fbpx
Menu

Balti Jaama Turg – Kalamajan uusittu moderni kauppahalli

Tallinnan Kalamaja on ehdottomasti kaupungin trendikkäin alue ja samalla myös oma suosikkini. Mielenkiintoisia ravintoloita ja tunnelmallisia kuppiloita löytyy sieltä täältä ja satunnaisen raunioituneelta näyttävän rakennuksen kulmassa seisoo yllättäen viehättävä kahvila. Kalamajasta alueena tulee joiltain osin mieleen Helsingin Teurastamon alue, joskin Kalamaja on alueena laajempi ollessaan yksi kokonainen kaupunginosa, ja näin ollen tarjontaa on huomattavasti enemmän. Balti Jaama Turg on yksi Kalamajan alueen vetonauloista.

Kalamajaan pääsee todella helposti kävellen Tallinnan vanhastakaupungista. Itse asiassa en ennen viime joulukuun reissuamme ollut ajatellutkaan, kuinka lähellä tuo on, sillä häpeillen joudun myöntää, että edellisillä kerroilla olen hurauttanut matkan massikeisarin elkein taksilla. Ei millään tapaa tarpeellista.

Kalamaja tallinna streetartBalti Jaama Turg Kalamaja

Tallinna Streetart

Tähän mennessä oma Kalamaja-alueeni on rajoittunut Telliskiven ja F-hooneen lähettyville, mutta tällä reissulla tajusin, että se on paljon muutakin. Kävelimme Kalamajan alueelle erään paikallisen suosituksesta Balti Jaama Turgin kautta, mikä onkin varmasti paras reitti alueelle.

Rautatieaseman vieressä sijaitseva keväällä 2017 avattu uusi asematori on moderni ostoskeskusmainen markettialue, jonka edustalla paikalliset mummelit myyvät vihanneksiaan ja käsitöitään ja syvemmältä torialueelta löytyy lukemattomia pieniä street food-ravintoloita ja käsityöputiikkeja.

balti Jaama turg TallinnaAiemmin samalla paikalla on kuuleman mukaan ollut ränsistynyt, mutta sitäkin tunnelmallsempi neuvostoaikaa huokuva vihannes-, kala- ja tavaratori, minne itse en koskaan ehtinyt eksymään. Nyt harmaudesta ja ankeudesta on jäljellä muisto vain; Siloiteltu torialue hehkuu uutuuttaan, mikä ei kaikkien mielestä sovi Kalamajan ja Telliskiven rouheaan alueeseen ja yleiseen tunnelmaan, mutta minua paikka kyllä viehätti. Ja rakennuskin oli uudistettu ihan hyvää makua käyttäen, vaikka ihan kaikkia rullaporrasratkaisuja kauppahallin sisällä en ymmärtänytkään. Seuraavalla Tallinnan reissullani aion varmasti käydä täyttämässä vatsani ja nautiskelemassa paikallisia panimo-oluita hallin puoleensavetävissä ruokakojuissa.

Balti Jaama TurgBalti Jaama Turg kahvila

Vaikka monen mielestä Balti Jaama Turg  ja torialue on menettänyt tunnelmansa, on tällainen torikompleksi varmasti omiaan tuomaan oikeanlaista pöhinää alueelle ja kasvattamaan alueen kävijämääriä entisestään. Viime vuosina Kalamajan alue on ollut kaikkien huulilla ja se on nostanut päätään trendikkäänä ostos- ja ravintola-alueena.

Balti Jaama Tallinna
Tallinna Depoo
Ja koska tori sijaitsee sopivasti matkan varrella Telliskiveen, on se mitä ilmeisimmin aika monen turistin ja toki paikallisenkin pysähdyspaikka. Suomalaisten näkökulmasta sijainti on myös aika kiva. Satamasta kävelyä kertyy noin puolisen tuntia ja Viru-keskukselta raitiovaunulla numero 1 matka-aika on vain 10 minuuttia.

Jos suunnitelmissa on tutkia Kalamajan aluetta, Balti Jaama Turg on kyllä käymisen arvoinen paikka,. Erikseen en ehkä lähtisi torin takia alueelle, mutta ohikulkumatkalla tori kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa.

Vinkkejä Tallinnaan: 

Tallinna

SEURAA SOMESSA:

INSTAGRAM

FACEBOOK

No Comments

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  31 tammikuun, 2018 at 9:11 pm

  Kylläpäs näyttää fiiniltä toi tori entiseen verrattuna. Se oli tosiaankin aiemmin kuin jäänne neukkiajalta. Täytyypä käydä katsastamassa.

  Reply
 • Elina Marjaana Travel Blog
  4 helmikuun, 2018 at 11:28 am

  Mä tykkäsin myös uudistuksesta, tosin en ole koskaan nähnyt kunnolla, mitä alueella oli ennen tätä. 🙂 On just sopivasti matkan varrella ja helppo käydä ostamassa jotain kotiin. Toisaalta myös hyvä pysähdyspaikka vaikka päiväkahville tai lounaalle. Kesällä tuolla oli todella paljon porukkaa niin sisällä kuin tuossa ulkona edustalla hengailemassa.

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2018 at 3:55 pm

   Kesällähän tuo varmasti herääkin ihan uudella tavalla ja varmasti vieläkin enemmän kun turistit eksyvät sinne kunnolla. Mäkään en ole nähnyt vanhaa toria koskaan kunnolla, mutta tuo uusi oli kyllä varsin kiva ja varmaan muuttuu ja muovautuu vielä ajan saatossa.

   Reply
 • Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  4 helmikuun, 2018 at 3:17 pm

  Kävin tuolla Balti Jaaman torilla viime kesänä, kun kävin testaamassa kaikkien kehuman F-Hoonen. Tallinnassa ei ulkomailla asuttujen vuosien aikana ole tullut käytyä kovin usein. Tori oli todellakin mukava sekoitus oikeaa ruokatoria juustoineen, makkaroineen ja vihanneksineen, katukeittiötä ja käsityöläisliikkeita. Neuvostoliitto-henkisiä tuliaisiakin sieltä olisi saanut yläkerran kaupoista. Rullaportaissa sekosin minäkin.

  Reply
  • Outi
   5 helmikuun, 2018 at 3:53 pm

   Eikö ollutkin kiva! Mäkin kyllä tykkäsin, vaikkakin ehdittiin kiertämään sitä aika vähän aikaan. Oltiin joulun alla ja tuolta olisi kyllä saanut osteltua aika kivoja joululahjoja. Ensi jouluna sitten 😉 Mutta syömään aion tuonne kyllä heti kun vain mahdollista!

   Reply
 • Kati / Lähinnä Kauempana
  6 helmikuun, 2018 at 9:03 pm

  Mä käveltiin usein sen vanhan aseman läpi/ohitse kun mentiin Kalamajan huudeille. Nyt ei ollakaan siellä käyty sen jälkeen, kun on uusittu. Tämän perusteella hyvältä näyttää! Ja olen kuullut muualtakin paljon kehuja. Pitää käydä seuraavalla Tallinna-reissulla katsastamassa. Tallinna on kyllä niin ihana, kun uusiutuu nopeasti. Tykkään!

  Reply
  • Outi
   13 helmikuun, 2018 at 11:29 pm

   Joo ihmeessä torille herkuttelemaan ja shoppailemaan. Varsinkin keväällä ja kesällä varmasti loistopaikka ja miksei näin talvellakin, mutta lämpmämmillä ilmoilla varmasti herää elämään ihan uudella tavalla

   Reply
 • Mika / Lähtöportti
  10 helmikuun, 2018 at 6:43 pm

  Luen aina mielenkiinnolla Tallinna-postauksia, koska kaupunki on jäänyt itselleni hävettävän vieraaksi. Esimerkiksi viimeisten viidentoista vuoden aikana olen käynyt vain kolmesti, vaikka matka olisi niin helppo ja lyhyt. Kalamaja kiehtoisi, mutta senkin läpi olen kävellyt vain kerran ja silloinkin aivan turhan nopeasti. Balti Jaama Turgin olen nähnyt vain kartalla, mutta kuulostaa juuri sellaiselta mistä tykkäisin. En ole yhtään shoppailuihmisiä, mutta sellaiset paikat mistä saa syötävää kiinnostaa kovasti 🙂

  Reply
  • Outi
   13 helmikuun, 2018 at 11:19 pm

   Kolme kertaa 15 vuoden aikana! Aika kova suoritus! Mä käyn siellä vähintään kolme kertaa vuodessa 😀 Mutta mene nyt hyvä mies sinne ainakin hyvän ja halvan ruoan (ja juoman) perässä! Se on sen väärti 🙂

   Reply
 • Rosa
  10 helmikuun, 2018 at 11:03 pm

  Kiitos vinkistä. Seuraavalla reissulla pitää ehdottomasti käydä tuolla. Monet ovat harmitelleet kun vanha tori purettiin, mutta se oli ehkä vähän vanhan maailman (neukku) juttu ja tarvittiin vähän uudistettu tori.

  Reply
  • Outi
   13 helmikuun, 2018 at 11:16 pm

   Joo ehdottomasti! Tuo oli kyllä kiva paikka 🙂

   Reply

Leave a Reply