fbpx
Menu

Aikaa perheelle Break Sokos Hotel Flamingossa – miniloma kotikonnuilla

*Kaupallinen yhteistyö Break Sokos Hotel Flamingo , Vantaa

Silmieni alla avautuu ruskan eri värit kaikessa kauneudessaan. Ympärillä oleva rauha ja lämpö levittäytyvät kehooni. Istahdan sohvalle työviikon päätteeksi ja huokaisen syvään. Lapsi ryntää syliini huutaen ”Tato äiti, tato” ja osoittaa valtavista ikkunoista ulos. En tiedä mitä kaikkea hänen silmissään näkyi, mutta nyökkäilin hyväksyvästi. Kaikki näytti kauniilta. Oltiin tultu Break Sokos Hotel Flamingon ylimpään kerrokseen.

Hotellin alkuperäiseltä puolelta Tower-rakennuksen ylimmästä kerroksesta on toden totta upeat maisemat. Hissiaula on molemminpuolista näköalan ilotulitusta. Toisesta ikkunasta avautuvat Vantaan metsämaisemat ja toisesta saattaa nähdä, kuinka Helsinki-Vantaan nousevat ja laskevat lennot kulkevat sulassa sovussa keskenään. Tästä muodostuikin meidän minilomamme mielipaikka, johon täytyi joka kerta pysähtyä hengittämään, lepuuttamaan silmiä ja kasvattamaan matkakuumetta.

Vähänhän se kieltämättä hymyilytti ajaa kotiovelta 15 minuutin matka hotellille, mutta mikäpä jottei.

Break Sokos Hotel Flamingo Tower

Break Sokos Hotel Flamingo Tower

 

Break Sokos Hotel Flamingo- irtiotto arjen askareista ja yhteistä aikaa perheelle


Tarkoituksenamme oli ottaa pieni irtiotto ja viettää hotellilomaa perheen kesken uudistetussa hotelli- ja viihdekeskus Flamingossa. Olemme harrastaneet näitä irtiottoja aina silloin tällöin, ja minusta ne tuovat ihanaa ekstraa ja juhlan tuntua arjen keskelle. Vähänhän se kieltämättä hymyilytti ajaa kotiovelta 15 minuutin matka hotellille, mutta mikäpä jottei. Ei pitkiä välimatkoja tai aikatauluongelmia, ja tällaisen ehti tekemään hyvin vaikka perjantaina työviikon päätteeksi.

Nautin hotellilomista erityisesti siksi, että kodin askareet ja arkiset asiat unohtuvat edes yhdeksi illaksi. Ei tarvitse välittää siitä, kuka laittaa tiskit koneeseen tai tekee iltapalaa. Arkiset rutiinit rikkoutuvat ja näissä hetkissä pystyy keskittymään juuri siihen oleelliseen: yhdessä perheen kanssa olemiseen.

Se olikin tämän miniloman tarkoitus. Kävisimme syömässä hyvän illallisen hotellin vastaanottoa vastapäätä olevassa Amarillo-ravintolassa, ottaisimme illan rennosti ja aamiaisen jälkeen ryntäisimme suoraan Flamingo Spa Vesipuiston pyörteisiin. Vaikka viihdekeskus olisi tarjonnut valtavasti muutakin tekemistä myös pidemmälle lomailujaksolle, kuulosti tämä kattaus ja yhden yön irtiotto juuri meidän tarpeisiimme  ja aikatauluihimme sopivalta.

Ja näin lapsiperheen näkökulmasta en voi liikaa painottaa tällaisen lomailun helppoutta. Jossain kohtaa tuli sama tunne kuin joskus laivalla lapsen kanssa. Miten ihanan mutkatonta, kun kaikki tavarat ulkovaatteita myöden voi jättää huoneeseen ja kaikki palvelut löytyvät saman katon alta!

Flamingo viihdekeskus

Break Sokos Hotel Flamingo

 

Break Sokos Hotel Flamingo ja Energy-huoneet: valoisia tilavia huoneita perheen tarpeisiin


Aamulla heräsin tuttuun tyyliin lapsen hyörinään vieressäni. Taapero heräsi tapojensa mukaan kuin tikka ylös sängystä. Könyttyään pois hän juoksi lahjaksi saamansa flamingo toisessa ja unipupu toisessa kainalossa ikkunoiden luo. ”Onpa kaunis aamu”, hän huudahti ja avasi verhot. Olin täysin samaa mieltä.

Break Sokos Hotel Flamingo perhehuone

Meidän perhehuoneemme oli hotellin alkuperäisessä Tower-rakennuksessa, jossa kaikki lisävuoteelliset perhehuoneet sijaitsevat. Energy-huoneilta lupailtiin avaruutta ja valoa, ja sitä tosiaan saimme. Huoneen valtava ikkunaseinä rauhoitti perheen pienimmänkin maisemien äärelle, ja vaikka lähtökohtaisesti kehä III ikkunan alla ei kuulosta kovin rentouttavalta, niin uskokaa tai älkää, oli tuota jatkuvaa liikennettä varsin rentouttava seurailla, eivätkä äänetkään kantautuneet tänne korkeuksiin asti. Helsinki-Vantaan lentokenttä oli myöskin silmien alla, joten arvatkaapa vain kuinka paljon nousevien ja laskevien lentojen katselu helpotti jo ennestään kovaan matkakuumeeseen?

Perhehuoneeksi Superior Twin soveltui mainiosti, sillä television alta avautuu näppärä lisäpeti lapselle. Lisäpeti ei automaattisesti kuulu huoneen hintaan, vaan sen voi varauksen yhteydessä tilata erikseen. Lisäpedin levittämisen jälkeenkin huoneessa oli edelleen hyvin tilaa liikkua. Rattaatkin mahtuivat mukavasti eteiseen.

Break Sokos Hotel Flamingo lisävuode

Break Sokos Hotel Flamingo perhehuone

Kaksi erillistä metrin levyistä vuodetta ja lisävuode riittivät meidän perheelle mainiosti. Jouduimme kuitenkin tönäisemään omat sänkymme vierekkäin, sillä emme olleet varausta tehdessämme ottaneet huomioon, että lapsi on oppinut viime kuukausien aikana siihen, että jossain vaiheessa yötä on päästävä viereen nukkumaan. Mutta kun kaksi metrin levyistä sänkyä yhdistetään, on lopputulema niin leveä, että mahduimme vuoteeseen mainiosti.

Break Sokos Hotel Flamingo perhehuone

Flamingoonhan valmistui keväällä 2019 myös uusi Wing-puoli, jossa kävimme ihan mielenkiinnosta tekemässä pienen kävelykierroksen. Ulkoapäin chilipippurin värinen rakennus pitää sisällään 232 hotellihuonetta ja tunnelma sisällä on harmoninen. Värimaailma miellyttää silmää ja avarat rennot aulatilat tekevät paikasta tunnelmallisen.  Tunnelma on muutenkin raikas ja rauhallinen. Teemahuoneiden nimet – Flow, Joy ja Harmony – kuvaavat siis onnistuneesti paikan henkeä. Näistä Harmony on Suomen ensimmäinen ainoastaan aikuisille tarkoitettu huonekerros.

Vaikuttaa niin mielenkiintoiselta konseptilta, että voisin vallan mainiosti tulla tänne rentoutumaan myös ilman lastakin. Irtiotto lapsiarjesta: se on myös hyvä syy hotellilomalle ja tekee jokaiselle vanhemmalle hyvää aina silloin tällöin. 😉

Break Sokos Hotel Flamingo wing

Break Sokos Hotel Flamingo Wing

Break Sokos Hotel Flamingo Wing

 

 

Elämyksiä kylpytakissa


Flamingo ja kauppakeskus Jumbo muodostavat aivan valtavan viihdekeskuksen, eikä hotellia turhaan siis kutsuta elämyshotelliksi.

Aamiaisen jälkeen meillä oli hyvin aikaa käydä räpiköimässä Flamingo Spa Vesipuistossa, johon meidän itseasiassa on lapsen tulon jälkeen pitänyt monta kertaa aiemminkin tulla. Nyt se oli erityisen helppoa, sillä pystyttiin vain vetämään kylpytakit hotellihuoneessa päällemme ja laskeutumaan teoriassa kylpytossuissa alas hissillä suoraan Spa-osastolle. Teoriassa siksi, että huoneestamme puuttui kylpytossut, mutta omat kengät toimivat ihan yhtä hyvin tähän tarkoitukseen. Superior-luokan huoneisiin ja sviitteihin kuuluu yleensä automaattisesti kylpytakki ja -tossut, mutta meidän huoneesta tossut olivat jääneet syystä tai toisesta puuttumaan.

Yhtä kaikki, ihanan helppoa lomailua, vaikka olikin aika hassu tunne käyskennellä aikaisemmin ostoskeskukseksi mielletyn alueen käytävillä pelkkään kylpytakkiin kiedottuna!

Flamingo Spa

Flamingo Spa Vesipuisto

Reilu 2,5-vuotiaan kanssa vesipuisto toimi mainiosti, ja tämän ikäiselle altaita ja pieniä vesiliukumäkiä löytyy jo laajasti. Aika kului kuin siivillä. Olisin halunnut käydä kurkkaamassa myös K18 kylpylän puolen, mutta rannekkeeni kulkulupa ei riittänyt sinne. Jälleen yksi hyvä syy siis tulla tänne uudelleen myös varttuneemman väen irtiottoon.

Vesipuisto- ja kylpylälippuja voi tiedustella suoraan hotellin vastaanotosta tai kylpylän sisäänkäynniltä.

Mitä muuta Flamingossa sitten voisi tehdä?

Itseäni olisi kiinnostanut käydä kokeilemassa hohtogolfia, mutta lapsi olisi siihen vielä liian pieni. Pienimmät lapset viihtyvät vesipuiston lisäksi Naurusaarella, joka on leikkialue aina 0-vuotiaasta lähtien. Isommille lapsille ja aikuisille löytyykin sitten vaikka ja mitä, sillä Flamingossa on muun muassa kuusi leffasalia, 20 keilarataa, kauneus- ja hyvinvointipalveluita ja peräti 38 ravintolaa, josta valita. Aika mehevä kattaus!

Flamingon Viihdekeskuksen tarjonta koko komeudessaan tämän linkin takaa

Me käytiin syömässä 1. kerroksen Amarillossa ja odotin sitä innolla, sillä viime kerrasta on jo varmaan yli 10-vuotta aikaa. En varmasti ole väärässä, jos sanon, että Amarillot ovat tehneet tässä ajassa aikamoisen faceliftin. Ravintola oli heittämällä suosituin Flamingon ravintoloista, joten jos suunnittelet perjantain illallista täällä, suosittelen varaamaan pöydän ennakkoon. Illan edetessä kaikki asiakaspaikat olivat täyttyneet. Pöytävarauksen voit tehdä kätevästi täältä

Amarillo ansaitsee erityismaininnan lapsialueestaan, joka ei ollut millään tavalla valtaisia, mutta riitti vetämään ainakin taaperoikäisen mielenkiinnon muutaman tunnin illallisen ajaksi muuhun kuin pöydässä riehumiseen. Olenkin sitä mieltä, että lapsiperheen onnistuneen ravintolaillallisen ydin on ehdottomasti toimiva leikkialue ja perheen sijoittaminen siihen nähden. Siitä Amarillolle pointsit.

Flamingo Amarillo

Ruokakin oli herkullista, ja erityisesti mieleen jäi alkuruoaksi ottamamme Mad mex-menun nacholautanen nyhtöbroilerilla. Pico de gallo ja chipotle-kastikkeet olivat herkullisia ja itse nachotkin ihania! Ateriakokonaisuuden kruunasi kuitenkin kauniisti koristeltu jälkiruoka. Lämmin brownie vaniljajäätelöllä oli ihanan herkkua suulle ja silmillekin.

Lasten menusta löytyi myös kaikki tarpeellinen lihapullista ranskalaisiin. Varmoja valintoja ja luksusta ainakin meidän arkeen!

Flamingo Amarillo

Flamingo Amarillo

Annoskoot olivat kohdillaan. Pääruoaksi Markolle flank steak ja minulle lohta jättikatkaravunpyrstöillä. Erittäin bueno!

Flamingo Amarillo

Flamingo Amarillo

Flamingo Amarillo

Meille tällaiset minilomat sopivat täydellisesti. Tykätään syödä hyvin ja ottaa rennosti. Helppoutta ja mutkattomuutta on lapsen myötä alkanut arvostamaan, ja tällaiset täyden palvelun keskukset ovatkin välillä mainioita paikkoja akkujen lataamiseen.

Syyslomahan kohta jo kolkuttelee ja monelle se tarkoittaa nimenomaan muutaman päivän irtiottoa perusarjesta. Jos teidän perheellä on siis vielä syyslomasuunnitelmat auki, niin ehkäpä Flamingo voisi olla vaihtoehto? Flamingo on paitsi monipuolinen, niin tänne pääsee myös erihelposti esimerkiksi Helsingin keskustasta junalla ja paikallisbussilla. Oma auto ei ole välttämättömyys, mutta jos sellaisella haluaa kätevästi kurvata paikalle, onnistuu sekin. Hotellin asiakkaille löytyy kosolti maksuttomia parkkipaikkoja kunhan muistaa rekisteröidä auton hotellin vastaanotossa.

 

Syyslomaa vietetään Helsingissä 14.10.2019 alkavalla viikolla. Esimerkkihinta lisävuoteelliselle Superior Twin -perhehuoneelle syyslomaviikolla on 215€ (2 aikuista + 1 lapsi 3-15v). Huonevaraukset voi tehdä suoraan Break Sokos Hotel Flamingon sivuilta.

Eikä pidä muuten unohtaa, että Break Sokos Hotel Flamingo toimii mainiosti myös lomanaloituspaikkana oli loma mikä tahansa. Hotellilta on nimittäin ilmainen lentokenttäkuljetus Helsinki-Vantaalle, ja huomasinpa myös, että hotellilta on mahdollista saada superaikaista aamiaista klo. 3:00 ennen aamulentoja. Kuinka kätevää!

Break Sokos Hotel Flamingo aamiainen

Break Sokos Hotel Flamingo aamiainen

Hotellin Break-aamiainen oli ihana, perinteinen ja laadukas noutopöytä aamiainen.

Kiitos Break Sokos Hotel Flamingo, että kutsuitte meidät vieraaksenne! Me nautimme valtavasti koko perheen voimin yhteisestä viikonlopusta! Näitä ehdottomasti lisää!

Instagramista meidän lomailua seuranneet ehkä huomasivatkin, millainen hauska yhteensattuma Flamingossa kävi. Olin jo vetänyt illalla yöpaidan päälleni, kun somea selaillessani huomasin, että siskoni, joka asuu toisella paikkakunnalla, ja jota en ollut aikoihin nähnyt, istui sattumalta alakerran pubissa miehensä kanssa spa-päivän päätteeksi. Hekin olivat viettämässä minilomaa Flamingossa. Ei auttanut kuin vetäistä vaatteet niskaan ja jatkaa illanviettoa vielä hetkisen verran. Pieni on maailma! <3

 

Oletko käynyt staycation-tyyppisillä lomilla omalla asuinalueellasi? Mitä arvostat niissä kaikkein eniten?

 

 


Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi FacebookissaInstagramissa.

Blogin löytää myös Blogit.fi -sivustolta.

Lisää kylpyläinspistä:


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • auringonpaistetta
  13 lokakuun, 2019 at 9:23 am

  Staycationeita tulee vietettyä liian harvoin! Lapset kysyvät aina kun olemme Flamingossa uimassa, että voidaanko jäädä tänne yöksi ? 😀 Ehkä täytyy heidät joku kerta yllättää ja käydä tutustumassa hotelliinkin 🙂

  Reply
  • Outi
   13 lokakuun, 2019 at 10:24 pm

   Nyt teidän pitää ehdottomasti mennä tutustumaan hotelliin! Lapsille varsinkin tuo korkea torni ja ne näkymät siellä ovat varmasti jo itsessään iso elämys. Ja toki kaikki muukin siellä ympärillä. Suosittelen ehdottomasti!!

   Reply
 • Jenna / Huge passion for life
  15 lokakuun, 2019 at 11:55 am

  Mä voisin mennä kaksin lapsen kanssa tuonne viettämään minilomaa. Ja hei Amarillo! Milloinkohan olen viimeksi syönyt siellä. Se on kyllä niin legendaarinen ravintola. 😀

  Reply
  • Outi
   15 lokakuun, 2019 at 7:27 pm

   No niin on! Amarillo oli kyllä todella nostalginen, mutta todellisuudessa parempi kuin omissa muistikuvissani 10 vuoden takaa. Joten sillekin kannattaa antaa mahdollisuus. Ja hei miniloma Flamingossa on erittäin hyvä idea!! Suosittelen!

   Reply
 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  19 lokakuun, 2019 at 3:00 pm

  Mä yövyin myös pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa hotellissa omassa kotikaupungissani. Tuntui tosiaan hassulta ajaa kotoa 10 minuuttia hotellille ja aloittaa viikonloppulomanen. Kokemus oli kerrassaan mukava ja rentouttava. Ei pitkää ajomatkaa, vaan lomafiilikseen saattoi hypätä saman tien. Tuli sellainen tunne kuin olisi ollut turisti omassa kotikaupungissaan. Näyttää olleen teillä samat fiilikset 🙂 Staycationissa on ideaa. Täytynee tehdä toistekin.

  Reply
  • Outi
   25 marraskuun, 2019 at 8:56 pm

   Moi Anne! Ihan samat fiilikset, että lomatunnelmaan pystyi hyppäämään todella nopeasti, vaikka Flamingo onkin meiltä tosiaan ihan kivenheiton päässä. Minusta kaikkien pitäisi harrastaa tällaista kotiseutumatkailua ja itseasiassa itsekin mielelläni tekisin tätä useammin. Onneksi ainakin muutaman kerran vuodessa tulee nykyään tehtyä jotain vähän vastaavaa. 🙂

   Reply

Leave a Reply