fbpx
Menu

Budapest: Hotelli, jossa hinta kohtaa laadun

Hintojen vertailu se usein vaan kannattaa. Niin kannatti tälläkin kertaa. Varattiin lennot Budapestiin jo hyvissä ajoin, mutta hotelli jätettiin varaamatta ihan sillä ajatuksella, josko käsiin sattuisi jokin hyvä tarjous. Varsinkin isommissa kaupungeissa majoitustarjontaa on valtavasti ja viime vuosien huoneistovuokrauksen suosio on kasvattanut sitä entisestään. Turhalla hätiköinnillä saattaa helmet ja hyvät kampanjat jäädä huomioimatta.

Olen mestari halpojen hintojen metsästämisessä ja välillä saatan käyttää siihen myös ihan tuhottomasti aikaa. Tällä kertaa bongasin Facebookin feedistä Ebookersissa juuri alkavat hotellialet. Tartuin tilaisuuteen ja Bo33 Family & Suites osui silmääni hetimiten. Hotellilla sattui olemaan myös oma kampanja-ale, joten tässä vaiheessa en enää pitkittänyt ostamista. Olin katsellut samaista hotellia jo aiemmin Tripadvisorissa, jossa  hotellilla on kokonaista 5 tähteä ja arvosteluita yli 200! Tuli tunne, että nyt ei voida mennä pieleen.

Eikä totisesti menty. Ebookersin hotellialen ja paikan oman kampanjan ansiosta maksettiin kolmesta yöstä alle 200 €uroa. Tähän hintaan saimme ison huoneen kylpyammeella, kattavan joka aamu hieman vaihtelevan aamiaisen, johon kuului kuohuviini ja suklaaputous sekä kattohuoneistossa sijaitsevan saunaosaston käytön, josta löysimme mm. jacuzzin ja suomalaiseen makuun olevan saunan. Noin 60 €uroa yöstä näillä mausteilla ei kuulosta lainkaan pahalta. Alihinnoittelua suorastaan!

Hotellin sijaintia hieman jännitin, sillä olin lukenut arvosteluista, että ytimen saavutettavuus olisi hotellilta nähden huono. Paikka oli rauhallisella aavistuksen syrjäisellä kadulla poissa kaupungin sykkeestä. Muutaman korttelin päästä pystyi jo kuitenkin hyppäämään metroon tai raitiovaunuun, ja näin ollen siis suunnistamaan mihin tahansa päin kaupunkia helposti. Tästä syystä mielsin itse sijainnin lähinnä täydelliseksi. Tykkään yöpyä yleensä hieman kaupungin laitamilla, sillä näin saan kaupungista paremman kokonaiskuvan. Keskustassa kun tulee aikaa muutenkin aina vietettyä suhteellisen paljon.

Huone oli sen verran tilava, että siellä pystyi vaikkapa tanssimaan ripaskaa tai heittämään kuperkeikkaa. Kuperkeikkoja ei tullut heitettyä, mutta muutaman tanssiliikkeen kylläkin otin. Tilaa siis oli riittämiin.

bo33 skumppaBudapestBudapestBudapest

Apatialaatikon ystäville tarjolla oli paljon taivaskanavia, jotka lähinnä selattiin läpi ja painettiin töllö sen jälkeen kiinni. Liekö hotellin henkilökunta tiennyt myös meidän mieltymyksistä kylpyammeisiin, sillä pyytämättä saimme huoneen ammeen kera. 😉

Hotellin parhautta oli kuitenkin ehdottomasti ylimmän kerroksen saunaosasto. Lyhyt aika kaupungissa mahdollisti vain yhteen tunnin mittaiseen kylpyhetkeen, ja täytyy kyllä sanoa, että osattiin valita hetki täydellisen oikein. Koko saunaosasto oli ainoastaan meidän käytössämme, joten kylvettiin jacuzzissa illan pimennyttyä ja katseltiin näkymiä, jotka levittäytyivät muun muassa Budan puolen kauniisti valaistuun linnaan. Hetki oli jotakuinkin täydellinen.

Saunakin oli ihan suomalaisen saunan veroinen ja höyrysaunakin löytyi (paremminkin ehkä höyrykoppi), joka taisi kylläkin sillä hetkellä olla poissa käytöstä. Kuntosalilaitteita oli ahdettu pienen pieneen huoneeseen, mutta pääasia kai, että niitäkin löytyi. Suureen ihmisryntäykseen punttis ei kuitenkaan taivu, joten aktiivilomailijoille suosittelen mielummin omien käsipainojen mukaan ottamista ja jumppia omassa hotellihuoneessa. Olenkin jo jonkin aikaa haaveillut aktiivi-treenauslomasta, mutta täytyy kyllä sanoa, että valitsisin jonkun vähän tilavamman paikan treeneilleni tämän punttiksen sijaan.

Aamiainen, ihana aamiainen! Mikään ei ole niin parasta kuin päästä valmiiksi katettuun pöytään. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että kolme päivää peräkkäin aamiaisbuffettia alkaa olemaan jo paljon. Tästä huolimatta aamiainen Bo33-hotellissa oli varsin maistuva.

BudapestBudapestBudapestBudapest

Ensimmäisen kerran olin hotelliaamiaisella, jossa tarjolla oli myös kuohuvaa! Aika ajoin kyllä tuntuikin, että tällä reissulla suorastaan uitiin kuohuviinissä. Huoneeseen tarjotun yllätyspullon lisäksi aloitettiin aamiaiset kuohuviinillä, päivällisellä juotiin usein kuohuvaa, ystävä tarjosi kuohuvaa kun kyläiltiin hänen kämpillään ja lisäksi hotellin asiakkaille tarjottiin tervetuliaismaljat, jotka meillä ehkä ymmärrettävistä syistä jäi käyttämättä. Harvoin syljen lasiin jos kuplivasta on kyse, mutta siinä vaiheessa kun sitä tulee ovista ja ikkunoista, täytyy hommalle tehdä stoppi.

Aamiaispöytään oli katettu PALJON makkaraa, josta en ehkä ollut niin innoissani, mutta kokonaisuus ratkaisee. Perushutun lisäksi sieltä löytyi erikoisin aamiaispöydässä näkemäni tuttavuus; suklaaputous, johon sai dippailla erilaisia säilyke- ja kuivahedelmiä. En ilmeisesti ole näiden erikoisuuksien suuri ystävä, sillä dippailut jäivät muutamaa hassua viinirypälettä lukuunottamatta dippailematta. Kauniilta se joka tapauksessa näytti kattauksessa.

Ja niin näytti kauniilta myös kakku, joka Markolle tuotiin ensimmäisellä aamiaisella isojen fanfaareiden kera. Muuten niin hiljainen aamiaisalue muuttui hetkellisesti diskoteekiksi, kun henkilökunta kiikutti pöytäämme pientä kakkua menevän ”happy birthday” -biisin tahtiin ja loppuun antoi mojovat aplodit. Markon naama valahti kalpeaksi, ellei se jo ollut sitä eilisen kuohuviinipullon jäljiltä.

Hotelli täytti kyllä kaikki odotukset, mitä tuohon hintaan voi edes kuvitella. Vaikka joku saattaisi neljän tähden hotellilta odottaa jotain vieläkin parempaa, antaisin paikalle milloin vaan neljä tähteä. Voin vain ihmetellä, miten noin halvoilla hinnoilla voidaan tarjota noin paljon hyvää. Vertailun vuoksi maksoimme mm. Costa-Ricassa saman verran huoneesta, jossa hädin tuskin oli toimivaa suihkua aamupaloista puhumattakaan. Eri maa, eri hinnoittelu, mutta silti se ihmetyttää.

Iso suositus siis hotellille! Jostain bongasin lähipäivinä todella edullisen lento+hotelli-paketin juurikin tähän hotelliin, joten tartu kiinni, et pety!

(Suurin osa kuvista on huonolaatuisia puhelimella räpsäistyjä otoksia. Matka oli täynnä kameraongelmia, joten harvaan jäi omalla mittakaavalla paremmat kuva)


  Pssssst….Käy tykkäämässä Facebookissa, ja seuraamassa Instagrammissa!

No Comments

    Leave a Reply