fbpx
Menu

LENTOYHTIÖKOKEMUS: Halpalentoyhtiö Blue Airilla Helsingistä Bukarestiin

Mikä ihmeen Blue Air?  Sitä itsekin mietin, kun matka Romaniaan oli suunnitteluasteella. Ja tuota samaa tuntuu moni muukin ihmettelevän. Blue Air on romanialainen halpalentoyhtiö.. En tiedä, minkälaista kaikua se sinun päässäsi herättää, mutta omat mietteet eivät ennen reissua olleet kaksisia. Blue Air lentää suorilla lennoilla Helsingistä Bukarestiin, Romanian pääkaupunkiin ja reitti on avautunut kesällä 2017. Romania Bukarest on matkakohteena harkinnan arvoinen!

Blue Air lentää Helsingistä Bukarestiin kolmenä päivänä viikossa: tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Me varattiin viikko Romanian reissuun ja otettiin lennot perjantaista perjantaihin. Viikko oli todella passeli aika Romaniassa (tosin pidemmällekin reissulle olisi riittänyt tekemistä) ja sen lisäksi matka viikonloppua vasten molempiin suuntiin on todistetusti järkevää. Työssäkäyvä ihminen saa vielä muutaman päivän kotona aikaa palautua reissusta.

Blue Air lentöyhtiö


Blue Air – Lähtöselvitys

Lähtöselvitys molemmilla lentokentillä sujui kivasti, vaikka oltiinkin jo tehty se ennakkoon netissä. Mutta koska meillä oli mukana lastenrattaat (jotka muuten saa maksutta ruumaan), niin jouduttiin joka tapauksessa menemään lähtöselvitystiskille. Toisin kuin Helsingissä, niin paluulennolla Bukarestin päässä saatiin otettua rattaat aivan koneen rappusille asti mukaan, josta ne heitettiin sitten ruumaan, mutta omasta mielestäni kyllä melkein helpommalla pääsee, kun rattaat saa heitettyä suoraan lähtöselvityksessä pois.

Lentolipun hintaan kuului käsimatkatavarat kymmeneen kiloon saakka. Meillä oli silti vielä yksi yhteinen laukku ruumassa, jonka meno-paluu hinta oli yhteensä joitain kymppejä.


Koneen yleisilme ja henkilökunta

Boarding sujui mukavasti sekä Helsingin että Bukarestin päässä, ja päästiin hyppäämään koneeseen ilman suurempia sählinkejä. Yleisilme koneen sisällä oli hieman nuhjuinen: keinonahkaiset penkit vähän repsottivat sieltä täältä ja väritys oli tunkkainen. Pikkujuttuja mulle, mutta netin kommenttipalstoja lukiessa aika moni tuntui oireilevan aiheesta.

Sen sijaan jalkatilaa oli yllättävänkin paljon verrattuna moneen muuhun halpalentoyhtiöön. Sylilapsen kanssa sitä arvostaa erityisen paljon, joten tästä iso plussa Blue Airille!

RomRoRRBlue Air Bukares

Miinusta sateleekin sitten siitä, ettei etummaisen penkin selässä ollut mitään lokeroa, mihin laskisi tavaroitaan. Tämä osoittautuikin hiukan haasteelliseksi kaikkien lelujen, ruokien ja rättien kanssa, mutta onneksi menolennolla päästiin istumaan Markon kanssa vierekkäin, joten neljä kättä suoriutui lennosta ja lapsen kanssa sähläämisestä hyvin. Paluulento olikin vähän kinkkisempi, sillä vaikka oltiin  myös tähän suuntaan tehty lähtöselvitys jo hyvissä ajoin (Blue Airilla sen pystyy tekemään jopa 30 päivää ennakkoon!), niin meidät oltiin sijoitettu istumaan erikseen. Se oli naurettavaa, sillä kone ei ollut edes täynnä ja jotenkin kuvittelisi, että lapsen kanssa matkustavat laitettaisiin automaattisesti vierekkäin. Tästäkin toki selvittiin.

Henkilökunta koneessa oli vaihtelevan ystävällistä. Menolennolla hymyjä ei kamalasti sadellut ja lastenruoan lämmittäminen oli kiven takana. Tällaista palvelua sitten totuttiinkin saamaan myös muualla Romaniassa, joten suomalaiseen palvelukulttuuriin tottuneelle tämä oli välillä hiukan mykistävää. Hymyjä ei siis kannata odottaa! Paluulennolla meille sattuikin sitten todella avulias lentoemo, joten tuuristahan tämäkin on kiinni.

Blue Air Helsinki Bukarest

Kiinnitin myös huomiota, että sylilapselle annettava turvavyö oli vähän rispaantunut sieltä täältä ja yleisilme oli muutenkin sellainen, että olisikohan aika vaihtaa? En saanut myöskään yleensä lapselle annettavaa pelastusliiviä lainkaan kummallakaan lennolla, mikä pisti hiukan ihmetyttämään.


Tarjoilut koneessa

Ainoa ilmainen tarjottava matkustamossa oli vesi, mikä on nykyään ihan yleinen käytäntö halpalentoyhtiöillä. Etukäteen olisi saanut tilattua ruokia lennolle, mikä on varmasti järkevää, jos lennon aikana on tarkoitus syödä jotain. Omat eväät oli meidän ratkaisu. Kahvi, tee ja muut juomat olivat maksullisia, ja jos näitä meinaa hyödyntää kannattaa varata käteistä matkaan. Lentokoneessa ei käy kortti!


Romania Bukarest – Yleisfiilis matkan jälkeen

Blue Air oli loppujen lopuksi ihan vakuuttava lentoyhtiö kaikkine miinuksineen, ja kyllä lentäisin uudelleen, jos sellainen tilaisuus koittaa. Netin kommenttipalstoilla lentoyhtiö saa aika paljon suitsutusta, ja peruttuja ja myöhässä olevia lentoja tuntuu olevan paljon. Meillä kävi tuuri, ja kaikki sujui todella mutkattomasti. Lento oli jopa puoli tuntia etuajassa Helsingin päässä, mikä ilahduttaa aina! 

Blue Air halpalentoyhtiöRomania – Bukarest

Vaikkei Blue Airille satelekaan mitään ylistyssanoja niin voin silti suositella lentoyhtiötä muillekin Romaniaan matkaa suunnittelevalle. Ei kannata odottaa liikoja, vetää herneitä nenään pienistä puutteista tai odottaa kuninkaallista kohtelua koneessa. Itselleni ainakin riittää, että homma pelittää edes kohtuullisen hyvin, ja mikä tärkeintä, kone pysyy ilmassa!

LISÄÄ MEIDÄN ROMANIAN REISSUSTA VOIT LUKEA LINKKIEN TAKAA:

 


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • Terhi/Fammo matkalla
  3 kesäkuun, 2018 at 9:09 pm

  Puutteet lentokoneessa eivät tunnu kovinkaan suurilta, onhan kyseessä kuitenkin lyhyehkö lento. Ystävällisyys on vakavampi asia, sitä tulisi saada aina! Käytän varmasti itsekin Blue Airia jos lähden Bukarestiin.

  Reply
  • Outi
   6 kesäkuun, 2018 at 12:44 pm

   Se on totta, puutteet eivät olleet isoja ja tuollaisia muutaman tunnin lentoja lentelee tarvittaessa vaikka minkälaisilla purkeilla. Se, ettei palvelu ollut ihan kohdallaan, olikin sitten vähän ikävämpää.

   Reply
 • Rosa
  9 kesäkuun, 2018 at 3:16 pm

  Ihan uusi tuttavuus tämä Blue Air. Mietin sellaista, että saako lapsen ruuan yleensä lämmittää koneessa? Minulla on sellainen käsitys, että ei saisi.

  Reply
  • Outi
   9 kesäkuun, 2018 at 11:22 pm

   Hei onpa jännä! Mä kun en ole edes tullut ajatelleeksi etteikö lastenruokia saisi koneessa lämmitettyä. Miksiköhän ei saisi? Enpä ole edes osannut kyseenalaistaa tätä!!

   Reply
 • Kohteena maailma
  9 kesäkuun, 2018 at 11:09 pm

  Tuo lapsiperheiden jäsenten sijoittaminen eri puolelle konetta lentoyhtiöstä riippumatta on aina tosi mälsää 🙁 Se ei ole kenenkään etu, joten luulisi sen verran tsekkaavan, kun kaikki on kuitenkin samalla vastauksella.

  Hinta/laatu näyttäisi olevan kohdallaan eli miksipäs ei!

  Reply
  • Outi
   9 kesäkuun, 2018 at 11:24 pm

   No joo, oli kyllä tosi outoa, että jouduttiin eri paikkoihin perheenä istumaan! Onneksi oli lyhyehkö lento.

   Hinta ja laatu kyllä kohtasivat Blue Airilla, joten jos ei odota liikoja, voi ihan hyvillä mielin olla tyytyväinen lentoyhtiöön.

   Reply
 • Anna | TÄMÄ MATKA
  10 kesäkuun, 2018 at 8:08 am

  Jos on Romaniaan menossa, kannattaa jo koneessa alkaa valmistautuman henkisesti. Eli tarkoita, että turhista asioista on turha stressiä kerätä. Mitenhän ne keskutelupalstoilla nurisijat ovat pärjäneet matkansa…..? 😀

  Reply
  • Outi
   10 kesäkuun, 2018 at 9:11 pm

   No sanopas muuta. Ymmärrän kyllä että myöhästyneet ja peruuntuneet lennot kismittävät, mutta ihmiset tuntuvat kyllä nurisevan ihan ihme jutuista. Romaniasta ei todellakaan kannata odottaa palvelualttiutta oikeastaan missään.

   Reply
 • miraorvokki
  29 elokuun, 2018 at 9:17 am

  Oon lukenut tän jutun aikaisemminkin, mutta tulin nyt lukemaan uudestaan, kun samalla lentoyhtiöllä on matka Romaniaan lokauussa. 😀 Tuo lähtöselvityksen teko 30 päivää ennen kyllä yllätti, ihmettelin sitä jo lentolippujen meiliin tullessa. Ovat ainakin sen kanssa ajoissa!

  Reply
  • Outi
   13 syyskuun, 2018 at 12:33 am

   On erikoinen juttu kyllä tuo lähtöselvityksen tekeminen noin aikaisin. Toisaalta ihan toimivakin… Blue Airiin ei kyllä kannata hirveästi pistää odotuksia, mutta toisaalta ei kai mihinkään halpalentoyhtiöön. Kivaa reissua teille!! 🙂

   Reply
 • Nóra
  25 marraskuun, 2019 at 4:42 pm

  Hei, minulla olisi matka Helsingistä Bukarestiin ensi viikolla. Mietin, että kuinka tarkkoja ne ovat laukkujen kanssa. Punnitsevatko portilla käsimatkatavaraa? Ja voiko repun lisäksi olla myös kassi tai läppärilaukku mukana?

  Reply
  • Outi
   25 marraskuun, 2019 at 7:27 pm

   Moikka! Mun muistikuvani on, että Blue Airilla ollaan tarkkana matkatavaroiden kanssa, mutta punnitsemista en muista. Mielestäni vain yksi käsimatkatavara oli sallittu, eli kaiken piti mahtua yhteen laukkuun/reppuun. Saatan sekoittaa myös WizzAiriin mutta näiden pienten halpalentoyhtiöiden kanssa kannattaa kyllä olla tarkkana.

   Reply

Leave a Reply