto ehdottomasti vuoden parasta antia ja tärkeä voimaantumisviikonloppu hyvien ystävien kesken.

Halla Resort Saimaa 3
Halla Resort etätyö
Halla Resort design

Vielä muutamaa päivä ennen lähtöä epäröin ja mietin, onko nyt täysin ok lähteä ”hurvittelemaan” samalla kun Suomen koronatilanne näytti pahenemisen merkkejään. Koin hiukan häpeää ja ahdistusta omista valinnoistani.

Juteltiin yhdessä tuumin asiasta ja tultiin siihen tulokseen, että jos vietämme koko pidennetyn viikonlopun neljän hengen porukassa, tilaamme ruoat suoraan huvilalle ja loput ruokatarpeetkin tilaamme ennakkoon Mikkelin Citymarketista, olisi todennäköisyys altistumisille aivan häviävän pieni. Puntaroinnin jälkeen tulimme siihen tulokseen, että voimme hyvällä omallatunnolla tehdä tämän reissun, pitää hauskaa ja elää omassa etätyökuplassamme pienen hetken.

Halla Resort Saimaa 4

Mutta lähtisinkö nyt, jos samanlainen mahdollisuus avautuisi? Ottaen huomioon nykyisen koronatilanteen, en ehkä lähtisi. Tai jos edes harkitsisin, niin puntaroisin tarkasti viranomaisten suositukset, liikkumisrajoitukset ja matkan mielekkyyden kaikkine rajoituksineen, ja tekisin päätöksen sen mukaan.

Mutta jos voisin varmistua siitä, että en ole mahdollinen kulkutaudin levittäjä, en kuormita paikallista terveydenhuoltoa ja pystyn pitämään ulkopuoliset kontaktit minimissään, niin saattaisin lähteäkin. Seuraava kysymys onkin, milloin näistä asioista voi olla varma?

Vastaus on: ei kai milloinkaan. Jokaisen on siis tehtävä omat parhaaksi katsomansa valinnat ja elää sopusoinnussa niiden kanssa.

Tuohilammen laavu 3

Lue myös Pilvi postaus samasta matkasta: HALLA RESORT: TÄYDELLINEN RENTOUTUMISVIIKONLOPPU MIKKELISSÄ


Matka toteutettu yhteistyössä Halla Resortin kanssa. Yöpymisistä ja lisäpalveluista saatu alennusta. Varasimme Aikaa ystävälle -paketin, johon pääset tutustamaan tarkemmin Halla Resortin kotisivuilta.


Etätyötä kodin ulkopuolilla? Tässä lisää kohdevinkkejä, johon mennä viettämään rentouttavaa etätyöpäivää:


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

12 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  30 maaliskuun, 2021 at 6:39 pm

  Itselleni maistuu etätyöt varsin hyvin. Sen sijaan monet muut rajoitukset tulevat kyllä jo korvista ulos. Ulkomaillekin olisi mukava lähteä. Vaikka moni tälläkin hetkellä tuntuu matkustavan, niin tartuntalukujen ollessa tällaisia, ei itseä oikein innosta lähteä reissuun. Eri asia, jos saa rokotuksen tai tartuntaluvut ovat yleisesti yhtä alhaisia kuin viime kesänä.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   4 huhtikuun, 2021 at 8:01 pm

   Rajoitukset tulevat kyllä korvista ulos, se on totta. Ja vaikka tämän tyyppistenkin reissujen tekeminen hiukan arveluttaa ja hirvittää, niin hyvällä suunnittelulla näistäkin reissuista on mahdollista saada varsin vastuullisia. Toivottavasti rokotteet rupeavat pian puremaan ja päästään kaikki kunnolla taas matkustamisen makuun!

   Reply
 • Arja / Elämänmakuisia
  4 huhtikuun, 2021 at 7:40 pm

  Viikonloppu kuulosti ylelliseltä ja piristävältä etätöiden keskellä.
  Toivotaan, että kevään rutistus ja rokotukset tuovat helpotusta kesään mennessä, ja pikkuhiljaa maailma avautuu.
  Onneksi kesä on jo ihan pian 🙂

  Reply
  • Outi P | Nattura
   4 huhtikuun, 2021 at 8:02 pm

   Toivotaan todella että maailma pian avautuu! Vaikka nämä viikonloput ovatkin piristäviä monotonisen arjen keskellä, niin kyllä kunnon matka ulkomaille maistuisi jo varsin hyvin!

   Reply
 • Mari/Kodinvaihtaja
  5 huhtikuun, 2021 at 3:11 am

  Ihana pidennetty viikonloppu, apatia poistuu hetkeksi. Niin samoja keskusteluja kävin itseni kanssa ennen tänne Saariselälle tuloa etätöihin. Torstaina olen kotiutumassa, kuukausi takana. Ekat 1,5 viikkoa koin olevani lomalla vaikka ekana viikkona oli poikkeuksellisen paljon töitä. Nyt olen suunnitellut jotain kerran kuukaudessa syyskuuhun asti. Heinäkuusta alkaen Pohjoismaihin, toivottavasti pääsee…

  Reply
 • Eveliina / Reissukuume
  5 huhtikuun, 2021 at 7:59 pm

  Täällä yksi, joka (ainakin ajoittain) kärsii koronan aiheuttamasta etätyöapatiasta. Tällainen irtiotto olisi kylllä mainio! Ja kiva, että päätitte jäädä tuonne myös viikonlopun viettoon, ettei mennyt pelkäksi työnteoksi 😉 Olen tässä itsekin miettinyt, mikä olisi kiva ja inspiroiva paikka väliaikaiseksi etätyöpisteeksi. Tuuliviiri kun olen, ideat lähtevät helposti laukalle, eivätkä suunnitelmat aina pysy Suomen rajojen sisällä…

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  8 huhtikuun, 2021 at 10:07 am

  Jäin miettimään tuota etätyötä tässä yhteydessä. Itse en enää ole palkkatöissä, mutta usein reissuilla kirjoitan jo ”reaaliajassa” vaikka blogijuttuja ja vähän siinä on aina ristiriitaa kivassa ympäristössä, että nauttiako siitä ja istuako tietokoneen äärellä. Kotiympäristö on sikäli ”työympäristönä” kiva, ettei ole erityisiä kimmokkeita lähteä juuri NYT tutkimaan ympäristöä, koska sehän on siinä aina. Mutta muuten tuo ympäristö kyllä voisi olla ihan kiva, sekin!

  Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  10 huhtikuun, 2021 at 6:50 am

  Hauska idea! Minä olen etätyö-fani ja ahdistaa jo ajatuskin, että pitäisi mennä takaisin toimistolle. Ennen koronaa sain tehdä kaksi etäpäivää viikossa ja silloin haikailin, että saisi tehdä enemmän. Pitää varoa mitä toivoo, ne toiveet voivat toteutua 🙂 Olen haaveillut myös viikon tai parin etätyöjaksosta pohjoisessa, mutta en saanut itsestäni irti talvella, että olisin oikeasti alkanut sitä järjestelemään. Koronan toivon loppuvan, mutta etätöiden en. Mutta voi kyynel tuota homeista kuohuviiniä! Piti hieraista silmiä pari kertaa luinko oikein. Onneksi ei tainnut olla ainoa pullo 😉

  Reply
 • Tuolla Halla Resortissa olis kiva käydä. Katoin paikkaa jo jostain muusta blogista aiemmin. Oon ite etäopiskelija, ja kyllähän se olis ihan kiva lähteä välillä muihin ympyröihin koneen kanssa. Kävin kuukaus sitten tutustumassaa Greenstar Hotelsiin, ja mietin silloin samaa, että onko fiksua lähteä. Odotinkin sitten että Jyväskylän koronatilanne helpottuu. Hotellissa oli hyvin huolehdittu turvallisuudesta, joten ainoa riskitekijä oli junamatka. Onneks kaikilla oli maskit, ja itellä vielä FFP2-suodatin, niin selvisin reissusta terveenä. Tällä hetkellä ootan vaan että saa ne rokotteet, niin pääsis ulkomaille. Toisaalta kotonakin on ihan kiva olla. Oon muutenkin kotihiiri matkojen ulkopuolella.

  Reply
 • Anna K. - Kaukaa haettua
  10 huhtikuun, 2021 at 3:30 pm

  Tämä on jännä juttu, että ennen koronaa etätyö oli kadehdittu juttu ja nyt siitä on tullut kirous. Mutta kyllä sen ymmärtääkin, se ei enää ole henkilökohtainen valinta vaan pakkorako, joka vie samalla sosiaaliset kontaktit. Teillä on näyttänyt olevan rentouttava viikonloppu kauniissa maisemissa. Uskon että hyvä seura ja maisemanvaihdos teki hyvää!

  Reply
 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa
  11 huhtikuun, 2021 at 6:36 am

  Itsekin samaisessa rantahuvilassa majoituin viime kesänä ja oli kyllä niiiiin huikea majoitus että! Harmi, että Neitvuoren upea maisemat jäi välistä. Se on kerrassaan aivan upea retkikohde.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   18 huhtikuun, 2021 at 6:25 am

   Harmitti kyllä kerrakseen, ettei Neitvuorelle päästy! Tosin näkyvyyskin oli tuona päivänä ihan surkea ja paikka on varmasti parhaimmillaan kirkkaalla säällä, joten ehkä se nyt vaan piti mennä näin 🙂 Kesällä uusi yritys!

   Reply

Leave a Reply