fbpx
Menu

22 tunnin hemmotteluhetki laivalla – synkkyyttä pakoon 22 tunnin risteilylle

*pressimatka Tallink Silja

Marraskuu on vyörynyt hurrikaanin lailla päälle. Tihkusateen täyttämä synkkyys ei hivele, ei sitten mitään osia aivoissa. Se on ennemminkin raastinrauta, joka hiljalleen pitää huolen siitä, että ne vähäisetkin dopamiinit ja serotoniinit höylätään siivu kerrallaan pois. Voi marraskuu… Onneksi sinä olet vain kerran vuodessa ja senkin ajan kestää sillä, että järjestää elämäänsä pieniä ilon ja valon hetkiä. Yksi niistä hetkistä oli Tallink Siljan 22 tunnin hemmotteluristeily, jonka turvin pääsin hetkeksi hyppäämään pieneen onnellisuuskuplaani. Siellä nauru raikui, kuohuviini pirskahteli ja tanssijalka vipatti yön viimeisille tunneille asti. Elin niin kuin marraskuuta ei olisikaan (no, oikeasti ei vielä ollutkaan koska oli vasta lokakuu, mutta marraskuu oli jo niin lähellä, että sen saattoi tuntea).

Hyppäsimme Länsisatamasta klo 18:35 lähtevään Tallink Siljan Victoria-laivaan, jonka oli määrä keinutella meidät iloisesti Tallinnan satamaan. Lähtöjä riittää jokaiselle päivälle, joten tällainen irtiotto on helppo istuttaa kalenteriin. Tallinnaan laiva rantautui klo 22 ja seuraavana aamuna oli mahdollisuus päästä tutkimaan kaupunkia noin neljän tunnin ajaksi. Tai jäädä laivan spa-osastolle kuten minä tein, sillä eikös tämän risteilyn tarkoituksena ollutkin hemmottelu?

Mutta pakitetaan vielä vähän.

Laivoissa on vaan sitä jotain. Jotain nostalgista, jotain todella tuttua ja ripaus ylellisyyttäkin. Se on hauska tunne, kun astuu ensimmäistä kertaa laivaan ja tietää, ettei oikeastaan tiedä yhtään mitään, mitä tuleva matka tuo tullessaan. Mukava pieni kuplinta alkaa sisällä.

Yövyin Victorian Deluxe-hytissä, joka on tilava kahden hengen hytti leveällä parisängyllä ja minibaarilla. Hintaa tällaiselle hytille tulee minimissään 240€ (+polttoainemaksu 10€/hlö) ja hytin hintaan kuuluu Grill House -ravintolan erikoisaamiainen kuohuviinillä. Aamiainen on itseasiassa hyvinkin tasokas ja ilman Deluxe-tason hyttiäkin suosittelisin erikoisaamiaista sen tutumman buffetaamiaisen tilalle.

22 h risteily Victoria (9)
22 h risteily Victoria (5)
IMG_20231027_134802
22 h risteily Victoria (4)

Hytin minibaarin sisältö kuuluu myös hytin hintaa. Se tekee matkan ensimmäisistä minuuteista ihanan kiireettömän. On mukava heti seikkailun kärkeen istahtaa sohvalle, avata kylmä kupliva jääkaapista ja hengähtää hetkeksi. Kuohuviinilasien puuttumista tosin ihmettelin. Ylellisyyden tunne karisi hetkeksi, kun jouduin alkaa kaivamaan muovimukia vessasta.

Grande Buffetin vegevaihtoehdot ilahduttivat

Laivan lähdön jälkeen hyökkäsimme porukalla Grande Buffetin kimppuun. Ja voi mitä herkkuja pöydät notkuivatkaan! Kauniisti aseteltu ja koristeltu kattaus herautti veden kielelle, ja hetkessä lautaselle oli löytynyt muun muassa tutut mädit, smetanat ja muut lukemattomat kalapöydän antimet. Vegevaihtoehdot olivat mielestäni poikkeuksellisen runsaat ja vegaanivaihtoehtojakin löytyi.

Ohitan yleensä lämpimän ruoan vaihtoehdot lähes kokonaan, oli kyse sitten aamiaispöydistä tai muista buffeteista. Keskityn mieluummin alkupala- ja kalapöytien antimiin. Jälkiruokaa en tietenkään unohda, ja niitäkin vaihtoehtoja oli pilvin pimein: makeita kakkuja ja leivonnaisia sekä kattava valikoima juustoja ja hedelmiä. Voin vannoa, ettei tästä kattauksesta tarvitse nälkäisenä lähteä!

(15.11.-31.12.2023 Grande Buffetissa tarjoillaan joulumenu)

22 h risteily Victoria (1)
2023-11-12_10-17-28
2023-11-12_10-18-18
2023-11-12_10-19-44

22 tunnin risteilyn viihdetarjonnasta pitää huolen karaoke ja laivan tähtiartistit – yön pikkutunneille asti toki

Koska laiva lähtee melko myöhään Helsingin Länsisatamasta, saattaa pitkäksi venyneen buffet-illallisen jälkeen ollakin jo aika hypätä juhlatunnelmiin. Sea Pubin karaoke alkaa klo 19:45, joten jos olit ensimmäisessä buffet-kattauksessa, saatat hyvinkin ehtiä laulamaan lempikappaleesi laivan karaokessa. Meillä tämä marssijärjestys oli itseasiassa päinvastainen, eli ensin karaokea ja sitten buffet. Tämä reissu olikin se, jolloin perustimme Itämeren kuumimman tätibändin, Support Bran. Laulaa luikautimme ikisuosikin Minä suojelen sinua kaikelta valtavien suosionosoitusten saattelemana.

Ei laivaa ilman tanssiorkesteria. Illan kuljettaessa eteenpäin siirryimme yökerhon puolelle, jossa väkeä varsin taidokkaasti pyöritti trio nimeltä Ella ja peilikuvat. Ikivihreät klassikot ja uudemmat suomipopin hitit tanssittivat väliin nuorta, väliin vanhempaa väkeä ja toisinaan kaikkia sekaisin. Tanssiminen onkin laivalla monelle se juttu, ja olikin taas aivan ihana katsella erityisesti vanhempaa väkeä, jotka olivat hypänneet tanssin pyörteisiin.

Muutaman kuohuvan ja hittibiisin jälkeen oli aika siirtyä unten maille. Olen yleensä huono nukkumaan laivoilla, mutta tällä kertaa se ei ollut ongelma (ei liity kuohuviiniin!). Tajusin nimittäin, että koska laiva oli saapunut Tallinnan satamaan jo klo 22, laivalle perinteinen keinutus oli poissa. Tuntui siltä kuin hotellihuoneeseen olisi kömpinyt.

22 h risteily Victoria (2)
22 h risteily Victoria (3)

Spa-osaston höyrysauna herätteli lempeästi seuraavaan päivään

Erikoisaamiaisen jälkeen valuimme hiljalleen laivan saunaosastolle kannelle 9. Remontoidun saunaosaston yleisilme oli raikas ja siisti. Osastolla on yksi poreallas, johon mahtui mukavasti 6-7 kylpijää. Miesten ja naisten osastoilla on omat pienet sähkösaunat, joissa kipakat löylyt herättelivät viimeistään uuteen päivään. Oma suosikkini oli kuitenkin ehdottomasti höyrysauna, jonka lempeässä kosteassa lämmössä oli aivan ihana hikoilla viimeisetkin edellisen illan väsymykset hiiteen. Pääsylippu saunaosastolle maksaa noin 12 euroa ja osastolla on oma allasbaari. Juominen porealtaassa on kielletty.

Kun me lilluimme laivan porealtaassa, oli toinen porukka kiirehtinyt anivarhain Tallinnan ostoskeskuksiin. Neljässä tunnissa ehtii hyvin kiertämään kaupan jos toisenkin tai vaellella Tallinnan tunnelmallisilla mukulakivikaduilla. Takaisin Helsinkiin lähdimme noin 12 aikaan.

22 h risteily Victoria (8)
22 h risteily Victoria (6)

Laiva saapuu Helsinkiin klo 16, joten ostoksille, ruokailulle ja lepohetkille on aikaa vielä paluumatkallakin

Me lounastimme Grill House-ravintolassa kannella 7 ja kävimme kiertämässä TaxFree-alueita kunnes laiva saapuikin takaisin Länsisatamaa.

Täytyy myöntää, että ennakkoon olin hiukan skeptinen 22 tunnin risteilyn toimivuudesta. Pelkäsin etten viihdy laivalla yhtäjaksoisesti niin pitkään, tylsistyn ja haluan pois. Mutta voi kuinka väärässä olin! Mukavan ohjelman ja timanttisen seuran ansiosta aika kului kuin siivillä, ja olin todellakin hetkeksi onnistunut unohtamaan lokakuisen harmauden.

Kurkkaa Victorian 22 tunnin risteilyn tähtiartistit täältä ja varaa matka!

IMG_20231027_143230
IMG_20231027_145652

Kiinnostaako risteily lapsen kanssa? Lue täältä kokemuksia Ruotsin risteilystä Silja Symphonyn kyydissä

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  14 marraskuun, 2023 at 9:26 am

  Tämä voisi tosiaan olla ihan kiva. Ilman Tallinnassa käyntiä ei ehkä itseäni kiinnostaisi, mutta sen ansiosta tämä konsepti kiinnostaa. Ja kyllähän tuo laivalla oleminenkin kivalta kuulostaa.

  Reply
  • Outi P | Nattura
   18 marraskuun, 2023 at 3:49 pm

   Kyllähän tuolla laivalla saa myös hyvin aikansa kulumaan, mutta jos itse laivassa oleminen tai esim joku tietty artisti ei innosta, suosittelen vaihtoehdoksi mieluummin päivä Tallinnassa -risteilyä.

   Reply

Leave a Reply