fbpx
Menu

Barcelona vauvan kanssa – vinkkejä onnistuneeseen kaupunkilomaan

Kerroin jo aiemmin, kuinka lento Barcelonaan noin 6 kuukautisen vauvan kanssa meni aika nappiin. Hyvällä valmistautumisella ja oikealla asenteella meillä ei juurikaan ongelmia ilmennyt, ja neljän tunnin lentoaikakin oli aika passeli. Barcelona vauvan kanssa oli hyvä valinta, vaikkei kaupungissa ihan ongelmitta rattaiden kanssa liikuttukaan

Jännitin hiukan, saako edellisillä reissuilla ilmenneet pienet kompastinkivet, kuten valtavan möykkelöiset mukulakivikadut ja sitä myöden poukkoilevat rattaat, joissa vauvan on mahdotonta nukkua päiväuniaan, jatkoa Barcelonassa.

Tai miten julkiset paikat kuten metroasemat ja alikulkutunnelit taipuvat lastenrattaiden kanssa?

Ja tietenkin aina ajatuksia ja tunteita herättävä imetyskulttuuri mietitytti. Kuinka Barcelonassa suhtaudutaan julki-imetykseen?

Viisi päivää viisaampana voin yksinkertaisesti todeta, että Barcelona on helppo kohde vauvaperheille, joskin pieniä asioita kannattaa ottaa huomioon.

vauvan kanssa Barcelona

Barcelona vauvan ja rattaiden kanssa

Barcelonassa emme törmänneet samaan ongelmaan kuin Riian ja Tallinnan vanhan kaupungin mukulakivillä. Barcelonassa tiet olivat tasaisemmat, joten rattaiden kanssa pystyi rullailemaan oikeastaan missä vain huoletta.

Isoin ongelma johon törmättiin päivittäin, olikin sitten todella rasittava. Metroasemat! Metroasemat ovat isoja ja rappusia on paljon, ehkä enemmän kuin oikeasti olisi edes tarve, eikä hissejä eikä liiemmin rattaille ja pyörätuoleille tarkoitettuja liuskoja ollut mailla halmeilla. Yksin rattaiden kanssa liikkuminen näillä asemilla olisi ollut käytännössä mahdotonta, eikä se kahdestankaan mitään herkkua ollut. Kannella nyt sitten pää punaisena reilua kymmentä kiloa ylös alas ja huomata, että tulitkin väärälle laiturille. Ei, ei ja ei.

Helppo olla jälkiviisas. Muille saman ongelman kanssa painiville ja Barcelonaan rattaiden kanssa tulevaisuudessa matkustaville, tässä pikku vinkki: löysin netistä metrokartan, johon on kätevästi merkattu esteettömät metropysäkit, joten suosittelen lämpimästi suunnittelemaan reitit tätä apuna käyttäen. Itse ainakin seuraavalla kerralla ajelen vaikka mielummin hieman pidemmän mutkan metrossa, kuin tuskailen hiki päässä portaikoissa.

Isoimmilla pysäkeillä hissejä ei myöskään meinannut hevillä löytää ja alas metroon meno saattoi kestää tuhottoman kauan. Esimerkiksi Placa de Catalunyalla poukkoilimme useaan otteeseen sinne tänne kun oikeaa hissiä ei meinannut löytyä. Metrosiirtymisiin kannattaa siis varata ihan rutkasti ekstra-aikaa.

Metroja lukuunottamatta muissa julkisissa liikkuminen oli yhtälailla helppoa kuin täällä kotimaassa. Lentokenttäbussiin mahtui hyvin ja junassakin tilaa oli ihan riittämiin. Paikallisbusseja emme käyttäneet.

Kerroin viimeksi myös siitä, kun käytännössä vain kävelimme Güellin puiston läpi sen sijaan, että olisimme ottaneet aikaa ja tututstuneet tuohon mielenkiintoiseen nähtävyyteen hiukan tarkemmin. Yksi syy oli nuo isot turistimassat, jotka hiukan työntivät pois luotaan, mutta suurin yksittäinen syy oli kuitenkin se, että puisto ei taivu kamalan hyvin rattaille. Jälleen kerran, rappuja on paljon, joten jos hikoilu ei kiinnosta, ja joku suunnittelee lapsen/vauvan kanssa puistoon menemistä, suosittelen lämpimästi jättämään vankkurit hotellille ja nappaamaan vauvan kantoon. Näin nähtävyydestä ja kauniista puistosta saa varmasti enemmän irti.
Guell puisto rattailla

Barcelona vauvan kanssa

Ravintolat

Isoimmissa ravintoloissa oli mielestäni aika mukavasti huomioitu vauvat ainakin noin vessareissuja ajatellen, sillä hoitopöytiä löytyi melkein aina kun niihin oli tarve. Mukana meillä kulkee tosin aina myös matka-alusta, joten hädän tullen lattiallakin vaipanvaihtohommat onnistuivatkin jotakuinkin hygienisesti, vaikkei se koskaan kamalan mukavalta tunnu laskea vauvaa pyörimään vessan lattialle.

Pienimmistä tapaspaikoista ja vanhemmista paikallisista ravintoloista on kuitenkaan turha odottaa lastenhoitohuoneita. Vessat ovat pieniä, joten näissä paikoissa homman kanssa joutuu hiukan säveltämään.

Noin yleisesti ottaen espanjalaiset näyttivät olevan hyvin lapsirakasta kansaa, ja siksi aikalailla kaikkiin ravintoloihin olikin helppo mennä. Muutaman kerran kävi niinkin mukavasti, ettei meidän juuri tarvinnut lasta viihdyttää, sillä ravintolahenkilökunta hoiti tämän puolestamme. ”Hola chica! Qué guapa!!” Ja neiti nautti saamastaan huomiosta täydellä ilolla.

Barcelona vauva matkablogi
ravintola Barcelona vauva
ravntolassa vauvan kanssa Barcelona

Imetys Barcelonassa

Kotimaassa olen aika huoletta hoitanut tämän homman sen kummemmin välittämättä ympäristöstä. Ulkomailla homma tuntuu jotenkin hankalammalta varsinkaan, jos maan tavat eivät ole tuttuja.

Alkureissusta koitin etsiä mahdollisimman suojaisan paikan niin, etteivät ympärillä olevat ihmiset kovin häiriintyisi. Placa del Rei aukiolla istuskellessamme hommaan tuli pieni käänne, kun näin paikallisen äidin imettämässä lastaan kävellessään samalla ympäri aukiota paikkoja sen kummemmin peittelemättä. Tämän jälkeen en enää välittänyt minäkään, jos en myöskään vartavasten hakeutunut liikennöidylle aukiolle ruokkimaan lastani.

Eli kiteytettynä, Barcelonassa julki-imetys on jees.Vauva Barcelonassa

Muilta osin Barcelonassa eläminen ja liikkuminen vauvan kanssa oli vaivatonta. Tällä perustein kaupungissa saattaa ehkä asustella myös jokunen vauvaperhe 😉

All in all, vaikka kaupungissa on helppo kulkea vauvan kanssa ja lapsimyönteisyyttä löytyy, saattaisin ehkä lähteä uusintavisiitille kuitenkin ihan vain aikuisten kera. Sen verran tuo iltaisin heräävä tapaskulttuuri jäi nimittäin kaihertamaan hampaankoloon….


SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • Paula - Viinilaakson viemää
  15 marraskuun, 2017 at 6:46 am

  Kiva lukea tämmöinen vauvaperheen näkökulmasta tehty postaus. Aina sitä miettii kun vauvan kanssa lähtee reissuun, että mitenkähän siellä kohteessa on huomioitu lapsiperheet. Tällainen postaus pitäisi olla joka matkakohteesta.

  Reply
  • Outi
   15 marraskuun, 2017 at 3:28 pm

   Kiva kuulla! Vaikkei vauvan kanssa reissuja nyt niin mahdottomasti olekaan vielä takana, niin kyllä sitä jännittää, miten kaikki käytännönhommat toimii, vaikka toisaalta kyllä aina sitä selviää oli puitteet mitkä tahansa. Plussaa on aina tietenkin, mitä enemmän pystyy asioihin varautumaan ennakkoon.

   Reply
 • Emilia
  18 marraskuun, 2017 at 6:17 pm

  Barcelona on ihanan monipuolinen kohde! 🙂 Yksi kaverini vietti siellä puolivuotiaan vauvan kanssa pari kuukautta ja tykkäsivät kovin! Hyvä että löysitte nuo metrokarttojen esteettömyysmerkinnät, voin kuvitella että nyppii kun ei pääse rattaiden kanssa kulkemaan.

  Reply
  • Outi
   19 marraskuun, 2017 at 10:38 pm

   Tuo kartta oli kyllä hyvä löytö, mutta harmi vaan että se tosiaan löytyi vasta vähän liian myöhään, eikä siis tajuttu käyttää sitä hyödyksi vielä Barcelonassa. Ensi kertaa ajatellen todella hyödyllinen löytö, ja toivottavasti muutkin Barcaan rattaiden tai pyörätuolin kanssa matkustavat hyötyvät tästä tiedosta!

   Reply

Leave a Reply